#208 Te gast in de podcast ‘Miljonairsvrouwen’ van Katrin Van de Water

Katrin Van de Water is business mentor voor high-level ondernemers. Zelf is ze miljonair sinds haar vijfenveertigste. Onlangs was ik te gast in haar podcastreeks ‘Miljonairsvrouwen’, waarbij ze inzoomt op hoe succesvolle onderneemsters de kaap van het miljoen bereikten of overschreden.

Het werd een relaas over mijn vroege drang naar financiële vrijheid, mijn zoektocht naar wat ik écht belangrijk vind en hoe dat heeft geleid tot mijn eigen rijke leven. Ik maakte er deze blog over. Het volledige verhaal horen? Beluister de podcast dan hier.
katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

Katrin Van de Water: “Als vrouw claimen dat je miljonair bent, vind jij dat lastig?”

“Ik weet natuurlijk niet hoe dat zit bij mannen, maar sowieso zit daar nog steeds een groot taboe op. Ik praat ook veel en graag over geld. Dan is het jammer dat daar toch nog vaak argwanend of negatief op wordt gereageerd.”

De eerste stap naar financiële vrijheid

Katrin Van de Water: “Zelf vind ik jouw levensverhaal bijzonder inspirerend. Je hebt me al verklapt dat je op je zeventiende van huis bent weggegaan. Wat heeft ervoor gezorgd dat je die grote stap hebt gezet?

“Al heel vroeger droomde ik ervan om vrij te zijn. Ik vergeleek mezelf graag met de Disneyfiguur Pocahontas. Die vrijheid, de natuur, het trok me heel hard aan. Dus net voordat ik achttien werd, besloot ik op mezelf te gaan wonen.”
katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

Katrin Van de Water: “Steunden je ouders die beslissing?”

“Leuk vonden ze het niet, maar ze hadden er wel begrip voor. En natuurlijk was dat pittig, maar ik ben blij dat ik toen die keuze heb gemaakt. We maken onszelf vaak erg afhankelijk van externe factoren. Ik hoor bijvoorbeeld veel mensen zeggen dat ze niet aan hun droomleven hoeven te bouwen, omdat ze later toch een grote erfenis krijgen als hun ouders sterven. Maar dan zet je je hele leven on hold. Zo wilde ik niet leven.”

Katrin Van de Water: “Dus je ging alleen wonen. En toen?”

“Al snel wist ik hoe ik tijd en energie kon ruilen voor geld. Overdag ging ik naar school, ’s avonds en in het weekend ging ik werken om te kunnen (over)leven. Ik vond het ook leuk om hard te werken, want dat liet me toe om vrij en zelfstandig te zijn.”

5 boeken over miljonairschap: 

“De Rijkste Man van Babylon” door George S. Clason: Dit boek biedt financiële wijsheid en principes voor het opbouwen van rijkdom, gebaseerd op oude Babylonische teksten.

Masterclass Ondernemen” door Annic van Wonderen: Dit boek biedt praktische tips en strategieën voor het starten en laten groeien van een succesvol bedrijf, gebaseerd op de ervaringen van de auteur.

“Geld en Gevoel: Psychologie van Financiële Keuzes” door Dan Ariely en Jeff Kreisler: Dit boek onderzoekt de psychologie achter financiële beslissingen en helpt lezers betere keuzes te maken om hun financiële situatie te verbeteren.

“De Beleggingsillusie” door Marius Kerdel en Sander Boon: Dit boek onthult de valkuilen en misvattingen van beleggen en biedt inzicht in hoe beleggers betere beslissingen kunnen nemen om hun vermogen te vergroten.

“Miljonair met een Gewone Baan” door Oeds-Jan Postma: Dit boek richt zich op het opbouwen van vermogen door middel van spaar- en beleggingsstrategieën, speciaal voor mensen met een gemiddeld inkomen.
Houd er rekening mee dat deze lijst gebaseerd is op informatie van vóór september 2021 en dat er mogelijk nieuwe boeken zijn verschenen sinds die tijd.

Katrin Van de Water: “Wat heb je gestudeerd?”

“Schilderkunst. Ik ben altijd al creatief geweest. In feite is ondernemen ook een creatief proces. Dus eigenlijk ben ik altijd hetzelfde blijven doen, maar dan in een andere vorm.”
 
“Alleen heb ik na mijn studies even een ‘verkeerd’ pad bewandeld. Intussen was ik het al gewoon om hard te werken. Ik werkte in de horeca, ging schoonmaken in de fabriek, niets was me te veel. Omdat ik het niet erg vond om hard te werken, ging ik steeds meer doen. Al snel kreeg ik een vaste job bij een supermarkt. Een harde werker zien ze natuurlijk graag komen. Ik was nog geen twintig toen ik al gerant was. Maar hoe hard ik ook werkte, aan het einde van de maand bleef er weinig geld over op mijn rekening. Ik was zeker niet arm, maar veel marge was er niet. Toen ik teamleader was in een grotere supermarkt, leerde ik Manu kennen. Ik werd zwanger en we kregen een dochter. Toen ze één jaar oud was, besliste ik dat ik een huis kopen. Ik was het beu dat iemand anders kon beslissen of we ergens konden blijven of niet.”
katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

Vastgoed als eerste investering

Katrin Van de Water: “Je miste stabiliteit?”

“Ja, in eerste instantie vooral voor mijn dochter. We waren toen 2012 en de vastgoedprijzen waren net gecrasht, dus een huis was best betaalbaar. Eén probleem: we hadden geen spaargeld. De bank zei dat een lening er niet in zat als we de 20.000 notaris- en schrijfkosten niet zelf konden ophoesten. Maar voor mij was een ‘nee’ geen optie. Dus ik ben op zoek gegaan naar een oplossing.” 

Katrin Van de Water: “En dat was?”

“Manu had al grappend gezegd dat we misschien heel ons hebben en houden konden verkopen. Toen dacht ik: “Dat is nog niet zo’n slecht idee!”. Dus alles wat iets waard was hebben we verkocht. Dat heeft zo’n 5.000 euro opgeleverd. Toen we het compromis tekenden, hadden we nog zes maanden om de rest van het geld te vergaren. Het was best spannend toen de notaris zich luidop afvroeg of we de resterende 15.000 wel op tijd gingen hebben. Als loontrekkenden ontvingen we in die periode gelukkig onze vakantie- en eindejaarspremie. Wat ook hielp, is dat ik het immens lijkende bedrag had opgesplitst in haalbare delen. Zo kwam ik tot de conclusie dat we per dag 100 euro moesten sparen, wat ineens veel realistischer leek. En uiteindelijk is het ons ook gelukt.”

Katrin Van de Water: “Dat is nu ongeveer 10 jaar geleden. Hoe gaat het verhaal verder? Want je was toen wel nog steeds in loondienst?

“Klopt. We betaalden toen ongeveer 950 euro af voor ons huis. Al snel merkten we dat we dat niet trokken. Intussen was ons zoontje erbij gekomen, dus we werden geconfronteerd met twee keer kinderopvang bijvoorbeeld. En toen kreeg ik een geniaal idee. Ik maakte toen heel veel foto’s van mijn kinderen en merkte dat andere mensen die heel mooi vonden. Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik hun kinderen ook eens wilde fotograferen. Dus als ik dan toch iets wilde bijverdienen, waarom geen fotograaf in bijberoep worden?
katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

100.000 euro met gratis werk

Katrin Van de Water: “Voor alle duidelijkheid: je hebt geen fotografieopleiding?”

“Nee, maar ik heb natuurlijk wel mijn artistiek talent mee. Ik wist ook hoe je een mooie compositie kan maken. En de techniek, die leer je makkelijk.”

Katrin Van de Water: “Algauw kreeg je hoge ambities. Leg uit.”

“Toen ik ging fotograferen, wilde ik zo snel mogelijk de beste fotograaf worden. Dat zit gewoon in mij. Zo was het heel frustrerend dat ik slecht was in wiskunde op school, terwijl daar toen heel hard de nadruk op lag. Dus ik probeerde de beste te zijn in waar ik wel goed in was. Uiteindelijk heeft die manier van denken mij altijd heel veel gebracht.”
katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve 3

Katrin Van de Water: “En wat was je plan om de beste fotograaf te worden?”

“Ik heb een strategie uitgedokterd om zo snel mogelijk mijn doel te bereiken. In het begin was ik natuurlijk onzeker. Mijn foto’s waren toen ook nog helemaal niet zo goed. Dus ging ik zoveel mogelijk kinderen fotograferen. Gratis. En als de mensen tevreden waren met de foto’s, dan konden ze die kopen. In het begin verkocht ik niet veel. Ik denk dat ik de eerste maand ongeveer 80 euro heb verdiend. Maar intussen werd ik wel steeds beter. En doordat ik zoveel klanten bediende, bouwde ik snel naamsbekendheid op. ”

Katrin Van de Water: “Had je toen een studio?”

“Toen ik de tweede maand iets meer dan 500 euro verdiende, ging ik een studio huren. Voordien fotografeerde ik vaak in winkels. Hoewel dat vaak extra klanten opleverde, was dat toch altijd een geregel. Door op verschillende zaken in te zetten, verkocht ik steeds meer en intussen bleef ik groeien. Ik leerde in sneltempo wat mensen mooi vinden en hoe je onrustige kinderen kalm krijgt. En intussen deed de mond-aan-mondreclame zijn werk. Zo heb ik het eerste jaar uiteindelijk meer dan 100.000 euro omzet gedraaid. Mét gratis werk in het begin.”

Katrin Van de Water: “Had je toen een studio?”

“Toen ik de tweede maand iets meer dan 500 euro verdiende, ging ik een studio huren. Voordien fotografeerde ik vaak in winkels. Hoewel dat vaak extra klanten opleverde, was dat toch altijd een geregel. Door op verschillende zaken in te zetten, verkocht ik steeds meer en intussen bleef ik groeien. Ik leerde in sneltempo wat mensen mooi vinden en hoe je onrustige kinderen kalm krijgt. En intussen deed de mond-aan-mondreclame zijn werk. Zo heb ik het eerste jaar uiteindelijk meer dan 100.000 euro omzet gedraaid. Mét gratis werk in het begin.”
Podcast 7 - In gesprek met miljonairsvrouw Kim De Graeve

Katrin Van de Water: “Die overgangsperiode zal wel heftig geweest zijn: twee kleine kinderen, een voltijdse job én aan de lopende band fotograferen? Moest de pijn groot genoeg zijn om je vaste job los te laten.”

“Zo kun je het wel stellen. Mijn bekendheid is in één jaar tijd ook enorm gegroeid. Intussen had ik zelfs een plaatsje bemachtigd in de top 100 beste fotografen ter wereld. Dus toen al had ik de expertstatus bereikt die ik wilde. Toen ik fulltime gezinsfotograaf werd, zat mijn agenda in een mum van tijd vol.”
 
“De keerzijde van de medaille was dat ik altijd weg was wanneer mijn kinderen thuis waren en ik verloor de connectie met mijn man. Maar ik bleef denken: “Nog even volhouden en dan ben ik er.” Als je dat iemand hoort zeggen, is dat eigenlijk een kreet om hulp. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik in die periode in een burn-out ben gesukkeld.”

Pionieren met online ondernemen

Katrin Van de Water: “En toen?”

“Toen heb ik een stap teruggezet en besloten om het over een andere boeg te gooien. Ik merkte dat veel mensen benieuwd waren naar hoe ik zo’n succesvolle fotograaf was geworden. Daar haakte ik op in en ik ontpopte mezelf tot een businesscoach voor fotografen. In 2018 was ik meteen ook één van de eerste online ondernemers in België.”
katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

Katrin Van de Water: “Eigenlijk is dat nog niet zo lang geleden …”

“Inderdaad. Pre-corona moest je mensen ook overtuigen waarom het interessant was om dingen online te doen. Want velen waren er toen van overtuigd dat dat sowieso minder goed was dan offline.”

Katrin Van de Water: “Dus samengevat heb je een soort academy opgericht voor fotografen om te leren hoe ze hun bedrijf efficiënter kunnen runnen.”

“Klopt. Dat was heel leuk om te doen én het liet me toe om minder actief te werken. Tegelijk begon ik me af te vragen hoe ik mijn leven wilde inrichten. Toen kwam ik ook tot het besef dat mijn gezin het allerbelangrijkste is. Dus dat wilde ik centraal gaan stellen.”

Katrin Van de Water: “Heel moedig dat je jezelf die vraag hebt gesteld. Want als ondernemers veel succes beginnen te hebben, vallen veel gezinnen uit elkaar.

“Ik had natuurlijk wel al een burn-out gehad. Mijn man is ook heel kort even weggegaan. Dat was een wake-up call. Toen pas begreep ik ook wat ‘werken aan je relatie’ betekende. We zijn nu veertien jaar samen en nu weet ik dat je terug verliefd kunt worden op elkaar. Zalig toch?”
schaarste rond geld naar overvloed Kim De Graeve

Overvloed creëren

Katrin Van de Water: “Dat is een heel mooie boodschap: als je ruimte maakt, dan komt er ook ruimte vrij om te werken aan je relatie.

“Zo is het. En er komt ook ruimte voor jezelf. Zo ben ik zonder mijn man naar Costa Rica gegaan. Het was daar zo mooi. Ik ben daar toen ook een workshop gaan volgen. Toen ik terugkwam, heb ik tegen Manu gezegd, nu is het jouw beurt om daar naartoe te gaan. Hij heeft dat toen ook effectief gedaan.”

Katrin Van de Water: “Fantastisch hoe jullie samen dat pad bewandelen en elkaar inspireren.

“Zeker. Maar ook dat heeft te maken met de juiste mindset. Ik ben ervan overtuigd dat je eerst moet leren denken in overvloed. Zo trek je geld aan en vervolgens creëer je ruimte. Ook belangrijk is om je angsten te overwinnen. Je strategie kan nog zo perfect zijn, als je blijft denken dat je niet goed genoeg bent, zal je dat ook uitstralen. En dan wordt het veel moeilijker om je doelen te bereiken.”

Katrin Van de Water: “Het draait inderdaad allemaal om mindset. Zo vertelde Christine Thoné eerder in mijn podcast dat ze in overvloed is opgegroeid en toch schaarste heeft ervaren. Het is dus niet omdat er veel geld is, dat het idee van overvloed automatisch volgt.”

“Integendeel. Want hoe meer je hebt, hoe meer je kunt verliezen. Maar als je zo gaat denken, dan houdt het op.”
Kim De Graeve imposter syndrome

Katrin Van de Water: Om terug te komen op je verhaal. Vandaag ben je geen businessmentor meer voor fotografen. Waarom niet?

“Al vrij snel was ik dat beu. Ik was toen erg aan het spelen met mijn tijd en energie, om zo overvloed te creëren. Wat ik deed, voelde te klein aan. Want ik richtte me alleen op fotografen. Intussen draaide dat bedrijf volledig passief. De cursussen verkochten zichzelf via advertenties. Zo genereerde ik 20.000 à 30.000 euro per maand, met relatief lage kosten. Ik had dus heel veel winst, maar voelde het gewoon niet meer. Het topic sprak me ook niet meer aan. Dus heb ik eind 2020 de stekker uit dat bedrijf getrokken.”

Katrin Van de Water: “Dat is wel heel moedig, een bedrijf loslaten dat draait op automatische piloot en zoveel oplevert.”

“Veel mensen begrijpen dat niet. Maar zo blijf je energetisch in het vakje van de fotograaf zitten. Het hele bedrijf draaide ook rond mijn naam en branding. Het was tijd om afscheid te nemen van dat vakje. Ik heb wel een aanbod gekregen om het bedrijf te verkopen voor een miljoen, maar dan moest ik dat helemaal rebranden. Mijn tijd en geld was meer waard dan dat. Dus dat heb ik niet gedaan.”

Congruentie in denken, voelen en doen

Katrin Van de Water: “Het is mooi dat je streeft naar congruentie in je denken, voelen en doen. En dat je dingen durft los te laten als het plaatje niet meer klopt voor jou.”

“Jij hebt intussen al verschillende miljonairsvrouwen geïnterviewd. Is dat niet hoe het altijd werkt: loslaten wat niet meer past? Want zo voelt het voor mij toch aan.”

Katrin Van de Water: “Elk verhaal is toch anders. Zo had ik twee vrouwen in de podcast die het geld van thuis uit hebben meegekregen. En ik had gesprekken waaruit blijkt dat je dat miljoen ook kunt bereiken zonder die congruentie. Maar vaak maakt dat geld dan niet echt gelukkig. Terug naar jou: wat was toen de volgende stap?

“In het begin liep het moeilijk. Ik voelde wel wat ik wilde: mensen leren hoe ook zij financieel vrij konden worden. Met die gedachte was ik een programma beginnen uitbouwen, maar dat vlotte niet echt.”

Katrin Van de Water: “Wat was in die overgangsperiode je bron van inkomsten?”

“De inkomsten uit mijn vorig bedrijf liepen nog een half jaar door, dus ik had wel wat speelruimte. Maar toen ik merkte dat ik er zelf niet uit zou komen, heb ik leerexperte Petra Imara in de arm genomen. Zelf zat ik er te dicht op en zij heeft me zeer goed geholpen. Samen hebben we heel hard aan het programma gewerkt. In september 2021 stond het klaar. Dat was de eerste editie van Freedom Unlocked, waarin ik mensen wilde leren hoe ze financieel vrij konden zijn.”

Katrin Van de Water: “Ik hoor vaak verschillende definities van financiële vrijheid. Wat betekent dat voor jou?”

“Het klopt dat iedereen op zijn eigen manier aan financiële vrijheid werkt. Sommigen willen een bedrag dat hen toelaat om de rest van hun leven niet meer te moeten werken, drie miljoen euro bijvoorbeeld. Dus ze gaan heel hard sparen. Maar zo is het erg moeilijk om dat doel te bereiken. Ik zie het anders. Want als je passief inkomen – uit je vastgoed bijvoorbeeld – maandelijks groot genoeg is, dan hoef je ook niet meer te werken. Op die manier splits je ook iets wat onhaalbaar lijkt op in haalbare stukken.” Dat leer ik je in dit boek

Je woning voor jou laten werken

Katrin Van de Water: “Kun je even toelichten hoe je woning geld kan opleveren?”

“Je kan bijvoorbeeld een stuk van je woning verhuren. Op die manier kun je dan je lening afbetalen. Dat doen wij ook. Onze eerste woning hebben we met winst verkocht en toen hebben we een grotere gekocht. We zijn begonnen met verhuren van die woning toen we op vakantie gingen. Oorspronkelijk was het idee dat die mensen voor onze kat konden zorgen. Maar al snel bleek dat dat ook financieel erg interessant was. Dus toen we onze derde woning zelf bouwden, hebben we gezorgd voor extra, goed afgescheiden compartimenten die we konden verhuren.” In deze cursus leer ik je dit. 

Katrin Van de Water: “Drie woningen op tien jaar tijd, dat is veel.”

“Eigenlijk zou ik nog wel een woning willen kopen, maar in de huidige markt is dat niet interessant. Maar ik investeer intussen in nog heel wat andere zaken. Op die manier blijf ik spelen op verschillende fronten.”

Katrin Van de Water: “Ik vind het heel mooi dat jij het ‘spelen’ noemt.

“Als je de zaken niet te zwaar maakt, dan gaat het ook allemaal makkelijker. Bekijk in eerste instantie wat je écht wil. Ga daarna doelgericht bouwen in functie van dat doel, met de middelen die je hebt. Weet ook dat er nooit een tekort aan middelen is, maar wel aan creativiteit. Het kan bijvoorbeeld best zijn dat je helemaal geen huis wil. Dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om naar je doel toe te werken.”

Spelenderwijs omzet genereren

Katrin Van de Water: “Eigenlijk zou Freedom Unlocked een vak op school moeten worden …”

“Op de schoolbanken worden we meestal klaargestoomd om werknemer te worden. Maar als iedereen – met de razendsnelle ontwikkelingen in het achterhoofd – dom wordt gehouden, dan zal er ongetwijfeld een hele groep mensen in de problemen komen.”

Katrin Van de Water: “Maar om terug te komen op jou. Jij bent intussen financieel vrij en toch werk jij nog? Zo is er nog steeds je intussen succesvolle programma Freedom Unlocked. En daar verdien je dan ook nog eens heel veel mee. Begin maart had je al een omzet geboekt van meer dan 300.000 euro en intussen ben je nog enkele weken naar Costa Rica geweest. Niet alleen die omzet is uitzonderlijk, maar ook de manier waarop je het doet. Spelenderwijs als het ware.

“Ja, zo voelt het ook. Nu, ik heb vroeger ook lanceringen gedaan waarvan ik echt kapot was.”

Katrin Van de Water: “Wat is het verschil tussen vroeger en nu?

“Vroeger werkte ik veel te hard. Af en toe verval ik nog wel eens in dat oude patroon, maar ik merk het nu wel veel sneller op als ik uit balans raak. Er zijn korte periodes waarin ik heel hard werk, maar daarna neem ik dan een week vrij om te creëren en tijd te maken voor mijn man en kinderen. Hoe meer ik rust neem op de juiste momenten, hoe makkelijker ik er daarna weer voor kan gaan.”

Katrin Van de Water: “Wat ik me ook afvraag, ben jij hoogbegaafd? Want die indruk krijg ik toch vaak.

“Volgens mij helemaal niet. Ik geloof wel dat ik emotioneel zeer intelligent ben. Ik voel zeer goed aan wat mensen nodig hebben en welke vragen ik moet stellen om hen te brengen waar ze willen zijn. Ook al weten ze dat zelf nog niet. En ik ben natuurlijk ook heel strategisch ingesteld. Ik had vroeger op school geen schitterende punten, maar ik ben altijd wel heel goed geweest in oplossingen bedenken voor problemen.”

Katrin Van de Water: “Om het over iets anders te hebben. Eén van de zaken die je irriteert, is dat je steevast de vraag krijgt hoeveel winst je van je omzet overhoudt …

“Die vraag komt inderdaad tot vervelens toe terug. Daar draait het ook niet om. Neem nu de maand januari. Ik heb nog nooit zoveel kosten gemaakt als toen. Ik heb toen heel veel geïnvesteerd in het bedrijf, maar ook in het huis. Ik had hoge advertentiekosten en daarnaast zijn ze nu het tweede compartiment van ons huis aan het afwerken. Ik heb die maand 150.000 euro geïnvesteerd en ik had een omzet van 110.000 euro. Manu trok ook even zijn wenkbrauwen op toen hij dat zag, maar mijn antwoord was: “Ik ben aan het groeien.” Vaak moet je eerst investeren voor je daar de vruchten van kan plukken. Veel mensen hebben daar schrik voor. Wat ik doe, is ook heel berekend, want ik wist precies wat de uitkomst zal zijn. En intussen heb ik dat bedrag dubbel en dik terugverdiend.”

Katrin Van de Water: “Het is inderdaad cruciaal om te kijken naar waar je geld naartoe gaat. Zo had ik vroeger een bedrijf met een omzet van een miljoen, maar op een bepaald moment zakte mijn winstmarge terug van 40% naar 20%. Naar de buitenwereld was ik heel succesvol, maar de concurrentie werd groter en ik zat vast aan vaste tarieven, waardoor ik mijn prijzen niet kon verhogen. Als tegenreactie ging ik steeds meer uitgeven aan marketing, maar dat vrat aan mijn winstmarge. Zulke zaken moet je in de gaten houden. Maar met jouw toelichting snap ik het helemaal. Hier gaat het voor een groot stuk over investeringen die eenmalig zijn en op langere termijn voor extra inkomsten zorgen.

“Klopt. We hebben nu bijvoorbeeld ook een grote camper gekocht. Dat is een forse investering, maar die past helemaal bij ons leven. Bovendien willen we die verhuren als we niet reizen. Op die manier zullen we de kostprijs van 70.000 euro binnen drie jaar terugverdiend hebben.”

Katrin Van de Water: “Besteed je die verhuringen dan uit of doe je dat zelf?”

“Dat zouden we zeker kunnen uitbesteden, maar Manu vindt het leuk om dat luik op zich te nemen. Maar als we zelf op reis zijn bijvoorbeeld, dan besteden we dat natuurlijk wel uit.”

Katrin Van de Water: “Laatste vraag. Welk advies wil je personen nog meegeven die zelf ook miljonair willen worden?”

“Zoals ik net al heb aangehaald: probeer eerst te weten waarom je dat miljoen wil. Als je daar niet uit bent, dan zal het ook niet komen. Ik weet precies waarom ik zoveel geld wil. Uiteraard vind ik het ook belangrijk om goede doelen te steunen, maar mijn man, mijn kinderen en tijd hebben voor elkaar is toch echt wel het allerbelangrijkste. Ik ben er ook zeker van dat het geld een betere moeder en partner van mij maakt. Doe je het enkel voor de erkenning, dan zal je ook nooit écht gelukkig zijn met je miljoen of meer.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven