Financiële Vrijheid: Houden ze ons doelbewust dom in 2024?

Worden mensen dom gehouden op basis van financiën? Dat is een vraag waar ik mezelf al zo vaak over heb afgevraagd. Ik schrik er soms echt van hoe weinig ruimte er bijvoorbeeld al in het lager en middelbaar onderwijs wordt gemaakt om te praten over financiën en hoe dingen werken. Wat we wel leren op de lagere en middelbare school is vooral heel hard werken en je best doen om goede cijfers te behalen, waar we dan trots op zijn. Maar er wordt eigenlijk nauwelijks aandacht besteed aan efficiëntie en hoe we zo veel mogelijk resultaten kunnen behalen in zo min mogelijk tijd.

Wetenschappelijke studies rond financiën

 1. Sparen en schulden: Een onderzoek uitgevoerd door de Federal Reserve in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat bijna 40% van de Amerikanen niet genoeg spaargeld heeft om een onverwachte uitgave van $400 te dekken zonder geld te lenen of bezittingen te verkopen. Een ander onderzoek, zoals het National Financial Capability Study, heeft aangetoond dat een aanzienlijk deel van de Amerikaanse huishoudens schulden heeft die hoger zijn dan hun bezittingen.

 2. Financiële geletterdheid: Het OECD Programme for International Student Assessment (PISA) onderzoek heeft aangetoond dat veel studenten in ontwikkelde landen een laag niveau van financiële geletterdheid hebben. In landen zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië bleken veel studenten niet in staat om eenvoudige financiële taken uit te voeren, zoals het begrijpen van een bankafschrift of het vergelijken van leningen.

 3. Pensioenplanning: Onderzoeken zoals de jaarlijkse Retirement Confidence Survey in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat veel Amerikanen zich zorgen maken over hun financiële zekerheid tijdens het pensioen. Velen hebben geen adequaat spaarplan voor hun pensioen en hebben geen idee hoeveel ze nodig zullen hebben om met pensioen te gaan.

 4. Impulsieve aankopen en levensstijlkeuzes: Onderzoek uitgevoerd door marketingbedrijven en consumentengedragsanalisten hebben aangetoond dat veel consumenten gevoelig zijn voor impulsieve aankopen, vooral onder invloed van reclame en marketing. Een studie gepubliceerd in het Journal of Consumer Research suggereert bijvoorbeeld dat consumenten vaak geneigd zijn om impulsief te kopen wanneer ze zich gestrest voelen.

 5. Kredietkaartenschuld: De Federal Reserve heeft regelmatig gegevens gepubliceerd over het totale bedrag aan kredietkaartenschuld in de Verenigde Staten, dat vaak in de honderden miljarden dollars loopt. Deze gegevens laten zien dat veel mensen afhankelijk zijn van kredietkaarten om hun uitgaven te financieren en dat velen moeite hebben om hun schulden af te lossen.

Leren investeren Kim De Graeve

Is investeren en financiële vrijheid voor ondernemers of particulieren?

investeren is net zo belangrijk voor ondernemers als voor particulieren. Eigenlijk kan niemand financieel vrij worden zonder te investeren. Je kunt weliswaar veel geld verdienen, maar je kunt niet financieel vrij worden zonder te investeren. Als particulier is investeren de enige manier om financieel vrij te worden.

Korte termijn visie: harder werken voor je financiële struggles

Als je toegewijd werkt en je inspanningen verhoogt, zoals het aantrekken van meer klanten of het verhogen van je prijzen, zal dit over het algemeen resulteren in een toename van je inkomsten. Echter, dit is slechts een korte termijnbenadering. Op de lange termijn kan dit leiden tot vermoeidheid en uitputting, waardoor je uiteindelijk op financieel gebied moet inleveren. Een meer duurzame strategie is dus essentieel.

Het zou wenselijk zijn als financiële educatie, met nadruk op lange termijnplanning, al op jonge leeftijd wordt geïntroduceerd, misschien zelfs al op de lagere school. Investeren is een vaardigheid die ontwikkeld moet worden, en dit vraagt om een doordachte aanpak.

Investeren zonder plan: Casinospelen

Mensen investeren soms zonder duidelijk plan, hopend op een positief resultaat, maar dit is eigenlijk niets anders dan gokken. Investeren is een vaardigheid die je moet leren, en bij Money Unlimited bieden we de mogelijkheid om deze vaardigheid te ontwikkelen. Ik zal hieronder ook het programma nog eens vermelden.

Op vrijdag 15 maart geef ik een gratis sessie hierover via kimdegraven.be/livesessie. Vergeet je zeker niet in te schrijven, het is volledig kosteloos. Investeren is vergelijkbaar met het leren van tafels of aardrijkskunde; het vereist in het begin wat tijd en moeite, maar het is niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Het is eerder een kwestie van begrijpen en dan kun je ermee aan de slag. Helaas nemen de meeste mensen niet de tijd om dit te doen, waardoor ze uiteindelijk gokken met hun geld en veel verliezen.

Het verleden biedt geen garantie voor je financiële toekomst

Wanneer je op een gokkende manier investeert, loop je natuurlijk het risico om veel geld te verliezen. Maar als je investeren leert, zorg je ervoor dat je geld voor jou gaat werken. Bijvoorbeeld, wanneer je kijkt naar veilige investeringen, zijn er verschillende risicoprofielen. Hoe hoger het risico, hoe groter het groeipotentieel. Start-ups en andere nieuwe investeringsmogelijkheden hebben vaak veel groeipotentieel, maar zijn ook onzekerder.

Aan de andere kant, als je kijkt naar investeringen die zichzelf al lange tijd hebben bewezen, kun je rekenen op een gemiddeld rendement van ongeveer 7% over de hele geschiedenis. Natuurlijk zijn er nooit garanties voor de toekomst, maar historisch gezien hebben dergelijke investeringen een stabiel rendement opgeleverd.

Soms ontvang ik berichten van mensen die opmerken dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, en dat klopt.

100% bewezen in het verleden en 100% gefaald in het verleden

Tegelijkertijd is het belangrijk om te erkennen dat fiatgeld, zoals de euro, de franc, of de gulden, kwetsbaar is voor inflatie doordat het bijgedrukt kan worden. In tijden van crisis, zoals bijvoorbeeld tijdens de COVID-19 pandemie, wordt er vaak extra geld in de economie gepompt, wat resulteert in inflatie. Historisch gezien is fiatgeld, dat bijgedrukt kan worden, in alle gevallen uiteindelijk in waarde gedaald.

Daarentegen hebben de investeringsmiddelen waar ik over spreek, zichzelf in 100% van de gevallen bewezen. Het is dus een kwestie van kiezen voor zaken die zich 100% hebben bewezen, in tegenstelling tot fiatgeld dat zich in 100% van de gevallen niet heeft bewezen en vroeg of laat in waarde zal dalen. Het grote verschil ligt dus in de betrouwbaarheid en stabiliteit op de lange termijn.

Stel je voor dat je slechts 2,5 maand geleden had geïnvesteerd in Bitcoin

Als je slechts 2,5 maanden geleden, in januari 2022, 2000 euro had geïnvesteerd in Bitcoin, zou je nu meer dan 7000 euro hebben verdiend.

Als je sinds 2020, gedurende een periode van 4 jaar, elke maand 100 euro had geïnvesteerd in Bitcoin, zou je nu een bedrag van 11.000 euro hebben.

financiële vrijheid investeren bitcoin 2024

Bitcoin critici & financiële educatie

Waarom wordt er in het middelbaar onderwijs geen financiële educatie aangeboden? Waarom leren we niet dat geld niet alleen verdiend kan worden door hard te werken, maar ook door slim te investeren zodat ons geld voor ons gaat werken? Waarom worden studenten niet onderwezen over inflatie en het sluipend verlies van koopkracht door belastingen en stijgende kosten van levensonderhoud?

Terwijl velen blijven waarschuwen voor de gevaren en risico’s van crypto-investeringen, rijst de vraag of deze kritiek terecht is, of dat het vooral bedoeld is om mensen ervan te weerhouden geld te verdienen, zodat ze blijven werken voor een inkomen.

Enkele Bitcoin critici die uiteindelijk Bitcoin kochten: 

 • Jamie Dimon: Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase (en JPMorgen zelf.)
 • Blackrock
 • Warren Buffett: De legendarische investeerder Warren Buffett stond bekend om zijn kritiek op Bitcoin en noemde het ooit “rat poison squared”. Echter, in 2020 onthulde een documentaire dat Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Buffett, aandelen had gekocht in een bedrijf genaamd Barrick Gold, dat indirect blootstelling heeft aan Bitcoin mining. 

 • Paul Krugman: Paul Krugman, een gerenommeerde econoom en winnaar van de Nobelprijs voor Economie, was een uitgesproken criticus van Bitcoin en beschreef het als een “ponzifraude”. Echter, in 2021 werd bekend dat Krugman Bitcoin als een investering had gekocht. 

 • Nouriel Roubini: Nouriel Roubini, ook bekend als “Dr. Doom” vanwege zijn pessimistische voorspellingen over de economie, heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevaren van Bitcoin en cryptocurrency’s. Toch bleek uit een rapportage in 2021 dat zijn vermogensbeheerbedrijf, Roubini Macro Associates, in het verleden Bitcoin had gekocht als onderdeel van zijn portefeuille.

Het is opmerkelijk dat sommige van de meest uitgesproken critici van Bitcoin uiteindelijk betrapt worden op het kopen van deze digitale valuta. Ze lijken te handelen in strijd met hun eerdere standpunten.

Is er misschien een naderende financiële crisis op komst?

Niet alleen wordt er massaal Bitcoin aangeschaft, maar ook goud; onder andere heeft de centrale bank van China haar goudreserves gedurende 16 opeenvolgende maanden aanzienlijk uitgebreid. Deze voortdurende aankopen door centrale banken, met China voorop, gaan maar door. Dit is voor het eerst sinds 1967 dat centrale banken zo’n grote hoeveelheid goud hebben aangekocht, een jaar voor 1970.

Weet je wat er gebeurde in 1970? – Precies, een van de grootste economische crisissen aller tijden.

Hoe bescherm je jezelf tegen een financiële crisis?

Om jezelf te beschermen tegen een crisis, is het belangrijk om te investeren in activa die niet onderhevig zijn aan de invloed van de overheid en die niet zomaar bijgedrukt kunnen worden. Dit omvat bijvoorbeeld:

 1. Edelmetalen: Goud en zilver zijn traditioneel gezien veilige havens tijdens economische turbulentie, omdat ze intrinsieke waarde hebben en niet afhankelijk zijn van het monetaire beleid van de overheid.

 2. Onroerend goed: Investeren in vastgoed kan een goede manier zijn om je te beschermen tegen inflatie, aangezien vastgoed vaak waarde behoudt en zelfs in waarde kan stijgen tijdens economische onzekerheid.

 3. Cryptocurrencies: Sommige mensen zien cryptocurrencies, zoals Bitcoin, als een vorm van digitaal goud vanwege hun beperkte aanbod en decentralisatie, wat ze minder vatbaar maakt voor de invloed van overheden.

 4. Diversificatie: Het spreiden van je investeringen over verschillende activaklassen kan helpen om je risico te verminderen en je vermogen te beschermen in geval van een crisis.

Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van economische ontwikkelingen en om kritisch te blijven ten opzichte van het beleid van de overheid. Het kan nuttig zijn om financiële educatie te zoeken en te leren hoe je jezelf kunt beschermen tegen inflatie en andere economische risico’s. Leer het hier.

Moet je veel geld hebben om te investeren en financiële vrijheid te ontgrendelen? 

Veel mensen denken misschien dat ze te weinig geld hebben om te investeren. Dat is echter niet helemaal waar, omdat investeren draait om het ontwikkelen van een gedragspatroon. Als je eenmaal dat patroon hebt ontwikkeld, zul je steeds beter kunnen investeren, ongeacht de hoeveelheid geld die je aanvankelijk kunt inleggen. Het gaat niet alleen om snelle winsten op korte termijn; het draait om het kijken naar de lange termijn en wat dat voor je kan betekenen.

Ik kan uit eigen ervaring spreken, want ik ben begonnen met heel weinig. In mijn arme dagen kon ik slechts twintig cent per maand opzij leggen. Maar ik ben toch begonnen, ondanks de moeilijkheden. Nu hoor ik vaak mensen zeggen dat ik makkelijk praten heb, maar dat was niet altijd het geval. Ik zou graag willen dat mensen stoppen met te zeggen dat iets niet mogelijk is, omdat…

Mijn missie is eigenlijk om mensen aan te moedigen te kijken naar wat wel mogelijk is, in plaats van zich te laten verlammen door angst. Als het gaat om investeren, denken mensen vaak dat ze al hun geld kunnen verliezen. Maar in werkelijkheid kun je alleen verliezen wat je erin hebt gestopt. Dus als je wilt beginnen met slechts tien euro per maand, omdat je angstig bent, is dat prima. Je zou die tien euro kunnen verliezen, maar je zou ook kunnen profiteren, vooral in 2024 en 2025, aangezien er momenteel veel groeipotentieel is. Na 2025 zal de situatie waarschijnlijk echter weer veranderen.

Elke euro die je investeert is er eentje waarbij je minder hard zal moeten werken

Mensen realiseren zich vaak niet dat het niet alleen mogelijk is, maar ook daadwerkelijk gebeurt. Daarom is het zo belangrijk om te leren hoe je ermee om moet gaan. Je kunt niet zomaar geld investeren en er niet meer naar omkijken. Hoewel dat misschien werkt voor sommige investeringen, geldt dat niet voor allemaal. Daarom is het essentieel om dit te begrijpen. Het gaat er eigenlijk om dat je een klein bedrag investeert, waardoor je geld voor jou begint te groeien. Terwijl je dat doet, kun je je andere uitgaven blijven doen, maar ondertussen groeit je investering.

Die tien euro die je per maand investeert, betekent tien euro per maand minder hard werken. Als je honderd euro per maand investeert, hoef je al honderd euro per maand minder te werken. In het begin gaat het misschien langzaam, maar dan begint het plotseling snel te groeien. In de afgelopen twee jaar heb ik mensen begeleid bij het leren investeren en niemand heeft geld verloren, dat is het eerste dat ik wil benadrukken. De meesten hebben hun geld zelfs verdubbeld of zelfs meer. Dus ik wil graag benadrukken dat het heel goed mogelijk is.

Het is belangrijk om niet meteen al je spaargeld te investeren, want dat kan erg riskant zijn. Het is jammer dat mensen niet leren hoe ze met geld moeten omgaan van jongs af aan. Natuurlijk is het begrijpelijk, gezien de situatie waarin we ons bevinden, maar we leven in een interessante tijd, waarin technologische ontwikkelingen zoals robotica en kunstmatige intelligentie de middenklasse steeds meer doen verdwijnen omdat veel banen binnenkort kunnen worden vervangen.

A.I en ontwikkeling op de financiële (arbeids)markt

Het tempo van verandering versnelt enorm. Neem bijvoorbeeld eens drie jaar de tijd om te zien wat er allemaal gebeurt. Onlangs circuleerde er een video van Will Smith die spaghetti at. Het bijzondere was dat deze video was gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Een jaar geleden zag het er nogal amateuristisch uit, maar nu, na een jaar, ziet het er eigenlijk behoorlijk briljant uit.

Copywriter ontslaan omwille van A.I

In slechts een jaar tijd zijn er enorme stappen gezet. Zo heb ik bijvoorbeeld een copywriter kunnen laten gaan, omdat alles tegenwoordig door AI wordt gedaan. Het werkt geweldig en ik hoef me geen zorgen te maken over menselijke fouten. Dit is slechts een voorbeeld van de veranderingen die momenteel plaatsvinden en die alleen maar toenemen.

Dit roept wel de vraag op waarom er zo weinig wordt geleerd over geld en hoe je het kunt laten werken voor je. In plaats daarvan worden mensen vooral klaargestoomd voor de traditionele industrie.

De industrie wordt steeds meer overgenomen door automatisering en robotica.

Dit brengt echter de vraag met zich mee: waar blijf je dan als individu? Het is een feit dat steeds meer mensen in financiële moeilijkheden zullen komen, simpelweg omdat ze niet weten hoe ze moeten navigeren in deze veranderende economie of omdat ze hun baan verliezen door automatisering.

Wat er waarschijnlijk zal gebeuren, is dat de overheid steeds meer zal moeten bijspringen om deze mensen te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van subsidies, zoals we hebben gezien tijdens de coronapandemie. Hoewel dit op korte termijn kan helpen, heeft het op lange termijn gevolgen voor ons allemaal. Wanneer de overheid geld bijdrukt om subsidies te financieren, leidt dit tot hogere inflatie en uiteindelijk tot een daling van de koopkracht. Dit betekent dat alles duurder wordt, en wie hier het meest onder lijdt, is de middenklasse.

Om inflatie tegen te gaan, is het belangrijk om te investeren. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar investeren is een effectieve manier om je geld te beschermen tegen de gevolgen van inflatie en zelfs te laten groeien. Er zijn veel aspecten aan investeren en het kan overweldigend lijken, maar het is belangrijk om bewust te worden van de impact ervan.

Mensen kunnen vaak met ethische bezwaren komen tegen investeren, maar het is mogelijk om ethisch en verantwoord te investeren volgens je eigen waarden en normen. Het is belangrijk om niet toe te geven aan excuses en de uitdaging aan te gaan om te leren en te investeren in plaats van passief te blijven.

Over het financiële en  investeren praten? Dan word je geblokkeerd op social media 

Ik begrijp echt niet waarom dit niet wordt onderwezen op lagere scholen, zodat mensen leren hoe ze hun geld voor zich kunnen laten werken. Je hoeft echt niet veel te investeren om mooie resultaten te behalen. Het is niet zo dat je met slechts 5 euro per maand miljonair wordt, dat heb ik niet gezegd. Maar je kunt wel prachtige resultaten behalen en je leert een vaardigheid die je op alle gebieden kunt toepassen. Als je leert hoe je met je geld moet omgaan, zul je ook betere beslissingen nemen op andere vlakken, waardoor je financieel sneller kunt groeien.

Wat ik ook vaak zie, is dat ik bijvoorbeeld op social media heel vaak wordt geblokkeerd. Momenteel heb ik meer dan 13.000 volgers op Instagram, maar negen van de tien keer worden mijn video’s offline gehaald vanwege scams. Dus als ik iets zeg over geld of investeren, word ik geblokkeerd. Hoewel ik het weer kan aanvechten en mijn video’s na een paar dagen weer online staan, heb ik daar soms gewoon geen zin in. En tijdens het proces blokkeer ik het soms zelf ook nog eens. Dus dan denk ik, laat maar zitten. Ik heb het niet nodig.

Ik bedoel, ik ben al financieel vrij, dus mijn focus ligt vooral op het helpen van zoveel mogelijk mensen om in overvloed te leven op basis van geld. Ik geloof echt dat wanneer mensen niet langer het gevoel hebben dat ze tekort komen op financieel gebied, er een verschuiving plaatsvindt. Niet alleen omdat ze meer geld hebben, hoewel dat natuurlijk mooi is, maar ook omdat ze anders gaan denken over geld. Er is altijd genoeg geld, en zodra mensen dat beseffen en geloven, zullen ze er anders mee omgaan, waardoor het beter kan circuleren.

Armoede de wereld uit helpen dankzij financiële educatie

Mijn enige missie is uiteindelijk om zoveel mogelijk honger en armoede uit de wereld te helpen. Hoe doe je dat? Door de westerse mentaliteit te veranderen en te laten zien dat we zoveel hebben, zodat het beter kan circuleren en we beter nadenken over hoe we ons geld besteden. Het gaat niet om denken, het gaat om voelen.

Ik heb onlangs een video gemaakt waarin ik uitleg hoe geld beter kan circuleren. Ik zal de link hierboven plaatsen, zodat je erop kunt klikken en het kunt bekijken. Hiermee bedoel ik niet dat je al je geld aan goede doelen moet geven, omdat de meeste goede doelen niet gericht zijn op het elimineren van armoede in de wereld, maar eerder op het in stand houden van een gevoel van slachtofferschap. Maar dat is een ander verhaal waar ik niet te diep op in wil gaan.

Mijn intentie blijft echter hetzelfde. Ik zal blijven verschijnen en blijven doen wat ik kan. Soms vraag ik me af of het de moeite waard is om mijn tijd hieraan te besteden, maar ik blijf het doen. Het is grappig hoe dingen soms lopen. Zoals nu, kan ik bijvoorbeeld niet live gaan op Instagram. Deze video moest eigenlijk een Instagram live worden, maar nu plaats ik het maar op YouTube. Het lijkt erop dat ik constant word beperkt en geblokkeerd om mijn boodschap te verspreiden, gewoon omdat ik praat over geld.

Ik heb lange tijd het aanbod om een blauw vinkje te kopen, waarmee je account beschermd zou zijn tegen scams, geweigerd. Ik vind dit hypocriet en oneerlijk, want waarom kan een platform als Instagram niet vanaf het begin regelen dat je alleen een account kunt aanmaken als je je identiteit hebt geverifieerd? Op die manier kunnen scams worden voorkomen. Het proces hiervoor is heel eenvoudig.

Scammers en identiteitsfraude op sociale media kan voorkomen worden

Stel je voor dat iemand identiteitsfraude pleegt met mijn naam. Ze contacteren dan mijn volgers. Sommige mensen trappen erin, zonder zelfs te controleren of mijn naam correct is gespeld. Maar het is nog steeds hun eigen verantwoordelijkheid. Sommige mensen worden boos op mij, terwijl ik er niets mee te maken heb. Ze moeten hun bronnen verifiëren en niet zomaar alles geloven. Ik ben het slachtoffer, niet zij. Het is frustrerend dat ik hiervoor moet betalen, terwijl het eigenlijk een probleem van het platform zelf is.

Hebben ze er wel eens over nagedacht dat veel social media platformen scams toelaten en daar ook nog eens geld aan verdienen? Dit is hoe geld vaak op een negatieve manier wordt gebruikt. Dus, terugkomend op de vraag of mensen dom worden gehouden op financieel gebied en constant verleid worden met beloften, ik word er soms gek van dat dit gebeurt. Het is eigenlijk wel grappig als je er zo naar kijkt, maar het blijft frustrerend.

Van introvert met podiumvrees naar succesvolle live coaching (mijn verhaal + tips) Kim De Graeve

De overheid houdt de investeringswereld en financiële educatie rond geld nauwlettend in de gaten

Anderzijds, ongeveer twee jaar geleden, wilde ik een investeringscursus lanceren. De cursus heette “Money Unlimited” en had nog niet eens live moeten gaan toen de overheid al ingreep. Ik werd gedwongen om alles te blokkeren en mocht de cursus niet langer verkopen, zonder dat ze zelfs maar de inhoud hadden bekeken. Dit gebeurde waarschijnlijk omdat iemand melding had gemaakt van mijn plannen. Vervolgens moesten ze al mijn lessen doornemen en goedkeuren voordat ik verder kon. Ik mocht zelfs niet zeggen dat de cursus was goedgekeurd door de overheid.

Na bijna zes maanden offline te zijn geweest, mocht ik eindelijk de cursus weer online zetten, zonder verdere aanpassingen. Een jaar later kreeg ik echter weer te horen dat ik extra disclaimers moest toevoegen.

 Ik vroeg me af of ze een keer langs konden komen om mijn community te laten zien hoe deze instantie scams herkent zodat m’n deelnemers dit zelf kunnen herkennen. (Dat leek me een mooie aanvulling op mijn input). Helaas kreeg ik als reactie dat dit niet tot hun takenpakket behoort.

Voorkomen of genezen? 

Dit bracht me tot een gedachte: wat is nu eigenlijk het meest effectieve? Moeten we blijven proberen om aids te behandelen nadat mensen het hebben opgelopen? Of zouden we ons moeten richten op het voorkomen dat mensen aids krijgen in de eerste plaats?

Met de toenemende aanwezigheid van scams en de complexiteit ervan, vooral met de opkomst van AI, wordt het steeds moeilijker om ze te ontdekken. Daarom is het essentieel om deze vaardigheden te leren. Helaas worden deze aspecten op geen enkele manier onderwezen.

 

In essentie roept deze blog op tot actie: om te leren investeren, financiële geletterdheid te bevorderen en bewust te zijn van de impact van technologie op onze financiële systemen. Het streven naar financiële vrijheid is niet alleen een persoonlijk doel, maar een stap naar het verminderen van armoede en het vergroten van welvaart voor iedereen.

Balans tussen werk en privé vinden: deze manier werkt écht!​ Kim De Graeve

Leren over financiële zaken en investeren? 

In mijn inzet voor het vergroten van financiële geletterdheid en het bevorderen van investeringsvaardigheden, geef ik een uitgebreide cursus over investeren. Het doel van deze financiële cursus is om mensen te helpen begrijpen hoe ze hun geld effectief kunnen laten groeien en financiële vrijheid kunnen bereiken.

Wat deze financiële cursus uniek maakt, is dat deze volledig gratis is. Ik geloof sterk dat financiële educatie voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht hun financiële situatie. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze cursus kosteloos aan te bieden, zodat mensen van alle achtergronden en inkomensniveaus kunnen profiteren van waardevolle kennis over investeren.

Door deze financiële cursus gratis aan te bieden, hoop ik een positieve impact te hebben op het leven van velen door hen de tools en kennis te geven die ze nodig hebben om financieel succes te bereiken. Ik geloof dat door het delen van deze waardevolle informatie, we samen een wereld kunnen creëren waarin financiële welvaart voor iedereen mogelijk is. Schrijf je hier gratis in. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven