#239 Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld?

Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? In dit artikel neem ik je mee op een boeiende ontdekkingsreis, waarin ik deze elementen van onschatbare waarde uitvoerig zal bespreken. Deze drie bronnen – energie, tijd en geld – zijn de drijvende krachten achter onze dagelijkse beslissingen en acties. Ze zijn van cruciaal belang, zowel in ons persoonlijke leven als in onze zakelijke ondernemingen.

“Hoe krijg ik meer energie?” is een zeer terechte vraag. Want wie droomt er niet van extra energie om de dag vol vitaliteit te trotseren, meer tijd om te koesteren wat werkelijk belangrijk is, en de financiële vrijheid om onbezorgd te leven? Als jij jezelf afvraagt hoe je deze levensverrijkende doelen kunt verwezenlijken, dan ben je hier op de juiste plek beland. In dit artikel gaan we dieper in op de zoektocht naar meer energie in ons leven en ontdekken we manieren om deze kostbare hulpbron op een duurzame manier te vergroten.

minder werken voor meer resultaat kim de graeve

Hunkeren naar meer

Deze week ben ik gestuit op een uitdaging waar ik graag even bij wil stilstaan. Het betreft mijn rol als mentor, een gebied waarop ik nog aanzienlijk kan groeien. Maar laten we eerlijk zijn, dat groeiproces kent geen einde. Er liggen enkele nieuwe mentoringskansen op mijn pad waar ik graag zelf in wil stappen. Echter, er is één obstakel dat me tegenhoudt: vermoeidheid.

Ik deel deze gedachten en meer diepgaande inzichten in mijn nieuwste podcast. Hierin bespreek ik hoe ik omga met de uitdagingen die bij deze groei horen. Je bent van harte uitgenodigd om te luisteren:

Nu denk je misschien: “Maar je werkt toch niet eens zo veel?” Dat klopt. Tegelijkertijd heeft mijn bedrijf aanzienlijke groei doorgemaakt. In slechts één jaar tijd ben ik van een omzet van 600.000 naar 1 miljoen euro (exclusief BTW) gegaan. Dat betekent dat mijn bedrijf in korte tijd is verdubbeld. Dit soort groei vraagt veel van je, zelfs als je slechts 14 uur per week aan de slag bent. Het vergt niet alleen tijd, maar ook een transformatie van jezelf en het maken van andere keuzes.

Hoe krijg ik meer energie terwijl ik mijn bereik vergroot

Het afgelopen jaar heb ik intensief gewerkt aan het vergroten van mijn bereik. Binnen slechts één maand stond ik bijvoorbeeld op het podium met vijf inspirerende mensen, en ik nam deel aan festivals en masterclasses. Dit alles met als doel om mijn naamsbekendheid te vergroten. Het resultaat? Mijn e-maillijst en mijn volgers op sociale media zijn in de afgelopen maanden verdubbeld, allemaal dankzij deze actieve inspanningen. 

En toen werd het plots winter

Het spreekt voor zich dat dit veel van me vraagt, vooral omdat ik van nature introvert ben. Het vergt veel voorbereiding en netwerken. En laten we niet vergeten dat ik in de afgelopen twee jaar ook twee programma’s heb ontwikkeld, twee nieuwe marketingfunnels heb gecreëerd en zelfs dit boek heb geschreven. Ik ben ontzettend trots op wat ik heb bereikt in zo’n beperkte tijdspanne.

Funnel workshop Kim De Graeve

Toch besef ik dat, net zoals in de natuur, ook ik mijn seizoenen heb. Hoe krijg ik meer energie als ik voortdurend streef naar ‘meer’? Er kan een moment komen waarop je behoefte hebt aan een soort van ‘winter’. Veel mensen negeren dit, maar het is een essentieel onderdeel van het proces. Het is een tijd om te reflecteren, te herstellen en op te laden, zodat je in de toekomst nog meer kunt bereiken zonder je energie uit te putten.

Schipperen tussen rust en groei

Wanneer je voortdurend tegen je energie blijft vechten, loop je het risico op een bore-out of een burn-out, afhankelijk van je persoonlijkheid en de keuzes die je maakt tijdens die strijd. Op dit moment bevind ik me op een kantelpunt, waarbij ik overweeg om terug te trekken naar een periode van rust, vergelijkbaar met de winter. Tegelijkertijd is er echter dat innerlijke stemmetje dat fluistert: ‘Ik wil nog zoveel groeien.’ Dit verlangen om te blijven groeien heeft me zelfs overweldigd, want hoewel ik al die trajecten wil doorlopen, begint het te veel te voelen.

loopbaanbegeleiding Manu strubbe kim de graeve freedom unlocked

Durven "neen' zeggen

Momenteel ben ik betrokken bij vier verschillende trajecten waar ik geen ‘nee’ tegen kon zeggen. Dit betekent dat ik elke maand vier à vijf keer naar Nederland moet reizen, met een reistijd van twee uur heen en twee uur terug. Ondertussen koester ik de wens om meer tijd door te brengen met mijn kinderen en mijn man, om te cocoonen, zoals je dat zou kunnen noemen.

Gratis Training Grenzen stellen- Kim De Graeve

Om die reden heb ik besloten om de maanden juli en augustus vrij te houden, zonder verdere verplichtingen. Uiteindelijk is dat gedeeltelijk gelukt, want er staan nog steeds vier items op mijn agenda voor die periode: een live-dag, twee lopende trajecten en een dag voor het beoordelen van projecten. Daarna ben ik echter volledig vrij tot en met september. Ik heb ook getekend voor een vijfde traject, maar gelukkig begint dit pas nadat de andere drie zijn afgerond.

Hoe krijg ik meer energie en maak ik de juiste keuzes?

Tijdens een recent netwerkevenement raakte ik in gesprek met een dame die me interessant leek voor een mogelijke samenwerking. Enkele dagen later ontving ik een bericht van haar waarin ze opmerkte dat hoewel we interessante gesprekken hadden, het lastig was om dieper in te gaan op onze samenwerking. Ze vroeg zich af of er wellicht een belemmerende overtuiging in de weg stond.

Deze opmerking heeft me aan het denken gezet, want ik voelde niet direct een belemmerende overtuiging. Toch begon ik me beoordeeld te voelen in deze situatie.

Durven groeien

Bij sommige zaken, zoals het nemen van deel aan een workshop, kan ik zonder aarzeling beslissen. Een investering van 74.000 euro vind ik bijvoorbeeld niet al te spannend, mede omdat ik gewend ben om te investeren in vastgoed, cryptovaluta en aandelen, waar al met aanzienlijke bedragen wordt gewerkt.

Freedom Unlocked training over investeren

Hoe krijg ik meer energie door mijn energiecyclus te respecteren?

Echter, mijn ego kwam in actie en ik haalde mijn agenda tevoorschijn om iets te plannen voor september. Maar zodra ik dat deed, voelde ik een knoop in mijn maag. Tijdens een avondje uit met Manu deelde ik mijn gevoelens en merkte ik op dat ik helemaal niet uitkeek naar de drukke agenda die ik voor mezelf had gecreëerd, hoewel ik wel wist dat ik graag wilde samenwerken met die persoon. 

Ik besloot om even pas op de plaats te maken en te onderzoeken wat er precies aan de hand was. Het bleek geen belemmerende overtuiging te zijn, maar eerder het besef dat het gewoon te veel was – het is als het ware winter in mijn energiecyclus, en ik wilde mijn energie elders aanwenden.

geld verdienen vanuit huis kim de graeve

Hoe krijg ik meer energie, überhaupt?

Dit moment bracht me tot een belangrijk besef: het is cruciaal om te begrijpen waar je energie van krijgt. Als iets je geen energie geeft, is het wellicht tijd om veranderingen aan te brengen en te bewegen richting wat echt noodzakelijk is.

Als je niet zeker weet welke richting je moet inslaan, dan kan mijn programma ‘Freedom Unlocked’ wellicht van grote hulp zijn. Voor wie op zoek is naar verbeteringen in hun bedrijf, kan samenwerken met een business coach een verstandige keuze zijn. In dat geval zou ‘Freedom Unstoppable’ meer bij jou passen.

Hoe krijg ik meer energie door te leren luisteren naar je gevoel?

Iedereen streeft naar meer energie in hun leven. Het is een kostbaar goed dat ons in staat stelt om onze dagelijkse taken te volbrengen en onze doelen na te streven. Echter, velen van ons staan voor uitdagingen die onze energiereserves kunnen uitputten. Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe we meer energie kunnen krijgen, zodat we ons volledig kunnen inzetten voor de dingen die er echt toe doen.

Prioriteiten stellen

Een veelvoorkomende valkuil is dat we te veel dingen tegelijk proberen te doen zonder na te denken over de impact op onze energie. Als alles wat je doet geen energie geeft of als je voelt dat het negatieve energie uit je trekt, dan is het hoog tijd voor verandering. Het is van vitaal belang om te leren hoe je je prioriteiten kunt verschuiven en jezelf kunt afvragen: “Hoe krijg ik meer energie?”

Wat past nu écht bij mij?

Stel dat je dingen doet waar je echt van houdt, maar het lijkt te veel te worden. In dat geval moet je de balans herstellen door te beoordelen wat er in je leven past en wat niet. Dit betekent dat sommige dingen moeten verdwijnen om plaats te maken voor energiegevende activiteiten.

Het is belangrijk om niet automatisch te denken dat gebrek aan tijd een onoverkomelijke belemmering is. Soms betekent het simpelweg dat je je tijd moet herverdelen om meer energie te krijgen voor wat er echt toe doet.

Hoe krijg ik meer energie door doelbewust te zijn?

Een voorbeeld hiervan is iemand die enthousiast deelneemt aan gratis uitdagingen en dan besluit aanzienlijke bedragen uit te geven aan verschillende mentoren. Dit kan zeker waardevol zijn, maar het is geen garantie voor een levensveranderend programma. Soms is langdurige begeleiding van één specifieke mentor effectiever dan het oppervlakkig consumeren van diverse bronnen. Het draait allemaal om gerichte, doelbewuste keuzes maken om je energie te investeren in wat echt belangrijk is.

Kiezen voor effectieve energie-investering

Het is niet ongewoon om mensen te zien die beweren dat ze helder zien en klaar zijn voor actie. Ze volgen cursussen en consumeren informatie als een spons. Hoewel dit op het eerste gezicht positief lijkt, is het belangrijk om te onthouden dat niet alle investeringen in tijd en geld gelijkwaardig zijn als het gaat om het vergroten van je energie.

Een voorbeeld hiervan is iemand die enthousiast deelneemt aan gratis uitdagingen en dan besluit aanzienlijke bedragen uit te geven aan verschillende mentoren. Dit kan zeker waardevol zijn, maar het is geen garantie voor een levensveranderend programma. 

Soms is langdurige begeleiding van één specifieke mentor effectiever dan het oppervlakkig consumeren van diverse bronnen. Het draait allemaal om gerichte, doelbewuste keuzes maken om je energie te investeren in wat echt belangrijk is. 

Hoe krijg ik meer energie? Mijn persoonlijke reis

Laat me mijn persoonlijke reis als voorbeeld nemen. Op een bepaald moment besefte ik dat ik meer energie moest vinden om mijn doelen voor 2024 te bereiken. Ik had specifieke doelen voor ogen, zoals doorbreken in mijn vakgebied en mijn stem krachtiger inzetten op het podium. Deze doelen vereisten gerichte actie, geen oppervlakkig consumeren van informatie.

Daarom ben ik begonnen met het kiezen van mentoren die gespecialiseerd zijn in gebieden die direct verband houden met mijn doelen, zoals een business coach, een mentor in schaduwwerk en iemand die me kan helpen met het overwinnen van beperkende overtuigingen. Dit zijn geen willekeurige keuzes, maar zorgvuldig doordachte stappen om mijn energie te richten op wat er echt toe doet.

Hoe krijg ik meer energie door in actie te treden?

Voor degenen die streven naar meer energie in hun leven, is het tijd om actie te ondernemen. Stop met oppervlakkig consumeren en begin met gericht investeren. Vraag jezelf af: “Hoe krijg ik meer energie?” en maak keuzes die bijdragen aan je welzijn en je doelen. Het gaat er niet om geld uit te geven om geld uit te geven, maar om het op een manier te gebruiken die je gelukkig maakt en energie geeft.

Als ik naar mijn eigen reis kijk, besef ik dat de winter een tijd is om aan de fundamenten te werken. Het draait niet alleen om het vergaren van meer, maar om het slim gebruiken van wat je hebt om de energie te genereren die je nodig hebt. Tot een bepaald punt weet je waar je je geld aan kunt besteden, maar wanneer er overvloed is, moet je bewust kiezen waar je energie naartoe gaat. En dat is de sleutel tot meer energie en geluk in je leven.

Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? Kim de greave

Hoe krijg ik meer energie door slimme strategieën

Soms kunnen mensen zich afvragen wie ik nu eigenlijk ben. Ben ik een business coach of een investeerder? Het antwoord is eenvoudig: ik ben beide! Ik ben voortdurend bezig met het inzetten van al mijn energie om organisch te groeien. Een cruciale les die ik heb geleerd, is hoe je de ups en downs van je energieniveau kunt benutten om een exponentiële groei te realiseren. 

In 2022 richtte ik me op vastgoedinvesteringen in België, waarbij mijn vermogen hard aan het werk was. Dit noem ik mijn winterjaar. Nu, in dit jaar, focus ik me op de top van mijn capaciteiten, wat ik mijn zomerjaar noem. Maar ik ben ook klaar om terug te keren naar de basis.

zo snel mogelijk financieel vrij worden kim de graeve

Slim gebruik maken van energie voor financiële vrijheid

Het sleutelwoord hier is energie. Door strategisch te werken met mijn energieniveaus, heb ik in 2022 mijn hypotheek en vaste kosten kunnen elimineren. Nu streef ik ernaar om in het komende jaar minstens 4 of 5 panden te verwerven. Dit betekent dat ik elke maand een extra vermogen van 10.000 euro kan opbouwen, bovenop het financiële stukje vrijheid dat ik al heb bereikt. Om financieel vrij te zijn, heb ik 8333 euro per maand nodig. Als ik daar nu nog eens 10.000 euro per maand aan toevoeg, kom ik uit op 18.333 euro per maand om financieel vrij te zijn. Lees er meer over in Waar Geld in Investeren? 5 Slimme Opties voor Financiële Groei.

schaalbaar inkomen kim de graeve

Het is verleidelijk om jezelf constant te blijven uitputten in de bovenste laag van je mogelijkheden, maar soms is het essentieel om tot rust te komen en op je gemak te werken. Het is niet altijd nodig om nog een extra mentor in te schakelen om nog meer te groeien; soms zijn er andere prioriteiten die je energie verdienen.

De mentor van "unieke aanpak"

Mijn aanpak als mentor is uniek. Ik ben geen typische business coach of investeerder. Wat ik doe, is anders dan wat deze twee groepen gewoonlijk doen, maar tegelijkertijd integreer ik ze in elkaar. Tien jaar geleden had ik amper 1000 euro op mijn spaarrekening staan. In die tijd ben ik financieel vrij geworden. De exponentiële groei die ik heb ervaren, is iets wat ik met iedereen wil delen.

Mijn benadering van zaken en investeringen is geworteld in mijn ervaring van leven in armoede en eruit komen door creatief te zijn met de mogelijkheden die ik had. Van daaruit is een unieke strategie ontstaan, een manier om met geld om te gaan die je nergens anders kunt leren.

#239 Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? - Kim de graeve financiële vrijheid

Een missie om te delen

Mijn hoop is om deze kennis ooit op grote schaal met anderen te delen. Als je eenmaal de kracht van exponentiële groei begrijpt, besef je pas echt welke rijkdom we naar de wereld kunnen brengen en welke missie we kunnen uitdragen.

Te veel mensen blijven vastzitten in hun bedrijfsleven, hun investeringen, hun privéleven, of hun trauma’s, terwijl ze eigenlijk al deze aspecten kunnen integreren en vanuit hun energie en strategische visie kunnen bouwen aan wat ze echt verdienen en willen bijdragen aan de wereld.

Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? Wel, zoals je kan concluderen, draait het allemaal om het slim gebruiken van je energie, zowel financieel als emotioneel, om je doelen te bereiken en échte verandering te creëren.

#239 Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? - Kim de graeve financiële vrijheid
Waar je geld in investeren? 5 Slimme tips voor een straffe financiële groei -Kim de graeve financiële vrijheid

5 boekentips rond meer energie, tijd en geld

Veelgestelde vragen

Efficiëntie is de sleutel. Hoe krijg ik meer energie voor mijn zaak? Plan je taken, vermijd multitasking, en leer ‘nee’ zeggen tegen onnodige verplichtingen.

Het bereiken van een werk-privé-balans omvat het stellen van grenzen, het plannen van quality time en het prioriteren van je welzijn.

Bereik je financiële doelen door een gedisciplineerde aanpak en het behouden van een gezonde balans in je leven. Mijn cursus Money Unlimited kan je erbij helpen. 

Gebruik time managementtechnieken zoals de Pomodoro-techniek, stel prioriteiten, en delegeer taken indien mogelijk, waardoor je meer energie overhoudt voor wat er echt toe doet.

Het vergroten van je energie voor carrièregroei begint met het identificeren van waar je passie ligt en doelgericht werken richting die doelen.

Door financiële mogelijkheden te vergroten, kun je meer energie richten op het verwezenlijken van je dromen, bijvoorbeeld door te investeren in opleidingen of ondernemingskansen.

Het verkrijgen van meer energie om je passies naast je werk te vervullen, begint met een evenwichtige levensstijl en effectief tijdsbeheer.

Verhoog je financiële intelligentie, creëer een budget, en zoek naar manieren om passief inkomen te genereren, zoals beleggen, om zo meer energie te krijgen voor wat je echt interesseert.

Het verkrijgen van meer energie om creatief te zijn begint met het omarmen van inspiratiebronnen, zoals kunst, natuur en nieuwe ervaringen.

Het realiseren van dromen begint met het vermogen om ze duidelijk te visualiseren en stappen te zetten om ze te verwezenlijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven