Connectie vinden met andere ondernemer (gesprek met Liesbeth Claeys van ladies on the road)

Kim De Graeve – Freedom Unlocked Podcast

wat als je geen geld kan uitgeven aan jezelf of het moeilijk vindt om in jezelf te investeren money mindset geld verdienen kim de graeve4

In deze podcastaflevering:

In deze podcastaflevering nodig ik Liesbeth Claeys uit om te praten over Ladies on the road. Ik zag namelijk eerder deze week een story op instagram bij een collega ondernemer waarin ze vertelde over ladies on the road en ik voelde op de Ă©Ă©n of andere manier een connectie met Liesbeth. Dus contacteerde ik haar onmiddellijk om haar uit te nodigen voor een gesprek.

We hebben het over: 

  • Hoe ga je om met eenzaamheid als ondernemer? 
  • Wat betekent het om in jezelf te investeren? 
  • Waarom is urgentie vaak zo belangrijk bij sales? 
  • Wat houdt het in om een event te organiseren? 
  • Hoe ga je om met veel ideeĂ«n als creatieve generalist? 
  • Hoe kan je omgaan met stevige deadlines?

Eenzaamheid als solo-ondernemer

Een jaar na het oprichten van haar content agency voelde Liesbeth zich eenzaam en was ze op zoek naar connectie. “Ik vond mijn plek niet. Ik ben solo-ondernemer en ik vind dat fantastisch, maar ik heb ook de nood om te sparren met andere ondernemers. Ik ging naar events, maar voelde me daar niet echt thuis, vaak omdat alles heel erg op sales gericht is. Je komt toe en moet direct beginnen met pitchen, maar dat ligt me helemaal niet. Ik vertel graag wie ik ben en wat ik doe, maar voor mij hoeft daar niet meteen een sale uit te komen. En dat is een totaal andere benadering.” De zoektocht naar die connectie met andere ondernemers bracht Liesbeth op het idee van Ladies on the Road. “Toen ik met dat idee zat heb ik het eerst voorgelegd aan een goede vriendin die zelf onderneemster is. Zij was direct enthousiast.” Een jaar later is Ladies on the Road uitgegroeid tot een community voor vrouwelijke ondernemers die regelmatig prachtige events en retreats organiseert in Vlaanderen en het buitenland. “Het concept van Ladies on the Road sloeg meteen aan, ik was zelf geschrokken van de impact die het had. Er was duidelijk nood aan.”

Ladies on the Road: magische momenten

Ik ga zelf altijd in Nederland naar events omdat ik heel weinig aansluiting vind bij Belgische ondernemers. Vaak heb ik het gevoel dat er veel afstand, en zelfs jaloezie is op Belgische events. “Zeker eens Ladies on the Road proberen”, lacht Liesbeth. “Maar ik begrijp wat je bedoelt. Ik voelde mij ook niet thuis op de standaard netwerkevents in BelgiĂ«. Ik ben dan eens gaan kijken in Nederland, daar heb je bijvoorbeeld The Self-Made Summit van Emilie Sobels. Dat was echt een eyeopener. Het kan ook op die manier:

gezellig, stijlvol, vrouwelijke spreeksters op het podium. Het sprak me veel meer aan dan het aanbod hier in Vlaanderen. Maar ik heb daar natuurlijk een mouw aan gepast door nu zelf die verbindende, leuke en gezellige events te organiseren.”

ladies on the road kim de graeve liesbeth Claeys eenzaamheid als ondernemer

“Ik voelde mij echt niet thuis op netwerkevents, maar ik toon nu dat het ook anders kan. Bij Ladies on the Road gaat het over verbinden en connecteren.”

Van eenzaamheid naar gunfactor 

Volgens Liesbeth hebben haar events een duidelijke gunfactor. “Er is onder de leden van Ladies on the Road totaal geen afgunst of jaloezie. De mensen komen niet met de insteek van ‘ik moet hier sales uithalen’, anders dan bij sommige andere netwerkevents. Het gaat meer over elkaar echt leren kennen. En uiteindelijk komen er veel samenwerkingen uit,
maar wel op een ongedwongen manier.” 

Bij de events van Liesbeth gaat het om verbinden, een skill die veel mensen verleerd zijn, terwijl daar juist veel potentieel zit. Ik heb dit zelf ook opnieuw moeten leren en ik merk het verschil. Hoe meer ik vanuit mijn hart verbinding maak met mensen, hoe meer die
gunfactor vanzelf ontstaat en hoe meer er uit een event of ontmoeting komt. Liesbeth bevestigd:

“Bij vrouwen is dat zelfs nog veel meer denk ik. Wij zijn echt benieuwd naar de persoon achter de business. We willen eerst die persoon leren kennen en kijken of het klikt en dan pas gaan we verder. Dat zie ik constant gebeuren tijdens de events en workshops.”

Vrouwen willen eerst de persoon achter de business leren kennen, dat is ook de insteek van mijn events.

Ik vind mixed events en de interactie tussen mannen en vrouwen interessant, maar Liesbeth richt zich specifiek op vrouwelijke ondernemers. “Ik hoor vaak dat vrouwen het
een verademing vinden om gewoon eens onder vrouwen te zijn. Er zijn heel veel initiatieven die al gemengd zijn. En zeker bij de kleine events merk ik dat vrouwen zich veel kwetsbaarder durven opstellen.

” Voor de eerste Conference kreeg Liesbeth 150 vrouwen samen, geen evidentie voor een eerste live event. Maar ook de kleine events zijn altijd een succes. Wat is haar succesformule? “Ik launch pas als echt alles klopt. Ik ga op zoek naar een unieke locatie, bijna altijd in het groen, en ik zorg voor de perfecte match mijn sprekers. Daardoor is de sfeer ook magisch. Er is altijd een positieve vibe. Iedereen komt meestal alleen binnen, maar wanneer ze terug vertrekken zijn het precies vriendinnen. En dat wil ik behouden: ik wil meer en grotere events doen en meer mensen bereiken, maar dat magische gevoel wil ik behouden.

Investeren in jezelf, ook als startende ondernemer 

De volgende editie van Ladies on the Road Conference zal 250 vrouwen samenbrengen. Maar het is zeker geen evidentie om zo een groot event te organiseren, ook op financieel vlak. “Mijn event is zeker niet goedkoop, maar je krijgt er veel voor in de plaats:

lekker eten en drinken, en 14 fantastische spreeksters op het podium. Mijn marge is niet groot, maar ergens doe ik dit ook uit een soort van ideologie.” Liesbeth merkt dat vooral startende onderneemsters het een zware investering vinden. “Een event zoals Ladies on The Road Conference is niet enkel fantastisch voor je netwerk, maar ook voor jezelf. Het is zo inspirerend om die spreeksters te horen. Heel veel mensen halen daar waardevolle contacten uit. Niemand spreekt nu nog over die 400 euro omdat het zo een goede investering was.” Dat merk ik zelf ook, we leren niet meer kijken naar
investeringen. Liesbeth bevestigd:

“Investeren in onszelf wordt zo weinig gedaan. We investeren in onze boekhouder, in onze computer, maar niet in onszelf.”

Mensen zeggen vaak: ‘als ik geld genoeg heb dan
’ maar vaak beseffen ze niet dat ze moeten investeren
om te groeien en daar te geraken.

Een stevige planning en focus geeft Liesbeth vrijheid.

Liesbeth is een creatieve generalist en de balans vinden om alles te laten slagen is niet altijd gemakkelijk. “Goed plannen werkt voor mij. Ik werk met blokken in m’n agenda:

vandaag is Ladies on the Road dag, morgen een dag om copy te schrijven. Ondanks dat ik een hoofd vol ideeĂ«n heb, kan ik wel heel gefocust werken en me goed aan m’n planning houden. Ik ben altijd tot in de puntjes voorbereid en haal elke deadline.” Ik vraag Liesbeth of zo veel structuur wel aanvoelt als vrijheid. “Wat ik doe, doe ik enorm graag. Het klinkt misschien als een clichĂ©, maar elke dag is voor mij een plezier sinds ik onderneemster ben. Mijn werk geeft me enorm veel energie. Ik heb nu ook een groeicoach, omdat ik wel besef dat ik het goed moet aanpakken. Zij ziet mijn valkuilen. Mijn idee voor mijn 3e business, parkeer ik nu bijvoorbeeld even omdat het anders te veel wordt.”

Voor Liesbeth is het duidelijk, zij leeft al haar ideale leven:

“Ik moet er plezier in blijven hebben. Als ik het niet meer voel, dan stop ik er mee. Ik hoop dat ik met Ladies on the Road het verschil kan maken. Ik wil blijven groeien, mensen helpen en vooral de fun
factor blijven behouden.”

Abonneer je gratis op volgende podcastkanalen en blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen 👇

de magie van je ergste ervaringen en trauma's je kracht en goud vanuit je talenten en alles wat je overkwam waardoor je bijdrage kan leveren aan de wereld kim de graeve wat is je missie

“Wauw, wauw, wauw! Hoe fantastisch dat ik me zo herken in je verhalen. Ik leer niet allee bij over geld, maar ook over wie ik ben, wie ik wil worden en hoe ik in het leven wil staan. Jij helpt me te ontplooien. Je authenticiteit werkt aanstekelijk.”

Fleur

80.000 Tevreden luisteraars

“Je laatste podcast! GOUD! Tranen! Kippenvel en zoveel Jaaa’s! Zo ontzettend waardevol en zo mooi. Veel om over na te denken”

Evelien

talenten omzetten werkgerelateerde omgeving talenten herkennen talenten erkennen loopbaancoach loopbaanbegeleiding manu coaching kim de graeve freedom unlocked

“Zo bizar om iemand precies te horen vertellen hoe je zelf in elkaar steekt en welke gedachten door je hoofd gaan in combinatie met geld.” 

Tom

Heb je een vraag?

Het is fijn als mensen hun vragen aan me stellen. Je kan hiervoor mailen, deze worden in een aparte map geplaatst en regelmatig meegenomen in een podcastaflevering. 

?

Door te mailen naar info@kimdegraeve.be met onderwerp ‘podcastvraag’

Ik heb een pagina waar je kortingscodes en tips kan verkrijgen. Deze vind je hier. 

Ja dat kan! Ik doe regelmatig challenges en kleinere workshops die je hier kan vinden. Als je langdurig met me wil werken kan dat in Money Unlimited (investeren en money mindset) of Freedom Unlocked (Een plan creëren voor een onbegrensd, financieel vrij leven op basis van tijd, energie en geld)

Een smartphone kluis! Je kan de blog hier vinden. 

Ja! Wat tof! Dat kan op alle podcastkanalen en helpt mij enorm! Het makkelijkst is op spotify >>

Meer!

#245 5 Beste tips om uit die slachtofferrol te geraken - Kim De Graeve Financieel strateeg

5 Beste Tips om voorgoed uit je slachtofferrol te stappen Ontdek hoe je kunt ontsnappen aan de beperkende valkuil van de slachtofferrol. In deze post

Lees verder »
#251 Tekort aan creativiteit en last van people pleasing? - Kim De Graeve Financieel strateeg

In dit artikel hebben ik en Sofie Maes het over grenzen stellen, people pleasen en het bewaken van je balans en flow, maar ook hoe je creativiteit vindt voor je bedrijf op drukke momenten.

Lees verder »
#241 Geld is energie? wat een onzin! - Kim De Graeve Financieel strateeg

Heb je ooit iemand horen zeggen: “Geld is energie!”? Het klinkt als een inspirerende mantra, maar laten we eerlijk zijn, veel mensen hebben moeite om de diepere betekenis ervan te begrijpen.

Lees verder »
#243 Ik wil investeren (maar mijn partner niet) - Kim De Graeve Financieel strateeg

Niet iedereen deelt dezelfde passie voor investeren in een relatie. Sterker nog, het is Ă©Ă©n van de meest voorkomende zaken die ik tegenkom bij m’n klanten is dat ze wel willen investeren, maar hun partner niet.

Lees verder »
#239 Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? - Kim de graeve financiële vrijheid

Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? In dit artikel neem ik je mee op een boeiende ontdekkingsreis, waarin ik deze elementen van onschatbare waarde uitvoerig zal bespreken.

Lees verder »
#218 Financiële vrijheid makkelijk haalbaar in 3 complete stappen - Kim de graeve financiële vrijheid

Is financiële vrijheid echt haalbaar? Het is een vraag die velen van ons bezighoudt. Het simpele antwoord is: ja, financiële vrijheid is absoluut mogelijk, tenminste als je deze 3 concrete stappen doorloopt.

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven