Transformeer je dromen in concreet en haalbare doelen

live en online op 26 September van 10-14,5u (incl replay). 

We gaan 4u lang aan de slag in een zoommeeting, waar je mij rechtstreeks vragen kan stellen en waar je doelen leert stellen die passen en dat ideale leven waar je van droomt eindelijk behaalt. 

Schrijf je hier in voor slechts 25€ >> 

kim de graeve

Wat als ik m'n dromen niet behaal?

De echte reden waarom je moeite hebt om je dromen te bereiken, is het risico om mensen kwijt te raken. Anderen gaan wat van je vinden als je gaat stralen en je hart volgt.

Het gevolg hiervan is, is dat je de neiging krijgt om je sterke kanten en verlangens te verbergen en je beperkingen juist te benadrukken om het valse gevoel van veiligheid en zekerheid te creëren dat je niet wordt afgewezen.

Helaas brengt deze bescheidenheid je niet verder op weg naar een vrij en gelukkig leven. Zo zei Plato – een Griekse filosoof en schrijver: “Ik ken geen zekere weg naar het succes, alleen een naar de zekere mislukking: het iedereen naar de zin willen maken.” 

“Als je naar je doel gaat en anderen zijn bang dat je gaat scoren, dan gaan ze je tackelen. Dus je mag je zorgen gaan maken als je niet wordt getackeld.”

Je raakt jezelf kwijt als je je verlangens aan de kant schuift.

Tyrese Gibson zegt: “For every level, there’s another devil.” Oftewel, op welk niveau je ook leeft, er zijn altijd nieuwe uitdagingen die op je pad komen. Onderaan de streep komt dit telkens neer op begrenzingen in tijd, energie of geld. Alleen zijn er geen limieten, want op ieder level kan je je patronen doorbreken om een shift te maken. Hiervoor is er nooit een gebrek aan middelen, alleen een gebrek aan creativiteit. 

Je zit jezelf in de weg

Een grote belemmering om een overvloed aan energie te ervaren is het tekort aan tijd. Dus wat zegt iemand tegen zichzelf als hij / zij te druk is?

“Ik heb geen tijd.”

Dit is alleen een tekort gedachte die je in de weg staat om te transformeren op persoonlijk en zakelijk vlak. Deze gedachte mogen deelnemers ombuigen naar:

“Ik heb wel genoeg tijd, ik maak alleen de verkeerde keuzes.”

Het probleem is niet dat mensen te weinig willen. Nee, juist dat ze soms teveel willen.

Teveel willen → Niet kiezen
Niet kiezen → Geen focus 
Geen focus → Altijd druk 
Altijd druk → Geen tijd hebben 

Tegenwoordig zijn we zo druk met druk zijn dat je wellicht niet eens doorhebt dat je allesbehalve productief bent.

Leef je wel écht jouw droomleven? Of blijf je alsmaar doelen en dromen uitstellen? En waardoor laat jij je afleiden om trouw te leven aan jouw dromen? Wat zou je graag willen doen, maar doe je nog niet? 

Hoe gaat dit praktisch?

Ik ben Kim!

Tot 2012 had ik steeds geld tekort op het einde van de maand.

Ik besloot dat het genoeg was en heel m’n leven omdraaide. In dat proces leerde ik geld begrijpen… Alleen, deed ik het nog steeds vanuit hetzelfde principe: “Hard werken”. 

Ik werd fotograaf en slaagde erin m’n onderneming in slechts 1 jaar tijd naar een omzet van 100.000 euro te brengen terwijl ik verkozen werd tot top 100 beste fotografen ter wereld. Zonder enige opleiding als fotograaf noch ondernemer. 

Maar ondanks ik maatschappelijk als succesvol gezien werd, voelde ik iets helemaal anders:

Ik was altijd druk en realiseerde me dat ik nooit tijd had voor wat echt belangrijk was. (In mijn geval: Mezelf, mijn partner, mijn kinderen, leren en reizen.)

In dat proces ontdekte ik dat geld alleen niet genoeg was…  Zo ontdekte ik ‘tijd’. Slimmer werken, niet harder.

Dat zorgde ervoor dat ik mijn omzet kon verdubbelen en mijn werkuren kon halveren het jaar nadien.

Maar dat voelde nog steeds niet compleet, alles ging vlotjes maar steeds meer kwam de vraag “is dit het nu?” Ik miste vervulling in mijn leven. Zo ontdekte ik het belang van energie, het leren voelen wat energie geeft en wat energie wegneemt. 

Op het moment dat ik geld, tijd en energie als gelijken beschouwde en het ging implementeren in m’n leven veranderde het volledig.

Nu heb ik alle tijd voor m’n gezin, m’n familie, vrienden  alsook voor mijzelf. Ik reis de wereld rond, groei en leer als nooit tevoren en over geld wordt niet meer gepiekerd (en zelfs amper aan gedacht)

Dat is het moment waar je echt rijk wordt en absolute vrijheid ontgrendeld

Wat zeggen anderen?

Samira

Het doet deugd om een eindpunt te zien en daar elke dag een stapje naartoe te zetten.

Kim antwoordde op een vraag van me met een retorische vraag, nl. hoe graag ik mezelf zie en hoe hoog ik mezelf inschat. Daar ben ik haar megadankbaar voor, want dat heeft mijn ogen geopend en ik stel mezelf nu wel een pak hoger op de ladder.

Wendy

Ik merk iedere dag kleine veranderingen. Iedere dag zet ik een stapje verder in de voor mij juiste richting. Soms in denken, soms in investeren en soms in vrij plannen of iets doen waar ik mij goed bij voel of wat ik belangrijk vind. 

Peter

Ik voel me precies transformeren. Ik heb het gevoel dat ik veel helderder kan kijken naar verschillende zaken.

Zoveel regels en verwachtingen, waar ik me verstrengeld in voelde en ongelukkig van werd en nu helder zie waar ik naartoe wil. 

Scroll naar boven