Boeken voor ondernemers

Niet te missen boeken i.v.m. vrijheid & geld

Boeken: Mijn eindeloze inspiratie 

Ik ben een boekenworm, dat had je me jaren geleden nooit horen zeggen. Als ondernemer begon ik vaker en vaker te lezen en leerde ik dingen die ik nooit voorheen wist. Ondertussen verslond ik honderden boeken en word ik elke keer zo ontzettend vrolijk van al dat moois, al die ervaringen die andere inspirerende ondernemers delen. Fantastisch!

Jen Sincero - Badass @ making money

Jen Sincero is de max! En haar boek ook, ik heb nog maar weinig zo goed begrepen wat iemand bedoelde.

Ze laat je kijken door de ogen van iemand die in armoede geleefd heeft en toch keihard groeit op financieel vlak. Ze toont je dat geld iets goed is. Rijk zijn is iets positief en hangt vast aan je mindset. 

Relatie met geld

Een boek over mindset en geld

Alles is uitvogelbaar 

Ik was zo blij met dit boek, het leerde me dat alles wat je gelooft in je hoofd zit. Dus ook wanneer je denkt dat je iets niet kan.
Eigenlijk kan je alles maar je moet er maar in geloven.

Wat mij het meest bijbleef? Is dat wanneer we zeggen dat we geen tijd hebben voor iets, we daar veelal geen tijd voor willen maken want alles is een keuze. Je wil er geen tijd voor hebben!
Heerlijk als je dat durft en kan zeggen, want dat veranderde voor mij heel veel. Nu durf ik te zeggen dat ik daar geen tijd voor wil maken en dat was voor mij vrijheid.

Invloed

Ik vond dit boek niet altijd even makkelijk om te lezen, soms moest ik een bladzijde tweemaal opnieuw doornemen om het echt goed te begrijpen. 

De titel sprak me op het eerste zicht niet aan “hoe simpel het is om iemand te manipuleren zonder dat hij dat in de gaten heeft” vond ik niet meteen het mees ethische zinnetje. 

Maar ik heb echt veel bijgeleerd over sales & prijzen, maar ook hoe je dat op een ethische manier kan toepassen.
Het boek is geschreven met onderbouwde onderzoeken en is erg interessant omdat je ineens heel veel te weten komt over ons automatisch brein.

Ons brein

En de automatisering i.v.m. prijzen en sales

Profit First

Best wel een stevig technisch boek en niet mijn favoriete boek om te lezen maar wel eentje dat je enorm laat stilstaan bij je verdiensten en je omzetten.

Laat de technische praatjes je niet ontmoedigen en lees hem toch even door. Het is zeker interessant!

Wat ik geleerd heb uit dit boek?

1. Dat ik best goed bezig was
2. Dat ik gerust wat meer kosten mocht laten vallen die ik niet nodig had, na dit boek besliste ik b.v. om mijn studio op te zeggen. 

Je vindt hem hier en hij hoort zeker in je boekenkast want ondanks het technische is het één van de meest praktische boeken die je kan lezen over geldbeheer. 

Rich dad poor dad

Een must read over money mindset, veel praatjes over vastgoed en sommige dingen kan je zeker skippen. Maar het is zeer inspirerend om het boek te lezen om een goede relatie met geld op te bouwen en je money mindset de goede richting in te sturen. 

Money mindset

Wat de rijken hun kinderen leren

Zig Ziglar – Secrets of closing the sale 

Ik las dit boek nog niet persoonlijk, wel kreeg ik laatst enkele pagina’s doorgestuurd van een vriendin van me en ik vond het mind blowing wat er op die 2 pagina’s te lezen stond. Om die reden wilde ik dit boek graag een plaatsje geven in deze lijst. Hoe je je stem vindt in het verkopen. En vooral de zelfzekerheid? Dat lees je hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top