Workflow & productiviteit

De boeken die mijn leven veranderden!

10 jaar geleden: Boeken lezen? Ik?? 

Mocht je me toen gezegd hebben dat ik non-fictie boeken zou verslinden alsof het Kinder Bueno’s waren, had ik je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. 

workflow cursus online boeken productiviteit workflow workshop fotograeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches

Workflow boekentip n°1: Tim Ferris

Dit boek van Tim Ferris heeft mijn kijk op alles veranderd. Echt alles! 

Na het boek heb ik besloten om in pensioen te gaan, ja! Ik pensioen. En elke keer kunnen mensen het niet laten om een lachje te laten vallen uit ongeloof. “Hoe verdien je je geld dan, Kim??”!” Zeggen ze vaak op een spottende toon. 

Want ja, ik verdien nog steeds mijn geld en ik werk nog, maar ik moet niets doen. Ik moet letterlijk NIETS. Ik heb geen takenlijstjes meer, geen verplichtingen, amper mails. Ik werk nog zo’n 4 tot 6 uur per week en dat omvat mij retroactieve taken. Voor de rest doe ik een hele week waar ik zin in heb. 

Ik luister naar mijn intuïtie en ik doe letterlijk gewoon alles waar ik zin in heb. Ik ben vb. gek op schrijven & zelfontwikkeling… Dus de meeste tijd gaat daarnaartoe; het ene boek na het andere wordt verslonden, maar ook online cursussen passeren hier aan de vleet. Is dat werken? Voor mij niet. 

En toch stijgt mijn omzet elk jaar opnieuw (en niet met kleine percentages) dit jaar was dit zo’n 35% tegenover vorig jaar en ik heb mijn werkuren met zo’n 90% ingeperkt. 

Deels dankzij dit fantastische boek. Een serieuze aanrader dus! Je zal hem waarschijnlijk meer dan één keer moeten doornemen, dus ik raad aan hem zeker te kopen. 

workflow boekentip n°2: Marie Forleo

Alles is uitvogelbaar volgens dit boek 😅. En ze heeft me overtuigd, want ik stond er eerlijk gezegd sceptisch tegenover: Het eerste wat ik dacht was “Ja tot je een kind verliest, dan zal het wel niet zo uitvogelbaar meer zijn”. Ik vond het dan ook fantastisch dat de intro van het boek startte met dezelfde statement, alsof ze zonet mijn gedachten had gelezen. 

Voor mij stonden er op het eerste zicht minder mindblowing dingen in, maar als je te kampen hebt met faalangst, blokkades en moeite om uit je comfortzone te komen, dan is dit een absolute aanrader

Workflow boekentip n°3: Mark Tigchelaar

Eén van de meest praktische boeken die ik ooit heb gelezen rond productiviteit en workflow. Ik vind ze fantastisch. Mark verbaasde me echt door focus enz. zo simpel uit te leggen. Ik heb heel veel van wat hij vertelde toegepast in mijn business en het voelde echt alsof het het laatste duwtje was dat ik nodig had. 

Zijn formules toepassen blijven wel met vallen en opstaan. Ik merk dat ik ze niet altijd heilig kan toepassen, maar het is wel fijn om te weten: “Ah dat gaat er fout op dit moment en dat kan ik veranderen”. Waardoor je een enorme rust krijgt over je werkmethodes. 

Zet deze boeken alvast op je verlanglijstje 

Workflow boekentip n°4: Tony Crabbe

“Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven.

Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

‘Een levensveranderend boek dat evalueert wat je aan het doen bent, waarom je het doet en op welke manier.’”

Dit boek staat op mijn verlanglijstje, ik ben er nog niet toe gekomen, maar hoor ontzettend goede dingen en wil het om die reden wel al met je delen. 

Workflow boekentip n°5: The four tendencies van Gretchen Rubin

Naast het feit dat je dit boek moet lezen, vind ik ook echt dat je de test moet uitvoeren. Het boek gaat over zelfkennis en hoe je leert omgaan met je eigen gedrag, je eigen intuïtie en je patronen leert herkennen zodat je je workflow & productiviteit kan gaan optimaliseren, maar ook connecties en het leven gaan een pak makkelijker. Vergis je dus niet: Dit boek gaat niet alleen over workflow of productiviteit. 

Workflow boekentip n°6: Morning Miracle

Nu ga ik je echt iets opbiechten. Dit boek ligt al bijna een jaar in de kast en ik vind de energie niet om het te lezen. Simpelweg omdat het gaat over de kunst van om 5uur ’s ochtends opstaan. Ik ben hier zo niet klaar voor!! 
Maar het ligt op me te wachten en ik weet dat ongelofelijk veel ondernemers dit een fantastisch, life changing boek gevonden hebben waarbij hun workflow volledig is veranderd, ik ben er alleen nog niet klaar voor. 

Maar toch mag dit omstreden boek niet op de lijst ontbreken! Je vindt hem hier

 

Laatste boekentip rond workflow: Getting things done! 

Getting Things Done is de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Dit zorgt ervoor dat alle op dit moment niet-relevante informatie uit je zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op je radar komt. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven.

Deze methode is ontwikkeld omdat David Allen merkte dat de bestaande timemanagementmethodes simpelweg niet (meer) aansloten bij de huidige werksituatie. David Allen heeft het boek van begin tot einde herschreven met belangrijke aanpassingen en nieuw materiaal, waardoor het weer relevant is voor de werkvloer van vandaag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top