Hoe vind je talenten en zet je die om in werkgerelateerde omgeving? (podcast)

Heel veel mensen worstelen met het vinden van hun talenten. Of zelfs erkennen en herkennen dat ze talenten hebben. Ik dacht: ik heb hier een man in huis, Manu, en die is loopbaancoach. En die weet daar wat meer over. Dus daarom nemen we samen een podcastaflevering op over talenten.

De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via SpotifyApple PodcastGoogle Podcasts, Ook via het Youtube kanaal kan je de video’s van de Freedom Unlocked volgen. 

Wat is een loopbaancoach?

Manu, wat is een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is iemand die eigenlijk ook uw loopbaan onder de loep neemt. Eens gaat kijken hoe jij uw loopbaanpad tot nu toe ervaren hebt. Wat dat uw waarden en talenten zijn. Wat dat uw patronen zijn. Maar ook wat dat uw talenten zijn. Waar ben je goed in en waar krijg je energie van? Maar ook: waar krijg je geen energie van?

Wat is een loopbaancoach?

Waarom zouden mensen dan bij een loopbaancoach terecht komen?

Omdat veel mensen onbewust op automatisatie een job doen zonder dat ze door hebben wat ze graag doen. Ze weten niet wat ze graag doen en wat ze niet graag doen. Dat kan bijvoorbeeld ook zijn dat je een moeilijke baas hebt, maar dat je niet weet hoe je daarmee moet omgaan. Door loopbaanbegeleiding te volgen leer je: die persoon doet zo en dan kan ik daar zo op reageren. Dus soms hoef je niet altijd alles te veranderen. Soms al weten hoe je met bepaalde personen kan omgaan, kan het al makkelijker maken voor u.

Is een loopbaancoach enkel voor mensen die willen veranderen van job?

Wat ik ervaar is dat heel weinig mensen weten wat loopbaanbegeleiding is en er niet bij stil staan dat dat een optie is.

Ik heb het gevoel dat veel mensen denken: als ik loopbaanbegeleiding volg, moet ik perse van job veranderen. Of: ik kan alleen maar bij een loopbaancoach komen als ik een andere stap wil zetten. Terwijl dat loopbaanbegeleiding ook is: alles onder de loep gaan nemen en kijken waar er lekkages zitten. Wat zijn de dingen die goed en wat zijn de dingen die niet goed gaan? En wat kan ik daaraan veranderen? En soms ook eens kijken tussen je werk en je privé. Want alles wat je in je privé doet, doe je ook in je werk. Dus soms is er een onbalans in je privé. Dus als je dat aanpakt, zal je werk ook veel makkelijker zijn.

Terwijl dat loopbaanbegeleiding ook is: alles onder de loep gaan nemen en kijken waar er lekkages zitten.

Manu’s weg naar loopbaanbegeleider

Hoe komt het dat jij loopbaanbegeleider bent geworden?

Ik spreek altijd een beetje van: toeval. Maar ondertussen heb ik niet meer het gevoel dat het toeval is geweest. Ik heb zelf ook loopbaanbegeleiding gevolgd. En daaruit kwam ook dat ik zeer graag mensen coach. Dat ik graag samenwerk met mensen en verbinding maak met mensen. Maar als ik dan alles onder de loep nam van de job, dan merkten we dat er heel veel dingen waren waar ik geen energie van kreeg. Daardoor wist ik: oké, ik mag dan misschien een goedbetaalde job hebben, ik doe het niet graag. Dat was een bewustwording. Ik had een beetje op het einde een beetje de luxe van vrijheid te krijgen en ik nam dan ook heel veel de tijd om mensen te gaan coachen. Maar dat was niet het enige onderdeel van mijn job, waardoor ik niet meer de geschikte persoon was voor die job.


Jij onderschatte dat talent ook heel hard. In dat moment was dat iets waarvoor mensen naar uw opkeken, je was goed in die verbinding. Ik weet nog heel goed dat je toen zei: daar is niets speciaals aan, ik doe dat gewoon.

Ja, ik zag het ook niet. Ik volgde gewoon mijn buikgevoel. Dat is me altijd goed afgegaan. Waardoor ik niet zag, dat dat ook een talent is.

Van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam

Ik ben dan heel rationeel daarin en ik categoriseer dat dan als: onbewust bekwaam zijn. Dus als we beginnen met talenten merk ik dat heel veel mensen heel onbewust bekwaam bezig zijn met wat ze doen en dat op kleine schaal wel al toepassen. En dat de stap van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam een heel moeilijke stap is. Omdat je meteen iets hebt van: is dat het maar? Dat doe ik al heel mijn leven.

En ook: iedereen kan dat.

Ja, ook dat. Je gaat dat ook onderschatten omdat het voor u zo makkelijk is. Maar dan word je je er bewust van. En dan kwam het ‘imposter syndroom’. Oké, ik ben er goed in. Maar ben ik er wel goed genoeg in? Ik vind de stap van onbewust naar bewust bekwaam een heel lastige. Ik heb dat patroon ook herkend bij u. Toen jij zei: ik ga loopbaanbegeleider worden. Je deed dat al heel je carrière: mensen coachen. Maar dan was het plots: ga ik wel goed genoeg zijn?

Ook omdat elke keer voor iedereen een apart proces is. Je kan vooraf niet weten wat de uitkomst gaat zijn bij mensen coachen. Als je bijvoorbeeld een schrijnwerker bent weet je: ik ga dat product maken, dat gaat er zo uitzien. Bij coaching is da niet zo. Bij elke persoon is er een andere uitkomst.

talenten omzetten werkgerelateerde omgeving talenten herkennen talenten erkennen loopbaancoach loopbaanbegeleiding manu coaching kim de graeve freedom unlocked onbewust bekwaam bewust bekwaam

Volledig werken vanuit je talent

Door uit te besteden kan je volledig werken vanuit je talent.

En daar voor mezelf: splits ik wel talenten op.  Schrijnwerker bijvoorbeeld, dat vind ik geen talent. Tuurlijk hebben schrijnwerkers heel veel talenten. Maar het is een uitvoering, een tool. En het talent dat daaronder ligt is veel grootser. Is bijvoorbeeld inzicht hebben. Ik heb bijvoorbeeld een strategisch talent. Ik ben goed in opmeten, in mekaar puzzelen, juist zijn in getallen. Tot daar zou ik het kunnen. Maar geef mij geen boor. Het is niet per se het schrijnwerken op zich. Dus wat ik voel: het is een ander soort job. Bij een schrijnwerker weet je waar je naartoe kunt gaan. Maar je zou ook iemand kunnen hebben die net hetzelfde doet als een schrijnwerker, maar heel kunstzinnig. En die weet dan ook niet waar hij uitkomt. Dus in die optiek zie ik dat ietsje anders. Ik kijk veel eerder naar het talent op zich en dan weet niemand waar hij uitkomt.


Wat ik wel geloof, ik weet niet of dat waar is: een schrijnwerker zal niet heel zijn leven graag een schrijnwerker zijn. Ik denk dat je daar uiteindelijk op uitgekeken raakt omdat je niet aan het werken bent met je talent. Maar ik denk wel dat je dat ook kunt omzeilen als je je focust op je onderliggend talent. Wat zijn de dingen die je leuk vindt aan schrijnwerkerij? Wat niet? Bv boekhouding, communicatie met klanten etc. Dat zou je kunnen gaan uitbesteden waardoor je volledig kunt werken vanuit je talent. Dan denk ik wel dat je dat heel je leven kunt doen.

Voor altijd dezelfde job?

Ik denk ook dat het belangrijk is dat ze variatie hebben. Het is bij elk project een andere opdracht. Waardoor dat dat wel een job kan zijn dat interessant blijft, waar je een uitdaging in blijft hebben.

Dat is je eigen verantwoordelijkheid natuurlijk. Je hebt mensen die graag in hun comfortzone blijven zitten en heel de dag hetzelfde willen blijven doen. Maar voor mij is dat het recept om miserabel in je job te zitten.

Het hoeft ook niet zo altijd te zijn. Ik vind dat een groot woord om dat zo te bestempelen. Er zijn misschien mensen die 40 jaar dezelfde job gedaan, bij de post bijvoorbeeld, hebben, maar dat is voor hen prima geweest.

Ik kan mij dat wel voorstellen ook. De postbodes doen bijvoorbeeld tussendoor ook eens een praatje tussendoor. Ik ben inderdaad wel heel direct en heel snel in mijn definities van. Maar ook daar draag je in mijn opinie je eigen verantwoordelijkheid. Hoe ga je naar je werk, hoe sta je op?

Nee, inderdaad. Je hebt mensen die 40 jaar dezelfde job gedaan hebben maar die wel nog altijd welke morgen met veel goesting naar hun werk gaan.

Grenzen stellen

Als je voelt dat er iets niet helemaal werkt voor u, ga dan ook gaan onderzoeken waardoor het komt. Heel vaak is het een probleem met talent, dat talent niet voldoende wordt benut. Dat uw noden niet genoeg worden vervuld. Of een structureel probleem dat je uw structuur niet aanhoudt. Dat uw werk en privé niet voldoende gescheiden zijn.

Ik heb nu bijvoorbeeld iemand die in het bijzonder onderwijs werkt. Ze doet dat heel graag, ze is daarvoor gemaakt. Het enige probleem bij haar is: dat ze geen grenzen kan stellen en perfectionistisch is. Ze doet alles heel graag, maar ze gaat wel elke keer over haar grenzen omdat ze het té goed wil doen. Daar moeten we dan gaan kijken: waar kunnen we dan bewuster gaan werken zodat je niet elke keer over die grens hoeft heen te gaan?

Voor mij valt dat dan onder een structureel probleem. Het zijn patronen dat je moet aanpakken. Het is wel interessant om uw daar bewust van te zijn: wat is het nu? Maar het probleem is dat mensen denken: als ik mijn talent, mijn superskill ga ontdekken, dan gaat alles veranderen. Dan komt er een regenboog met een grote eenhoorn opgehuppeld.

En dan doe ik dat de rest van mijn leven. Eeuwig en gelukkig voor altijd. Maar helaas is dat niet het geval. Dat is ook mijn geval. Ik coach heel graag, maar ben nog altijd niet 100% zeker dat ik loopbaanbegeleiding voor altijd zal doen. Dat kan veranderen. Ik merk dat ik bepaalde aspecten zeer leuk vind en bepaalde minder leuk. Maar ik groei daardoor als persoon.

Het proces ernaartoe is minstens even belangrijk

Voor mij: toen ik ontdekte dat mijn talenten: strategie en heel veel inzicht, verbanden kunnen leggen waren. Dan was dat voor mij persoonlijk, ik vond dat de max. Want dat was waar ik al mijn hele leven mee bezig was. Maar ik weet wel 100% zeker als ik mijn talent had ontdekt voor ik aan het zoeken was, dan had ik zoiets gehad van: wat moet ik daarmee doen?

 Ja, het is goed dat je de stappen doorlopen hebt zoals je ze nu gehad hebt. Zonder daar zoiets zwaar en gewichtig van te maken.

Ja, voor mij was het eerder: ik was al bezig met Kim De Graeve en Freedom Unlocked. En op de duur merkte ik meer en meer: hey, dat strategische past ook bij mijn human design. Wie niet weet dat is: ik heb daar een podcast over opgenomen. We gaan het daar ook over hebben in het membership in december. Dus schrijf je in want daar gaan we ook dieper in op die talenten. Daar stond bijvoorbeeld ook in dat 1 van mijn talenten onderliggend investeren en ondernemen was. Voor mij was dat ook zo van: ja, de max, dat ben ik aan het doen. Het was een soort bevestiging van: ik ben goed bezig. Maar moest het omgekeerd geweest zijn. En ik had bijvoorbeeld nog nooit geïnvesteerd in mijn leven, dan had ik waarschijnlijk zoiets gehad van: wat moet ik hiermee doen? Dus het is ook wel fijn om daar niet zoveel zwaarte op te leggen en daar vooral in te genieten en te gaan ontdekken: wat kan ik daarmee doen?

Ga u niet blindstaren op specifiek dat. Want als ik zeg: verbinden met mensen, dat is mijn talent! Dan ben ik ook eventjes kwijt wat ik daarmee zou kunnen doen.

Je talenten verder ontwikkelen

Jij bent nu loopbaancoach en je helpt mensen daarmee, maar ik weet zeker dat ook dat gaat groeien. Dat jij dat misschien gaat blijven doen of misschien niet. Maar dat dat gaat adapteren. Adapteren is een van mijn favoriete woorden omdat dat is wat je doet. Je ontwikkelt en je groeit.

Uw talent is meestal onderontwikkeld als je klein bent, omdat je altijd geleerd hebt van: dat kun je goed, dus focus je maar wat meer op dat ander.

We leren inderdaad ons talenten niet genoeg ontwikkelen. Als je graag tekent bijvoorbeeld en je ouders zeggen een keer te veel: ja, maar het is nu goed, je zou beter wat meer rekenen of lezen. Dan ga je automatisch de gedachte ontwikkelen dat je talent niet interessant genoeg is, waardoor dat je eigenlijk altijd gaat focussen op wat nog niet goed is of wat je beter zou kunnen doen.

Wat gaat resulteren in: allemaal verschillende dingen waar je redelijk goed in bent, maar niets waar je echt volledig in uitblinkt.

Dat vond ik heel verademend: het inzicht dat ik wat ik niet goed kan, niet perse hoef te ontwikkelen als ik het niet wil. Ik kon bijvoorbeeld niet zo goed verbinden, maar ik wou het wel heel graag. Dus ik ging daarmee wel aan de slag. Ergens in mij voel de ik wel dat dat niet klopte, dat ik mezelf dat had wijsgemaakt. In mijn human design bijvoorbeeld kwam dat dan ook naar voren dat ik wel verbinding kon maken. Op mijn eigen manier. Want ik neem bijvoorbeeld mensen liever mee in iets. Ik zeg het hen en dan moeten ze hun plan mee trekken.

Ja, ik houd liever hun hand vast.

Ja, dat is een andere vorm van verbinding. Mijn energie raakt op als ik te veel moet begeleiden.

Ik denk ook dat jij harder bent op die manier en ik zachter.

Bevestiging

Inderdaad. Ik merk dat ook als ik mensen coach. Ik zie mezelf eigenlijk niet als coach. Maar ik wil dan heel snel dat ze uit het verhaal stappen. Ik wil heel rap naar wat het écht is. Omdat ik daar mijn strategisch hoofd iets mee kan doen.

Ook daarin merk ik dat het oké is om eens te bevestigen dat het oké is dat dat verhaal er is. Dat je niet anders bent dan andere mensen. Dat is ook voor veel mensen al een geruststelling. Ze hebben soms gewoon die bevestiging nodig.

Iedereen heeft iets meegemaakt en beleefd iets heel ergs op zijn manier. Het ene is niet erger dan het ander. Voor iedereen op dat moment is het hetzelfde. Daarom heb ik minder interesse in het verhaal: het is voor iedereen even erg op hun manier.

Werken vanuit je superskill

Als je zo eens kijkt naar talent. Je zegt bijvoorbeeld: superskill. Ik vind dat een beladen woord, omdat ik bijvoorbeeld het gevoel heb dat ik meerdere talenten heb. Door het woord superskill krijg ik het gevoel dat je maar 1 talent hebt waar dat je alles moet rondbouwen. Dat maakt het zwaar. Ik heb bijvoorbeeld ook oog voor detail. Dat is mij ook maar opgevallen door bij mensen te zijn die minder oog voor detail hebben. Ik zou bij wijze van spreke met blauw haar mogen binnenkomen, je zou het niet meteen merken. Ik merk het wel meteen als iemand naar de kapper is geweest. Dat zijn dingen die je bij je superskill kan gebruiken. Door dingen te gaan samen puzzelen kan het meer passen.

Ik denk alleen wel dat er 1 ding is waar je het liefst mee bezig bent. Daarom zie ik dat als een superskill. Voor mezelf vind ik dat een heel krachtige gedachte. Je hoort bijvoorbeeld ook wel eens ‘zone of genius’. Je gaat eigenlijk werken in je zone of genius en al die talenten zijn dan steunpilaren om iets te gaan doen. Jij zegt bijvoorbeeld dat ik heel weinig oog heb voor detail. Maar wat ik dan bijvoorbeeld wel heb: ik voel meteen de energie in de ruimte. Jij komt bijvoorbeeld thuis met een slecht humeur, ik zuig dat op. Ik heb dan wel niet gezien dat je blauw haar hebt, maar ik voel wel meteen jouw energie. Dat draag ik dan ook een paar uur mee. Dan moet ik leren dat dat gevoel niet van mij is. Maar ik kan daar wel veel mee doen. Daardoor voel ik wel heel goed: er is iets.

Je kunt er heel snel op inspelen.

Ja, bij Ben, onze zoon bijvoorbeeld is dat heel hard nodig om daarop in te spelen. Die talenten maakt dat alsjeblieft ook niet te heel zwaar en durf te spelen met dingen.

En durf ook te realiseren dat ene talent ook nog onderontwikkeld kan zijn. Je kunt het misschien nog niet heel goed, maar je krijgt er wel energie van.

Je wordt er ook heel snel weer goed in. Eigenlijk ben je er al goed in, maar door nog meer focus op te leggen, maak je het nog beter.

Het kost je ook geen energie om daarmee bezig te zijn. Je gaat het veel sneller terug kunnen ontwikkelen.

Werken vanuit je superskill

Misschien ook nog eens voor de duidelijkheid: dat wil niet perse zeggen dat je van job moet veranderen. Soms zijn het kleine optimalisaties. Als je bijvoorbeeld in loondienst bent: kan een gesprek met je baas al veel doen. Zeg bijvoorbeeld dat je je werk graag doet, maar dat ene stukje niet en vraag of daar een oplossing voor gevonden kan worden.

En durf de stap te zetten om dat eens te gaan bespreken met je baas. Mensen zien dat vaak niet. Ze denken dat er geen oplossing voor is, maar hebben het nog nooit durven vragen.

Kwetsbaarheid is kracht

Ja, kwetsbaarheid is kracht. Als ik bijvoorbeeld jonger was en ik had veel vragen, dan noemden mensen me heel snel: onzelfstandig. Ik merk dat ik dat zelf soms ook doe. Iedereen doet dat, dat is hoe we in elkaar zitten. Maar daardoor heb ik wel soms gedacht: als ik te veel vragen stel, ben ik dom. Vragen stellen of hulp vragen is zwak. Maar hoe meer ik het doe: leunen op anderen, dingen bespreekbaar maken, mij kwetsbaar opstellen, hoe meer ik voel dat ik respect krijg van mensen.

Dat is ook iets in loopbaanbegeleiding wat we doen. Je hebt je talenten, maar dat kunnen ook valkuilen worden. Je hebt ook allergieën. Dat zijn mensen waarmee je altijd problemen hebt. Maar meestal zit daar ook en uitdaging onder. Maar hoe meer je jezelf daarin kent, hoe meer je dat kunt zeggen tegen andere mensen. ‘Ik ben heel goed hierin, maar kan soms te ver gaan hierin.’ Dan toon je ook al uw kwaliteiten, maar ook uw mindere dingen. Hierdoor stel je je kwetsbaarder op en gaan mensen je meer appreciëren. Ze gaan er dan bewust op proberen op te letten.

Onderliggende talenten ontdekken


Als je bijvoorbeeld moeite hebt met je talenten te ontdekken, is het ook interessant om te gaan kijken: wat vonden mensen irritant aan mij. De dingen die mensen irritant vinden aan u, daar zit een talent onder. Misschien een doorgeschoten talent, maar dat doet er niet toe. Ik was bijvoorbeeld een betweter. Nu niet meer, omdat ik beter kan luisteren. Het talent eronder is: dat ik heel snel strategisch gezien verbanden kon leggen. Maar ik luisterde niet meer naar wat de persoon nodig had, waardoor ik mensen wegduwde. Ik benutte mijn talent niet op de juiste manier. Ook daar kun je heel veel stof vinden om mee aan de slag te gaan.

Ik had ook het talent om heel nieuwsgierig te zijn, maar als ik daarin doorschiet, werd ik een moeial.

Soms hoor je mensen zeggen: mijn talent is niet speciaal, er zijn zoveel mensen die daarin goed zijn. Maar het is natuurlijk wel de cocktail van u als persoonlijkheid, de verhalen die je meedraagt, uw bagage, dat die unieke cocktail maakt. Dat is iets wat we heel vaak vergeten. Dat ene ding is zo uniek. Want al die dingen samen en onderbouwende talenten zorgen ervoor dat je iets moois te brengen hebt in de wereld, wat niemand anders kan. Dat eventjes laten zinken, dat je een uniek talent hebt, dat niemand anders kan toevoegen in de wereld, dat vind ik de max.

Ik kan best goed luisteren naar mensen. Als ik dan bijvoorbeeld zie dat sommige mensen niet goed kunnen luisteren, dan ben ik zo blij met mijn talent. Dan denk ik: het is goed dat ik de job doe die ik doe, omdat ik voel dat niet iedereen daar geschikt voor is.

Luisteren naar anderen: een talent of niet?

Zou niet iedereen goed mogen luisteren? Denk je echt dat dat een talent is?

Ik denk dat dat echt een talent is. Ik denk dat dat heel moeilijk is.

Dat is dan mijn ideologisch kantje: volgens mij kunnen we wel allemaal luisteren, maar zijn we in onze gedachten zodanig bezig met al die onbelangrijke dingen waarvan we denken dat ze superbelangrijk zijn, waardoor we niet luisteren.

Dat is niet altijd makkelijk: de tijd vrij maken om de persoon de ruimte te geven om ernaar te luisteren.

Ik geloof wel dat het een skill is dat je kunt leren. Ik denk heel vaak dat mensen niet inzien hoe belangrijk dat luisteren is. Want wetenschappelijk is het ook bewezen, dat als we luisteren en in het moment zijn en onze volledige aandacht geven aan iemand, dat uw aantrekkingskracht groter wordt. Heel veel zelfs. Dat je zelfs groteren groepen op magnetische wijze gaat gaan aantrekken als je echt aanwezig bent voor die persoon. Soms denk ik ook dat mensen niet beseffen hoe interessant het is voor uzelf om echt aanwezig te luisteren.

Ik ben zeker akkoord, maar ik denk ook dat de ene persoon daarvoor veel meer moeite en energie voor zal moeten opbrengen dan ik bijvoorbeeld. Ik neem nu mezelf als voorbeeld omdat het mij bijvoorbeeld energie zal geven om te luisteren. Terwijl het andere mensen energie kost. Ik ben zeker dat iedereen het zou kunnen ontwikkelen, maar voor mij zal het mij energie geven, voor een ander zal het energie kosten.

Zoek het niet te ver!

Wil jij nog iets zeggen over talenten of tips meegeven om af te sluiten?

Vooral ook: maak het niet te groot, zoek het niet te ver. Het is iets dat je eigenlijk al je hele leven doet. Maak het niet te speciaal ook niet. Het is sowieso speciaal, maar denk niet dat het speciaal hoeft te zijn.

Als je iets te speciaal maakt, wordt het onhaalbaarder.  

Als je het gevoel hebt na de podcast: ik denk dat ik in aanmerking kom voor loopbaanbegeleiding. Weet dan ook dat dat gesubsidieerd is door de overheid.

Je betaalt 40 euro voor de eerste 4u coaching.

Voor u ook heeft dat gigantisch veel gedaan hé?

Er zijn ook heel veel zaadjes die daar geplant worden. Dat is bij mij ook zo gegaan. Het zaadje is daar geplant en is gegroeid tot het resultaat van vandaag.

Ja en dat is iets dat mensen ook onderschatten. Sommige inzichten krijg je wel, maar dat zijn die zaadjes. En soms 3 jaar later heb je daar impact van. Van sommige dingen heb je meteen impact, maar van anderen niet. We willen heel vaak impact op korte termijn, maar het heeft soms tijd nodig. Je kunt uw plant zoveel water en liefde geven zoals je wilt, maar er zit een bepaalde termijn op die plant om te groeien. Je moet dat ook die ruimte geven, het gaat niet sneller dan dat of je verzuipt hem. Dus geen ook ruimte om te groeien en voor inzichten.

Loopbaangesprek aanvragen bij Manu

Waar kunnen mensen je vinden als ze een loopbaangesprek willen aanvragen?

Op manucoaching.be of @manucoaching op Instgram. Ook via de VDAB. Ook via next step coaching.

Veel succes met het vinden van je onderliggend talent en tot de volgende!

Meer blogposts & podcastafleveringen:

Hoeveel heb ik ondertussen al verdiend met m'n boek? Kim De Graeve
Kim De Graeve

Geld verdienen met een boek: een realistische blik op passief inkomen Het idee om geld te verdienen met een boek spreekt veel mensen aan. Het

Lees verder »
investeren in zilver een goed idee of niet
KimDeGraeve

Investeren in zilver: De potentie en het risico In de tumultueuze wereld van investeringen lijkt zilver vaak over het hoofd te worden gezien, overschaduwd door

Lees verder »
meer winst en geldtips voor ondernemers in belgie
Kim De Graeve

In deze aflevering duiken we diep in de wereld van auteursrechten en hoe creatieven en ondernemers hiermee om kunnen gaan binnen hun vakgebied, met een speciale nadruk op geld tips om het meeste uit deze rechten te halen.

Lees verder »
Waarin kan ik het beste investeren zonder kennis en ervaring? Kim De Graeve
Kim De Graeve

Investeren zonder ervaring: Hoe te beginnen en waarop te letten In de wereld van investeren lijkt het vaak alsof je in een groot zwart gat

Lees verder »
Financiële Vrijheid De Reis naar Onafhankelijkheid
KimDeGraeve

Financiële Vrijheid: Houden ze ons doelbewust dom in 2024? Worden mensen dom gehouden op basis van financiën? Dat is een vraag waar ik mezelf al

Lees verder »
Balans vinden tussen privé en werk- deze manier werkt écht! Kim De Graeve
Kim De Graeve

Balans tussen werk en privé vinden: deze manier werkt écht! In de wereld van ondernemerschap is het streven naar meer, meer, meer een bekend mantra.

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven