5 Beste Tips om uit de ratrace te stappen

In dit artikel ga ik samen met Business Mentor Heske, dieper op de vijf beste tips om uit de drukke ratrace te stappen en een leven te leiden dat draait om overvloed, creativiteit en vervulling. We bespreken hoe iedereen toegang kan hebben tot tijd, geld en energie en hoe ik mijn missie verspreid om deze overtuiging te delen met de wereld.

Kim, die wij zien en kennen

Heske: Binnen acht jaar tijd heb je een opmerkelijke transformatie doorgemaakt, van een financiële nul naar volledige financiële vrijheid. Je lijkt te jongleren met geld, tijd en energie als een ware goochelaar. Bovendien ben je in 2021 gestart met een gloednieuwe onderneming.

Kim, volgens de beschrijving door Manu

Heske: Tijdens mijn gesprek met Manu werd je omschreven als een zorgzame, probleemoplossende en liefdevolle steunpilaar. Een persoon die de voorkeur geeft aan geven boven ontvangen. Hij heeft nog nooit eerder zo’n gevoel van comfort ervaren bij iemand. Je doet alles zonder aarzeling, zelfs als het om je kinderen gaat.

Kim: Het doet me echt goed om dit te horen, want eerlijk gezegd blijven die kritische stemmetjes in mijn hoofd zich soms nog afvragen of ik wel echt geloofd word naar de buitenwereld toe.

#267 Hoe stap je uit de drukke ratrace? - Kim de Graeve financieel strateeg

Toveren met Tijd, Geld en Energie

Henske: Je lijkt een magische hand te hebben als het aankomt op het beheren van tijd, geld en energie. Hoe is dat talent in jou tot ontwikkeling gekomen?

Kim: Ik zie vaak dat er ruimte is voor verbetering, vooral in de excuses die we onszelf vertellen en het snel goedpraten van ons gedrag met smoesjes. We accepteren vaak simpelweg de vertraging als gevolg van files, terwijl we ook eerder kunnen vertrekken.

Soms gebruiken we die vertraging als een excuus omdat we eigenlijk liever ergens anders zouden zijn. Wanneer je negatief gedrag probeert te rechtvaardigen met excuses, raak je steeds verder verwijderd van je ware zelf. Ik ben er stellig van overtuigd dat hoe dichter je bij jezelf komt, hoe meer je de beschikking krijgt over geld, tijd en energie.

#267 Hoe stap je uit de drukke ratrace? - Kim de Graeve financieel strateeg

Tip 1: Leef vanuit Overvloed en Aanwezigheid

Henske: Wat drijft jouw missie om ervoor te zorgen dat tijd, geld en energie voor iedereen toegankelijk zijn?

Kim: In mijn boek heb ik uitgebreid aandacht besteed aan het concept van “genoeg.” Ik blijf sterk geloven dat er overvloed is voor iedereen. Wanneer je beseft dat er altijd voldoende is in je leven (voor zover je het zelf kunt zien) en begint te handelen in lijn met dat gevoel van “genoeg,” dan zal overvloed volgen.

Hoewel mijn man en kinderen altijd op de eerste plaats komen, realiseer ik me ook dat er momenten zijn waarop ik diepe persoonlijke groei doormaak. Op zulke momenten trek ik me bijvoorbeeld voor twee maanden terug. Dit stelt me in staat om, wanneer ik weer aanwezig ben, volledig aanwezig te zijn voor mijn dierbaren, zonder enige vorm van excuus.

Tip 2: Droom groot

Henske: Ik weet dat je je missie ook verder wilt verspreiden in de wereld. Had je die droom al als kind?

Kim: Ik heb altijd geweten dat ik bestemd was voor iets groots. In 2022 voltrok zich echter een keerpunt in mijn leven. Het overlijden van mijn broer bracht een “Pluk de dag”-mentaliteit teweeg, waarin ik besefte hoe kostbaar het leven is

Tegelijkertijd ontwikkelde ik een schaarste-mentaliteit omdat ik begon te beseffen dat ik mensen om financiële steun vroeg voor de diensten die ik aanbood. Dit besef dwong me om hulp te zoeken, omdat ik merkte dat ik mijn eigen grenzen overschreed.

minder werken voor meer resultaat kim de graeve

Mijn grote omwenteling: schijt aan de ratrace

Het was pas toen ik innerlijke rust vond in deze omwenteling dat ik besloot een schrijfcoach in te schakelen. Mijn doel was om aan te tonen hoe je kan ontsnappen aan de Matrix-samenleving, waarin we vaak in het industriële systeem worden gebruikt om financieel bij te dragen aan de maatschappij. 

Ironisch genoeg, als je je te veel richt op geld, lijk je er altijd meer van nodig te hebben, zoals we kunnen zien aan de voortdurende schulden van overheden. Dit terwijl slechts een handvol kinderen op school echt de capaciteiten heeft om in dit industriële systeem te excelleren. De meerderheid van ons heeft echter veel te bieden, vooral op het gebied van creativiteit, als we de focus maar verleggen.

Tip 3: Omarm je Talent en Creativiteit

Kim: Wanneer we ons leven leiden vanuit onze unieke talenten, komt er niet alleen meer energie vrij, maar ook meer financiële overvloed. Onze expertise ligt namelijk in datgene wat we buitengewoon goed kunnen, vaak zelfs beter dan anderen. Het is echter belangrijk op te merken dat geld niet zomaar een leegte kan vullen.

Henske: Je benadert het leven altijd vanuit de kern van jezelf, waarbij je ontdekt wie je werkelijk bent en doet wat je echt wilt, zonder dat het je energie kost.

Authentiek Zijn en Geven

Kim: De traditionele manier waarop we in de maatschappij leren bijdragen, creëert vaak een gevoel van schaarste. Veel mensen worden gedwongen om dag in dag uit in banen te werken waarin ze zich niet kunnen ontplooien, puur voor financieel gewin. Deze ratrace gaat vaak ten koste van kostbare tijd die ze met hun dierbaren zouden kunnen doorbrengen. Als we echter begrijpen hoe deze systemen werken, kunnen we onszelf bevrijden.

Tip 4: Kies bewust vanuit je kern

Henske: Wat betreft je motto “Trager gaat sneller,” ben ik een groot voorstander. Hoe zie jij dit in onze overhaaste samenleving?

Kim: Laat me dit illustreren met een voorbeeld. Zelfs in de snelheid van het dagelijkse leven kunnen we vertragen, zoals bijvoorbeeld in onze gesprekken. Door momenten van rust in te lassen, blijven je luisteraars langer betrokken. Deze vorm van vertragen kan je helpen om gemakkelijker je doelen te bereiken omdat je handelt vanuit je ware zelf. Elke bewuste stap die je zet, leidt tot iets groots.

Tip 5: Durf Grenzen stellen & Verbinden

Henske: Is zichtbaar voor jou altijd makkelijk geweest?

Kim: Ik dacht vroeger dat als ik kwam opdagen, dat ik altijd iets kwam halen. Die shift maken en die ruimte mogen nemen om iets te brengen, was life-changing. En dat geldt voor alles in je leven, je seksleven, je relatie met je kinderen.

De kracht van verbinden

Henske: Je leert dit ook in je cursussen, toch?

Kim: Ja, en het is vaak algemener als je denkt. Grenzen stellen is ook de begrenzing in wat verdien ik minimum. Het is geven en nemen. Als mensen aan hun skills werken zoals communiceren of grenzen stellen, zoals leren praten over geld, gaan ze dat ook doortrekken in hun leven. 

Er zijn zelfs relaties die bijna op de klippen liepen en die alsnog zijn verbeterd door één van mijn trajecten. Ik ben geen relatietherapeut, maar elke relatietherapeut gaat je zeggen dat de sleutel zit in verbinden, en dat is wat ik mijn klanten ook leer.

schaalbaar inkomen kim de graeve

Ontsnappen aan de ratrace

Henske: Financiële vrijheid is een andere missie die je uitdraagt in je boek. Enig idee hoe het boek wordt het gelezen?

Kim: De feedback die ik alvast kreeg is dat het heel vlot leest. Alles in het boek is helder beschreven, aan de hand van duidelijke voorbeelden uit mijn leven. Ik neem de mensen bij de hand. Ik deel mijn missie.

Henske: Welk verhaal springt er voor jou uit?

Kim: Elke sleutel en zin in mijn boek is heel belangrijk. Ik kan geen quotes kiezen, elk woord, daar heb ik heel hard over gewikt en gewogen. Die zijn met heel veel intentie geplaatst.

Freedom Unlocked Boek - Kim De Graeve mentale en financiële groei

De Missie van Financiële Vrijheid

Henske: Maar je wordt niet op slag financieel vrij na het lezen ervan…

Kim: Het begint met het zien. Want eenmaal je het kan zien, dan kan je het toepassen. Of het nog twee maand of twee jaar duurt, het proces is begonnen. Daar bewust van zijn en vanuit die richting die je wilt uitgaan en je prioriteiten stellen is een begin. Als je dan ook nog leert leven vanuit ‘genoeg’, dan leef je vanuit een andere plek.

Een Nieuw Begin: Van Fotograaf naar Coach"

Henske: je was zo’n goede fotograaf en besloot het roer om te gooien… Vertel je erover in je boek?

Kim: Ja, dat komt zeker aan bod in het boek. Als fotograaf was ik veel bezig met veel klanten en goedkeuring. Hoe hard ik ook werkte, het voelde leeg. Ik ben een passieve business gaan opbouwen en merkte al snel dat actief fotograferen niet goed voelde. Ik deed het meer uit angst dan uit liefde. Daarom begon ik andere fotografen te begeleiden. Als businesscoach wilde ik zelf minder, maar ik ging mijn klanten coachen om meer te willen.

Waar je geld in investeren? 5 Slimme tips voor een straffe financiële groei -Kim de graeve financiële vrijheid

En of het anders kan?! Kiezen voor vervulling

We zaten dus op een ander pad. Ondertussen draaide mijn business volledig zelfstandig, en vertrok ik met Manu en de kinderen twee maanden naar Frankrijk. Het geld dat binnenkwam, vervulde me totaal niet. Ik wilde geen geld, maar dat het leven voor mij zou werken. Ik begon mijn klanten meer te leren vanuit mijn eigen vervulling. “Hoe kan ik bijdragen?” was toen mijn centrale vraag. Ik wilde mensen laten zien hoe het anders kon, dat was mijn doel. 

Hoewel ik mijn business nu volledig passief kan laten draaien, vind ik dat saai. Ik wil niets anders, ik geniet van die verbinding. Ik kan vervuld opstaan en vervuld gaan slapen.

Henske: Dat is inderdaad waar het om draait.

Vertrouwen op je doel

Kim: En ik wil nog iets toevoegen: stel je voor hoe geweldig het zou zijn om te beseffen dat dat doel ook naar jou op zoek is, en dat je het niet actief hoeft na te jagen, maar erop kunt vertrouwen. Dan ga je niet langer trekken, maar leren spelen.

Henske: Dat maakt het een vervuld leven!

Freedom Unlocked training over investeren

Kettingreactie

Henske: Je hebt ook geweldige initiatieven opgezet bij de lancering van je boek. Wat heb je bedacht om nog meer exemplaren te verkopen?

Kim: In mijn boek spreek ik over de verspreiding van een olievlek. Een boek kan veel mensen laten zien hoe het anders kan, en met 200 pagina’s kun je anderen inspireren en een kettingreactie creëren. Ik heb alles gedaan op basis van intuïtie, en mijn lanceringsevenement draait om verbinding, niet om geld.

Het moest een traktatie zijn. Daarom besloot ik boekenpakketten te verkopen om op die manier samen een ripple-effect te creëren. Ik durfde het zelfs niet te communiceren zonder me te realiseren dat het eigenlijk een geschenk van mij was. Ik vertrouw er ook op dat ik hiermee de juiste mensen aantrek.

#239 Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? - Kim de graeve financiële vrijheid

Wat kan wel?

Henske: Je legt allemaal spannende stappen af. Doet dat iets met jou?

Kim: Gisteren voelde ik veel stress in mijn lichaam, vooral gerelateerd aan dat feest. Ik begon mezelf vragen te stellen over de oorsprong van die stress. Ik gaf die emotie de ruimte om te bestaan en uiteindelijk los te laten. Ik besefte dat het belangrijk voor me was dat alles op het feest goed geregeld was, zonder dat ik mijn familie hoefde in te schakelen, zodat we allemaal konden genieten.

Henske: “Wat kan wel” is ook een van je boodschappen die kan helpen bij het overwinnen van zulke blokkades.

Kim: Ook bij dit aspect ben ik gaan vertrouwen op mijn intuïtie. Als iets te spannend wordt, zoek ik hulp en durf ik te vragen.

PS: Heb je mijn boek al in huis?

Freedom Unlocked Boek - Kim De Graeve
Boek kim de graeve freedom unlocked financiele vrijheid ratrace

5 boekentips rond ontsnappen aan de Ratrace

  1. “The One-Person Business” door Elaine Pofeldt. Dit boek onderzoekt het succes van individuen die ontsnapten aan de ratrace door hun eigen kleine bedrijven te starten en te laten groeie

  2. “Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less” door Greg McKeown. Greg McKeown bespreekt de kracht van essentieel denken en het elimineren van overbodige verplichtingen om meer ruimte te creëren voor wat echt belangrijk is.

  • The 4-Hour Workweek” door Timothy Ferriss. Timothy Ferriss deelt zijn ideeën over het creëren van een ‘Nieuw Rijk’ waarin je minder werkt en meer leeft door automatisering, outsourcing en het volgen van je passies.
  1. “Your Money or Your Life” door Vicki Robin en Joe Dominguez. Dit boek richt zich op het transformeren van je relatie met geld en werk, zodat je financiële onafhankelijkheid kunt bereiken en kunt ontsnappen aan de ratrace.

  2. “Rich Dad Poor Dad” door Robert T. Kiyosaki. Dit boek benadrukt het belang van financiële educatie en ondernemerschap om financiële vrijheid te bereiken en te ontsnappen aan de ratrace.

Veelgestelde vragen omtrent de ratrace

De ratrace verwijst naar het continue, hectische streven naar succes en welvaart in het moderne leven, vaak gepaard met langdurige werkuren en stress.

Veel mensen willen ontsnappen aan de ratrace om meer balans, geluk en voldoening in hun leven te vinden, evenals om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Je kunt beginnen met budgetteren, sparen, investeren en schulden aflossen om financiële vrijheid te bereiken en minder afhankelijk te zijn van een veeleisende baan. In Money Unlimited leg ik je alles uit over investeren.

Passief inkomen kan worden gegenereerd via investeringen in aandelen, vastgoed, dividenduitkeringen, online bedrijven, en meer.

Overweeg carrièreswitches, freelance werk of ondernemerschap om meer controle over je werkleven en financiën te krijgen. Ik leg je alles uit in mijn boek Freedom Unlocked.

Stress kan worden verminderd door mindfulness, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en het stellen van grenzen. Voor mijn gratis “Grenzen stellen”- challenge, klik HIER.

Ja, minimalisme richt zich op het vereenvoudigen van je leven door overbodige bezittingen en verplichtingen te verminderen, wat kan bijdragen aan meer vrijheid en geluk.

Een gezonde balans bereik je door prioriteiten te stellen, tijdmanagementvaardigheden te ontwikkelen en voldoende ontspanning te nemen.

Het volgen van je passies kan je inspireren en meer voldoening brengen, maar het is belangrijk om realistische stappen te nemen om financiële stabiliteit te behouden. Ik heb er zelfs een cursus van gemaakt. Klik HIER voor meer info over Freedom Unlocked. 

Begin met het stellen van doelen, het maken van een financieel plan, het opbouwen van vaardigheden en het onderzoeken van mogelijkheden voor persoonlijke groei en verandering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven