Alles aantrekken wat je wilt d.m.v. 3 stappen money mindset ondernemen vrijheid kim de graeve manifesteren affirmaties

Alles aantrekken wat je wilt in 3 stappen

Je hoorde het al in aflevering #47 over affirmaties, je kan wel degelijk geld, en niet alleen geld. Maar alles aantrekken wat je wilt.

Dat doen we d.m.v. affirmaties aan onszelf te vertellen en te manifesteren.
Manifesteren betekent dat je de focus gaat leggen op wat je wel wilt. In tegenstelling tot wat de meeste mensen doen, nl. de focus leggen op negatieve dingen, dingen die men niet wilt. Doordat je werkt met een wet van aantrekkingskracht krijg je net dat wat je niet wilt.

Het zit allemaal natuurlijk veel ingewikkelder in elkaar dan ‘iets wensen’. Er zijn nog verschillende factoren die ervoor zorgen dat je iets echt aantrekt of niet niet.

Bijv. wat je kan doen als je iets specifiek wilt. Bijv. geld aantrekken is een rol gaan spelen. Niet die van iemand anders of gaan na-apen. Maar echt de rol van jezelf in de toekomst gaan aanemen.

Je kiest een versie van jezelf die al bereikt heeft wat jij wilt bereiken en gaat die rol spelen.
Telkens wanneer jij een keuze moet maken die te maken heeft met geldpatronen dan stel je jezelf de vraag: “Zou de nieuwe versie van mij deze keuze maken?” – En zo kan je veel makkelijker het leven gaan leven dat je al graag zou willen.

Belangrijk is dat je dan wel helder voor jezelf hebt wie die versie is. Anders kan het universum er niet zo heel veel mee, als het te vaag is.

De versie die ik koos bijv. iemand die alleen dingen koopt of doet waar ze echt oprecht gelukkig van wordt. En ook niet bang is om geld uit te geven, want het makkelijk aantrekt. Als ze durft 100% in haar kracht te staan, eerlijk is met anderen en dit doet uit een puur hart, zonder anderen hun meningen invloed te laten hebben op wie ze is.

Dus als ik een beslissing maak zit deze versie van Kim in m’n achterhoofd. En zo maak ik keer op keer m’n beslissingen.

Het zorgt ervoor dat ik moeilijke beslissingen kan nemen, ook al vind ik ze eng. Het zorgt ervoor dat ik gigantisch veel geld kan verdienen en toch altijd heel trouw blijf bij mezelf. Omdat ik durf op m’n bek vallen. Omdat ik durf imperfect te zijn en durf fouten te maken. Want als ik dat niet zou doen dan zou ik niet 100% in m’n kracht staan. Dan zou ik bang zijn. En de versie van de Kim die ik wil zijn heeft die angst niet.

Maak dus even uit voor jezelf. Welke versie ben jij? En doe dat concreet, anders blijft het vaag en is het niet makkelijk om het aan te trekken.

Zie het zoals wanneer je een huis zoekt, je moet echt helder hebben welk huis je precies wilt, en hoeveel kamers, welke stad, tuin of niet, richtprijs. Anders ga je echt veel meer moeite hebben om het te zoeken.

En zoals ik zei, nu maak je elke beslissing op basis van die versie.

Deze versie neem je mee op basis van alles wat je doet, ik neem het in m’n dagelijks leven mee, maar ook in m’n beleggingen, m’n onderneming, en het coachen van m’n klanten.

Maar… Toch even belangrijk.

Omdat mensen van nature steeds de nadruk willen leggen op wat niet goed is, en daardoor de negatieve dingen aantrekken in hun leven. Gaan ze dit patroon vaak ook gaan toepassen in dit gegeven.

Je koos dan een bepaalde versie van jezelf. En als je dan in de mist gaat, dan sla je jezelf op de kop. Ben je kwaad. Of voel je je gefaald. Op dat moment ga je in een lage energie. En dan wordt alles weer moeilijker om aan te trekken.

Energie is heel belangrijk in het aantrekken van de dingen die je graag wilt.

Dus ook hier is het goed om zoveel mogelijk in een hoge energie te blijven.

Maar voor ik daar dieper op inga is het belangrijk om even dieper in te gaan op wat energie nu precies is. Energie is alles en ook alles om ons heen heeft energie.

En energie wekt energie op.

Dat wilt dus zeggen dat wanneer jij in lage energie zit, je lage energie gaat aantrekken. Zit je in hoge energie, en dus in je kracht. Dan ga je hoge energie aantrekken.

Denk maar aan die zeurende vriendin, die je enkel contacteert om weer eens te klagen over haar man. Of die klant die helemaal niet bij je past en dingen van je vraagt die niet goed voelen. Je kan het zelfs voelen wanneer je soms een ruimte ben binnen gegaan, je weet dat er iets gebeurd is en je kan het niet plaatsen. Maar het voelt niet goed.
Of dat rommelkastje, dat telkens wanneer je iets moet gaan zoeken, voor onrust zorgt.
Dat aardappelmesje dat helemaal niet goed meer snijdt, maar je niet over je hart krijgt om weg te doen, want uiteindelijk is het toch maar 10 min om de zoveel tijd dat het je stoort.

Dat zijn allemaal dingen die zorgen voor een lage energie frequentie.

Emoties hebben ook een bepaalde frequentie, net zoals ook je cyclus (ja mannen hebben ook een cyclus) en de maanstanden hier invloed op hebben.

Wat interessant is daar is om te onthouden dat hoe hoger je je frequentie krijgt hoe meer je aantrekt wat je wilt. Hoe lager deze frequentie zit hoe minder je aantrekt wat je wilt. (vandaar dat je dus beter niet hard bent voor jezelf als je eens de mist ingaat etc)

Je kan dus zelf je frequentie gaan regelen. Door goed te onthouden welke versie je wilt zijn en mee te surfen op hoge frequenties. En uiteraard lukt dat niet altijd, want zoals ik al zei, er zijn ook externe invloeden zoals de maan bijv.

Je weet nu ongeveer hoe dit werkt in theorie, maar hoe kan je dat nu gaan omzetten in praktijk.

Je beluisterde nr. 47 al die ging over affirmaties en dat kan je zeker en vast doen. Het draagt nl. heel goed bij tot de versie die je wilt worden.

De bewuste keuzes maken daarin is nr. 2.

Maar een volgende belangrijke punt is dit ook toepassen in je omgeving.

Ik deed dit persoonlijk zowel met mensen als met spullen. Dat klinkt nu misschien een beetje hard. Maar in eerste instantie ging ik heel hard voelen.

Welke mensen in mijn omgeving zorgen ervoor dat ik op een lage frequentie blijf hangen. En wat doet dit precies met me? Is dit elke keer? En hoe zou de nieuwe versie van mezelf daarmee omgaan.

Dat wil ook zeggen dat ik echt koos om bepaalde mensen los te laten in m’n leven, waaronder ook m’n eigen moeder.

Heel veel mensen hebben daar bepaalde meningen over, durven anderen niet loslaten. Want je kent elkaar al 20 jaar of “het is toch je moeder”. Maar hoe ik het zie is dat wanneer je geen afstand kan nemen van mensen of dingen die je echt tegenhouden om gelukkig te zijn en de dingen aan te trekken die jij echt graag wilt. Dan zet je ze eigenlijk boven je eigenwaarde.

Dan zeg je eigenlijk dat andere mensen of spullen, belangrijker zijn dan jezelf.
Het is zoals Marie Kondo ook zegt: “Does it sparkle?”

Als je wilt aantrekken wat je wilt en in je kracht gaat staan dan zal je ook dingen loslaten. Dat is niet egoïstisch, dat is kiezen voor het klimaat wat jij nodig hebt om te kunnen brengen waarvoor je nodig bent in deze wereld.

Uiteindelijk is het universum er voor je, en dat wilt echt dat je alles bereikt wat jij wilt. Maar als je tegenwerkt, omdat je mensen wilt redden, omdat je hun goedkeuring wilt, of niets kan loslaten uit angst. Dan werk je het universum tegen. En kies jij het omgekeerde dan wat voor je weggelegd is.

Ik laat mensen of dingen niet los in boosheid, ik neem afscheid van een oude versie van mezelf in dat proces.

De bedoeling is dat je surft op die energiegolven.

Oké een iets makkelijker voorbeeld. Mensen loslaten is voor velen een heel zwaar topic (en dat is het ook). Maar het kan ook makkelijker, je kan ook met kleinere dingen beginnen.

Opruimen bijvoorbeeld.

Eén van de dingen die je op een lage frequentie brengen zijn volle inboxen, en mails tot in de jaren stilletjes in je archief. Het is goed om deze op regelmatige basis volledige te verwijderen.

Een rommelige bureau, een rommelkast, dingen die in de weg staan of niet meer gebruikt… Maar het komt misschien ooit nog van pas.

Al die dingen hebben ook een frequentie. En zij hebben ook invloed op jouw aantrekkingskracht.

Je kan dus echt op dagelijkse basis gaan voelen, wanneer je wat in je hand hebt of dit jou op een lage frequentie brengt of op een hoge.

Dat wil niet zeggen dat je niets meer mag houden, maar je kiest echt voor spullen die die hoge energie hebben en niet gewoon de kast opvullen.

Het is goed om dat bijv. in je agenda te plannen. En altijd op een vast moment eventjes te kijken wat jouw niet op die hoge frequentie brengt.

Rommel even door je kleer-, boeken- of keukenkast en durf echt dingen weg te doen.

En ik weet dat ook weer veel mensen hier weer moeite mee hebben, want je kan toch niet zomaar wat wegdoen gewoon omdat het in de weg staat of omdat het je niet meer vrolijk maakt.

Maar ook dit is weer hetzelfde. Als je dat niet doet dan zet je spullen boven je eigenwaarde. Je zegt letterlijk: “Deze dingen zijn belangrijker dan hoe ik me voel” en dat ga je gaan aantrekken op dat moment. Want dat is jouw geloofsovertuiging en de versie die je dan bent op dat moment.

Alle keuzes die je maakt (of niet) hebben invloed op je leven, omdat de die keuzes maakt gestuurd worden door je geloofsovertuiging je gedachten en patronen.

Lukt dit altijd? – Nee uiteraard niet! We zijn geen robots.

Maar ook weer hier is het belangrijk om altijd te onthouden dat als je hard bent voor jezelf en dingen zoals schuldgevoel je op een lage frequentie brengen. En zelfs al voel je je zo dan nog mag je daar met liefde naar kijken.

Want daar gaat het eigenlijk vooral over. Zachtheid en liefde.

En je hoeft natuurlijk niet zomaar dingen weg te gooien, je kan ze ook weggeven aan een goed doel, of de kringloopwinkel. Maar ook hier, als dat wilt zeggen dat je er dan nog maanden mee in huis wilt staan dan raad ik alsnog aan om ze toch gewoon weg te gooien. Dat ben je verplicht aan je eigenwaarde.

Oké!
Kort samengevat voor vandaag:

Je kan geld aantrekken (en zowat alles) wat je wilt door een duidelijke visie te hebben van de versie die je wilt zijn en daar keuzes naar te maken

Je kan geld aantrekken door in hoge frequenties te gaan staan en daarnaar te handelen en dingen los te laten.

Ik deel graag enkele boeken met je en zet ze ook even in de shownotes.
Waarom deel ik die boeken? Omdat, zelfs wanneer je het niet concreet toepast, er over lezen ook al bijdraagt tot de versie die je wilt zijn. Net zoals het beluisteren van deze podcast ook al bijdraagt tot een bepaalde frequentie die je nodig hebt om te bereiken wat je wilt. Het hangt allemaal samen, want je verlegt je focus naar wat je heel graag wilt aantrekken en al die dingen zijn met elkaar in connectie.

De boeken: Weg met de warboel van Karen Kingston, good vibes, good lives van Vex King , Opgeruimd van Marie Kondo.

Documentaire: The minimalists

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top