Online training maken

Mijn lijst vol tips & gadgets

Online trainingen: Less is more & perfect bestaat niet 

Ik ben een absolute techneut, het valt me niet natuurlijk en ik moet me heel hard concentreren om het onder de knie te krijgen. Laat je dus niet tegenhouden omdat je techniek niet makkelijk onder de knie krijgt. Als ik verder één tip kan geven is het dat je je beter niet verliest in perfectie, het gaat over de inhoud en wat je meegeeft in je online training, veel meer dan hoe fancy hij eruit ziet. 

Online trainingen maken

Ik heb zelf zo’n 2 jaar geworsteld met de inhoud en aflevering van een online training voor ik er goed en wel mee durfde naar buiten komen. De schrik voor wat anderen wel niet van me zouden denken was vrij groot en de angst om mezelf op camera te zien ook. Het vroeg zoals je kan zien heel wat blokkades om door te gaan voor mijn online training er kwam. Ondertussen geef ik al jaren online coachings rond winst, geld, vrijheid, passief inkomen en wat je een gelukkige en vrije ondernemer maakt alsof het me nooit eerder moeite heeft gekost.¬†

Wees dus niet angstig om te beginnen, zelfs de meest succesvolle goeroe’s onder ons hebben deze angsten moeten overwinnen.¬†

online training maken cursus online workshop passief inkomen geld verdienen meer geld verdienen omzet ondernemen productiviteit vrijheid ideale klant en niche ki mde graeve

Online trainingen maken: Hulp & ondersteuning

Heb je mijn podcast al beluisterd? Daar heb ik verschillende podcastafleveringen rond online trainingen, deze kan je beluisteren op Spotify, Apple podcast, Google podcast of mijn website. Abonneer je volledig gratis en blijf zeker volgen want er komen nog massa’s afleveringen rond online trainingen en de optimalisatie errond. ¬†

Mijn meest gebruikte technische gadgets

Ik zei het al technische snufjes kunnen me in eerste instantie niet bekoren, ik vind het vermoeiend om uit te zoeken wat het beste werkt en wat ik maar beter links kan laten liggen en om die reden schreef ik deze blog. Zodat jij niet meer dezelfde lijdensweg moet afleggen als ik ūüėÖ?¬†

Eerst en vooral wil ik het met jou hebben over een microfoon en dan specifieker over deze, ik gebruik hem nu reeds enkele jaren en ben nog steeds dolgelukkig met de resultaten. Je kan hem instellen op verschillende standen zodat je makkelijk kan switchen tussen interviews en solo-opnames.

Mijn favoriete microfoon

Voor een warme, volle stem met een zeer goede prijs-kwaliteit.

Een online training werkt niet zonder camera 

Oké, misschien ben je nog niet op het punt dat je je gezicht voor de camera wil tonen, maar probeer het toch! Want door oefening wordt het steeds makkelijker en na een tijdje wordt het als je tweede natuur. 

Qua prijskwaliteit zijn alle webcams van het merk Logitech echt meer dan goed genoeg. Ik zette ze hier even op een rijtje voor je. 

Het beeld is alvast veel helderder, een nadeeltje vind ik soms dat hij moet scherpstellen, maar daar kan je niet onderuit. Voor sommige lives die ik doe kies ik voor de camera van de Logitec, minder kwaliteitsvol dan de Yeti die ik hierbovenaan voorstelde maar soms zorgt het ervoor dat je beweeglijker bent. 

Een online training vraagt het juiste licht.  

Het is onaangenaam om naar iemand te kijken die niet mooi belicht is daarom is het dus best belangrijk om je gezicht voldoende goed te belichten met de juiste temperatuur en eerlijk gezegd vind ik dat nog steeds niet altijd makkelijk, zeker als er geen daglicht in de buurt is. 

Werk je vaak met je smartphone en maak je vooral stories als vlogger dan is deze super om te gebruiken. Je kan hem overal aan vastmaken en je hebt ook nog eens de mogelijkheid om verschillende hulpstukken te plaatsen. 

Een online training maken: groot geschut!

Hierboven liet ik je al zien dat je kleine ringlights kan gebruiken voor je smartphone. Maar je hebt ook grote ringlights. Deze omvatten een veel groter oppervlak en zijn ideaal om trainingen te geven, ik gebruik deze. 

Een voordeel is dat je ook hier je smartphone kan op plaatsen. 

Het statief is smal, waardoor je niet met de poten in de weg zit en dat is echt een grote meerwaarde om mee te werken. 

Je hebt ook een handige afstandsbediening! Zo kan je deze op afstand bedienen. 

Let wel op: Je hebt een stopcontact nodig om deze te gebruiken. 

De Elgato ring light

Heel sterke prijskwaliteit & handig statief + multifunctioneel gebruik.

Extra ringlight gadget voor je online training te maken: 

Oké, misschien ben je nog niet op het punt dat je je gezicht voor de camera wil tonen, maar probeer het toch! Want door oefening wordt het steeds makkelijker en na een tijdje wordt het als je tweede natuur. 

Qua prijskwaliteit zijn alle webcams van het merk Logitech echt meer dan goed genoeg. Ik zette ze hier even op een rijtje voor je. 

Het beeld is alvast veel helderder, een nadeeltje vind ik soms dat hij moet scherpstellen, maar daar kan je niet onderuit. Voor sommige lives die ik doe kies ik voor de camera van de Logitec, minder kwaliteitsvol dan de Yeti die ik hierbovenaan voorstelde maar soms zorgt het ervoor dat je beweeglijker bent. 

Een online training maken met een koptelefoon  

Ik ben een absolute Apple fan dus je gaat me alleen maar horen opscheppen over de AirPods, één van de leukste cadeautjes die ik mezelf ooit heb gedaan. 

Ik heb deze gekocht en gebruik hem voornamelijk tijdens interviews, zo heb ik geen gigantische koptelefoon op en zitten er ook geen draden in de weg. Maar ook tijdens het joggen beluister ik mijn podcasts opnieuw om eventuele fouten te achterhalen en dan zijn de AirPods ideaal. 

Een big ass koptelefoon

Ja hoor! Deze gebruik ik ook voor mezelf. Ik hou van het noise cancelling effect. 

Je hebt echt het gevoel in je cocon te zitten en voor montages vind ik dit het alleraangenaamst werken. 

Hij is zeker en vast niet goedkoop, maar hij is het wel meer dan waard. 

Een tip: Twijfel je budgettair gezien? Dan raad ik aan om eerst te gaan voor een draadloze koptelefoon omdat ik persoonlijk dit meer gebruik in mijn trainingen dan de Bose. 

 

Bose koptelefoon

Online trainingen maken: Hulp & ondersteuning

Heb je mijn podcast al beluisterd? Daar heb ik verschillende podcastafleveringen rond online trainingen, deze kan je beluisteren op Spotify, Apple podcast, Google podcast of mijn website. Abonneer je volledig gratis en blijf zeker volgen want er komen nog massa’s afleveringen rond online trainingen en de optimalisatie errond. ¬†

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven