#250 Dankzij Pocahontas financieel vrij (Met Silvia Bogers)

In een openhartig gesprek met coach Silvia Bogers bespreek ik mijn reis van dromen naar daadwerkelijke verandering. Ik neem je mee in mijn missie om de wereld te verbinden en schaarstedenken te doorbreken. Ik verklap ook hoe ik financieel vrij ben geworden en waarom “trager gaat vaak sneller” mijn sleutel tot succes is.

Financieel Business Strateeg: Wat houdt dat in?

Silvia Bogers: Volgens jouw Instagram bio ben je een financieel business strateeg. Wat houdt dat precies in?

Kim: Financieel verwijst naar geld, business betekent werken met ervaren ondernemers of beginnelingen die nog vastzitten in loondienst, en strateeg staat voor het kiezen van de juiste strategie om financieel vrij te worden.

Meer dan Geld: De Kracht van Intentie

Silvia Bogers: Dat klinkt simpel, maar gaat het niet ook om meer dan alleen geld?

Kim: Absoluut. Als geld je enige drijfveer is, zal het niet werken. Intentie is wat telt; geld is slechts een middel. Alles in het leven dient om ons een bepaald gevoel te geven. De vraag is met welke intentie we handelen: uit misbruik of zuivere intentie?

Dankzij Pocahontas financieel vrij - Silvia Bogers - Kim de Graeve financieel strateeg

Het Grote Doel: Financieel Vrij zijn

Silvia Bogers: Dus als geld een middel is, wat is dan het doel waar je aan werkt?

Kim: Mijn grotere missie is financiële vrijheid, maar dat omvat ook het doorbreken van de schaarstemindset die de wereld teistert. Ik wil begrijpen waarom sommigen te weinig hebben en anderen te veel, en hoe we dat kunnen veranderen. Mijn doel is om te reizen, plezier te hebben, en tegelijkertijd evenwicht te creëren door terug te geven.

Boek "Freedom Unlocked": Een Geschenk voor Iedereen

Silvia Bogers: Je hebt onlangs het boek “Freedom Unlocked” geschreven. Waarom?

Kim: Eerlijk gezegd, mijn tijd en energie zijn kostbaar, en mijn begeleiding is niet voor iedereen toegankelijk. Ik wil er zijn voor mensen van alle financiële achtergronden, dus besloot ik een boek te schrijven als mijn cadeau aan iedereen die financiële vrijheid wil bereiken.

Boek kim de graeve freedom unlocked financiele vrijheid ratrace

De drang naar meer

Silvia Bogers: Je hebt een YouTube-kanaal, Instagram en een blog. Waarom voelde dat voor jou niet als voldoende?

Kim: Omdat het allemaal losse stukjes kennis zijn. Het boek biedt een stapsgewijze uitleg over hoe je te werk kunt gaan en obstakels kunt overwinnen. Hiermee kun je een vergelijkbare transformatie ervaren als die in mijn begeleidingsprogramma’s.

Ik hou van verhalen, die zijn ook in het boek te vinden om inzichten te bieden. Tegelijkertijd bevat het boek uitnodigingen om stappen te zetten en belangrijke keuzes te maken.

Dromen van een Levenswerk

Silvia Bogers: Het idee van het boek is niet iets wat onlangs is ontstaan, toch?

Kim: Dit is al sinds mijn kindertijd mijn grote droom. Als kind had ik al grote ideeën en stelde ik diepe vragen. Disney heeft me altijd geïnspireerd. Wat me zo aantrok in verhalen als Pocahontas en de Kleine Zeemeermin, is dat ze vastgeroeste patronen doorbraken en mogelijkheden zochten. Dat gevoel wilde ik ook ervaren. Het is altijd mijn wens geweest om een soort Pocahontas te worden.

Dankzij Pocahontas financieel vrij - Kim de Graeve financieel strateeg

Inspiratie Uit Disney: in de voetsporen van Pocahontas

Silvia Bogers: Is dat je favoriete Disneyfilm?

Kim: Ja, toch wel, omdat er veel dingen in het verhaal zitten die mij aanspreken. De disconnect van twee werelden die ze tracht te verbinden, dat vind ik oprecht mooi.

Wat ik voel in België en Nederland, is dat we vaak te veel hebben en ons daardoor leeg voelen. We denken dat het opvullen van die leegte door meer te krijgen en meer te doen, gaat werken. Helaas kan je de leegte niet opvullen door hetgeen dat je leeg laat voelen. Het omgekeerde is waar: hoe meer je jezelf vult met wat je echt nodig hebt, hoe meer het andere vanzelf komt en hoe vrijer je je voelt.

#250 Dankzij Pocahontas financieel vrij - Kim de Graeve financieel strateeg

Levenslessen uit Disney in het Echte Leven

Kim: Het streven naar je essentie zorgt ervoor dat geld beter kan circuleren, waardoor we gemakkelijker kunnen verbinden met de “andere wereld.” Op deze manier beschouw ik mezelf als een verbinder. Onze gedachten houden vaak bepaalde patronen in stand, maar als we die doorbreken, worden we gelukkiger en stroomt alles vanzelf meer.

stoppen met hard werken door bewust leven kim de grave en hade cools

De Kracht van Persoonlijke Groei

Silvia Bogers: Wat gaf de doorslag voor het schrijven van je boek?

Kim: Na de dood van mijn broer in januari 2022 kreeg ik plotseling een impuls om het leven ten volle te leven. Hierdoor begon ik veel meer te doen en stopte ik met stilstaan. Maar als je elke dag moet plukken, leg je veel druk op jezelf. Tegelijkertijd ontstond de overtuiging dat ik te veel geld vroeg voor mijn coachings, wat erg destructief bleek te zijn.

Ik zocht onmiddellijk hulp bij mijn therapeute, Romy. Ze stelde me de juiste vragen: Hoe voelt dat? Wat gebeurt er? Wat zou Nathan (mijn broer) zeggen? Hierdoor keek ik kritisch naar alles wat ik in mijn leven deed, en het antwoord was duidelijk: ik wilde meer mensen helpen. Het schrijven van het boek bleek het passende antwoord op dat moment.

Spirituele Reis naar Creatie in Mexico

Silvia Bogers: En je vertrok naar Mexico om het boek te schrijven?

Kim: Ik was in Mexico toen mijn broer Nathan stierf, en tijdens de nacht van zijn overlijden werd ik plotseling wakker met een onheilspellend gevoel. Ik wekte Manu om hem op de hoogte te brengen. De volgende ochtend belde mijn vader om te vertellen dat mijn broer was gestorven, precies op het tijdstip waarop ik wakker was geworden.

Ik voelde zijn aanwezigheid intens en besloot om niet naar zijn begrafenis te gaan, hoewel ik achteraf besefte dat ik dit niet op de juiste manier aan mijn familie had gecommuniceerd. Ik had simpelweg gezegd dat de vliegtickets te duur waren, maar ik had eerlijker moeten zijn: ik wilde die intense verbinding met Nathan niet kwijt.

Verbinden

Toen we terug in België waren geland, verloor ik de verbinding met mijn broer. Kort daarna vloog ik terug naar Mexico, waar ik zijn aanwezigheid weer sterk voelde, vooral op één specifieke plek: Mazunte. Daar bleef ik een maand en voltooide ik mijn boek. Later ontdekte ik dat juist daar een spirituele vortex is.

De Magie van Mexico

Silvia Bogers: Waarom koos je specifiek voor Mexico?

Kim: Mexico heeft iets met mij gedaan. Ik heb altijd moeite gehad om me ergens thuis te voelen, zelfs in Gent. Mexico voelt voor mij als thuiskomen.

Silvia Bogers: Als het boek uit is, ben je dan klaar of komen er nog meer?

Kim: Ik heb nu al andere ideeën, zeker met betrekking tot het laatste hoofdstuk. Het voelt juist om een vervolg te schrijven. Dit vergt wel het nodige.

verhuur je huis met airbnb

Promotie en Inspiratie

Silvia Bogers: Nu kun je beginnen met promoten, wat waarschijnlijk ook veel werk is, toch?

Kim: Ik was vrij naïef om te denken dat de uitgeverij alles op zich zou nemen. Ze hebben wel hun best gedaan, maar begrepen niet volledig waar de strategie lag. Ik heb bijna elke aanbieding afgewezen omdat ik andere dingen beter kon doen. Ik voelde dat alles op zijn plaats zou vallen. In augustus kwam ik op het idee van Marie Foreo, die tijdens haar boeklancering een gratis workshop gaf en haar samenwerkingsprogramma als upsell aanbood. Dit inspireerde me enorm en voelde goed.

Bij verkoop is “zijn” een cruciaal aspect. Door echt aanwezig te zijn, kreeg ik veel inspiratie. Soms brengen Manu of de kinderen iets naar voren, en daaruit ontstaat een nieuw idee.

Trager Gaan voor Snellere Groei

Silvia Bogers: Ik hoorde onlangs je uitspraak: “Trager gaat vaak sneller.” Kun je daar meer over vertellen?

Kim: De onderliggende boodschap is dat je leert luisteren naar je intuïtie. Om dit te verduidelijken: mijn zoontje Ben was ziek en bleef ’s nachts naar onze kamer komen. Manu raakte gefrustreerd en stuurde hem voor de vierde keer terug naar zijn kamer. Toen werd ik wakker van Manu’s stem en wilde Ben naast me hebben.

loopbaanbegeleiding Manu strubbe kim de graeve freedom unlocked

Ik luisterde naar zijn hartslag terwijl ik hem knuffelde, en deze stabiliseerde weer. Ben ontspande en ik kon hem terug naar zijn kamer brengen. De volgende dag vroeg Manu hoe het kwam dat ik dat voor elkaar kreeg. Mijn antwoord was: “Omdat ik veel trager ga.”

Bewust traag

Mijn bedrijf bestaat nu twee jaar, en ik ben gegroeid naar een omzet van 2 miljoen, terwijl ik slechts 14 uur per week werk. Ik heb bewust langzaam en gestaag opgebouwd, en dat is waarom het zo snel is gegaan.

Mijn boek, jouw gids: Freedom Unlocked

Mijn boek “Freedom Unlocked” is een gids voor het bereiken van financiële vrijheid en persoonlijke groei. In het boek deel ik mijn persoonlijke reis van schulden naar financiële onafhankelijkheid en geef ik je praktische stappen en inzichten om hetzelfde te bereiken. 

Freedom Unlocked Boek - Kim De Graeve

Verder onderstreep ik het belang van financiële educatie, verstandige investeringen en het heroverwegen van je relatie met geld. Het boek is een inspirerende bron voor iedereen die streeft naar een leven zonder financiële zorgen en meer vrijheid om hun dromen na te jagen. 

Financieel vrij zijn = Volledige potentieel benutten

Financieel vrij zijn, een onbereikbare droom? Niet als je streeft naar financiële vrijheid en je leven zo inricht dat het voor jou werkt, in plaats van te leven om te werken. Het is tijd om je volledige potentieel te benutten en niet langer genoegen te nemen met middelmatigheid. 

Je tijd en energie doelgerichter beheren.

Ontketen de overvloedige energie die je transformatie mogelijk maakt. Laat het idee van een tekort aan tijd achter je, want er is genoeg tijd als je de juiste keuzes maakt. Vraag jezelf af of je echt in lijn leeft met je levensmissie, of dat je voortdurend doelen en dromen blijft uitstellen. Het is tijd om je tijd en energie doelgerichter te beheren.

Meer weten over Silva Bogers? Klik hier: coach Silvia Bogers

5 boekentips rond financieel vrij worden

#250 Dankzij Pocahontas financieel vrij - Kim de Graeve financieel strateeg

Veelgestelde vragen omtrent financieel vrij worden

Financieel vrij zijn betekent veel meer dan simpelweg voldoende geld hebben om rekeningen te betalen. Het staat voor financiële onafhankelijkheid waarbij geld voor jou begint te werken, zodat je niet langer gebonden bent aan een 9-5 baan om je financiële verplichtingen te dekken. In essentie betekent financieel vrij zijn dat je de vrijheid hebt om je levensstijl te kiezen, je dromen na te streven en te doen waar je echt gepassioneerd over bent, zonder je zorgen te maken over financiële beperkingen.

Financieel vrij zijn houdt in dat je voldoende passief inkomen hebt uit investeringen zoals vastgoed, aandelen, obligaties of andere bronnen, waardoor je dagelijkse kosten worden gedekt zonder dat je actief moet werken voor een salaris. Het geeft je de mogelijkheid om te stoppen met werken wanneer je dat wenst, met pensioen te gaan wanneer het voor jou juist aanvoelt, of zelfs te kiezen voor een carrière die je vervulling geeft, ongeacht het financiële aspect.

Financieel vrij zijn begint met het opbouwen van vermogen, vermindering van schulden, en investeren om passief inkomen te genereren.

Het vereiste bedrag verschilt per persoon, maar financiële vrijheid wordt bereikt wanneer je genoeg hebt om je levenskosten te dekken zonder actief werk. Ik ga dieper op deze berekening in in deze post: Waar Geld in Investeren? 5 Slimme Opties voor Financiële Groei

Investeren is cruciaal om vermogen op te bouwen en passief inkomen te genereren, wat bijdraagt aan financiële vrijheid. Wil je meer weten over investeren? Bekijk dan zeker mijn cursus Money Unlimited

De tijd die nodig is varieert, afhankelijk van financiële doelen, inkomsten, uitgaven, en investeringen. Hier zijn alvast mijn beste tips. 

Het diversifiëren van je beleggingen en het hebben van een gedegen financieel plan kan je financiële groei beschermen tijdens economische neergangen.

Niet noodzakelijk. Financiële vrijheid biedt de optie om te stoppen met werken, maar sommigen blijven werken uit passie, zelfs nadat ze financieel vrij zijn.n.

  1. Teveel schulden: Het opbouwen van grote schulden kan je financiële vrijheid ernstig belemmeren. Vermijd het aangaan van onnodige schulden en werk aan het aflossen van bestaande schulden.

  2. Geen noodfonds hebben: Het ontbreken van een noodfonds kan leiden tot financiële problemen als onverwachte kosten zich voordoen. Zorg voor een noodfonds om onvoorziene uitgaven op te vangen zonder je spaargeld aan te spreken.

  3. Niet budgetteren: Gebrek aan budgettering kan leiden tot financiële verspilling en het moeilijk maken om geld te besparen en te investeren. Houd een gedetailleerd budget bij om je financiën in de gaten te houden en te plannen.

  4. Geen langetermijnplanning: Het ontbreken van een langetermijnplanning kan betekenen dat je geen duidelijk doel hebt om naar toe te werken. Stel financiële doelen en ontwikkel een strategie om ze te bereiken.

  5. Te snel rijk willen worden: Het najagen van snel rijk worden, zoals investeren in riskante schema’s, kan leiden tot financieel verlies. Financiële vrijheid vereist geduld en consistentie in plaats van snelkoppelingen.

  6. Onvoldoende investeren in jezelf: Het verwaarlozen van je eigen groei en ontwikkeling kan je belemmeren bij het vergroten van je inkomsten. Investeer in opleidingen, vaardigheden en persoonlijke groei om je financiële situatie te verbeteren.

  7. Te veel uitgeven aan niet-essentiële zaken: Overmatige uitgaven aan luxegoederen en onnodige uitgaven kunnen je vermogen om te sparen en te investeren beperken. Wees bewust van je uitgaven en focus op wat echt belangrijk is.

  8. Geen financiële discipline: Gebrek aan discipline bij het beheren van je financiën kan leiden tot impulsieve aankopen en ondoordachte beslissingen. Ontwikkel financiële discipline door verantwoordelijkheid te nemen voor je uitgaven.

  9. Geen financiële planning maken: Zonder een duidelijk financieel plan loop je het risico te verdwalen en geen vooruitgang te boeken. Stel een plan op dat je helpt bij het bereiken van je financiële doelen.

  10. Niet diversifiëren van investeringen: Te veel nadruk leggen op één enkele investering of activaklasse kan riskant zijn. Diversifieer je investeringen om risico’s te spreiden.

Financieel vrij zijn brengt tal van voordelen met zich mee, waaronder:

Onafhankelijkheid: Je bent niet langer afhankelijk van een traditionele baan om je rekeningen te betalen. Dit geeft je de vrijheid om je eigen keuzes te maken.

Flexibiliteit: Je hebt de flexibiliteit om te beslissen hoe je je tijd besteedt. Dit kan betekenen dat je minder hoeft te werken, met pensioen kunt gaan wanneer je wilt, of je kunt concentreren op passies en interesses buiten je werk.

Minder stress: Financiële zorgen en stress worden aanzienlijk verminderd, omdat je voldoende financiële middelen hebt om onverwachte uitgaven op te vangen en je levensstijl te handhaven zonder je zorgen te maken.

Meer keuzes: Financieel vrij zijn geeft je de mogelijkheid om keuzes te maken die overeenkomen met je levensdoelen. Je kunt reizen, investeren in persoonlijke ontwikkeling, je eigen bedrijf starten, of zelfs filantropisch werk doen.

Kwaliteit van leven: Het stelt je in staat om een hogere kwaliteit van leven te ervaren, omdat je de financiële middelen hebt om te genieten van ervaringen, luxe en comfort die voorheen misschien niet haalbaar waren.

Zekerheid voor de toekomst: Financieel vrij zijn biedt zekerheid voor jezelf en je familie. Je kunt spaargeld opbouwen voor je pensioen en zorgen voor een financieel gezonde toekomst.

Mogelijkheid om doelen te bereiken: Of het nu gaat om het kopen van een huis, het starten van een eigen bedrijf, het betalen van de studie van je kinderen of het realiseren van andere levensdoelen, financiële vrijheid geeft je de middelen om deze doelen te bereiken.

Keuzevrijheid: Je kunt kiezen waar je wilt wonen, hoe je je tijd doorbrengt en met wie je omgaat, zonder beperkingen door financiële belemmeringen.

Invloed en bijdrage: Als je financieel vrij bent, ben je in staat om meer te geven aan goede doelen, gemeenschappen te ondersteunen en positieve verandering in de wereld teweeg te brengen.

Ja, financiële vrijheid is mogelijk voor iedereen, maar het vereist toewijding, financiële planning, en consistentie.

Hoewel een hoog inkomen kan helpen, is het niet de enige factor. Slimme financiële beslissingen en investeringen zijn even belangrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven