#256 Mijn Boek ontrafeld in een human design reading (door Soetkin Vervaet)

Eén van de allereersten die de bladzijden van mijn boek heeft doorgeworsteld, was Soetkin Vervaet van Your Path. Maar haar benadering ging verder dan alleen lezen; ze besloot mijn boek te onderzoeken aan de hand van mijn Human Design. Het resultaat lees je in deze blog post.

Ontrafelen van Human Design

Soetkin Vervaet: Kim, volgens de principes van Human Design ben jij een Emotionele Projector, dat is hoe ik jou zou typeren. Hoe zou je jezelf willen introduceren?

Kim: Als we echt technisch gaan kijken, ben ik een financiële business strateeg, moeder en een getrouwde vrouw die financiële vrijheid heeft bereikt.

De Emotionele Lading van Geld en Vrijheid

Soetkin Vervaet: Tijdens het lezen van jouw boek raakte ik emotioneel betrokken. Wat is volgens jou de relatie tussen geld, emoties en vrijheid?

Kim: Je kunt zoveel financiële middelen vergaren als je wilt, maar als het je niet raakt, heeft het weinig betekenis. Het is van cruciaal belang dat alles in je leven je inspireert, zodat je elke dag met het gevoel ontwaakt van: “Ja, ik mag weer aan de slag.”

katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

Leven met Doelgerichtheid

Soetkin Vervaet: In alles wat je schrijft, zit een dieper doel. Je hebt eigenlijk geen economisch bedrijf meer nodig, maar je wilt je blijven inzetten voor de wereld.

Kim: Ik heb financiële vrijheid ervaren met mijn bedrijf, maar zonder doel. In eerste instantie voelde het geweldig om moeiteloos alle rekeningen te kunnen betalen, maar na verloop van tijd voelde ik me steeds leger. 

We denken vaak dat financiële vrijheid ons vervulling zal brengen, maar eigenlijk zouden we nu al een vervuld leven moeten leiden en daar het financiële aspect aan toevoegen. Op die manier leef je vandaag al volledig.

#256 Mijn Boek ontrafeld in een human design reading (door Soetkin Vervaet) - Kim de Graeve financieel strateeg

Ontdekking van Grootse Dromen

Soetkin Vervaet: In je Human Design chart zie ik dat je bent geactiveerd voor grootse dromen, en je stimuleert anderen om die dromen nu waar te maken. Maar, Kim, gaat dat altijd vanzelf?

Kim: Dromen is eigenlijk een vaardigheid. Sommige mensen denken dat ze niet kunnen dromen of worstelen met het vinden van inspiratie. En dat is helemaal normaal. Je kunt niet verwachten dat je meteen kunt fietsen zonder handen vast te houden bij je eerste poging.

Bijdragen aan de Wereld zonder Egoïsme

Soetkin Vervaet: Je moedigt je lezers aan om dicht bij hun talent te blijven en een positieve impact op de wereld te hebben, zonder in egoïsme te vervallen. Je benadrukt dat er een universeel bewustzijn is waarin we elkaar nodig hebben. Maar hoe ga je om met het imposter-syndroom?

Ik herinner me iemand uit mijn begeleidingstraject die haar opdrachten moest voltooien. Tijdens een groepssessie gaf ze aan dat ze eigenlijk gewoon bevestiging nodig had van mijn man, Manu, die een talent coach is.

We weten vaak al wat onze talenten zijn. Hoe vaak hebben anderen je al complimenten gegeven over jouw talent? Hoeveel mensen heb je al geholpen? En nog belangrijker, kun je die waardering ook echt accepteren?

Stromen met het Leven

Soetkin Vervaet: Je spreekt over momenten waarop je in contact staat met jezelf en het leven, en hoe dit leidt tot een natuurlijke stroom van energie. Het leven beweegt, en we moeten het gewoon durven omarmen.

Ja, we zijn vaak bang om fouten te maken, maar wat is er eigenlijk mis met af en toe ‘sukkelen’? Ik doe veel verschillende dingen en dat is helemaal oké.

Creatief Brein

Soetkin Vervaet: Volgens Human Design beschik jij over een van de meest creatieve breinen, dat niet alleen strategisch denkt maar ook in oplossingen. Herken je jezelf daarin?

Als iemand iets interessants zegt, mijn kinderen of Manu, dan merk ik inderdaad dat er veel inspiratie vrijkomt. Ik bekijk alles vanuit een totaalperspectief. Dat is inderdaad mijn manier van denken.

#256 Mijn Boek ontrafeld in een human design reading (door Soetkin Vervaet) - Kim de Graeve financieel strateeg

Energie-experimenten

Soetkin Vervaet: Als ik mensen begeleid met een vergelijkbaar brein als het jouwe, dan zie ik dit als een speeltuin. Ze zijn vaak veel creatiever dan wat traditioneel in schoolboeken wordt onderwezen. Je benoemde ook dat je begon te experimenteren met je energie. Kun je dat wat verder uitleggen?

Kim: Mijn eerste stap was gericht op voedsel. Ik begon stapsgewijs te onderzoeken of bepaalde voeding mij energie gaf. Als ik hunkerde naar chocolade, vroeg ik me af of ik dat echt wilde of dat mijn verlangen voortkwam uit de behoefte om een emotie te onderdrukken. 

Dit bewustzijn vormde de basis van mijn energie-experimenten, en het is een van de meest waardevolle geschenken die je jezelf kunt geven. Je kunt het toepassen in elke keuze die je maakt, ook op zakelijk gebied, en het zal je wereld volledig veranderen.

Kleine Stappen naar Verandering

Soetkin Vervaet: Een eenvoudige eerste stap die iedereen kan zetten, is dus gericht op voeding, want dat is iets wat we allemaal doen.

Kim: Ja, het begint bij de kleine zaken. Laten we bijvoorbeeld stilstaan over hoeveel tijd en energie we verspillen aan het zoeken naar een werkende pen in een lade vol oude pennen. Heb je daar al eens bij stilgestaan? Vaak liggen dit soort inefficiënties in de kleine dagelijkse dingen.

Wilskracht en Zelfbehoud

Soetkin: Je Human Design chart geeft aan dat je wilskracht hebt, en je hebt in je boek ook benadrukt dat je jezelf niet mag opofferen.

Dit leren we eigenlijk al vrij vroeg. Kinderen worden vaak gedwongen om hun bord leeg te eten of oma een kus te geven om de ouders en leraren gelukkig te stellen. Dit vormt een patroon waarin we geleerd hebben dat we mensen moeten plezieren met ons gedrag, wat kan leiden tot “People Pleasing.”

Gratis Training Grenzen stellen- Kim De Graeve

Human Design en De Ketterse Aard van 5/1's

Soetkin Vervaet: In Human Design worden 5/1’s vaak omschreven als “ketters.” Ik zie dat jij ook gedurfde uitspraken doet. Is dat altijd al zo geweest?

Kim: Ik heb inderdaad gedurfde uitspraken gedaan, maar vroeger gebeurde dat vanuit een andere energie, meer vijandig. Ik had moeite met verbinding maken en werd bitter. Nu kan ik “Fuck You” zeggen vanuit een puurdere energie.

Geen Tijd voor Onnodige Strijd

Soetkin: Dat klinkt als een mooie verschuiving. Het lijkt alsof je zegt: “Ik geef om jou” omdat die persoon je kwaadheid niet waard is.

Iemand plaatste mij in haar Instagram-verhaal waarin ze zei dat ze me al 6 maanden volgde, veel hoorde maar niets kon ontvangen. Nu kon ze dat wel. Soms bevind je je gewoon op een ander punt in je leven, en dat is prima. Maar ik wil die mensen graag tijd besparen.

uitbesteden kim de graeve freedom unlocked podcast

Het Verlangen om te Groeien

Soetkin Vervaet: Ik voel bij jou een natuurlijk verlangen om te groeien. Wanneer heb je dat voor het eerst gevoeld?

Dit gevoel ontwikkelde zich vrij vroeg. Ik had altijd vrienden die veel ouder waren dan ik. Ik kon niets met emotionele onvolwassenheid. Hierdoor werd ik vaak gepest en begreep ik niets van de gesprekken van mijn leeftijdsgenootjes. Op mijn 19e waren de meeste van mijn vrienden al 30. Hoewel ik geen moeite had om vriendschappen te sluiten, waren langdurige vriendschappen een uitdaging.

#256 Mijn Boek ontrafeld in een human design reading (door Soetkin Vervaet) - Kim de Graeve financieel strateeg

Leren van Tegenslagen

Soetkin Vervaet: Soms maken we keuzes, maar het leven kiest ook voor ons. Je haalt in Freedom Unlocked een voorbeeld aan van hoe veerkrachtig je omgaat met pijnlijke ervaringen, zoals je ongeval.

Ik heb veel geleerd van mijn ervaring met een woningbrand, bijvoorbeeld. Velen van ons zijn onderverzekerd omdat we zelden onze verzekering herzien. Hierdoor werd al mijn werkmateriaal verwoest, en de verzekering kwam niet tussen.

Door verder te onderzoeken en foto’s te laten zien van wat we nog konden herstellen, hebben we toch alles teruggekregen. Deze wijze les kon ik meerdere keren toepassen door net iets dieper te graven en te onderzoeken.

Dieper durven graven

Soetkin Vervaet: Dus, je accepteert geen oppervlakkigheid en gaat altijd dieper. Kortom: Je blijft niet aan de oppervlakte.

Kim: Het is ook belangrijk om niet altijd alles tot op de bodem uit te spitten. Mijn schoonvader heeft Alzheimer en lag afgelopen week in het ziekenhuis. Daar liepen de dingen niet soepel, bijvoorbeeld zijn TV was kapot. De familie wilde meteen een klacht indienen.

Wat me bezighield was: Zal dit echt iets oplossen, of kunnen we dit probleem zelf aanpakken en een nieuwe TV ophangen? We kunnen actief een bijdrage leveren in plaats van passief toekijken. Het voelde voor mij alsof we het probleem op anderen afschoven.

Geboren improvisator

Soetkin Vervaet: Volgens Human Design ben jij ook een improvisator, met een instinctief vermogen om met de situatie om te gaan. Er zijn veel vaardigheden die we van jou kunnen leren. Je zou zelfs een boek kunnen schrijven over hoe je moet leven.

Kim: Als je er één ding uit kan halen is: Je kunt zowel heel vrij als beperkt zijn. Dit jaar ben ik tot het besef gekomen dat veel mensen door mijn aanwezigheid worden getriggerd, en soms voelde ik me schuldig daarover. Op dat gebied was ik helemaal niet vrij, het hield me urenlang bezig. Ik werk er nu aan om daar meer vrijheid in te vinden. Vrijheid gaat veel dieper dan geld, tijd en energie. Er zijn veel aspecten aan verbonden.

PS: Heb je mijn boek al in huis?

Freedom Unlocked Boek - Kim De Graeve

Je emoties als kompas

Soetkin Vervaet: Jouw emotionele gegeven is jouw autoriteit volgens Human Design. Hoe beïnvloedt dat jouw leven?

Kim: Mijn emoties zijn mijn kompas, ze vertellen me alles. Heel soms vergis ik me. Zoals toen ik in Mexico was en mijn coaching moest doen, maar het internet werkte niet. Ik ging tegen mijn emoties in en vertrok naar Mexico City om professioneel te kunnen zijn. Het bleek een verschrikkelijke ervaring te zijn. Achteraf merkte ik dat mijn verkoop daalde en ik last kreeg van een writer’s block.

Soetkin Vervaet: Klopt. Als je uit je flow raakt, merk je dat de stroom van het leven ook stopt. Als je motivatie niet klopt, krijg je geen steun van de wereld.

Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? Kim de greave

Going with the flow

Kim: Toen ik mijn boek uitbracht, vroegen mensen hoe ik de lancering zou aanpakken. Ze dachten dat ik het zou laten doodbloeden. Ik besloot om het even te laten rusten. In augustus werd me duidelijk wat ik eigenlijk wilde doen.

Soetkin Vervaet: Dat is een mooi voorbeeld van het eren van je emotionele autoriteit. Dingen worden pas helder wanneer het juiste moment daar is. De puzzel valt dan op zijn plek.

Kim: Je kunt dingen slim aanpakken, maar als het niet overeenkomt met de stroom van je energie, zal het toch mislukken. Ik ben al lang gestopt met de ratrace. Ooit werd ik zwaar bekritiseerd door de overheid omdat mijn internet slecht was. Een klant vond mij erg onprofessioneel. Voor mij is onprofessionaliteit het handelen vanuit een energie die niet authentiek is.

Soetkin Vervaet: En jij bent een van de weinige mensen die echt vrij is van labels… Hoe behoud je die rust?

Kim: Als ik er ben en het internet werkt niet, dan valt dat buiten mijn controle. Al mijn andere sessies met hetzelfde internet verliepen namelijk prima. 

De Spijt-lijst

Soetkin Vervaet: De wereld geeft altijd feedback over wat je doet. Is het in lijn met de flow? Past het bij je systeem? Je hebt het ook in je boek over je lijst van spijt… Op je sterfbed zijn er dingen waar mensen spijt van hebben. Zijn er dingen die nog op jouw lijstje staan?

Kim: Ik zou spijt hebben als ik niet zou mogen genieten van het leven zoals het nu is. Ik heb nog veel dromen en dingen die ik wil doen. Ik zal geen spijt hebben van dingen die ik niet heb gedaan, want voor alles is een juiste tijd.

Collectieve vreugde

Soetkin Vervaet: Tot slot, als ik naar je Human Design kijk, zie ik dat je collectieve vreugde brengt. Wat kunnen mensen doen om deel te nemen aan jouw vreugde?

Kim: Het is een samenvatting van tien jaar levenslessen, van de valkuilen om zowel mentaal als financieel vrij te worden. Er is altijd werk aan de winkel, maar ik pleit ervoor om vervuld te leven.

Voor meer info over Soetkin Vervaet klik hier: Soetkin Vervaet van Your Path.

Boek kim de graeve freedom unlocked financiele vrijheid ratrace

5 boekentips rond Human Design

#256 Mijn Boek ontrafeld in een human design reading (door Soetkin Vervaet) - Kim de Graeve financieel strateeg

Veelgestelde vragen omtrent Human Design

Human Design is een persoonlijkheidsanalyse- en zelfontwikkelingssysteem dat is gebaseerd op astrologie, de I Tjing, de Kabbalah en de chakra’s.

Je Human Design-chart wordt berekend op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats, en het geeft inzicht in je energetische blauwdruk.

Je Human Design-chart onthult je innerlijke strategieën, levensdoelen, communicatiestijl, sterke punten en uitdagingen.

De vijf Human Design-types zijn Manifestoren, Generators, Manifesting Generators, Projectors en Reflectors. Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken en strategieën.

De Human Design-authoriteit verwijst naar de meest betrouwbare innerlijke bron van besluitvorming voor een persoon, zoals de emotionele autoriteit, sacrale autoriteit, enzovoort.

Human Design biedt inzicht in je natuurlijke aanleg en helpt je bewuster keuzes te maken die in lijn zijn met je authentieke zelf, wat leidt tot meer voldoening en succes.

Het Human Design-profiel, zoals 6/2 of 4/1, geeft aan hoe je energetisch met de wereld omgaat en hoe je het beste kunt samenwerken met anderen.

De centra in een Human Design-chart vertegenwoordigen verschillende aspecten van je persoonlijkheid en geven aan welke aspecten openstaan voor invloeden van anderen en welke vaststaan.

De lijnen in Human Design vertegenwoordigen verschillende karaktertrekken en gedragspatronen die je persoonlijkheid beïnvloeden, en ze dragen bij aan je unieke blauwdruk.

Door de Human Design-types en strategieën van jezelf en anderen te begrijpen, kun je effectievere communicatie en samenwerking bevorderen en relaties verbeteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven