#229 6 Beste aanpassingen om 1 miljoen omzet te behalen (zonder harder te werken)

In deze blog post deel ik met jou mijn ultieme strategie naar 1 miljoen omzet, gebaseerd op zes doeltreffende aanpassingen die mijn onderneming naar nieuwe hoogten stuwden. Het zijn geen quick fixes, maar duurzame veranderingen die je rust, succes en welvaart brengen.

Werk je om te leven of om te werken?

Werk je om te leven of om te werken? Deze vraag houdt veel mensen alsook veel ondernemers bezig. In mijn coaching kom ik twee typen mensen tegen: de keiharde ondernemers die zo hard werken dat ze niet weten wat vrije tijd is en zij die vastzitten in de ratrace en hun ambitie niet najagen.

Bunt-out & bore-out

Helaas zie ik beide typen ondernemers uiteindelijk tegen de lamp lopen: de ene kampt met een burn-out, de andere met een bore-out. Maar ik geloof dat we een keuze hebben en ons lot in eigen handen kunnen nemen.

Waar is je “nu” naartoe?

In mijn zoektocht naar balans en groei, ontdekte ik inspiratie in de Amazone. Daar hebben de inheemse stammen bijvoorbeeld geen last van burn-outs en veelvoorkomende ziektes, zoals kanker. 

Dit toont aan dat veel van onze gezondheidsproblemen maatschappelijk geïnduceerd zijn en afhangen van hoe we het leven benaderen. Als we dagenlang voor onze computers doorbrengen, verliezen we het contact met het nu, in tegenstelling tot die bepaalde stammen. 

Grenzen stellen is hierbij een zeer belangrijke factor. In mijn gratis challenge “Tackle je grenzen” leer ik jou hoe je ervoor kan zorgen dat je na 5 dagen je grenzen precies weet te herkennen. 

Gratis Training Grenzen stellen- Kim De Graeve

Eigen schuld, dikke bult

We creëren dus zelf onze situatie en kunnen ervoor kiezen om het anders te doen. In mijn jaartrajecten leer ik hoe we dit kunnen bewerkstelligen. 

Hoewel het moeilijk is om alles in één blog post te gieten, wil ik je alvast uitdagen om niet in de valkuilen van ontkenning en slachtofferschap te stappen. Als je meer wilt begrijpen over mijn aanpak, nodig ik je graag uit op mijn live-dag. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via www.kimdegraeve.be/livedag.

Intussen ga ik een tip van de sluier oplichten hoe ik mijn strategie heb aangepast om 1 miljoen omzet te behalen, zonder harder te werken.

Mijn ultieme strategie om 1 miljoen omzet te behalen

Aanpassing 1: Energie trekken voor de flow

In het verleden baseerde ik mijn lanceringen vooral op gevoel en momentum. Strategie kreeg minder aandacht. Hoe ik mij voelde, kwam op de eerste plaats. Na verloop van tijd besefte ik dat mijn ‘flow’ tijdens mijn menstruatiecyclus nogal fluctueerde. 

Schaamteloos je rust inplannen

Mannen hebben het hier makkelijker, hun cyclus duurt immers één dag. Om meer consistentie te creëren, ontwikkelde ik een jaarplanning waarin ik mijn cyclus tot in de puntjes uitkien. Hierdoor wist ik wanneer ik volop kon gaan en wanneer ik rust nodig had. Maar hoe implementeer je zoiets?

Aanpassing 2: Planning maken

Zo dus. Een nauwkeurige planning naar mijn programma’s en coaching toe, stelt me in staat om mijn jaar te starten met een rustgevend gevoel. Ik heb inmiddels 5 lanceringen van elk 5 dagen opgezet. Dat is goed voor zo’n 5-6 maanden waarin ik actief bezig ben met lanceren. Ik reserveer ook 5-6 weken per jaar voor mijn challenges.

Daarnaast startte ik dit jaar ook met optimalisatie, waardoor ik niet langer elke donderdagochtend aanwezig hoef te zijn in mijn bedrijf. Dit geeft me de vrijheid om me meer te focussen op mijn klanten en hun resultaten.

Deze waardevolle inzichten deel ik trouwens uitgebreid in mijn jaartraject Freedom Unstoppable.

katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

Aanpassing 3: Optimaliseren, dan pas lanceren

Na elke lancering hou ik al mijn materiaal bij, inclusief reels, teksten en emails. Ik pas ze niet meteen aan, maar ik noteer wel wat beter kan voor de volgende keer. Feedback van mijn klanten neem ik hierin ook mee.

De aanpassingen voer ik pas door wanneer ik het materiaal opnieuw wil gebruiken. Hierdoor profiteer ik van de kennis en ervaring die ik heb opgedaan gedurende de paar maanden tussen lanceringen.

Door mijn materiaal steeds opnieuw te gebruiken en te verbeteren, win ik niet alleen tijd maar ook geld. Mijn marketing wordt hierdoor van steeds hogere kwaliteit, wat resulteert in meer leads en een betere conversieratio.

Aanpassing 4: Programma’s finetunen

Deze aanpassingen doe ik niet alleen in mijn challenges en lanceringen, maar ook in de programma’s die ik verkoop. Ik maak constant aantekeningen van zaken die verbeterd kunnen worden.

Optimaliseren bestaat uit verschillende elementen, waarover ik in mijn jaartraject Freedom Unstoppable diepgaand uitleg geef. Hier leer je hoe je klanten tevreden kunt houden terwijl je minder hard werkt.

Ik wil je graag uitnodigen op mijn live-dag, waar we samen aan de slag gaan met jouw groeiplan. Schrijf je snel in via www.kimdegraeve.be/livedag.

Aanpassing 5: Persoonlijk groeiplan

In mijn ondernemersreis boekte ik aanzienlijk succes met mijn organische aanpak, wat resulteerde in een omzet van zo’n 500K. Echter, toen ik de 1 miljoen omzet grens naderde, merkte ik dat mijn aanpak niet langer volstond. Er was behoefte aan een nieuwe planning en een strengere aanpak. Hoewel ik aanvankelijk moeite had met structuur en plannen, besefte ik dat dit noodzakelijk was om mijn doel te bereiken.

Nieuw doel = nieuwe baas

Ik heb nu mijn oog op een nieuw doel van twee miljoen omzet. Om dit te bereiken, wil ik vooral werken aan betrouwbaarheid, waar ik enige weerstand bij voel.

Gezondheid speelt ook een cruciale rol in mijn succes. Ik streef ernaar gezond te blijven eten, mijn lichaam fit te houden en mijn snoepgewoonten in bedwang te houden.

Niet beter, maar ook niet slechter dan een ander

Daarnaast worstel ik met gevoelens van ongelijkheid. Wanneer ik anderen zie met een hogere omzet of meer erkenning, voel ik me snel minderwaardig en klein. Dit belemmert me in mijn groei en het vermogen om met bepaalde klanten te werken.

Ik heb echter besloten om deze schaduwkant te overwinnen en me niet langer te laten beïnvloeden door de successen van anderen. Als ik naar de 2 miljoen omzet wil, heb ik klanten van dat kaliber nodig.

Twee werkpunten staan dus bovenaan mijn lijstje: ik mag mezelf niet groter voelen dan anderen en ik mag mezelf niet kleiner maken dan anderen.

Aanpassing 6: Tolerantie

Nog een werkpuntje voor mij is tolerantie. Ik heb gemerkt dat ik me soms mateloos kan ergeren aan DM’s of lastige e-mails, zonder te begrijpen waarom. Ook ongevraagde commentaren kunnen me frustreren, en soms reageer ik defensief zonder goede reden.

Ik besef dat het belangrijk is om tolerantie te oefenen en niet onnodig te reageren op zulke situaties en ze te nemen zoals ze zijn. Ja, ook op zakelijk gebied. 

Traag gaat sneller

In mijn streven naar 1 miljoen omzet, heb ik geleerd dat sommige dingen tijd nodig hebben. Het proces van groei en succes is geen sprint, maar eerder een duurzame marathon.

No-nonsense, maar ook no rush

Het is belangrijk om geduldig te blijven, voortdurend uit te voeren en bij te sturen. Hoewel het aanvankelijk misschien traag lijkt te gaan, zal het succes zich geleidelijk opbouwen.

Wat je moet weten om te schalen naar 1 miljoen omzet

Ik geloof niet in snelle fixes, maar in duurzame en effectieve resultaten die standhouden. Op weg naar 1 miljoen omzet heb ik mezelf uitgedaagd om aanpassingen te maken in mijn aanpak en persoonlijke groei te omarmen. 

Ik ben vastbesloten om de 1 miljoen omzet binnen mijn bedrijf te verdubbelen, te laten floreren, met geduld, vastberadenheid en tolerantie als mijn bondgenoten. Jij ook?

Kim De Graeve - Live dag een duidelijke visie brengt je naar succes en financiële vrijheid

Ervaren ondernemer, deze is speciaal voor jou!

Mijn strategie werkt vooral goed voor ondernemers die al enige tijd actief zijn en hun bedrijf willen laten groeien. Beginnende ondernemers moeten zich eerst richten op het aantrekken van klanten voordat ze deze benadering kunnen toepassen.

Funnel workhop

Door geduldig en doelgericht te werken, heb ik een goed geoliede machine in mijn bedrijf gecreëerd waardoor ik meer omzet genereer met minder inspanning. En ik vertel je alles in mijn Funnel workshop.

Automatisering voor jouw Bedrijf

Genieten van een welverdiende vakantie of spijkeren aan je bedrijf, en ondertussen stressvrij lanceren? Het kan! Zeker als je weet hoe je potentiële klanten kan betoveren, zelfs in jouw afwezigheid.

Je lancering is geen tijdrovend gedoe – enkel een vlekkeloze, geautomatiseerde lancering die precies begrijpt waar jouw publiek naar verlangt.

Op naar 1 miljoen omzet

Geen herhaling van hetzelfde verkooppraatje meer. In plaats daarvan beschik jij over precies wat jouw potentiële klanten nodig hebben om met vertrouwen in te stappen. Dit is de kracht van inzicht in jouw doelgroep – en het is een gamechanger.

Laat automatisering de weg plaveien voor het succes van jouw bedrijf, en zorg ervoor dat elke lancering een triomf is die aansluit bij de wensen en aspiraties van jouw publiek. Zeg vaarwel tegen lanceringstress en verwelkom een nieuw tijdperk van efficiëntie en voorspoed. Jouw gedroomde lancering is slechts een stap verwijderd. En ik laat je zien hoe dat werkt!

Funnel workshop Kim De Graeve

5 boekentips rond 1 miljoen omzet

 1. “The 4-Hour Workweek” door Timothy Ferriss: Hoewel dit boek zich richt op lifestyle design, biedt het waardevolle inzichten over het opbouwen van geautomatiseerde inkomstenstromen en het maximaliseren van efficiëntie.
 2. “The Millionaire Fastlane” door MJ DeMarco: Dit boek biedt een alternatieve kijk op rijkdom en ondernemerschap. DeMarco deelt inzichten over het vermijden van traditionele trage wegen naar 1 miljoen omzet en zelfs meer. Je leert hier hoe je een succesvol bedrijf kunt opbouwen. 
 3. “The Millionaire Mind” door Thomas J. Stanley: Gebaseerd op een uitgebreide studie van miljonairs, onthult dit boek de gemeenschappelijke eigenschappen, gewoonten en denkwijzen van succesvolle ondernemers.
 4. “Good to Great” door Jim Collins: Dit boek analyseert wat onderscheidende bedrijven onderscheidt van gemiddelde bedrijven en hoe je je onderneming van goed naar geweldig kunt laten groeien. 1 miljoen omzet
 5. “The Compound Effect” door Darren Hardy: Dit boek bespreekt hoe kleine, consistente acties in de loop van de tijd grote resultaten kunnen opleveren en hoe je het effect van samengestelde groei in je voordeel kunt gebruiken.

Veel gestelde vragen

Het optimaliseren van je bedrijf begint meestal met een grondige evaluatie van je huidige processen, systemen en resultaten. Identificeer de zwakke punten, inefficiënties en gebieden met verbeterpotentieel. Maak een gedetailleerd plan en stel specifieke doelen op voor de optimalisatie.

Als je minstens 1 miljoen omzet wil behalen, dien je gebieden te optimaliseren. Deze zijn onder andere:

 • Operationele processen: Stroomlijn de workflows en elimineer overbodige stappen.
 • Klantenservice: Verbeter de klantervaring door snelle en gepersonaliseerde ondersteuning.
 • Marketing: Focus op effectieve marketingkanalen en meet de ROI van campagnes.
 • Voorraadbeheer: Houd de voorraadniveaus optimaal om kosten te minimaliseren.
 • Financieel beheer: Analyseer uitgaven en inkomsten om financiële gezondheid te verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om de productiviteit van je team te verhogen:

 • Stel duidelijke doelen en verwachtingen.
 • Bied training en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Implementeer effectieve communicatie- en samenwerkingstools.
 • Erken en beloon prestaties en inzet.
 • Luister naar feedback en reageer op klachten.
 • Personaliseer de klantervaring en bied op maat gemaakte oplossingen.
 • Zorg voor snelle en efficiënte klantenservice.
 • Bouw relaties op met klanten en bouw vertrouwen op.

Er zijn tal van tools en technologieën die je kunnen helpen bij de optimalisatie, zoals:

 • CRM (Customer Relationship Management) software om klantgegevens en interacties te beheren.
 • Projectmanagementtools om taken en deadlines te volgen.
 • Analysetools om gegevens te verzamelen en prestaties te meten.
 • Automatiseringssoftware om repetitieve taken te stroomlijnen.
 • Sociale media en marketingautomatiseringstools om je bereik te vergroten.

Het aanpassen van je bedrijfsmodel kan nodig zijn om groei te faciliteren, zoals het toevoegen van nieuwe producten of diensten, het betreden van nieuwe markten of het diversifiëren van inkomstenstromen.

De tijd om een omzet van 1 miljoen euro te bereiken varieert sterk, maar het kan enkele jaren tot een decennium duren, afhankelijk van de industrie en groeisnelheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven