Hoe werkt RTT therapie? - Romy Nijkamp (podcast)

RTT of rapid transformational therapy triggerde me nadat mijn eigen broer de diagnose kreeg van red blood cell aplasia. Ik contacteerde Romy nadat ik een doorverwijzing kreeg van een collega en nodigde haar uit om hier meer over te weten te komen. 

Romy legt je heel mooi uit hoe RTT werkt maar vertelt je ook over NLP, hypnose en de kracht van eerlijk zijn met jezelf, communicatie, auto immuunziekte…

De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via SpotifyApple PodcastGoogle Podcasts, Ook via het Youtube kanaal kan je de video’s van de Freedom Unlocked volgen. 

Wat is RTT?

RTT therapie is Rapid Transformational Therapy. Dat is uitgevonden door Marissa Peer. Het is een combinatie van verschillend therapieën. Cognitieve gedragstherapie zit erin, psychotherapie, agressietherapie. Het omvat ook een stukje nlp. En uiteraard ook hypnose. Dat is wat heel veel mensen afschrikt. Ze zijn bang dat je ze dingen laat doen die ze niet willen. Ik zie hypnose bij RTT niet als een doel op zichzelf maar als een middel om al de andere therapieën toe te kunnen passen. Maar dan meteen op het onderbewuste.

Hoe werkt rtt therapie hypnose cognitieve gedragstherapie holistisch auto-immuunziekte romy nijkamp diagnose

Dit kan niet!

Toen ik 14 was ben ik gediagnosticeerd met een auto-immuunziekte. Toen dacht ik: dit kan ik niet. Ons lichaam is niet bedoelt om onszelf aan te vallen. Maar dan ben je 14 en dan is dat gewoon zo. Tot ik begin 20 was en heel die persoonlijke ontwikkeling op mijn pad kwam. Ik geloof dus dat ons lichaam er is om ons te dienen en niet om ons klein te houden. En vanaf toen is het in een stroomversnelling gekomen. Ik heb eerst heel veel gedaan op vlak van voeding, beweging, slaap en stress verminderen. Als je stress gaat verminderen kom je uiteraard ook op het mentaal-emotioneel en spiritueel-energetisch vlak terecht. En ik heb het universum ingeslingerd: geef me iets wat ik mijn hele leven kan doen waarmee ik mezelf genees en anderen mee kan helpen. En toen kwam RTT op mijn pad. En toen dacht ik meteen: dit is waar ik naar op zoek ben. Ik ben toen een opleiding gestart. Uiteindelijk heb ik met RTT en met behulp van andere specialisten de auto-immuunziekte uit mijn systeem gekregen.

Je hoeft niet zomaar alles te accepteren

Ik vind het inspirerend. Vooral hoe je als 14-jarige al dacht: dit kan niet.  Werd het toen op dat moment ook vaak weggezet als: vecht er zo niet tegen?

Tuurlijk. De vraag die je dan wordt gesteld is: waarom ga je er niet leren mee omgaan? Ik kon daar op dat moment niet echt een antwoord op geven. Behalve dat ik van heel diep voelde: het klopt niet. En pas na mijn opleiding weet ik: ik ben er niet mee geboren. En alles waar je niet mee geboren bent, hoef je niet te accepteren. Daarmee bedoel ik niet dat je bepaalde situaties niet moet accepteren, maar er is zoveel meer mogelijk dan ons wordt voorgehouden of dat we zelf denken. Accepteer nooit het eerste wat een ander tegen je zegt.

Maatschappelijk accepteren vs actief accepteren

Ik splits accepteren zelf op in 2 verschillende vormen: maatschappelijk accepteren. Iedereen die dus zegt: leg er u maar passief bij neer. Hoe ik accepteren zie is, en de dalai lama spreekt er ook heel veel over: is het actief accepteren. Dit is de situatie en dat kan je probleemoplossend gaan denken. Ik voel hier ook dat dat veel meer is wat je hebt gedaan. Toch opties blijven zoeken.

Ik vind het onderscheid wat jij maakt heel mooi. Dat is wat ik bedoel. Het is zoals het is, maar je hoeft je er nooit bij neer te leggen als je ergens anders in gelooft.

Ons lichaam vertelt altijd de waarheid

Hoe wist je zo zeker dat RTT echt hetgeen was voor u?

Wat ik gewoon heel interessant vind: het is gebaseerd op neuroscience en op kwantumfysica. Er ligt een basis aan de grondslag. Het feit dat het op verschillende niveaus toepasbaar is, is heel interessant. Ik wist eigenlijk al meteen: dit moet ik doen. Als je ergens in gelooft is alles wat gezegd wordt: ja, ja ja! Je voelt of het wel of niet resoneert. Hoe het voor mij werkt: ons lichaam vertelt altijd de waarheid, dus als je iets voelt gebeuren in je lichaam, is het aan ons om daarbij stil te staan. Wat wil het me vertellen?

Genezen dankzij RTT therapie

Hoe gaat zoiets dan in zijn werk? Hoe heeft het jou geholpen?

Omdat ik zo bizar veel gedaan had, wist ik na 1 sessie, het is uit mijn systeem. Ik wist gewoon: het is weg. Ik heb het dan nog Ayahuasca-ceremonie gedaan. En vroeg toen ik in mijn ceremonie: vertel me eens over de auto-immuunziekte. En de reactie van moeder ayahuasca was: welke auto-immuunziekte? Dus dat was de bevestiging. Want de vorige keer dat ik dat vroeg, liet ze me zien dat het op lichamelijk niveau schoon was, maar dat ik op spiritueel en energetisch niveau nog wat werk te doen had.

Als je vervolgens kijkt naar vitiligo, dat heeft te maken met pigmentvlekken. Dat wat wij zeggen: het heeft minimaal 1 maand voor elk jaar diagnose nodig om alle pigment terug te krijgen. In die fase zit ik nu. Wat ik zie is dat bij de witte vlekken, er enorm veel pigment terugkomt. Dus ziekte is uit het systeem en dan krijgt je lichaam weer de kans om dat zelfgenezend vermogen te heractiveren waardoor het pigment terugkomt.

Onze huid: spiegel van de ziel

Pigment, wat is dat precies?

We hebben pigment in onze huid. De huid is de eerste barrière voor wat er in ons gebeurt. Ons beschermingsmechanisme. Maar het wordt ook de spiegel van de ziel genoemd. Dus als er huidklachten ontstaan, wil dat zeggen dat er op een heel ander niveau iets aan de hand is.

Ongeveer 1 maand per jaar. Dat is stevig. Dat lijkt me intensief?

Waar het uiteindelijk omgaat is dat je weet en gelooft op zo’n diep niveau dat de ziekte uit je systeem is. Als je niet meer getriggerd wordt door dingen waardoor je eerst wel getriggerd wordt, bv familieruzies, dan komt het niet terug. Bij RTT krijg je altijd verschillende audiostukken. Ik heb er nu verschillende, omdat ik verschillende sessies gedaan heb. En wat ik altijd doe is: ik luister 2x per dag die hypnose audio. Dat verschilt per periode. De ene keer luister ik 2 maanden naar dezelfde, de andere keer luister ik elke dag een ander. Het is maar net wat ik nodig heb.

Hoe werkt rtt therapie hypnose cognitieve gedragstherapie holistisch auto-immuunziekte romy nijkamp spiegel van de ziel

Waarom RTT therapie?

Wat heeft jou getriggerd in RTT?

Ik weet helemaal niets over RTT, maar wij hebben contact gehad omdat mijn broer red blood cell aplasia heeft. Het is een bloedziekte. Ik denk dat het een auto-immuunziekte is. Er zijn nog altijd onderzoeken of het wel effectief dat is. En ik kwam bij Yvette Lans uit en ik vroeg haar om mee te denken en zo kwam ik bij jou uit.

Maar het is voor veel meer goed dan auto-immuunziektes hé toch?

Het is echt breed. Het enige wat we niet doen is mensen met epilepsie behandelen, geen schizofrenie en bij voorkeur ook geen narcisme. Maar dat is soms wel een uitdaging om dat te herkennen. Het kan dus voor verschillende niveaus ingezet worden: slaapproblemen, verslavingen, etc. Alles kan. Dat is omdat blijkt dat 5% van alle ziektes wereldwijd genetisch bepaald is. Dus dat betekent dat 95% niet genetisch bepaald is. Dus dan gaat het over het lichamelijk niveau. Dat betekent dat je niet met een verslaving, overgewicht, zelfsabottage wordt geboren.

Ongeveer 75/80% van mijn klanten en lopen in hun ondernemerschap tegen bepaalde blokkades aan. Dan ga je echt ook echt op mentaal, emotioneel en spiritueel-energetisch niveau aan de gang.

Groeien als ondernemer

Ik kan mij wel voorstellen hoe een ondernemer bij u terecht komt. Uw bedrijf groeit namelijk niet als je zelf niet groeit. Daar loopt een ondernemer tegenaan, want dat is de manier waarop ze inkomen kunnen binnentrekken. Iemand in loondienst: of die zich nu slecht of goed voelt, hij krijgt zijn maandelijks inkomen.

Klopt. En wat ik vooral merk: ik zie geen verschil in resultaten tussen particulieren en ondernemers. De mensen die bij mij komen zijn wel echt committed om resultaten te behalen. Ik ben ook resultaatgericht, dus dat werkt heel goed samen.

Wat kan ik verwachten van RTT therapie?

Als ik nu zou zeggen: ik boek een sessie RTT, wat kan ik dan verwachten?

Uiteraard vul je vooraan een intake formulier in zodat ik kan zien waar je allemaal tegenaan loopt en ik me voor kan bereiden. Die kan zowel offline als online plaatsvinden. We nemen samen dat intake formulier door en bepalen we samen waar we die sessie aan gaan werken. We werken altijd aan 1 onderwerp. Ons brein kan zich maar focussen op 1 ding. Je kan het vergelijken met Domino. Je gooit 1 steen om en meestal gaat de rest wel mee vallen. Je gaat in hypnose. Dat is niets meer en niets minder dan een ontspannen staat. Je zit tussen het anderhalf uur en een uur en drie kwartier in hypnose. We gaan terug naar een aantal scènes. Dat kun je zien als gebeurtenissen of als bewust of onbewuste herinneringen. In de sessie doen we ook de heling en de transformatie. Hoe je de transformatie kunt zien: gebaseerd op neuroscience maken we nieuwe neurologische verbindingen aan. Dus dan ben je echt vrijgekomen van hetgeen je op wil lossen, maar dat betekent dat er ruimte ontstaan voor wat je wel wilt. Daarom maken we nieuwe neurologische verbindingen aan. Na de sessie krijg je aangepaste audio en kun je die neurologisch verbindingen voor minimaal 30 dagen versterken.

Ik ben nogal resultaatgericht en ik merk: als we elkaar nadien nog een aantal keren spreken door een coachcall, dat de resultaten vele malen beter zijn.  

Hoe werkt rtt therapie hypnose cognitieve gedragstherapie holistisch auto-immuunziekte romy nijkamp focus domino

Wat is het onderliggende probleem?

Ik voel het ook heel vaak in mijn eigen coaching: al die verschillende 101 problemen die mensen zichzelf voorhouden zijn vaak maar 1 ding. Als we dat onderliggende 1 ding aanpakken, valt al de rest weg.

Ik merkte bijvoorbeeld ook bij mezelf: ik had moeite met verbinden en voelde me eenzaam. Ik was dan ook altijd heel vaak boos op de ander. Dat waren heel veel verschillende dingen, tot ik doorhad dat het eigenlijk maar 1 ding was. Het was ikzelf die niet geloofde dat mensen mij leuk genoeg vonden om bij mij te blijven. En door dat ene ding aan te pakken, viel alles op zijn plaats.

En het mooie aan zo’n sessie is dat er de periode ervoor en de periode erna ook nog kwartjes vallen.

Dat vind ik super knap van jou: je bent zelf teruggegaan naar de kern. Dit vraagt ook moed. Je moet kunnen reflecteren en durven zien dat het aan jou ligt. En dan niet vanuit: ik ben de schuldige. Maar meer: er zijn een aantal dingen gebeurt waardoor ik dit gedrag vertoon en het heeft dit als effect.

Kom je soms tegen dat mensen het echt niet zien?  

Nee. Wat ik mooi vind aan RTT, ik werk gewoon met alles wat er wel komt. Al is het alleen een gevoel. Ik heb ook wel eens iemand gehad en die zat alleen maar op bed in haar slaapkamer en was verdrietig. En dan gaan we daar gewoon mee werken. En uiteindelijk gaat het toch klikken. En het mooie aan zo’n sessie is dat er de periode voor en de periode na de sessie ook nog kwartjes vallen.

Ik snap wel helemaal wat je doet en hoe het werkt. Het is iets waar ik mij 100% in kan vinden hoe het werkt.

We hebben allemaal wel een beetje hulp nodig

Ik geloof dat we allemaal een beetje hulp nodig hebben. Je hoeft het niet alleen te doen. Heb jij hulp gehad bij jouw proces?

Ja, toch wel. Ik heb iemand, Inge Orlemans, daar ben ik heel blij mee. Zij heeft me daar vorig jaar in gecoacht En ik had het wel nodig. Iedereen heeft dat denk ik. We willen wel eerlijk zijn met onszelf, maar het verplaatsen van een ander naar onszelf is niet altijd makkelijk. Ik schoot dan heel snel in mijn ego. Ik dacht dan: nu krijg ik nog meer verantwoordelijkheid. Maar het gaat over: dat stukje mag je loslaten, het gaat niet over nog meer dragen, over nog meer uw best doen. In het klassieke genezingssysteem, psychologen en therapeuten enzoverder heb ik zo het gevoel: je gaat om de twee weken op gesprek en als je buitenkomt voel je je iets beter, maar je leert er niet zelf mee omgaan. Het is precies of je het elke keer bij iemand anders legt. Wat ik zo leuk vind aan alternatievere manieren is dat je daar echt handvaten krijgt hoe je het zelf kunt zien en aanpakken.

Ik ben zowel bekend met het reguliere circuit door de diagnose, maar ook met het alternatieve circuit, doordat ik niet verder kwam in het reguliere circuit. Dus herken helemaal wat je zegt. Het mooie vind ik van het alternatieve: dat je zelf leert nadenken. Je leert het zelf zien.

Hoe werkt rtt therapie hypnose cognitieve gedragstherapie holistisch auto-immuunziekte romy nijkamp alternatieve geneeskunde

Ik vind het heel interessante materie. In mijn eigen trajecten laat ik vooral mensen dingen zien. Ik merk ook dat er mensen zijn die al jaren therapie achter de rug hebben en die dan zeggen: jij zegt een paar dingen en plots zie ik het. En het leuke is dat als ik het zelf niet gedaan had, had ik het nooit zo kunnen uitleggen. Ook wat jij doet, het is een domino-effect, maar ook bij uw klanten. Je hebt echt het ripple effect ook bij de mensen in je omgeving.

Ik kom uit de corporate wereld waar ik internationale bedrijven adviseerde. Maar ik kon daarmee niet te impact hebben die ik wou hebben. En nu doe ik het op individueel niveau, maar dat ripple effect is vele malen groter.

Wat betekent holistisch?

Hoe gaat je praktijk verder als je gaat emigreren naar Spanje?

RTT kun je zowel online als offline doen, dus mijn trajecten lopen gewoon door. Ik wil uiteindelijk in Spanje ook een holistisch ontwikkelingsinstituut opzetten. Waarbij we dus die 4 niveaus gaan aanpakken. En ik mensen van over de hele wereld in Spanje mag ontvangen. Maar ook small group retraites of 1-op-1 retraites.

Ik merk bij mensen en ook bij mezelf: dat ik het woord holistisch moeilijk kan vatten. Wat betekent dat nu?

Wat het voor mij betekent is: ik geloof dat we uit 4 basisniveaus bestaan. Het lichamelijk niveau: ons lichaam wat we nodig hebben om hier überhaupt te zijn. Het mentale niveau, ik koppel dat eventjes voor het gemak aan ons hoofd. Ons emotionele niveau: ik koppel dat aan ons hart. En dan het spiritueel-energetisch niveau, dat is een soort van ‘weten’ en dat zit in je onderbuik. Als ik het heb over holistisch heb ik het over die 4 niveaus. Dat gaat dus over voeding, beweging, slaap, ontspanning tot: doe je wel wat je hier moet doen. Alles wat daar tussen zit pakken we op.

Hoe begin je aan een gebalanceerd leven?

Voor mij is dat soms wat overwhelming als mensen zeggen: het enige wat je nodig hebt is: goed slapen, eten, sporten. En mentaal natuurlijk ook. Maar dat is zo groot dat heel veel mensen niet weten waar ze moeten beginnen? Hoe pak jij dat aan.

Ik pak 1 onderwerp per keer. En dat optimaliseren. En van daaruit ontstaat er iets nieuws. Dat overweldigende gevoel herken ik, je weet niet waar je moet beginnen. Het vraagt commitment. Dus doe dan liever 1 ding en pak dat helemaal op. Als je 1 ding goed oppakt, dan gaan wel weer andere steentjes op die andere niveaus om.

Omgaan met persoonlijke triggers

Wat zou voor jou nu bijvoorbeeld een onderwerp zijn waar je mee aan de slag zou willen?

Voor mij persoonlijk: ik ben op dit moment heel erg bezig met communicatie. Ik wil verbindend kunnen communiceren, ook met mensen die mij triggeren. Ik heb zelf echt lang gezocht naar die verbinding. Ik voel dat ik die heb, maar ik voel dat er nog triggers zijn bij mij, waardoor het kleine kind in mij naar boven komt. Ik doe het wel al, maar het mag natuurlijker.

Ik noem het altijd: de emotionele lading eraf halen waardoor je niet meer getriggerd wordt. Maar nooit meer getriggerd worden is ook een soort van utopie. Maar als je maar niet meer teruggaat naar het verleden. De kunst is om dat dan er te laten zijn en vervolgens te focussen op het nu en op de toekomst. Maar wat we dan vaak onbewust doen is dat we aan de slag gaan met diegene of die gebeurtenis in het verleden en zo gaat al onze aandacht daar naartoe. 

Ik noem het altijd: de emotionele lading eraf halen waardoor je niet meer getriggerd wordt.

Inderdaad. Ik kan het wel al, maar ik wil het vlugger doen. Mijn bedrijf is ook: ik wil voor anderen zorgen en ik kan dat niet doen als er mij dingen in de weg zitten.

Super knap dat je dat doet en dat je dat open deelt.

Ik denk dat we dat allemaal wel willen, maar dat we niet zien hoe.

Ja, we worden allemaal getriggerd. En dat blijft zo. Als je op een gegeven moment merkt dat je hierin groeit, dan komt er ook weer een nieuw level of een nieuw niveau en dan komen er weer nieuwe triggers.

Voor mij nu op dit moment zou ik het fantastisch vinden dat in de relatie met mijn partner: als iets mij kwetst dat ik totaal niet meer boos wordt, maar dat ik gewoon kan zeggen: dit kwetst mij, maar ik weet niet van waar dat komt. Dat is voor mij wel een utopie om dat te kunnen. Bij iedereen.

Je focus veranderen

Hoe werkt rtt therapie hypnose cognitieve gedragstherapie holistisch auto-immuunziekte romy nijkamp alternatieve geneeskunde focus

Ik kan mij voorstellen dat mensen die bij u komen ook wel vaak een specifiek beeld hebben van wat ze willen?

Dat ligt eraan. Wat ik helaas nog wel zie in de praktijk is: we zijn zo gefocust op wat we niet willen en niet hebben. Dus als ik dan mensen vraag: wat wil je wel? Dan zit daar de uitdaging, omdat ze zo gewend zijn in het blijven hangen in het ‘niet’. 40 tot 45% vindt het echt een uitdaging om te bedenken wat ze wel willen. Omdat ze zo geprogrammeerd zijn op: wat hebben we niet.

Wat zou daar de verklaring voor zijn?

Als je kijkt naar de westerse maatschappij en de cultuur waarin we opgroeien, dan zit daar een belangrijke kern. Daar begint het al. Op school wordt niet gekeken waar je goed in bent en daar de focus op gelegd. Er wordt alleen gekeken naar waar je niet goed in bent. Daar wordt de focus op gelegd.

Ook het ‘meer’ hé. Als ik een groter huis heb, zal ik dit. Als ik een betere baan heb, zal ik dat. Maar het wordt niet beter.

Maar dan ga je helemaal terug naar het manifesteren en ga je kijken naar je staat van zijn. En je staat van zijn wordt bepaald door je emoties en je gedrag. De overtuigingen die daaronder zijn, zijn de kernen. Dus als jij denkt: ik ga gelukkig zijn als ik een groot huis heb. Dan zit je in de ‘als-dan’ en dan zit je in de energie van diegene die het nog niet heeft. Op het moment dat je in de energie gaat zitten van diegene die het heeft, zit je niet meer in die ‘als-dan’. En dan ben je die persoon al. Ookal is het nog niet fysiek aanwezig.

Wat is nlp?

Kun je nog iets vertellen over nlp?

Nlp is een onderdeel van RTT en het betekent: neuro linguïstisch programmeren. Kort samengevat: het gaat over de werking van je brein en hoe communiceer je met jezelf en dus ook met anderen. Welke woorden zeg je tegen jezelf? Wat zijn je gedachten? Hoe zou je willen denken? Nlp is dat een soort van communicatie met jezelf. Op welke manier dan ook: woorden, gedachten, gevoelens.

Ik heb zelf nog nooit zoiets gedaan als nlp, maar ik heb het lang onbewust gedaan. De gedachten die je hebt, bepalen hoe je je voelt. En je kunt echt wel kiezen hoe je je voelt. En toen ik dat leerde voor mezelf, had ik zoiets van: wow!

Kun je een voorbeeld geven van hoe je dat nu toepast in je leven of bedrijf?

Bijvoorbeeld: 

als ik live ga voor een grotere groep mensen, kan ik soms wel onzeker zijn. Door dan heel bewust na te denken aan: van wie is het gevoel en wie help ik ermee? Dan besef ik wel: ik ben enkel bezig met mezelf. Ben ik dan de persoon die ik wil zijn? Dien ik dan andere mensen? Nee! Dus dan shift ik dat naar: mensen zitten op mij te wachten. En dan geloof ik zo oprecht dat die mensen op mij wachten van mij houden, dat ik in een andere energie kom. Dan sta ik in mijn kracht. En daar zijn zij ook weer mee geholpen.

Ik doe het ook voor mezelf, want ik word wel graag gezien. Dus als ik geloof dat mensen mij graag zien, doe ik het ook voor mezelf. Het staat in connectie.

7 habits: wederzijdse afhankelijkheid

Ik moet denken aan: de 7 habits.  Hoe ze daar gaan van onafhankelijkheid naar afhankelijkheid, naar wederzijdse afhankelijkheid. Als het niet over jou gaat of over de ander, dan is het wederzijdse afhankelijkheid.

Ik heb altijd een beetje een aversie voor afhankelijkheid omdat ik niet geloof dat we dan in onze kracht staan. Ik denk ook doordat we denken dat we onafhankelijk moeten zijn, dat we ons daarom soms zo eenzaam voelen.

Precies dit is waar het misgaat. Als je onafhankelijk bent, zeg je dat je de ander niet nodig hebt. Maar we hebben de ander nodig, om bepaalde resultaten te bereiken. Op het moment dat je dat aan jezelf kunt toegeven, ontstaat wederzijdse onafhankelijkheid. Want mensen hebben jou ook nodig.

Hoe lang duurt een behandeling RTT?

Nog eens terug naar RTT dan. Als jij een maand nodig hebt om 1 jaar te herstellen, dan kan ik mij voorstellen dat jij sowieso graag langer met mensen helpt? Want op korte termijn iemand helpen is waarschijnlijk niet mogelijk? Hoe lang werk je gemiddeld met iemand?

Dat hangt ervan af. Als je één blokkade, of even aan je zelfvertrouwen of eigenwaarde werken. Dan starten we met 1 sessie en werken we 6 weken aan dat. Maar dan weet ik wel met ondernemers bijvoorbeeld, dat er een volgende blokkade komt waaraan we kunnen werken. Maar op het moment dat je echt naar de auto-immuunziektes kijkt of je wil een transformatie doormaken, dan werk ik tussen de 3 en de 6 maanden met iemand. Vaak verlengen mensen dan ook wel. Maar ik moet eerlijk zeggen: het mooiste compliment dat ik kan krijgen is dat iemand zegt: ik kan het wel weer even zelf.

In april komt Romy Nijkamp een sessie geven in het membership ‘Adapt’.
Schrijf je hieronder in! 

Ja! Dat is leuk als iemand het zelf kan. Dat is uiteindelijk de bedoeling. En is het altijd 1-op-1 of die je ook groepsessies?

Ik werk voornamelijk 1-op-1 maar dat heeft te maken met wat ik graag wil aanbieden. Sommige dingen zijn ze persoonlijk dat ze moeilijk in groep gegeven kunnen worden. Maar RTT kun je ook in groep geven. Dan ga je wel naar de wat algemenere waarden zoals zelfvertrouwen of money mindset.

Wat betekenen triggers voor ons?

Ik heb ooit eens iets gezien van Vanessa Pierens. En ik weet nog dat zij me toen heel hard triggerde. Ik had helemaal het tegenovergestelde van jou. Misschien heb ik haar totaal op het verkeerde moment ontdekt. Ik ben op een moment heel rationeel geweest. Ik vond meditatie al niets.

Dat hoor ik bij veel mensen! Dat ze getriggerd zijn door haar. Door haar stemgebruik en de dingen die ze zegt. Maar ik heb daardoor kunnen prikken blijkbaar. Maar als je nu naar haar luistert merk je waarschijnlijk dat je de dingen die je toen triggerde, nu niet meer hoort.

Ja, de dingen die ons triggeren, zijn vaak de dingen die we nodig hebben. Maar hoe weet je dat iets je triggert omdat je het nodig hebt en wanneer iets je triggert omdat je het zeker niet wilt?

Dat is een hele uitdaging. Daar kan ik geen advies over geven, ik kan hem alleen voor mezelf beantwoorden. Ik luister naar mijn lichaam. Ik merk dat als ik een spannende kriebel in me buik voel, maar als ik een andere kriebel voel, dan weet ik: dit is niets voor mij. Dus het triggert me, maar haalt me bij mezelf weg. Of het triggert me en brengt me bij mezelf. Zo maak ik het onderscheid.

Voor mij is dat ongeveer hetzelfde. Al is het bij mij meer bij het denken. Doe ik het voor mezelf? Of triggert het me omdat ik me wil bewijzen of iemand een plezier wil doen?

En er is niets mis met ons denken. Het gaat erom dat je een bewuste afweging maakt. Ik merk dat ons brein en ons denken als iets negatiefs wordt weggezet. De kern van je intuïtief is je derde oog en dat zit in je hoofd. We hebben ons denken en ons brein nodig. Net zoals we ons hart en onze onderbuik nodig. Denken is een manier om tot de juiste keuzes te komen.

Wil je meer info over RTT? Neem dan een kijkje op de website van Romy.

In het membership Adapt neem ik je mee op m’n reis naar financieel & mentale vrijheid. Daarbij krijg je ook toegang tot mijn netwerk, alle mensen die me geholpen hebben om te staan waar ik nu sta. In April komt Romy langs voor een groepssessie RTT. Lijkt dit je iets? Schrijf je hieronder in! 

Meer blogposts & podcastafleveringen:

Te gast in de podcast ‘Miljonairsvrouwen’ van Katrin Van de Water kim de graeve
KimDeGraeve

#208 Te gast in de podcast ‘Miljonairsvrouwen’ van Katrin Van de Water Katrin Van de Water is business mentor voor high-level ondernemers. Zelf is ze

Lees verder »
gratis crypto 10 euro aan investeren bitcoin kim de graeve
KimDeGraeve

Gratis crypto: 10 euro voor jou! “Crypto” is de afkorting van “cryptocurrency” en verwijst naar een type digitale of virtuele valuta dat gebruikmaakt van cryptografie

Lees verder »
beleggen in platina interessant of niet
KimDeGraeve

Beleggen in platina: Een interessante optie? Leer meer over de geschiedenis, rendementen en risico’s van het beleggen in platina.

Lees verder »
Boek kim de graeve freedom unlocked financiele vrijheid ratrace
KimDeGraeve

Na 1 jaar is het er eindelijk! Het boek dat je uit de ratrace helpt naar financiële en mentale vrijheid!

Lees verder »
#199 Kan je investeren zonder risico kim de graeve financiële vrijheid fire investeren
KimDeGraeve

Wil je zeker zijn van winst en de risico’s tot het minimum herleiden, dan is investeren op lange termijn een must. In deze blog leg ik je uit hoe dat werkt.

Lees verder »
automatiseer je incheckproces voor je airbnb met nuki
KimDeGraeve

Automatiseer het incheckproces voor Airbnb-gasten met Nuki, het slimme slot dat je op afstand kunt bedienen via een app op je telefoon.

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven