SEO uitleg:

Wat is het, wat doe je ermee en hoe brengt het je in godsnaam geld op?

Wat is SEO? 

Seo zorgt ervoor dat je gevonden wordt in zoekmachines zoals Google & Pinterest en dat is ook meteen waarom het zo belangrijk is, dit zijn nl. letterlijk mensen die op zoek zijn naar wat jij hebt te bieden. Dat kan op het eerste zicht weinig te betekenen hebben, maar wanneer je je website optimaliseert en ervoor zorgt dat alles in elkaar klopt a.d.h.v. leads, funnels, affiliate marketing dan houdt de mallemolen nooit op en begin je echt passief geld te verdienen. 

Als ik het heb over leads, funnels, affiliate marketing dan heb ik het over vrij gevorderde technieken, maar die leer je wel in deze workshop

Wat is het gevolg?

  • Je krijgt meer verkeer op je website.
  • Je krijgt warme bezoekers op je website. 
  • Het zorgt ervoor dat mensen je vinden online. 
  • Je krijgt een beter imago en meer geloofwaardigheid. 
  • Je zal meer omzet genereren. 
  • Je zal minder moeten werken.
seo uitleg kim de graeve cursus online productiviteit workflow workshop fotograeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches -2

SEO uitleg: Stap n°1 Een plug-in 

Als je een WordPress-site hebt, installeer je best een plug-in zoals Yoast. Die controleert of je SEO goed zit. Bij andere providers heb je wellicht iets gelijkaardigs. In dat geval zoek je op Google: “Seo plug-in + je provider”.

Meer hierover? Vind je in deze video (en volg me terwijl op IG, want daar hoor je me hier vaak over praten) 

SEO uitleg n°2: kernwoorden of keywords

Kies een kernwoord of keyword dat gerelateerd is aan je pagina. Bij mij is dat voor deze blog vb. “SEO uitleg”. Maar dat zou ook gewoon “SEO” kunnen geweest zijn. Je kiest een woord waarom je hoopt dat mensen je gaan zoeken op Google. 

Als je werkt met een plug-in zal daar een specifiek vakje voor voorzien zijn zodat je dat daar kan invoeren. 

De plug-in zal je helpen om je tekst te optimaliseren. Dus volg vooral de handleiding van je SEO-plugin. 

Extra tip: Zorg ervoor dat je tekst aangenaam leesbaar is en dat je echt focust op een pagina waar je klant blij mee is en veel aan heeft. 

Seo uitleg n°3: Tekst

Het is belangrijk dat je voldoende tekst op je pagina schrijft met een minimum van 300 woorden. Zonder tekst is er nu eenmaal geen SEO of tekst om terug te vinden voor je klant. 

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit zo leuk vind om te horen, maar 300 woorden is echt helemaal niet zoveel. Bijvoorbeeld. als ik mijn tekst bekijk tot nu ben ik zeker al tot 300 woorden gekomen. 

Ik kies ervoor om toch verder te gaan met de uitleg rond SEO omdat ik nog niet klaar ben, maar ook omdat ik mijn potentiële klant, jij dus, zo goed mogelijk wil bedienen. In de hoop dat je mijn aanpak kan appreciëren en later of nu een cursus aankoopt waar dit zeer uitgebreid wordt besproken zodat je alles tot in de puntjes leert en niet meer moet uitzoeken. 

Bekijk de volledige video met uitleg hier. 

Seo uitleg n°4: De ALT-tekst  

De Alt-tekst is een moeilijke naam voor de “naam van de afbeelding/video. Het is niet 100% hetzelfde maar het hoort samen en je zal ook zien dat het invullen van de ALT-tekst net onder of boven de naam van de afbeelding staat. 

Zorg dat je afbeelding of video ook de juiste keywords of kernwoorden bevat. Om een voorbeeld te geven: Wanneer je de bovenste afbeelding zal downloaden hier in de blog zal je zien dat het woord vooraan ook hier “SEO uitleg” zal omvatten en zo ben ik terug een stap dichter bij het optimaliseren van mijn pagina voor de SEO. 

Bekijk de volledige video met uitleg hier

 

SEO uitleg n°5: De META-omschrijving

De META-omschrijving is wat je te zien krijgt om Google als mensen je opzoeken. Die omschrijving kan je gewoon onder je keyword invullen als je je pagina of blog bewerkt. Een voorbeeldje: 

uitleg SEO basis fotografe kim de graeve

 

SEO uitleg n°6: Afbeeldingsgrootte

Maak dat je afbeelding niet te groot is, want daardoor werkt je pagina trager. Canva is een gemakkelijk programma om je pixels in te stellen en daarna te exporteren op pakweg 60 tot 70% kwaliteit. Ik merk dat een pixelbreedte van 933 langste zijde ideaal werkt. Ik zou aanraden niet boven de 1000 te gaan. Daarna gebruik ik JPEG-mini en de plugin Smush (woocommerce) om de afbeelding nog kleiner te maken, dankzij de plug-in en de extra app boet je niet in om kwaliteit maar win je erg veel op snelheid. Ik installeerde ook een plug-in om bestanden nog meer te comprimeren op mijn website. Bij WordPress is dat Smush, maar er zijn er zeker nog andere.

Jpgmini daarentegen is het enige programma dat ik aanraad om je foto’s rechtstreeks te verkleinen op je computer. 

seo uitleg kim de graeve cursus online productiviteit workflow workshop fotograeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches -2 113 1

Concreet   

Dankzij mijn SEO heb in zo’n 1000 bezoekers per dag en sta op Google bovenaan met de dingen die ik het belangrijkste vind. 

Pas op: Als je pagina’s aanpast dan duurt het zo’n 3 tot 6 maanden eer dat aangepast is in Google. vb. ik heb zonet heel mijn website vernieuwd en alles aangepast dus ik zal een dip hebben de komende 3 à 6 maand. 

Besluit: Start nu met SEO, zelfs wanneer het niet perfect is, want perfectie bestaat niet. 

Wil je je graag in de materie verdiepen? 

  • Ik heb trouwens een podcastaflevering met Stijn. Daarin hebben we het onder meer over SEO maar ook de 5 meest voorkomende fouten op ondernemers hun website. Beluister hem hier.
  • Op deze blogpost krijg je nog meer info over SEO.
  • In de IG TV 7day challenge  hoor je me 7 video’s lang spreken over SEO.
  • Een goed boek over SEO vind je hier

Wil je graag weten hoe je echt passief kan gaan ondernemen? Dankzij deze kennis over SEO en affiliates?

Schrijf je dan in voor de affiliate workshop” 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top