Jezelf beschermen als ondernemer

Over passieve inkomsten en online ondernemen

Deze podcast werd opgenomen in de beginperiode van de Coronacrisis, zonder enig idee dat dit nog quasi een jaar zou aanhouden. Sommige onderdelen klinken daardoor voor sommige ondernemers wat harder dan de bedoeling was. Probeer dit te kaderen want de inhoud is even waardevol als voorheen. Het is voor sommigen een helse periode geweest en sommige onderdelen zijn allesbehalve bedoelt om te schofferen. 

Vandaag in de podcast hebben we het over “Jezelf beschermen ten tijde van crisis“. Vergeet je niet gratis te abonneren op Spotify, Apple- en Google podcasts om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. 

Druk zijn? Of onder druk staan?

Een groot deel van de bevolking heeft nooit eerder onder druk gestaan. Iedereen is altijd druk bezig, maar echt onder druk staan doen we zelden of nooit. Daarvoor hebben we een teveel aan luxe (en dat is iets goeds, begrijp me niet verkeerd). 
Mensen die niet onder druk staan hebben een vals gevoel van veiligheid; Ze hebben een vaste job (die ze vaak haten), hebben een dak boven hun hoofd en doen wat ze doen, zonder zichzelf af te vragen waar ze echt mee bezig zijn. 

Ze zijn zo druk bezig dat ze zich niet afvragen wat ze echt willen, of denken dat wat ze echt willen niet binnen handbereik is, omdat ze de druk niet voelen wachten ze nog maar eventjes af… Wie weet valt er iets uit de bus. 

Beschermen: Als je weet wat het laagste punt is.

Als je wel ooit echte druk hebt gevoeld, zonder overheidssteun en zonder vangnet, dan weet je dat je je dromen moet najagen. Het kan morgen nl. te laat zijn. 

Een mindshift is veel minder ingewikkeld omdat je al weet hoe het voelt om te verliezen in tegenstelling tot iemand die alleen maar de angst heeft iets te verliezen. 

niche klanten werven seo uitleg prijs verhogen winst investeren in jezelf cursus online productiviteit workflow workshop kim de graeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches 1

Wie weet is Corona jouw moment: 

Je bent bang voor je business, je evenementen, je groepsworkshops. Wat ga je doen?? -Oplossingen liggen voor 80% in midset en je geloof. 

In deze podcastaflevering probeer ik je te helpen verder te kijken dan je neus lang is om toch te kunnen verder gaan. 

Je evenement werd afgelast als spreker

Ja hierzo! Ik had me zo goed voorbereid! Ik ging spreken op het podium en toen werd het afgelast door Corona. 

Je kan hier een schaalbaar product van maken. Maar schaalbaar, wat is dat precies? -Schaalbaar wil zeggen dat je het éénmaal maakt en dat je het dan kan verkopen, opnieuw en opnieuw en opnieuw. 

Je kan dit opnemen in systemen zoals screenflow (makkelijk te gebruiken) of Première Pro (meer mogelijkheden, hogere leercurve) . 

Bovenstaande programma’s zijn betalend en makkelijk op je desktop, maar als je weinig budget hebt op dit moment dan kan je ook perfect opnemen met je telefoon. Zorg ik dat geval wel voor goede belichting zoals deze.(gebruik ik zelf ook). Het geluid op de meeste smartphones is ondertussen best kwaliteitsvol en zolang de inhoud goed is dan mag je trots zijn op jezelf. Daarna kan je het perfect op Youtube plaatsen, er is een functie waardoor je je video’s verborgen kan plaatsen en het platform is gratis! Wil je je video’s ook nog gratis editen? Dat is ietsje moeilijker maar het kan gratis met Première Rush

Hieronder een voorbeeld van het uploaden in Youtube. 

 

Video is niets voor jou

Je kan altijd werken met Soundcloud voor audio opnames. Hou er rekening mee dat passief inkomen echt tijd nodig heeft om te werken. Het is dus niet dat je deze maand ineens miljonair wordt. 

Word je evenement verplaatst naar een moment binnen een aantal maanden? Dan kan je nog steeds nieuwe content voorzien voor dan en dan kan je er daarna nog steeds een schaalbaar model van maken, op die manier heb je zelfs ineens 2 producten om te verkopen! Wijs toch?Begint alles beter te lukken of wil je het graag van de eerste keer goed aanpakken? Dan kan je overstappen naar platformen zoals teachable.  
Daarnaast is het zo dat je klant in dit geval er ook nog eens het plezier aan heeft dat hij of zij de opname kan bekijken op hun tempo. De mensen die op je Live evenement waren, zij zullen het maar één keer gezien hebben.

Online coachinggesprekken

Ik werk standaard met Zoom. Het is gemakkelijk, je kan je scherm delen, anderen kunnen hun scherm delen en je kan ook nog eens werken op anderen hun scherm. 

Doet je klant moeilijk omwille van de technische kant van het verhaal: Leg dan uit hoe makkelijk het is en stuur op voorhand een kleine handleiding. Zodat je niet eerst 15 minuten moet klungelen (wat waarschijnlijk in sommige gevallen toch zo zal zijn). 
Dat vraagt een klein beetje moeite om je voor te bereiden. maar zo’n handleiding is heel makkelijk te maken in Canva en het is een fijne klantenservice, daarnaast kan je ervoor zorgen dat dit gekoppeld is aan affiliate programma’s, zo verdien je nog extra passieve inkomsten. Wil je daar meer over leren? Dan kan dat hier

online tips ideale klant ondernemen niche passief inkomen winst omzet klanten cursus online workshop online2

Misschien vind je online calls maar niets

Maar als je het niet probeert dan kan je het niet weten. Het is soms een kwestie van gewoonwording. 

Wanneer ik een online coaching start dan bewaar ik de opname. Mijn klant krijgt de coaching toegestuurd en op die manier kunnen zij de opnamen volledig herbekijken. Je hersenen nemen maar een heel klein % op na zo’n gesprek.
Hoe leuk is het dat je al je antwoorden kan gaan herbekijken?

Funnels: 

Maar je kan ze ook in een e-mailfunnel gaan verwerken nadien. Als het woord funnel je petje te boven gaat; dat is eigenlijk een reeks mails in dit geval waar je extra tips geeft rond dat topic maar waar er ook pitches in verwerkt zitten.
Zo kan je hen indien je nog een product hebt dit gaan upsellen. Om dit te leren kan je hier inschrijven

Als iemand één keer je klant is en jij hebt je klant met respect behandeld en ze zijn blij? Dan zullen ze namelijk vaker van je kopen. Heb je geen product om te gaan upsellen? Ah, niet erg, neem je tijd om dat te bekijken.

Je hebt geen online service of product

Dan vraag ik aan jou om opnieuw na te denken. Oke! simpel, als je een huwelijk moet gaan fotograferen of je bent eventplanner en het wordt afgelast, jah dan is dat echt klote en dat kan je inderdaad niet gaan fotograferen online.. (stel je voor).. Maar alles is uitvogelbaar! (lees dit boek maar)

online tips ideale klant ondernemen niche passief inkomen winst omzet klanten cursus online workshop online6

Je zou kunnen gaan focussen op iets anders binnen jouw tak van expertise, en nee ik heb niet voldoende kennis over elke ondernemingstak. Maar WAT kan JIJ doen! Anders doen om hetzelfde bedrag binnen te halen op een andere manier.

Een braindumpen is daarvoor ideaal (doe ik zelf elke dag 2x! voor ik start en bij het afronden van mijn dag.. Echt! Mensen vragen me dan vanwaar ik al mijn creativiteit haal.. Nu ja onder andere? Daar!

Daarbij neem je een blad papier en schrijf je alles op wat je cool lijkt om te doen, of het nu haalbaar is of niet. maar ook gedurende de dag tijdens het werken vul ik dat lijstje aan. Zelf deze podcast is ontstaan uit een frustratie, dat een idee werd.. En here it is ;).

Geld verdienen online: 

Verdien ik daar geld mee? Dat doe ik, dag in dag uit: ik zet mijn frustraties, mijn ideeën om in daden. Ook al lijken ze op het eerste moment onbereikbaar of stom.

Je hebt waarschijnlijk nog diensten. Een onderneming met één product/ dienst? is vrijwel gedoemd om te falen, alle goede ondernemingen hebben meer dan één verdienmodel.
Dus wat is jouw ander verdienmodel? Misschien kan je volop daarop inzetten momenteel?

Misschien kan je starten met abonnementen? (Dat doe ik) mijn vaste particuliere klanten betalen me elke maand om éénmaal per jaar een fotosessie te boeken. Ik genereer een vast inkomen. 

Misschien kan je focussen op je andere dienst waar geen groepen aan te pas komen, misschien verdien je daardoor wat minder dus denk even na hoe je dit een groot succes kan maken. >> grote successen? Als er vraag naar is dan kan het..

Is er wel vraag naar mijn online product of dienst?

Dan vraag je het aan Neil Patel! 

beschermen online cursus maken affiliate passief inkomen cursus online kim de graeve Neil Patel ubersuggest seo

Je hebt een winkel, je kan de deur niet uit, je bent afhankelijk van mensen die tot bij jou in de winkel komen. En je klanten blijven momenteel misschien weg.

Ook in dat geval kan je je inkomsten elders halen, de vaste kosten blijven uiteraard, je pand enz. maar ook jij hebt een expertise,
Start een membership op! Ik zeg maar iets, memberships kan je zeer voordelig opstarten via facebook en IG, maar je hebt ook andere platformen zoals wordpress en kajabi..Of je kan enkele online producten online gaan aanbieden, misschien kan je met je leveranciers iets speciaals organiseren. Of een extra concept bedenken.. Misschien kan je werken met affiliates…

De virtuele wereld is oneindig!

En dan hoor ik je denken..

Maar Kim!!!!! Ik heb niemand om dat aan te verkopen, heb geen e-maillijst en heb amper bezoekers op mijn website.. En mijn volgers op facebook en instagram daar heb ik geen vat op.

Aan wie moet ik mijn product kwijt en hoe verkoop ik mijn product? 

Wat als social media wegvalt? 

Dan wil ik wel even de vraag stellen..Wat als morgen het drama van de dag niet corona is, maar facebook stopt.. Het kan, kijk maar naar myspace.

We komen terug op hetzelfde punt, net zoals het corona virus heb je ook zelden je omgeving onder controle.. Zeker niet op social media, website en zoekmachines.

De meeste controle dat je vandaag kan hebben is het e-mailadres. En ja, dan denkt iedereen aan de spammende mails etc.
Maar wat als.. je e-mailmarketing anders gaat bekijken.
E-mailmarketing? Het is zalig.. Wanneer ik een nieuw product heb? Dan stuur ik het naar mijn e-maillijst en ik verkoop!
Echter e-mailmarketing is niets zoals veel mensen voor ogen hebben, het heeft niets met jou te maken als ondernemer, het gaat om je klant.
Eens je dat door hebt veranderd er al redelijk wat. maar dus e-mailmarketing zorgt dat je je product direct verkocht krijgt.

E-mailmarketing

Niet alleen dat, dankzij e-mailmarketing kan je ook facebokadvertenties ten volle gaan benutten, je kan vergelijkbare doelgroepen maken op basis van je e-maillijst. Dan zoekt facebook voor jou uit wie het meest lijkt op jouw volgers, en zo kan je sneller je e-maillijst vergroten. Maar ook de juiste mensen aantrekken.

En je hebt niet het gevoel dat je continu mensen moet lastig vallen met jouw product/ dienst. Win-win. 

Ik vertel je dit niet allemaal om je te overweldigen, maar om je te laten beseffen dat er zoveel meer is dan alleen maar uurtje factuurtje, of godverdikke het zit me niet mee. Laat je crisisbrein werken, durf ruimte te nemen voor creativiteit want daar gebeurd het, geen enkel idee is te gek, je moet het alleen durven.

Wil je graag dat ik je stap voor stap help, met het opbouwen van een e-maillijst, je online product online zetten en je advertenties? Schrijf je dan in voor O2O workshop. In de wereld van vandaag kan je praktisch alles! Het wordt tijd dat je het gaat geloven.

Klop niet langer met je hoofd tegen de muur en durf Corona te zien als iets positiefs voor je business.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven