Winst, veel meer winst!

Door te kiezen voor genoeg

Hoe ik ervan uitging dat door meer en hard te werken ik meer winst zou draaien. 

Ja, ik werkte heel hard! Toen ik in loondienst was wilde ik alles: opklimmen, mezelf bewijzen, respect en waardering krijgen. En ik verloor mezelf erin, ik nam het mee naar huis, kon amper slapen omdat ik lag te piekeren over onbelangrijke details die ik beter had kunnen doen. 

Allemaal voor een ander bedrijf, want wat ik voor mezelf deed was een illusie. Meer over dat soort illusies in het systeem lees je hier

Meer winst als ondernemer?

Toen ik startte als ondernemer dacht ik nog steeds zoals een werknemer dat doet, want het was het enige wat ik had gekend. Ik wou me wederom bewijzen en respect en waardering verzamelen. 

Mijn missie moest groot zijn! En mijn klanten kregen elk stukje van mijn ziel… Als zelfstandige had ik mezelf vrijheid voorgehouden maar het was net het omgekeerde, ik had nog minder afgebakende uren en werkte dag en nacht om mijn doel te bereiken. Ik wilde winnen! En ik had mezelf wijsgemaakt dat er ergens een finishlijn zou zijn en dat er iemand klaarstond om me te feliciteren: “Je bent gewonnen”. 

Zo ben ik lang doorgegaan....

Meer winst kwam er zeker en vast… Mijn bedrijf groeide heel snel en op zich was dat superleuk. 

Maar ik was zo gefocust op mijn werk dat ik niet meer zag wat er in mijn gezin speelde. Manu, mijn man die worstelde, hij wist het allemaal niet zo goed. 

Dat verhaal kan je beluisteren in de podcast (je kan je hiervoor trouwens gratis abonneren via Spotify, Apple podcasts en Google, zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen)  

Al die illusies rond meer, meer, meer!

Mijn missie kwam op de achtergrond want mijn gezin was nu belangrijker. 

En zo besefte ik wederom dat  mijn missie een illusie was; Het is niet oké als je niet goed meer weet hoe je tot rust moet komen. Als werk het belangrijkste wordt in je leven. 

En beetje bij beetje groeide het aan me, wat ik echt wilde was een passief inkomen en zoveel mogelijk vrijheid om te doen waar ik zin in had. Dus daar legde ik mijn focus op. Maar dat heeft jaren nodig gehad om te optimaliseren. 

winst investeren in jezelf cursus online productiviteit workflow workshop kim de graeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches 1

Succes hangt niet af van cijfers  

Het gaat niet over hoeveel volgers je hebt, je hoeft niet groot te zijn om succesvol te zijn… Allemaal dingen waar ik me lang niet bewust van was. Ik was altijd. Ik was zelden met de volle 100% aanwezig bij mijn gezin en ik merkte dat wanneer ik op vakantie was of niet werkte ik ook geen geld binnen kreeg. 

Elke avond was ik bezig met administratie, mailtjes en foto’s bewerken. En het was gewoon genoeg! 

Meer winst, hoe dan?   

Manu was ondertussen gestopt met werken, financieel konden we dat aan en hij werd er gelukkiger van. Waar de kinderen vroeger op school bleven tot 18u, werden ze nu stipt op tijd afgehaald om thuis te zijn. 

En in begin vond ik dat wat vervelend, Manu altijd thuis, de kinderen zo vroeg thuis. Ik kon veel minder werken dan vroeger. 

Tot ik besefte: Waarom moet ik werken als de kinderen in de buurt zijn? Wat is er in godsnaam zo belangrijk om me te ergeren aan de aanwezigheid van mijn gezin. 

Marie Forleo

In diezelfde periode las ik dit boek. En er werd me heel wat duidelijk; dingen die ik al wist maar toch nog even moest horen in een sterke samenvatting. Ik raad hem dan ook absoluut aan om te lezen. 

Wat me het meest bijbleef uit het boek was dat ik eigenlijk niet zo productief was als ik dacht te zijn. 

Je bent nl. slechts zo’n 4 à 6 uur productief per dag en de rest is opvulling. 

Hoe meer ik erover nadacht hoe meer ik besefte dat mijn 12 tot 14 uur lange werkdag voornamelijk bestond uit het staren naar mijn computer. 

Meer winst door minder te doen: 

Ik nam mijn gehele systeem onder de loep: Workflow, prijssetting, kosten en verdienmodellen. Ik leer je dat in de sales masterplan aan te pakken. 

Ik bepaalde voor mezelf wat ik echt nodig had; want ik wist eigenlijk tot nu toe nooit hoeveel ik moest verdienen om rond te komen. Ik deed maar gewoon zoveel als ik kon, the sky is the limit. Wat heb ik nodig? Niet meer dan dat. 

Weet jij precies wat je nodig hebt om genoeg te hebben per maand?   

Ik heb het niet over wat je wil verdienen of wat je verdient, maar wat je eigenlijk echt nodig hebt om te leven, om rond te komen.

Geen plafond

Ik had nooit een plafond; Hoe meer, hoe beter! 

Dus in wrong me in elke bocht om meer te verdienen en als je meer verdient, denk je automatisch ook minder na over wat je uitgeeft. 

Al die dingen hangen samen. 

In de bovenstaande video en podcast praat ik over 30 uur per week. Ondertussen werden dat er 8. 

8 uur per week werk ik nog. De rest doe ik waar ik zin in heb. 

Dat betekent dat ik geld op een andere manier zou gaan gebruiken en bekijken, net zoals mijn tijd! 

ik verkocht de helft van mijn bedrijf 

Alles waar teveel (negatieve) energie naartoe ging en alles wat te weinig winst opbracht ging de deur uit. Ik ontsloeg mijn personeel, want het maakte me alles behalve gelukkig. 

Ik zette de contracten stop met alle freelancers en koos 1 virtuele assistent in de plaats om alle mails, administratie enz. voor me te doen. Zij neemt alle repetitieve taken uit handen. 

Uiteraard werk ik wel nog sporadisch met freelancers (zoals copywriters e.a) 

Hoe kan je dan meer winst creëeren?   

in het begin had ik een terugval in mijn omzet en winst. Maar omdat ik me focust op 1 doel: Meer vrijheid en passief inkomen en de daarbij horende efficiëntie qua tijdsindeling merkte ik dat deze langzaam maar zeker begon te stijgen. 

Ik zette slimmer in en vandaag is 90% van mijn omzet passief inkomen. Ik hoef dus niet meer te werken om mijn basisinkomen te krijgen dankzij slimme automatisaties. Eén daarvan is affilate, dat kan je hier leren

 

Laat je niet zot maken door alle verhalen van mensen die zeggen dat je keihard moet hustlen.

Druk bezig zijn is geen kracht. In een tijd van burn-outs en bore-outs zouden we onszelf daar echt bewust van moeten zijn.

Gun jezelf om genoeg te zijn, neem de tijd om in jezelf te investeren en groei op een slimme manier, en dan merk je ineens dat hoe minder je werkt, hoe slimmer je werkt en hoe meer je geld voor jou laat werken. Hoe meer winst je zal krijgen. 

Mijn allerlaatste tip vandaag is er eentje die ik al een hele tijd toepas en dat is 10 jaar ervaring consumeren op 1 dag.
Het absolute groeipunt voor jezelf is de tijd en het jezelf durven gunnen om te investeren in jezelf en te leren. Door cursussen te doen bij mij of andere ondernemers die jaren ervaring in een cursus of een boek gieten en die kennis delen. Dat is 5, 10 misschien 15 jaar ervaring die jij in 1 cursus of boek opneemt, fouten die jij niet meer hoeft te maken. Stappenplannen die je ongelofelijk veel tijd uitsparen. Maar daar praat ik over in deze blog en podcast. 

Wil je graag dat ik je hierin train? Dan heb ik deze cursus voor je. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven