Je bent jezelf constant aan het wegcijferen voor je kinderen

#62. Waarom je jezelf boven je kinderen mag zetten

Ja, ik weet het...

Het is me wel een serieuze podcasttitel hé!

Eerst en vooral kan ik me voorstellen dat je mij misschien op de brandstapel wilt gooien op dit moment. Of je zo de kinderbescherming wilt bellen. 

Nou, laat ik je meteen gerust stellen. Er is niets wat ik niet voor m’n kinderen zou willen doen. Maar ik geloof er wel in dat dit kan zonder jezelf te gaan wegcijferen. 

En ik wil je ook meteen ook duidelijk maken in deze podcast waarom jezelf voorop zetten, ten goede komt voor je omgeving. En zeker en vast voor je kinderen. 

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Wat als je dit hoort?

Wat vind je van de volgende stelling rond wegcijferen?

Beantwoord deze even voor jezelf:

“Ik blijf bij m’n man of vrouw ondanks er geen liefde meer is en ik van tijd tot tijd ongelukkig ben. Maar ik mag ook niet klagen… Voor de kinderen”? 

En wat vind je van de stelling, is het wegcijferen? Of uit liefde voor je kinderen?: 

“Jouw dochter of jouw zoon zit in een ongelukkig huwelijk. En wil er eigenlijk uit. Het wordt van tijd tot tijd echt teveel. Maar zij of hij blijft voor de kinderen. Ze zijn nu 3, nog maar 15 jaar te gaan tot ze 18 zijn”. Het is niet dat zij of hij verder te klagen heeft. Het is gewoon een onvervuld leven. 

Wat zou je willen zeggen tegen je kind? 

Zou je zeggen “waar je aan begint moet je afmaken?” of zou je zeggen: “Het is echt heel jammer dat het zo gaat, maar ik wil echt dat je gelukkig bent. 

Gun jezelf die tijd, zodat zij dat later ook doen. Gun jezelf dat geld, zodat zij dat later ook doen.

Kim De Graeve – Freedom Unlocked Podcast 

En deze stellin rond wegcijferen??

“Ik verzorg mezelf niet of nauwelijks. Ik voel me helemaal niet aantrekkelijk, vrij, krachtig of fit. Ik heb geen tijd voor mezelf, want alle tijd gaat naar m’n gezin. Ik zie ze zo graag en ik wil niet dat ze iets te kort komen”…

Denk er heel even over na, misschien herken je jezelf er in. Misschien ook niet.

Maar wat vind je ervan als je deze situatie vervangt met je kind als hoofdpersonage:

Je dochter of zoon is nu 30… Voelt zich onaantrekkelijk, voelt zich gevangen, slap, futloos en verzorgt zich niet of nauwelijks. Zij of hij heeft geen tijd voor zichzelf… Want geeft alles aan de kinderen.”

jezelf wegcijferen en . je jezelf voorop je kind zou zetten zelfliefde burn-out moederschap moeder vader vaderschap vrijheid ouderschap kinderen . . . kim de graeve . . .1

“Je koopt nooit iets voor jezelf en blijft jezelff wegcijferen. Je droomt al jaren van dat ene ding, maar zoveel geld kan je toch niet alleen voor jezelf uitgeven. Nee, alles voor het gezin. En als je door de kledingwinkel loopt voor jezelf. Vind je jezelf ineens weer in de kinderafdeling. Want eigenlijk vind je aandacht geven aan jezelf maar een gedoe.”

Wat als jouw kind zichzelf zou wegcijferen?

Zou jij deze levens gunnen aan je kinderen? Is dit hoe je wilt dat zij gaan denken over zichzelf?

In podcast aflevering #60 praat ik al over overtuigingen en hoe je tot je zevende levensjaar alles wat je ziet, beleeft en hoort opneemt.

De wereld is nieuw en ze nemen alles wat je hen leert, toont of laat beleven aan voor waarheid.

Ben je een vaderfiguur, dan leert je kind hoe een man of vader zou moeten zijn.
Ben je een moeder, dan leert je kind hoe een vrouw of moeder zou moeten zijn.

Als jij op dit moment één van deze levens leidt. Dan zal jouw kind dit vaak systemisch ook gaan doen.

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Jij leerde het nochtans aan je kind...

dat is wat jij hem of haar leerde om te doen.
Je ziet het misschien nu al gebeuren. En vindt het misschien heel comfronterend soms, misschien zelfs vervelend. En wil hem of haar iets anders leren, maar dat is moeilijker dan gedacht.

Ik zei het al, overtuigingen komen door 3 factoren: zien, horen en beleven.

Als jij het ene zegt, maar je toont iets helemaal anders, dan gaat dat niet binnenkomen.

Dus, als jij het beste leven wilt voor je kinderen. Dan hoef je alleen maar zelf het beste leven te leiden dat je wilt. Dan neem je keuzes, beslissingen, om het leven te leiden dat je wilt dat jouw kind ook zou kunnen leiden later.

jezelf wegcijferen en . je jezelf voorop je kind zou zetten zelfliefde burn-out moederschap moeder vader vaderschap vrijheid ouderschap kinderen . . . kim de graeve . . .1

Hoe zet je dat wegcijferen om?

Ik weet dat je dat nu anders ziet. Dat je enkel en alleen de beste moeder of vader wilt zijn op de planeet voor je kind. Net zoals ik, net zoals de buurman en net zoals de juf en de kassierster.

We willen allemaal dat onze kinderen met veel liefde, geluk en vrijheid opgroeien.

Dus ik wil even deze korte podcastaflevering opnemen om echt met heel veel liefde op te roepen om het voorbeeld te geven

Ga een vervuld leven leven.

  • Ik weet dat je niet wilt dat je kind later 25 jaar die kutjob gaat volhouden, simpelweg omdat ie bang is om iets anders te doen.
  • Ik weet dat je niet wilt dat je kind later geen geld verdient omdat ie bang is om geld aan andere mensen te vragen.

Het leven is aan de dapperen

En ojeee ik weet zeker dat jij wilt dat je kind niet in een relatie blijft ondanks het ‘m doodongelukkig maakt.

Maar je kind zal toch al deze dingen doen, tenzij jij het voorbeeld geeft. Tenzij jij toont dat het leven is aan de dapperen.

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Jezelf wegcijferen als moeder of vader is pijnlijk voor je kinderen.

Eén van de pijnlijkste dingen die m’n moeder ooit tegen me zei was: “Dat ik niet besefte hoeveel ze voor me had opgegeven”…

Ik was 30 ondertussen en ik schrok.

Want ik had het nooit gevraagd om te doen, het gaf me het gevoel alsof ik een belemmering was geweest. Alsof ze omwille van mij haar leven niet had kunnen leven.

Over hoe ze met pensioen wilde maar dat nog niet deed voor ons, omdat ze ons geld wou nalaten… En ik weet nog dat ik zei dat ik haar geld niet hoefde en graag wou dat zij gelukkig was en deed waar ze zin in had.

Maar dat lachte ze weg.

En ik weet, echt oprecht. Dat ze alles vol liefde voor me heeft gedaan. En dat ze al die dingen heeft opgegeven voor me, en dat ze altijd bleef doorgaan voor mij.

Dat is nooit wat ik gewild had als kind. 

jezelf wegcijferen en . je jezelf voorop je kind zou zetten zelfliefde burn-out moederschap moeder vader vaderschap vrijheid ouderschap kinderen . . . kim de graeve . . .2

Ik leerde dat ik perfect moest zijn, mijzelf moest wegcijferen voor m’n kinderen.

En ja, ik had ook geleerd om alles op te geven voor m’n kinderen. Dus dat deed ik, de eerste 4 levensjaren van m’n kids.

Tot ik een schim was van mezelf.

Ik voelde met niet aantrekkelijk, ik had amper nog een intieme liefdesrelatie met Manu, ik durfde niet in bikini rondlopen of zelfs in badpak en ging dus ook niet zwemmen. Ik kookte altijd zelf, zorgde dat alles netjes was in huis, kookte alleen extreem gezond.

Perfect aan de buitenkant, terwijl ik vanbinnen beetje bij beetje instortte.

Dit was 3 jaar geleden op het moment van deze podcastaflevering.
Tot ik Glennon Doyle leerde kennen. Ik weet nog dat ik tijdens een podcastaflevering, ik steek ‘m erbij in de shownotes als je hem graag beluisterd) met haar maar bleef huilen. De openbaring, de verlossing…

Dit is wat we geleerd hebben. We zijn getemd in al onze krachten en geven dit door van generatie tot generatie, zonder er stil bij te staan. Ze heeft trouwens ook een boek hierover. 

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Je bent niet egoïstische als je jezelf eerst zet.

Alleen maar omdat we echt het beste voor hebben met onze kids en ze daardoor leren dat het oké is om ongelukkig te zijn, om alles weg te geven tot er niets meer overblijft. Zolang de ander maar gelukkig is. 

Dus als je zoiets hebt van, dit wil ik niet voor mijn kinderen. Ik wil dat zij hun mooiste leven gaan leiden.

Start dan vandaag met jouw mooiste leven te gaan leiden. Ga het voorbeeld geven. Je kan geen mooier cadeau geven aan je kinderen dan hen vrijheid te geven om gelukkig te zijn.Ik hoop dat deze podcastaflevering binnenkomt:

Ik hoop dat je geen dubbelzinnigheden hoort in m’n podcast waardoor je m’n boodschap een gekke twist geeft. Want dat is het allemaal niet.

Op geen enkele manier bedoel ik dat je je kinderen mag verwaarlozen, op geen enkele manier vind ik dat je hen niet de aandacht moet geven die ze verdienen.

Ik geloof alleen wel dat jij de aandacht mag geven aan jezelf die zij ook verdienen.

 

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

jezelf wegcijferen en . je jezelf voorop je kind zou zetten zelfliefde burn-out moederschap moeder vader vaderschap vrijheid ouderschap kinderen . . . kim de graeve . . .3

Gun jezelf die tijd, zodat zij dat later ook doen.
Gun jezelf dat geld, zodat zij dat later ook doen.
Gun jezelf ware liefde, zodat zij dat later ook doen.
Gun jezelf de leukste werkomgeving, zodat zij dat later ook doen.
Durf dappere keuzes maken, zodat zij dat later ook doen.

In de komende maand gaan we het hebben over bewust leven. Hoe bewustere keuzes jij maakt, hoe mooier je leven wordt en dat van de mensen om je heen. De deuren gaan open over enkele dagen. Je kan dus nog niet niet inschrijven, maar wel al kijken op kimdegraeve.be/adapt en eventueel inschrijven op de wachtlijst als je er graag bij wilt zijn. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven