Gsm verbruik verminderen? Dan heb je alleen deze nr 1 fantastische tip nodig!

Gsm verbruik verminderen? Nou, je kent alle trucjes tegenwoordig wel om minder op je telefoon te zitten; Van schermtijd instellen, tot apps verwijderen, notificaties uitzetten, je gewoontes omdraaien door iets positiefs in ruil te doen, enz. enz. Maar uiteindelijk komt het altijd op hetzelfde, het gedragspatroon zit er nu eenmaal in. Daarom kocht ik mezelf deze gsm kluis.

Het is niet ingewikkeld om te gebruiken en ze zijn te verkrijgen in 3 verschillende kleuren. Je hebt ook veel verschillende soorten gsm kluizen, maar ik was echt op zoek naar iets wat klein was en niet veel plaats innam; Ondanks ik een groot model heb past hij er nog steeds perfect in. (ook met beschermhoes) 

Je kan hier de smartphone kluis bekijken >> 

Kan je nog wel bellen in nood?

Ja! In tegenstelling tot de meeste kluizen kan je met deze starthome kluis nog steeds opnemen indien nodig. (zelf bellen kan nog steeds als je Siri kan aanspreken; ik heb het getest)

Meer tips om je ideale vrije leven te bereiken op basis van tijd, geld en energie? 👇

Maar... Waarom zou je in godsnaam je gsm verbruik willen verminderen?

Telkens wanneer je je gsm gebruikt maken je hersenen een stofje aan; Dopamine! 

Dat voelt heerlijk, want het is een vorm van belonen; Telkens wanneer je een like krijgt, views, of van de ene reel naar de andere reel scrolt krijg je dus meer en meer van die stofjes. 

Het probleem is dat het erg verslavend werkt; je hebt dus steeds meer nodig om hetzelfde gevoel te verkrijgen. 

Daarnaast is het een ontzettende tijdskiller. Je zit er al snel uren op te scrollen zonder dat je het door had. En ik nodig je echt oprecht uit om eens je gsm een week in deze kluis te steken en te voelen hoeveel vrijheid je ervaart. Het is simpelweg een moderne, eigen gecreëerde gevangenis. 

 

Saaie gewoontes doorbreken?

Teveel gsm gebruik is vaak een symptoom van teveel saaie gewoontes. Hoe je deze kan doorbreken kan je beluisteren in bovenstaande podcastaflevering

Uiteindelijk als je eerlijk bent met jezelf wil je vooral af van dat vervelende ding, wat ooit zou zorgen voor meer luxe, meer comfort en gemak is meer en meer een blok aan ons been en weerhoudt er ons van om een geweldig leven op te bouwen. Een leven waar we genieten van wat NU is.

“Time isn’t precious at all, because it is an illusion. What you perceive as precious is not time but the one point that is out of time: the Now. That is precious indeed. The more you are focused on time—past and future—the more you miss the Now, the most precious thing there is.”

Wat doe ik dan met al die vrije tijd zonder gsm?

Een patroon wat vaak terugkomt is dat we zodanig gewoon zijn om geprikkeld te worden door externe factoren is dat we niet meer weten wat we dan WEL kunnen doen met onze vrije tijd. Druk zijn ligt namelijk veel dieper dan ‘erkenning zoeken’. Druk zijn gaat vaak over wegvluchten van voelen en de angst voor leegte. In deze blogpost leg ik je uit wat je hiervoor kan doen. 

#267 Hoe stap je uit de drukke ratrace? - Kim de Graeve financieel strateeg

4 dagen challenge: Schijt aan de ratrace!

Heb je genoeg van je gsm? Wil je naar een vervuld leven? Dan is schijt aan de ratrace absoluut voor jou! 

Hij gaat binnenkort door en je kan gratis deelnemen zodra je bent ingeschreven. 

Ik geef deze challenge 2x per jaar. En één van de opdrachten gaat over je gsm verbruik! Ik ben dus heel benieuwd of je de uitdaging aandurft! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven