Online geld verdienen:

Je business online brengen (en passief geld verdienen)

online ondernemen: Vrije zielen 

Deze youtube video’s werden opgenomen in de eerste maand van de corona crisis in maart 2020. 

Al jaren werkte ik aan passief inkomen en het online brengen van mijn business om zoveel mogelijk vrijheid voor mezelf te kunnen creëeren en omdat hier veel vragen over binnenkwamen nam ik iedereen mee achter de schermen. 

Online geld verdienen

Vandaag leg ik uit hoe je: 

  • Jezelf kan beschermen tegen een financiële kater en hoe je kan werken met cashflow. (wat heel belangrijk is binnen het online ondernemen en passief inkomen maar ook in elke andere vorm van ondernemen.) 
  • Aan je bedrijf (niet erin) kan werken en maak je de weg voor de toekomst zodat je kan werken aan je bereik. 
  • Een e-maillijst kan opbouwen 
  • Start met het verdienen van online inkomsten 

Geld online verdienen begint met "braindumpen"

Twee keer per dag is ideaal! 

Maar wat is braindumpen nu precies: 

Het is een vorm van mediteren: Ik begin mijn dag met een bruindump voor ik aan de slag ga, op dat moment schrijf ik alles wat in me opkomt en zo kan ik met een fris hoofd starten aan mijn dag. ’s avonds doe ik net hetzelfde voor ik ga slapen. Soms is dat d.m.v. van woorden, soms d.m.v. tekenen. Op die manier kan ik alle interne prikkels van me afgooien. Waarom dat zo belangrijk is lees je hier

Maar je traint echt je hersenen en is dus zeer interessant! 

Je neemt een blad papier en gooit alles eruit wat je kan bedenken: 

En zo moet je dit zien, je gooit al je interne prikkels uit je lichaam en door dit te doen zorg je ook voor het vormen van ideeën en creativiteit.

Ook gedurende de dag ligt het blad papier naast me en kan ik nog dingen aanvullen die ik uit mijn hoofd wil.
Het staat genoteerd, ik kan het niet vergeten en het houdt me intern niet meer bezig.  (dit leerde ik dankzij dit boek, heel interessant!) 

We zijn vaak zo geconsumeerd met alles om ons heen dat we niet meer in staat zijn om die interne prikkels op te vangen en er creatief mee om te gaan.

 

Online geld verdienen: The challenge

Probeer het: Minstens 1x per dag braindumpen, het vraagt slechts 5 minuutjes van je tijd. 

Als je dit doet is het belangrijk dat je nog geen virtuele prikkels kreeg (smartphone, computer, TV) 

Mocht je kiezen om ’s avonds ook te braindumpen dan doe je dat net nadat je stopt met werken. Zo neem je die interne prikkels niet mee naar je ontspanning en blijven ze in je werkruimte. 

Online geld verdienen: Extra tip rond braindumpen  

Wat je zal merken is dat het in begin erg veel energie van je zal vragen, je zal afdwalen en andere dingen willen doen.
Het is belangrijk dat je toch volhoudt, want de eerste momenten van creëeren zijn het moeilijkste, dat komt omdat je focus nog niet in zijn flow zit op dat moment verbruik jedaardoor veel energie, maar zodra je door dat punt bent wordt het gemakkelijk. Het is belangrijk dat je niet opgeeft op dat moment, het heeft gewoon nog 10 minuten langer nodig.

Daarnaast is het belangrijk dat je je niet laat overwhelmen, die braindump is alleen voor jou, je moet niet presteren, niemand gaat die zien. Je kan er alles opschrijven zonder dat iemand jou beoordeelt. Zie het als een oefening en niet als iets wat resultaat moet opleveren – het resultaat is immers dat jij je interne prikkels kwijt bent. 

Online geld verdienen: Cashflow!

Passief ondernemen en ondernemen algemeen is een marathon, geen sprint! In tegenstelling tot uurtje factuurtje krijg je je geld niet onmiddelijk maar bouw je systemen op die geautomatiseerd worden zodat je daar later de vruchten van kan plukken. 

Maar dus, die cashflow: Wanneer denk je dat bedrijven failliet gaan? – Juist, wanneer ze meer uitgeven dan ze verdienen. 

Het probleem is dat veel ondernemingen dit doen zonder een flauw benul te hebben dat er iets fout aan de hand is, tot de brief van de belastingen komt, de sociale zekerheid e.a uitgestelde financiële zaken. 

geld online verdienen cursus online productiviteit workflow workshop ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches 2

Online geld verdienen: Je portefeuilles

Je moet perfect weten wat je vaste kosten zijn, ook op lange termijn (bijv. de belastingen waar ik van sprak). Soms weet je dat niet voor 100% maar je kan hier wel een analyse van maken. 

Ik her-evalueer elk jaar opnieuw wat mijn kosten geweest zijn en of ze ook allemaal met zekerheid nodig zijn voor mijn bedrijf en of ik bij sommigen niet naar een lager tarief kan overstappen wegens te weinig gebruik. Dit wil niet zeggen dat ik gierig ben of bespaar ten koste van mijn onderneming, in tegendeel: Dingen waar ik in geloof daar betaal ik met plezier & dubbel en dik voor. 

Investeer in jezelf:

Dat raad ik ook absoluut aan wanneer je je bedrijf online wil brengen: Investeer! Blijf niet alleen zitten met blogs en gratis Youtube video’s… Elke euro die je uitgeeft krijg je dubbel en dik terug zodra je aan de slag gaat. Ik heb alvast deze cursus voor je. 

Elk jaar investeer ik zo’n 10.000€ in mezelf en dat is ook de reden waarom ik makkelijk 35% per jaar groei en geen moeite heb om mijn doelen te behalen. Ik heb geleerd dat ik alles dubbel en dik terug krijg. Ben je bang om te investeren? Weet dan dat je uit elke cursus iets leert, ook al was hij slecht. Eén van de slechtste cursussen die ik ooit volgde was één van mijn beste leerscholen… Al kwam dat inzicht pas veel later 😅

Maar dus, die portefeuilles:   

In de Youtube video ga ik er dieper op in, maar ook dit boek is zeer interessant om je financiën te beheren. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat je in geldnood komt wanneer je dit toepast. 

Je zet nl. je winst voorop! Je bepaalt voor jezelf welke winst je wil overhouden en op basis daarvan maak je beslissingen en heb je ook verschillende portefeuilles: 

Ik heb er op dit moment zakelijk gezien 6:

  • Voor de webshop inkomsten
  • Eentje voor de inkomsten op factuur 
  • Nog één voor de uitgaven met bankkaart 
  • Een rekening waar de vaste kosten afgaan
  • Spaarrekening 
  • Rekening voor mijn auteursrechten.

Ik zie mijn winst als een kost, dus hetgeen ik maandelijks wil sparen is evengoed een betaling als mijn belastingen. Op die manier verzeker ik mezelf dat ik niet in de problemen kom en ik weet dat wanneer ik aan deze rekening kom ik eigenlijk van mezelf steel. Er is geen enkel excuus om aan dit geld te zitten. 

Op die manier verzeker jezelf van een veilige omgeving waarin je kan starten met het online geld verdienen.

Wil je dit graag stap voor stap leren dan raad ik je absoluut deze workshop aan, daarin leer je goed omgaan met geld om jezelf te verzekeren van een succes- en winstvol bedrijf. 

Werk zoveel mogelijk aan je bedrijf en niet in je bedrijf:   

Het is niet voldoende om een webshop of website te bouwen en dan te zitten wachten tot je klanten wel zullen komen. Aan je bedrijf werken wil zeggen dat je alles optimaliseert om je verkeer binnen te halen naar je online training of product. 

Bekijk de video hierboven volledig voor de tips en tricks rond online geld verdienen. 

Ben je klaar om er echt tegenaan te gaan? Dan kan ik alleen maar zeggen: Doe mee met de workshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven