Katrin heeft een bloeiende praktijk en is ook nog eens alleenstaande moeder.
Ik nodigde haar uit in de podcast om deze reden, omdat veel van m’n klanten moeite hebben om te geloven dat hun dromen realiseerbaar zijn omwille van de alleenstaande factor. 

#63. Alleenstaande ouder worden en financieel alles voor elkaar krijgen

Meer info:

Wie is Katrin Van de Water?

Katrin Van de Water is 46, 15 jaar onderneemster én single mom van een zoontje van 2,5.

Ze was eerder zaakvoerster van Passion for Work, een loopbaanbegeleidingsbedrijf, waarbij het haar missie was om duizenden mensen te inspireren om hun droombaan te realiseren. In 2019, met de geboorte van haar zoon, verkocht ze dit bedrijf. Het bleef niet lang stil.

Al heel snel was Passion for Business geboren, waarbij ze onderneemsters met een omzet van minstens €100.000 helpt een High-end aanbod te verkopen, zodat ze met een simpel bedrijf heel goed kunnen verdienen.

Katrin gelooft dat we op aarde zijn om al onze dromen te realiseren. Ze woonde 3 jaar in Andalusië, later 2 jaar op Ibiza, van waaruit ze haar bedrijf runde.

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Hoe Katrin het ziet:

Alleenstaand ouderschap is een uitnodiging om te kijken wat de gemakkelijkste weg is naar succes.

Er is meer mogelijk dan je denkt:

Door te kijken hoe je een ‘en-en’ verhaal kan creëren. Wat de makkelijkste manier is om het ouderschap en geld verdienen te combineren.

Katrin doet dit aan de hand van een high-end business model. (waar je hogere prijzen gaat vragen en minder klanten gaat aanvaarden zodat je ook meer service kan bieden per klant) 

Je gaat je positioneren op de bovenkant van de markt. Door je expertise in te zetten op deze manier ga je hogere prijzen kunnen vragen.

10-20% van de markt kiest voor deze prijsklasse.

Vroeger had Katrin 6 klanten per dag. Dit was heel moeilijk om te schuiven zodra haar zoontje ziek was. Nu werkt ze met 25 klanten per jaar wat het veel makkelijker maakt om haar agenda vrij te maken als er privé wat schort.

Weinig mensen kennen het gegeven "auteursrechten" terwijl je tot maar liefst 30% meer winst kan genereren zonder harder te werken.

Kim De Graeve – Freedom Unlocked Podcast 

Heeft Katrin ook nog andere verdienmodellen?

Behalve high-end coaching heeft Katrin ook passieve inkomsten aan de hand van auteursrechten. Je kan hier 3u videomateriaal vinden over dit gegeven.

Dit is enkel voor mensen in België, in Nederland heb je andere optimalisaties zoals box 3.

Dit is veel goedkoper dan dividenden uitkeren.

alleenstaande ouder moeder vader worden financieel ondernemen bedrijf succesvol kim de graeve katrin van de water

Wat als je niet het gevoel hebt dat je goed genoeg bent om high-end prijzen te vragen?

Als starter kan je je niet profileren als de expert in de markt. Dan heb je nog wat kilometers te doen. Maar zelfs bij mensen die deze kilometers wel al hebben gedaan komt het imposter syndroom echt wel nog de kop op steken.

Mensen denken soms dat ze alles moeten weten van hun vak voor ze hogere prijzen kunnen vragen. En je kan nooit alles weten. En dat is helemaal oké.

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Hoe ziet Katrin’s weekplanning eruit?

Katrin gaat vanaf nu meer met blokken gaan werken. Ze werkt ongeveer 1 dag per week op kantoor waar ze haar klanten ook fysiek ziet.

Daarnaast is ze regelmatig online aan het werk waarmee ze werkt met accountability documenten.
En een stuk daarvan is ook verkoopgesprekken. Na zo’n gesprek krijg je niet steeds een ‘ja’ en dat is normaal. Om die gesprekken dan weer te ontvangen moet je natuurlijk ook zorgen voor zichtbaarheid.

alleenstaande ouder moeder vader worden financieel ondernemen bedrijf succesvol kim de graeve katrin van de water

De grote overgang van de crèche naar de kleuterschool.

Op dit moment is het zoontje in transitie van de crèche naar de school. Deze stap is iets groter dan ze eerst had verwacht. Er is minder opvang dan voorheen en dankzij het leven dat ze heeft ingericht kan ze ook hier weer schuiven en altijd voelen: “wat wil ik en wat voelt goed”. Zo leeft ze haar mooiste leven.

Ze heeft ook net een nieuwe business coach onder de arm genomen om alles te herstructureren zodat ze nog meer gaat verdienen en minder gaat werken.

Katrin besteed enorm veel werk uit:

Alles wat Katrin niet leuk vindt besteed ze uit. Onder het mom “wat je niet fijn vindt om te doen kost je teveel energie”. (En energie is evenwaardig aan geld)

Ze besteed het koken uit, dit kan met dienstencheques en kost amper wat.
Als ze dit allemaal zelf zou doen dan zou ze geen succesvol bedrijf kunnen runnen.

Ook heeft ze een klusjesman die alles komt doen in het huishouden. En in haar bedrijf besteed ze ook ontzettend veel uit.

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

De nachten zijn oké, maar niet ideaal.

Katrin geeft borstvoeding, waardoor de nachten best makkelijk zijn. Het nadeel is echter dat hij niet kan slapen zonder. Wat op dit moment vaak begint door te wegen.

Ze merkt dat ze soms events wilt doen waar dit een obstakel wordt en ergens terug verlangt naar haar vrijheid.De overgang daarin is steeds zoeken.

Maar Katrin houdt van overgangen en verandering. Dus ze gaat de uitdaging steeds aan.

alleenstaande ouder moeder vader worden financieel ondernemen bedrijf succesvol kim de graeve katrin van de water

Waarom is Katrin op een ‘maatschappelijk gezien’ latere leeftijd als alleenstaande begonnen aan kinderen?

Katrin’s moeder is overleden op haar 28ste door zelfdoding. De jaren nadien heeft ze echt nodig gehad om te rouwen. Net op de leeftijd waar anderen eerder aan kinderen beginnen had zij net nodig om zichzelf te leren kennen.

Ze heeft in die periode ook een punt gezet achter de relatie in die tijd.

De klok als alleenstaande begon te tikken

Ze reisde enorm veel en woonde vaak in het buitenland, waaronder ook Ibiza en Andalusië.

Katrin heeft verder heel veel gedatet de periode erna, maar vond niet meteen iemand waarmee ze een gezin wilde starten.

Op haar 40ste besefte ze dat ze echt wel kinderen wilde en de klok begon enorm te tikken. Ze ging in die periode echt in een persoonlijke crisis, waarna ze besloot het zelf te doen.

Ze ging op zoek naar een fertiliteitskliniek, en na 3 jaar proberen en horen dat ze ‘uitbehandend was’ vond ze toch een kliniek in Spanje waar ze alsnog de behandeling kon doorlopen waarna ze zwanger werd.

alleenstaande ouder moeder vader worden financieel ondernemen bedrijf succesvol kim de graeve katrin van de water

Katrin kan niet anders dan haar hart volgen

Ze is hoogsensitief (HSP) dus ze is verplicht om haar intuïtie te volgen.
Ze blijft niet in relaties die niet passen en kiest altijd voor situaties waar ze zichzelf kan zijn.

Katrin noemt het de weg van de minste weerstand.

Ik k zie het zo dat Katrin steeds de weg kiest van de meeste weerstand (de moeilijkste weg) maar voor het makkelijkste leven.

Als het verlangen groot is dan kan je moeilijke keuzes maken.

Dus we bekijken het op een andere manier, maar toch ook weer hetzelfde.

Wat gebeurde er met Spanje? Aangezien Katrin altijd in buitenland wilde wonen.

Nu ze een zoontje heeft woont ze terug in België.
Van wereldburger ging ze naar een ‘kleinere afstand’.

Het leven zoals ze het vroeger kent was fantastisch, maar als ze eerlijk is dan is ze ook echt vaak eenzaam geweest. Ze voelde ook, ondanks veel sociale contacten, dat niemand echt op haar zat te wachten.

Ze wilde echt het leven ervaren uit een gezinssituatie, ze was toe aan een nieuw leven als moeder. Niet dat ze zichzelf ziet als ‘alleen moeder’ maar ze was eerlijk gezegd een beetje uitgekeken op haar leven op dat moment.

Tijd voor een nieuw hoofdstuk. Dus de keuze om dan te kiezen om terug in België te gaan wonen samen met haar zoon, is er een nieuwe wereld voor haar opengaan.

Als je geen ervaring met kinderen hebt dan heb je geen idee.

Het respect dat ze kreeg naar leerkrachten, opvoeders, alle mensen die dag in dag uit met kinderen werken.

Het leert je hoe je kinderen spiegelen, hoe je identiteit verandert dankzij of door kinderen.
Hoe je anders gaat kijken naar de wereld en minder gaat oordelen en veroordelen…

Dat zijn dingen waar Katrin allemaal heel dankbaar voor is.

Zijn er dingen die Katrin terug meer in het leven zou willen als haar zoon ouder is?

Reizen. Het valt op voor Katrin dat reizen met een kind toch best heftig is.
Daar hoopt ze meer van te kunnen doen als haar zoon wat ouder is.

 

Is Katrin op zoek naar een partner?

Dat heeft ze de laatste jaren niet gedaan. Ze had nl. heel wat andere prioriteiten zoals het opstarten van haar bedrijf en haar woning, waar best wel wat zorgen meebracht door verborgen gebreken en er nu een rechtszaak voor loopt.

Ze heeft het wel bij het universum besteld voor 2022.

Want ja, je kan relaties manifesteren als je dat wilt. In het membership ‘adapt hebben we het later in juni 2022 over relaties en komt o.a Willemijn Welten hierover vertellen.

Katrin heeft hiervoor in het verleden een traject gevolgd maar het bleek dat dat niet het juiste moment was. Een relatie starten net voor je een kind wilt; als er geen goed fundament is voor je start aan kinderen is dat best een groot risico wat zij niet wilde nemen.

Ik kan dit alleen beamen. In deze podcast aflevering heb ik het o.a over het systemisch werk dat je veroorzaakt als je keuzes neemt als ouder en heel veel invloed hebben op het gedrag van je kind later.

alleenstaande ouder moeder vader worden financieel ondernemen bedrijf succesvol kim de graeve katrin van de water

Kiest Katrin op basis van intuïtie of op basis van het rationele?

Beide. Ze schakelt wel vaak hulp in om zich daarin te begeleiden. Waardoor ze betere keuzes voor zichzelf kan maken.

Coaches die de juiste vragen stellen en praktische mogelijkheden gaan openen.

Zoals bijv. toen ze moeite had met de anonimiteit van het donorschap dan gaf één van haar coachen de opties voor andere klinieken zoals in Denemarken, waar dit niet zo is.

Waarom had ze als alleenstaande moeilijkheden met het anonieme donorschap?

Omdat ze graag wilde dat als haar zoon ooit vragen had over wie de vader zou zijn, dat hij de mogelijkheid zou hebben dit te onderzoeken en antwoorden te krijgen op zijn vragen.

Uiteindelijk is de behandeling in Denemarken niet gelukt en heeft ze haar verwachtingen daar moeten bijschaven. In Spanje is de wetgeving nl. ook gebaseerd op anonimiteit.

Net zoals ze in eerste instantie niet van plan was om te kiezen voor hormonen, maar uiteindelijk alles uit de kast heeft gehaald. Omdat dat verlangen zo groot was.

Katrin pleit dus ook voor het bijschaven van je verwachtingen op basis van je verlangen.
Waardoor ik haar zie als een krachtige vrouw. Het is niet makkelijk om dit soort keuzes te maken.

Haar tip als alleenstaande: Ze zorgt dat het lukt en ‘nee’ is geen optie.

Er werd gezegd dat ze was uitbehandeld… En het enige wat zij dacht was ‘dit kan niet’.
Haar business buddy zei op dat moment “Zoek gewoon de beste ter wereld”.

En dat ging ze doen. Zo kwam ze uit dankzij haar netwerk in de kliniek in Spanje.

Het benadrukt opnieuw hoe belangrijk een netwerk is voor iedereen. (Dat is ook één van de redenen waarom ik koos voor een membership. Als je hier voor wilt inschrijven kan dat hier

Wat Katrin graag nog wil meegeven alleenstaande ouders?

Volg je dromen, maar zoek ondersteuning van experts om die dromen helpen te realiseren.
Als je dat alleen doet zit je vanuit een bepaald denken en dan ga je die dromen al vaak door limiterende gedachten met het badwater weggooien.

** Wil je graag met Katrin werken en heb je een business met een omzet van meer dan 100k? Dan kan je hier met haar contact opnemen 

** Heb je nog geen business van meer dan 100k of geen interesse in een high-end businessmodel? Dan help ik je graag met het creëren van je dromen. In dat geval is er het membership adapt. 

Meer blogs & podcasts:

#301 Wanneer begin je best met uitbesteden? - Kim de Graeve financieel strateeg

Als ondernemers streven we naar meer vrijheid, maar de vraag blijft: Is het verstandig om nu al taken uit te besteden? En wanneer is het ideale moment om dat te doen?

Lees verder »
#295 4 Beste Tips om Beter te Verkopen - Kim de Graeve financieel strateeg

Hoe kunnen we iets komen brengen in plaats van enkel te komen halen? Vandaag leer ik je hoe je beter en makkelijker kan verkopen in 4 simpele stappen.

Lees verder »

Uit een onderzoek van iVOX vorige maand blijkt dat meer dan 4 op de 10 werkende Vlamingen onder de leeftijd van 50 jaar financiële problemen hebben ervaren

Lees verder »
#283 Is financiële vrijheid parasitair en egoïstisch? - Kim de Graeve financieel strateeg

Mijn gemiddelde werkweek van 14 uur heeft een miljoenenbedrijf voortgebracht, gestoeld op schaalbare inkomsten. Daarbij heb ik ook een passief inkomen dankzij mijn investeringen. Is dit parasitair en egoïstisch? 

Lees verder »
#289 Deepdive in geldmanagement: Pay in full of termijnbetalingen? - Kim de Graeve financieel strateeg

In dit artikel deel ik mijn kijk op geldmanagement en het betalingsdilemma: Termijnbetalingen versus Betaling in één Keer.

Lees verder »

Test deze drie oefeningen uit voor meer financiële vrijheid (artikel BOSSY MAGAZINE)

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven