#223 Iedereen kan geld verdienen met verhuren!

Waarom zou je alleen geld verdienen door te werken, als je ook een semi-passief inkomen kan genereren met verhuren? Of je nu een ondernemer bent die wil profiteren van ongebruikte ruimtes of een gepensioneerde genieter bent die wil bijverdienen – in deze blog post ontdek je hoe ook jij kan beginnen met cashen zonder al teveel moeite. Ja, je kan ook geld verdienen met verhuren als je géén eigen woning hebt!

Geld verdienen met verhuren van (een stuk) eigen woning

Als je een woning hebt, is het perfect mogelijk om delen daarvan te verhuren. Waarom zou je dat willen doen? Simpel, je kan een passief of semi-passief inkomen genereren van rond de €2.000 per maand. Dat lijkt mij toch een leuk extraatje, niet? En geld verdienen met verhuren kan eigenlijk makkelijker dan je zelf denkt!

De Gouden Kans

Ik geef je een goed voorbeeld uit mijn privéleven: mijn stiefvader! Achter zijn woning ligt een stuk grond dat net groot genoeg is om er iets mee te doen. Hoewel hij mogelijk €20.000 tot €30.000 nodig zou hebben om er een kleinschalig woonproject op te zetten, zou hij makkelijk het geïnvesteerde geld terug kunnen verdienen binnen één jaar.

Vaak laten mensen zulke gouden kansen liggen en dat vind ik echt zonde. Je kan smakken geld verdienen met verhuren. Bovendien kan je daar ook je hypotheek mee afbetalen. Die kans laat je toch niet zomaar liggen? Check zeker mijn podcast voor meer handige financiële tips.

Geld verdienen met verhuren van een leegstaande woning

Mocht je geen eigen woonst hebben, bestaat er ook de mogelijkheid om iets van iemand anders huren en dat vervolgens weer te gaan verhuren. Leegstaande woningen zijn een klassier, maar wat dacht je van unieke ongebruikte vervoermiddelen zoals boten bijvoorbeeld? Die kunnen zeer interessant zijn voor verhuur aan toeristen die vaak op zoek zijn naar iets speciaals. Je kan zulke locaties makkelijk verhuren via Airbnb of een ander platform. 

Verhuren via een platform

Het voordeel van een platform is dat de gasten die op vakantie komen gemiddeld enkele dagen tot twee weken blijven logeren en niet langer. Je kan dus zelf op voorhand selecteren wie er over de vloer komt. Dat vind ik handig, dan weet ik ook wie ik kan verwachten.

Verhuren van een huurwoning? Why not?!

Zelfs als je in een huurhuis woont, staat je niets in de weg om een gesprek aan te knopen met de huiseigenaar. Als je bijvoorbeeld een maand op vakantie gaat, dan kan je je huis verhuren aan iemand anders. Waarom zou je het niet proberen? 

Alles is bespreekbaar 

Geld verdienen met verhuren van je huurwoning is zeker mogelijk of op z’n minst bespreekbaar. Maak in dat geval een afspraak met de huurbaas om eventueel iets meer huur te betalen. Win-win voor beiden, lijkt me! Hier leg ik je uit hoe dat gaat.

Nog meer voordelen

  • Nuki ontgrendelt automatisch de deur voor je omdat hij je herkent.
  • Je kunt bepaalde gasten toegang geven tot het appartement, terwijl anderen geen toegang hebben.
  • Je kunt zien wie het appartement heeft betreden en wanneer.
  • Je kan Nuki over elk bestaand slot plaatsen zonder dat er extra gaten in de deur hoeven te worden geboord. 

Verlies aan privacy of toch niet…

Dikwijls wordt er luidop gedroomd van een mooi, groot huis, maar is de prijs onhaalbaar omdat de eigenaar het niet ziet zitten om een deel ervan te verhuren. Vreemde mensen over de vloer krijgen, dat is niet voor iedereen weggelegd. 

Wees creatief

Toch zijn er manieren om dit te omzeilen. Zo kan je bijvoorbeeld een aparte ingang creëren. Geld verdienen met verhuren van je droomhuis? Ik zeg JA! Soms wordt er weinig creativiteit of actie ondernomen waar er net zoveel mogelijk is.

Freedom Unlocked Podcast

Je woning verhuren, hoeveel werk is dat?

De meeste boekingen gebeuren zonder of met minimaal contact. Bovendien kan je huishoudkundige klusjes zoals schoonmaakwerk en het wassen van lakens uitbesteden, dat doe ik trouwens ook. In dat geval is er amper werk. Geld verdienen met verhuren niet perse een zware inspanning worden.

Automatisch inchecken in je Airbnb

In de blog post Nuki: Helpt je gasten automatisch inchecken in je Airbnb leg ik je uit hoe je zelfs de incheck van je gasten kan automatiseren.

Nuki is een slim slot waarmee je de deur van je Airbnb-appartement op afstand kunt ontgrendelen. Je plaatst het apparaat over je bestaande slot, waardoor het oude slot in principe onbruikbaar wordt. Via een app op je telefoon kun je vervolgens de deur openen en sluiten. Geld verdienen met verhuren, het kan ook makkelijk!

Zomaar je huis verhuren, kan dat?

Je kan een vast percentage van je woning verhuren. In dat geval spreken we niet van een officiële B&B, maar van een Airbnb. De wetgeving omtrent het verhuren van een volledige woning verschilt van gemeente tot gemeente. Hiervoor neem je best contact op met de toeristische dienst in je gemeente. 

Geld lenen als een Pro

Zorg dat je een goed plan kan voorleggen met een voorafgaand marktonderzoek, waar ook duidelijk staat aangegeven hoe de hypotheken worden afgelost – dit is eigenlijk het verdienmodel. Als je dit goed aanpakt, dan zal de bank jou een lening willen geven. 

Als ze uiteindelijk toch niet willen meewerken, probeer dan uit te zoeken waarom. Heb je het plan moeten aanpassen? Ga dan terug naar je bank of probeer het bij een andere bank.

Geld verdienen met verhuren: zekerheid vs. gok

Met Airbnb en andere verhuurservices ben je in staat om binnen de kortste keren minimaal geld te verdienen met het verhuren van een gedeelte van je woning. Rond de € 2.000 om precies te zijn. Met de juiste aanpak kan je zelfs nog meer uithalen, tot wel € 5.000 afhankelijk van de grootte van het pand. 

Betrouwbaar geld verdienen met verhuren

Natuurlijk zal je niet zoveel geld verdienen met het verhuren van slechts één kamer, maar als je een hele woning verhuurt, daar liggen de mogelijkheden hoger. In mijn cursus “Geld verdienen met je Huis” laat ik je precies zien hoe je op een betrouwbare wijze rentevol geld kan verdienen met verhuren en hoe je deze onwijs leuke business kan optimaliseren voor de allerbeste resultaten.

De voordelen van ons verhuur avontuur als we op reis zijn

Geld verdienen met verhuren als we op reis gaan, die kans laat ik niet schieten. Reizen met huisdieren is niet altijd mogelijk, daarom vind ik het ontzettend handig als er goed voor onze kat Lewis kan worden gezorgd als we op vakantie zijn. Bovendien wordt een groot deel van onze reiskosten gedekt als we onze woning verhuren tijdens onze afwezigheid. 

Maar ook…

Onze hypotheek, die wordt natuurlijk netjes afbetaald door de huurder want we ontvangen zo’n 2,5-3k per ruimte in 30 dagen tijd. Handig toch? Beneden lees je hoe ook jij aan de slag kunt gaan met verhuren.

Iedereen kan verhuren!

Ik denk maar al te graag in mogelijkheden. Wanneer ik meedeel dat we geld verdienen met verhuren, dan krijg ik geregeld een reeks excuses gepresenteerd. “Ik heb geen plek om iets te verhuren,” of “Ik heb maak mij erg zorgen over diefstal.” 

Welke excuses heb jij dan?

Allemaal ideeën die gegenereerd worden uit onwetendheid of gebrek aan ervaring. Vandaar dat ik een volledige cursus in elkaar heb gestoken, om alles excuses overboord te gooien en je meer mogelijkheden aan te reiken. Geld verdienen met verhuren kan echt iedereen, trust me!

Geld verdienen met verhuren van je huis: de cursus ineen notendop

Ik ben een open boek en deel alles wat ik weet: van wie je wel wilt en wie je niet wilt aantrekken, welke woorden je moet gebruiken zodat je je zoekertje en je prijzen kan optimaliseren. Deze cursus kent geen geheimen. 

Snel financieel vrij worden

Tot 5000 euro in 30 dagen met je huis terwijl je op vakantie bent? Of tot 3000 euro in 30 dagen met een lege kamer in je huis? – Dat kan! Geld verdienen met verhuren is voor mij één van de meest makkelijke en meest interessante vormen om vrij snel financieel vrij te worden en ik popel om het je te tonen

Doe mee aan gratis workshop investeren

Wil je deelnemen aan één van mijn gratis workshops? In de workshop investeren leer ik je hoeveel je geld waard is in de toekomst en krijg je meteen inzicht in wat investeringen wel en niet zijn. 

5 boekentips rond geld verdienen met verhuren 

  1. “The Book on Rental Property Investing” door Brandon Turner: Dit Engelstalige boek is gericht op de Amerikaanse markt, maar biedt waardevolle inzichten in het investeren in huurwoningen. Het bespreekt onderwerpen zoals het vinden van rendabele vastgoedbeleggingen, het analyseren van huurwoningmogelijkheden, het financieren van aankopen en het opbouwen van een succesvolle vastgoedportefeuille.
  2. “Renting Out Your Property for Dummies” door Melanie Bien en Robert S. Griswold: Dit boek is gericht op de Engelse markt en biedt praktisch advies om geld te verdienen met verhuren van onroerend goed. Het omvat informatie over het vinden van huurders, het opstellen van juridisch waterdichte huurovereenkomsten, het beheren van de financiën en het omgaan met eventuele problemen die zich kunnen voordoen.
  3. Het boek “Investeer & verhuur met passie” is een Nederlandstalig boek geschreven door Elvira van Noort. Het boek richt zich op het investeren in vastgoed en het verhuren ervan met passie en succes. 
  4. The Millionaire Real Estate Investor” door Gary Keller, Dave Jenks en Jay Papasan: Hoewel dit boek zich richt op investeren in onroerend goed in het algemeen, bevat het waardevolle lessen en principes die ook relevant zijn voor verhuurders. Geld verdienen met verhuren staat hier centraal.
  5. “The Book on Managing Rental Properties: A Proven System for Finding, Screening, and Managing Tenants with Fewer Headaches and Maximum Profits” door Brandon Turner en Heather Turner: Dit boek richt zich op het effectief beheren van huurwoningen en bevat waardevolle tips voor het vinden van goede huurders en het minimaliseren van problemen.
katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

Veelgestelde vragen 

In de meeste landen moet je belasting betalen over je Airbnb-inkomsten. Informeer bij de belastingdienst over de specifieke regels en voorschriften voor inkomsten uit verhuur. Sommige platforms zoals Airbnb bieden ook informatie en tools om je te helpen belastingen correct aan te geven.

Neem recensies serieus en gebruik ze als leermomenten. Reageer beleefd op feedback, positief of negatief, en neem maatregelen om eventuele problemen aan te pakken. Positieve recensies kunnen je vermelding verbeteren, terwijl negatieve recensies je de kans geven om je aanbod te verbeteren.

Zorg voor een schone, goed ingerichte ruimte met alle benodigde voorzieningen. Voeg persoonlijke accenten toe en overweeg gastvrije extra’s, zoals snacks, drankjes of toeristische informatie. Responsiviteit en vriendelijkheid zijn ook cruciaal bij het communiceren met potentiële gasten.

Airbnb biedt een Host Garantie die bepaalde gevallen van schade tot een bepaald bedrag kan dekken. Het is ook verstandig om een borg te vragen aan gasten, die je kunt gebruiken om eventuele schade te dekken. Goed documenteren en communiceren met Airbnb-ondersteuning is belangrijk in het geval van schadeclaims.

De regelgeving omtrent Airbnb-verhuur verschilt per locatie. Sommige steden hebben specifieke regels en beperkingen voor kortetermijnverhuur. Controleer de lokale wetten en regelgeving bij de gemeente of lokale autoriteiten om er zeker van te zijn dat Airbnb-verhuur is toegestaan in jouw omgeving.

Bepaal een redelijke huurprijs voor je Airbnb door concurrentie-onderzoek te doen, je kosten te berekenen en seizoensgebonden factoren in overweging te nemen. Dit en zoveel meer leer je in mijn cursus

Geld verdienen met verhuren kan op verschillende manieren.Veelvoorkomende soorten verhuuractiviteiten zijn het verhuren van woningen, appartementen, kamers, auto’s, fietsen, gereedschap, opslagruimte, vakantiewoningen, en zelfs kleding of elektronica.

Bied uitstekende klantenservice, zorg voor een schone en gastvrije ruimte, en vraag gasten om na hun verblijf een recensie achter te laten.

Je kunt je inkomsten verhogen door je tarieven te optimaliseren op basis van vraag en aanbod, meer voorzieningen aan te bieden en je ruimte regelmatig te promoten. Ik leg je alles uit in deze cursus.

Ja, je kunt annuleringsvoorwaarden instellen voor je listing, zoals strikt, gemiddeld of flexibel, afhankelijk van je voorkeur en behoeften.Inhoud accordeon

Geld verdienen met verhuren kan soms lastige klanten opleveren maar geen zorgen, Airbnb biedt een resolutie centrum. Hier kan je al je problemen melden. Het is belangrijk om beleefd en professioneel te blijven bij het omgaan met moeilijke gasten. 

Geld verdienen met verhuren kan bijna met elk type accommodatie via Airbnb, van slaapkamers tot volledige huizen, vakantieappartementen, boomhutten, en zelfs boten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven