Schaalbaar inkomen: Hoe je jouw inkomsten kunt verhogen zonder extra uren te maken

In een wereld waarin de kosten van levensonderhoud stijgen en de economie voortdurend in beweging is, is het belangrijk om een inkomen te hebben dat meegroeit met de veranderende omstandigheden. Een schaalbaar inkomen is een inkomen dat kan worden vergroot naarmate de vraag naar jouw producten of diensten groeit. In dit blog zullen we kijken naar wat een schaalbaar inkomen is, hoe het werkt en hoe je het kunt bereiken. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Wat is een schaalbaar inkomen?

Een schaalbaar inkomen is een inkomen dat kan worden verhoogd zonder dat de hoeveelheid werk die je moet doen evenredig toeneemt. Dit betekent dat als de vraag naar jouw producten of diensten groeit, je meer inkomsten kunt genereren zonder dat je meer tijd en energie hoeft te besteden aan je werk. Dit in tegenstelling tot een niet-schaalbaar inkomen, waarbij je meer uren moet werken om meer inkomsten te genereren.

Een voorbeeld van een schaalbaar inkomen is een boek. Wanneer je een boek schrijft, kost het je tijd en moeite om het te produceren. Maar zodra het boek is geschreven en gepubliceerd, kun je inkomsten blijven verdienen wanneer mensen het kopen. Of je nu 100 boeken verkoopt of 10.000 boeken, het blijft hetzelfde product en het kost je geen extra tijd of moeite om het te verkopen. (Mocht je een boek willen schrijven is ee schrijfcoach een goed idee, Laurence was die van mij.)

schaalbaar inkomen kim de graeve

Hoe werkt het?

Een schaalbaar inkomen werkt doordat je een product of dienst creëert dat kan worden geproduceerd of geleverd zonder dat je telkens opnieuw dezelfde hoeveelheid werk hoeft te doen.

Er zijn verschillende manieren:

 1. Producten verkopen: Verkoop digitale of fysieke producten die je kunt produceren en leveren zonder dat je telkens opnieuw dezelfde hoeveelheid werk hoeft te doen. Denk aan software, boeken, cursussen, of andere digitale producten.

 2. Diensten automatiseren: Automatiseer je diensten door bijvoorbeeld een online platform te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan online coaching, een e-commerce winkel of een SaaS-oplossing.

 3. Passief inkomen genereren: Bouw een passieve inkomensstroom op die automatisch geld blijft verdienen. Denk aan investeringen, royalty’s of verhuur van eigendommen.

schaalbaar inkomen kim de graeve

Hoe kan ik het genereren?

Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

 1. Creëer digitale producten: Digitale producten zijn een uitstekende manier om een schaalbaar inkomen te genereren. Je kunt denken aan e-books, online cursussen, video’s, audioproducten, sjablonen of software. Deze producten kun je één keer maken en daarna blijven verkopen zonder dat je telkens opnieuw dezelfde hoeveelheid werk hoeft te doen.

 2. Automatiseer je diensten: Als je diensten aanbiedt, kun je overwegen om deze te automatiseren. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een online platform kunt gebruiken waarop klanten zelf hun diensten kunnen boeken of producten kunnen bestellen. Hierdoor hoef je niet telkens dezelfde hoeveelheid werk te doen om nieuwe klanten te werven en hun bestellingen te verwerken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van een online coachingplatform waarop klanten zelf sessies kunnen boeken.

 3. Bouw een passief inkomen op: Een andere manier om een schaalbaar inkomen te genereren is door een passieve inkomensstroom op te bouwen. Dit betekent dat je inkomsten kunt genereren zonder dat je actief betrokken hoeft te zijn bij het product of de dienst die je aanbiedt. Voorbeelden van passieve inkomensstromen zijn dividenduitkeringen, verhuur van eigendommen of het genereren van inkomsten uit investeringen.

 4. Schaal op: Als je al een product of dienst hebt die goed loopt, kun je overwegen om op te schalen. Dit betekent dat je meer klanten kunt bedienen zonder dat je telkens dezelfde hoeveelheid werk hoeft te doen. Hierbij is het belangrijk om te investeren in bijvoorbeeld marketing, personeel of automatisering om de groei te ondersteunen.

Veelgestelde vragen:

 1. Is een schaalbaar inkomen alleen mogelijk voor ondernemers? Nee, een schaalbaar inkomen is voor iedereen mogelijk. Het is een kwestie van het vinden van een product of dienst die schaalbaar is en waar vraag naar is. Dit leer je in Freedom Unlocked.

 2. Moet ik investeren om een schaalbaar inkomen te creëren? Het is vaak nodig om te investeren om een schaalbaar inkomen te creëren. Dit kan bijvoorbeeld zijn in marketing, automatisering of personeel. Maar het is ook mogelijk om met weinig tot geen investeringen een schaalbaar inkomen te creëren, bijvoorbeeld door het aanbieden van digitale producten. Ook dit komt aan bod in Freedom Unlocked.

 3. Is een schaalbaar inkomen hetzelfde als passief inkomen? Nee, een schaalbaar inkomen is niet hetzelfde als passief inkomen. Een schaalbaar inkomen kan actief worden gecreëerd door het produceren of leveren van een product of dienst die schaalbaar is. Passief inkomen daarentegen is inkomsten die worden gegenereerd zonder dat er direct werk aan te pas komt. 

 4. Moet ik een expert zijn om een schaalbaar inkomen te creëren? Nee, het is niet noodzakelijk om een expert te zijn om een schaalbaar inkomen te creëren. Het is wel belangrijk dat je een product of dienst aanbiedt waar vraag naar is en dat je investeert in marketing en klanttevredenheid.

schaalbaar inkomen kim de graeve

Een gratis challenge?

Wil je nog meer leren over het creëren van een schaalbaar inkomen en het verhogen van je inkomsten? Overweeg dan om deel te nemen aan de exclusieve training voor ondernemers die al minimaal 5000 a 10000 euro omzet per maand draaien. Ontdek de strategieën en tactieken die je nodig hebt om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen en meld je nu aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven