Sales funnel leads omzetten in klanten, hoe doe je dat?

Let’s talk about sales funnel leads. Hoe kan je de leads die je via je sales funnel kreeg omzetten in klanten? Als ondernemer is het mijn missie om anderen te helpen financiële vrijheid te bereiken door middel van effectieve strategieën voor ondernemerschap en vermogensopbouw. Een cruciaal aspect van dit proces is het begrijpen en optimaliseren van hoe je sales funnel leads om kan zetten in betalende klanten. In deze blog duiken we dieper in op dit onderwerp en ontdekken we hoe je het meeste kunt halen uit het converteren van je sales funnel leads. 

Herken jij dat ook? Je hebt net je lancering gedaan of je aanbod gepromoot met een pdf, freebie, webinar, challenge,… Maar je hebt natuurlijk zoveel meer mensen bereikt dan diegene die ingestapt zijn of je product hebben gekocht. Al die moeite die je gedaan hebt om ze te bereiken is niet zomaar verloren. Er zijn nog kansen om deze sales funnel leads om te zetten in klanten. 

Want 1 keer 1 aanbod doen is niet voldoende. De sales funnel leads die je bereikt hebt zet je niet zomaar ergens op een algemene mailinglijst.

Er zijn meerder dingen die je kan doen om van je sales funnel leads je klanten te maken. Hieronder bespreken we de fundamenten van sales funnels, het belang van het opvolgen van de sales funnel leads, automatiseren van je marketing, het overwinnen van limiterende gedachten bij potentiële klanten, personalisatie en relevantie in sales funnels en het optimaliseren van conversiepaden. Lees dus zeker verder of bekijk de youtube video!

De fundamenten van sales funnels

Wat is een sales funnel? Een sales funnel is een essentieel instrument in de marketingwereld dat het traject beschrijft dat een potentiële klant aflegt, beginnend bij de bewustwording van een product of dienst tot aan de uiteindelijke aankoop. We bekijken de verschillende fasen van een sales funnel en hoe je ze effectief kunt benutten om leads te converteren.

Wat is een lead? Een lead is een potentiële klant die interesse heeft getoond in een product of dienst van een bedrijf door bijvoorbeeld contactgegevens achter te laten, een formulier in te vullen, zich te abonneren op een nieuwsbrief of op een andere manier interactie te hebben met de marketingactiviteiten van het bedrijf. Leads vormen een belangrijk onderdeel van het verkoopproces omdat ze de eerste stap vertegenwoordigen in het aantrekken van nieuwe klanten. Het omzetten van leads in daadwerkelijke klanten is een cruciale stap in het succes van een bedrijf.

Het belang van het opvolgen van sales funnel leads

Een van de grootste uitdagingen in het omzetten van leads naar klanten is het effectief opvolgen van deze leads. Er zijn verschillende strategieën en tools om leads nauwkeurig te volgen en gerichte follow-ups te bieden om de kans op conversie te vergroten. Dit kan oa. door: 

 1. CRM-systemen: Salesforce, HubSpot CRM, en Zoho CRM helpen bij het beheren van leadinformatie voor gerichte follow-ups.

 2. Marketingautomatiseringstools: Mailchimp, ActiveCampaign, en Marketo bieden geautomatiseerde follow-upberichten op basis van leadgedrag.

 3. Leadscoring: Prioriteer kansrijke leads op basis van interesse en betrokkenheid.

 4. Analysetools: Google Analytics en Kissmetrics bieden inzicht in leadgedrag voor relevante follow-ups.

Om leads nauwkeurig te volgen en gerichte follow-ups te bieden en zo de conversie binnen de sales funnel te vergroten kan je gebruik maken van automatisatie voor je marketing. 

Ik gebruik bvb. ConvertKit, maar er zijn natuurlijk nog vele andere tools. ConvertKit is een marketingautomatiseringstool die voornamelijk is gericht op e-mailmarketing voor makers, bloggers, auteurs en online ondernemers. Het biedt functionaliteiten zoals het verzamelen van e-mailadressen, het maken van geautomatiseerde e-mailreeksen (sequenties), segmentatie van abonnees, het verzenden van gepersonaliseerde e-mails en het analyseren van e-mailcampagnes. Met ConvertKit kunnen gebruikers eenvoudig geautomatiseerde workflows maken en beheren om hun leads te converteren en hun publiek te betrekken. Hoewel ConvertKit zich met name richt op e-mailmarketing, kan het worden beschouwd als een marketingautomatiseringstool vanwege de mogelijkheid om geautomatiseerde en gepersonaliseerde communicatie met leads en abonnees te verzorgen. 

Vermogen opbouwen naast je bedrijfsgroei: hoe pak je dit aan?

Overwinnen van limiterende gedachten bij potentiële klanten

Sales funnel leads kunnen vaak worden tegengehouden door limiterende gedachten, twijfels en bezwaren. We onderzoeken hoe je deze obstakels kunt identificeren en adresseren om de conversie te verbeteren. Een voorbeeld van zo’n limiterende gedachten is:

“Dit product/dienst is te duur.” of “Ik heb hier geen geld voor.”

 • Identificatie: Let op opmerkingen of vragen over de prijs van het product/dienst.
 • Aanpak: Benadruk de waardepropositie en de voordelen die het product/dienst biedt in verhouding tot de kosten. Bied eventueel kortingen, betaalplannen of proefperiodes aan om de drempel te verlagen. Zorg dat deze sales funnel lead zich gehoord voelt en werk eventueel samen door deze limiterende gedachte.

Maar ga ook eens kijken naar de psychologische kant. Want wat deze persoon eigenlijk onbewust (!) zegt is dat het geen prioriteit is of dat hij/zij zichzelf de investering niet waard vindt, schrik heeft dat hij/zij het niet zal afmaken,… Geld is nooit (of zelden) het probleem. Maar welke limiterende gedachte zit er achter? Kortom leer je klant door en door kennen. Alles zo zal je specifiek je sales funnel leads kunnen aanspreken en op een juiste manier benaderen. 

Personalisatie en relevantie in sales funnels

Een van de sleutels tot het succes om een sales funnel lead tot klant te maken is het bieden van gepersonaliseerde en relevante content aan potentiële klanten. Hoe kan je deze sales funnel lead bereiken? Door middel van segmentatie, targeting en het leveren van waardevolle informatie.

vermogensopbouw

Wat zijn jouw gedachten over sales? Laat het ons weten in de reacties en vergeet niet te abonneren op Youtube voor meer waardevolle tips en tricks!

En mocht je klaar zijn om meer van me te leren? Ik heb 3 trainingen voor je klaarstaan. Volledig gratis!!

Als je nieuwsgierig bent hoe je financiële vrijheid kan creëren dan heb ik DEZE video’s:

Schijt aan de ratrace

Moeite om grenzen aan te geven? 

Leren investeren? 

Optimalisatie van conversiepaden

Het optimaliseren van de conversiepaden binnen een sales funnel is essentieel om sales funnel leads soepel door het aankoopproces te leiden. Wat zijn de best practices voor het ontwerpen en testen van conversiepaden om de conversieratio te maximaliseren? Dit is oa. een duidelijke CTA (call to action). Zorg er ook voor dat het conversiepad geoptimaliseerd is voor verschillende apparaten, zoals mobiele telefoons, tablets en desktops. Een responsief design zorgt voor een consistente gebruikerservaring en verhoogt de kans op conversie op alle apparaten.

Om sales funnel leads je klanten te maken is ook social proof belangrijk: Integreer sociale bewijsmiddelen, zoals klantrecensies, testimonials en casestudy’s, op strategische punten in het conversiepad. Dit helpt potentiële klanten te overtuigen van de waarde van je product of dienst en verlaagt de drempel om actie te ondernemen. Door deze best practices toe te passen en continu te optimaliseren op basis van gegevens en inzichten, kun je de conversieratio van je conversiepaden maximaliseren en meer sales funnel leads omzetten in betalende klanten.

Conclusie

Het effectief omzetten van leads in klanten vereist een goed begrip van sales funnels en een strategische aanpak van leadopvolging, personalisatie, conversieoptimalisatie en automatisering. Met de juiste kennis en tools kun je je sales funnel transformeren tot een krachtig instrument voor het genereren van groei en omzet.

Benieuwd naar meer tips en inzichten over sales funnels en leadconversie? Volg mijn YouTube-kanaal voor meer waardevolle content en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Met de juiste strategieën en toewijding kun je jouw sales funnel naar nieuwe hoogten tillen en je bedrijf naar succes leiden.

sales funnel leads
Wat is een sales funnel?

Een sales funnel is een visuele weergave van het proces dat potentiële klanten (sales funnel leads) doorlopen voordat ze een aankoop doen, beginnend bij de bewustwording van een product of dienst tot aan de uiteindelijke aankoop en retentie.

Sales funnels helpen bij het stroomlijnen van het verkoopproces, het verbeteren van de efficiëntie, het verhogen van conversies en het maximaliseren van de omzet door potentiële klanten (sales funnel leads) gericht door het aankooptraject te leiden.

Een effectieve sales funnel begint met een grondige analyse van je doelgroep, het identificeren van de verschillende fasen van het koopproces en het creëren van gepersonaliseerde content en aanbiedingen voor elke fase.

Veelvoorkomende valkuilen zijn onder meer het negeren van follow-up met leads, het niet aanpassen van de content aan de behoeften van de doelgroep, en het niet regelmatig testen en optimaliseren van de funnel. Door deze valkuilen zullen je sales funnel leads minder snel een klant worden.

Limiterende gedachten kunnen worden overwonnen door het bieden van waardevolle informatie en social proof, het aanpakken van bezwaren en twijfels in je content, en het aanbieden van gerichte oplossingen voor specifieke behoeften. Zo kan je van een sales funnel leads een trouwe klant maken.

Automatisering speelt een cruciale rol bij het stroomlijnen van het verkoopproces, het verbeteren van de efficiëntie en het verhogen van de schaalbaarheid van sales funnel leads. Het stelt bedrijven in staat om repetitieve taken te automatiseren en gepersonaliseerde communicatie op grote schaal te leveren.

De conversieratio van een sales funnel lead kan worden verbeterd door het optimaliseren van conversiepaden, het testen en aanpassen van verschillende elementen van de funnel, het bieden van waardevolle incentives en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Enkele belangrijke metrieken zijn onder meer conversiepercentage, gemiddelde orderwaarde, klantretentiepercentage en de kosten per acquisitie. Deze metrieken geven inzicht in de effectiviteit en efficiëntie van de sales funnel en het aantal sales funnel leads die daaruit volgen. 

Het aanpassen van een sales funnel aan de behoeften van een specifieke doelgroep kan worden bereikt door middel van gedetailleerde marktanalyse, het creëren van persona’s, en het leveren van gepersonaliseerde content en aanbiedingen die aansluiten bij de specifieke behoeften en interesses van de doelgroep.

Enkele veelvoorkomende fouten zijn onder meer het negeren van de follow-up met leads, het niet testen en optimaliseren van de funnel, het niet leveren van waardevolle content en het niet bieden van gerichte oplossingen voor de behoeften van de doelgroep.

Als je salesfunnel begint te werken voor jou en je kan je sales funnel leads omzetten in klanten op een juiste en efficiënte manier? Dan ga je grote vrijheid ervaren in je bedrijf. Dan zal je net zoals ik geld verdienen terwijl je met je kinderen in de speeltuin zit! 

hier is een lijst met interessante boeken over sales funnel leads, samen met een korte omschrijving van elk boek:

 1. “DotCom Secrets: The Underground Playbook for Growing Your Company Online” by Russell Brunson Dit boek biedt een diepgaande kijk op het creëren van effectieve sales funnels voor online bedrijven. Brunson onthult strategieën en tactieken om leads te genereren, conversies te maximaliseren en klantrelaties op te bouwen.

 2. “Expert Secrets: The Underground Playbook for Creating a Mass Movement of People Who Will Pay for Your Advice” by Russell Brunson In dit boek deelt Brunson geavanceerde technieken voor het positioneren van jezelf als een expert en het opbouwen van een loyale klantenkring. Hij legt uit hoe je een massabeweging kunt creëren rondom je merk en hoe je sales funnel leads kunt omzetten in betalende klanten.

 3. Sales Funnel Secrets: The Ultimate Guide to High-Converting Sales Funnels” by Jeremy Reeves Dit boek biedt een uitgebreide handleiding voor het ontwerpen, bouwen en optimaliseren van sales funnel leads en ze omzetten in klanten. Reeves deelt bewezen strategieën en praktische tips om de conversies te maximaliseren en de omzet te verhogen.

 4. “The Ultimate Sales Letter: Attract New Customers. Boost your Sales” by Dan S. Kennedy Kennedy’s boek biedt een diepgaande kijk op het schrijven van overtuigende verkoopbrieven die sales funnel leads aantrekken en omzetten. Hij deelt bewezen formules en technieken voor het creëren van effectieve marketingboodschappen die resoneren met je doelgroep.

 5. “Invisible Selling Machine” by Ryan Deiss Dit boek onthult geavanceerde automatiseringstechnieken voor het genereren van sales funnel leads en het stimuleren van verkopen via emailmarketing. Deiss legt uit hoe je een ‘onzichtbare verkoopmachine’ kunt opzetten die leads koestert en omzet in betalende klanten.

Deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips voor het bouwen en optimaliseren van sales funnel leads omzetten in klanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven