Geld investeren in Goud of Crypto? Wat is het verstandigste?

In een wereld waarin financiële keuzes schijnbaar eindeloos zijn, rijst één vraag steeds vaker op: waar moeten we ons geld investeren? Goud, met zijn tijdloze reputatie als een veilige haven, en crypto, met zijn belofte van baanbrekende technologie en hoge rendementen, zijn beide aantrekkelijke opties voor beleggers over de hele wereld. Maar welke van deze twee is de juiste keuze voor jouw portefeuille?

In deze blog “Geld investeren in Goud of Crypto” duiken we dieper in op de eeuwenoude kwestie van goud versus crypto. We onderzoeken de voor- en nadelen van elke investering, bespreken recente marktontwikkelingen en bieden waardevolle inzichten om je te helpen de beste beslissing te nemen voor jouw financiële toekomst. Dus, ben je klaar om te ontdekken welke investering het beste bij jou past? Laten we beginnen met het verkennen van de fascinerende wereld van goud en crypto.

Geld investeren in goud of crypto? Is het tijd om winsten veilig te stellen?

De recente stijging van Bitcoin naar nieuwe hoogten heeft beleggers aan het denken gezet over de waarde van alternatieve investeringen, met name goud. Op het moment van schrijven heeft één bitcoin een waarde van €65.000, wat gelijk staat aan de prijs van 1 kg goud. Dit roept de vraag op of het verstandig is om winsten uit cryptocurrency’s veilig te stellen door ze om te zetten in goud.

Hoewel Bitcoin een ongelooflijke groei heeft doorgemaakt, blijft goud een betrouwbare en tijdgeteste safe haven in tijden van economische onzekerheid. De recente stabiliteit van de goudprijs in vergelijking met de volatiliteit van Bitcoin kan investeerders aantrekken die op zoek zijn naar bescherming tegen marktschommelingen. Het is echter belangrijk om een gebalanceerde portefeuille te behouden en niet al uw investeringen in één enkele activaklasse te concentreren.

Tip 1: Spreid je investeringen

Combineer zowel cryptocurrency’s als edelmetalen zoals goud voor een gebalanceerde en veerkrachtige investeringsstrategie.

Het combineren van cryptocurrency’s en edelmetalen zoals goud in een investeringsportefeuille biedt diverse voordelen en kan resulteren in een gebalanceerde en veerkrachtige strategie. Hier zijn enkele redenen waarom deze aanpak gunstig kan zijn:

  1. Diversificatie: Door zowel cryptocurrency’s als goud op te nemen, spreid je je risico’s over verschillende activaklassen. Dit betekent dat je niet volledig afhankelijk bent van de prestaties van één enkele markt. Als de waarde van cryptocurrency’s bijvoorbeeld daalt, kan goud als een buffer fungeren en vice versa. Diversificatie helpt het risico te verminderen en de stabiliteit van je portefeuille te vergroten.

  2. Inflatiebescherming: Zowel cryptocurrency’s als goud hebben eigenschappen die hen kunnen beschermen tegen inflatie. Cryptocurrency’s, zoals Bitcoin, hebben een vast aanbod, waardoor ze bestand zijn tegen devaluatie door overmatige geldschepping. Goud heeft historisch gezien dienst gedaan als een hedge tegen inflatie, omdat de waarde ervan vaak stijgt in tijden van monetaire verruiming. Door beide activa in je portefeuille op te nemen, bescherm je jezelf tegen de erosie van de koopkracht van fiatvaluta’s.

  3. Rendementspotentieel: Zowel cryptocurrency’s als goud kunnen aanzienlijke rendementen opleveren voor beleggers. Cryptocurrency’s hebben in het verleden enorme winsten laten zien, met sommige munten die exponentieel in waarde zijn gestegen binnen korte periodes. Goud heeft daarentegen een lange geschiedenis van waardestijging en wordt vaak gezien als een veilige haven tijdens economische onrust. Door beide activa te combineren, profiteer je van het potentieel voor groei in zowel de digitale als de fysieke activaklasse.

  4. Flexibiliteit en liquiditeit: Het opnemen van zowel cryptocurrency’s als goud in je portefeuille biedt flexibiliteit en liquiditeit. Cryptocurrency’s kunnen gemakkelijk worden verhandeld op digitale beurzen en bieden snelle toegang tot kapitaal. Goud daarentegen wordt wereldwijd erkend als waardevolle activaklasse en kan gemakkelijk worden omgezet in fiatvaluta of andere activa indien nodig. Door beide te bezitten, heb je verschillende opties om je investeringen aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

Geld investeren in Zilver: Ondergewaardeerd en Klaar voor Groei

Een andere interessante ontwikkeling is de goud/zilver ratio, die momenteel op 89 (wat inhoudt dat 1 gram goud 89 keer duurder is dan 1 gram zilverstaat), ver boven het historische gemiddelde van 63. Dit betekent dat zilver relatief ondergewaardeerd is ten opzichte van goud, waardoor het een aantrekkelijke optie kan zijn voor investeerders op zoek naar koopjes.

De stijgende vraag naar zilver wordt ook gestimuleerd door industriële toepassingen en een groeiende interesse in edelmetalen als hedge tegen inflatie. Ratio handelaren zien de huidige situatie als een kans om zilver in te slaan voordat de prijs zich aanpast aan het historische gemiddelde.

Kim De Graeve geld investeren goud of crypto

Tip 2: Profiteer van ondergewaardeerde activa zoals zilver door geld te investeren voor de lange termijn.

Het potentieel voor groei kan aanzienlijk zijn, vooral gezien de historische goud/zilver ratio.

De historische goud/zilver ratio verwijst naar de verhouding tussen de prijs van goud en zilver en wordt vaak gebruikt door beleggers om te bepalen of een van de twee metalen relatief over- of ondergewaardeerd is ten opzichte van de ander. Deze ratio kan beleggers inzicht bieden in mogelijke kansen voor groei, vooral wanneer de huidige ratio afwijkt van het historische gemiddelde.

In de loop der jaren heeft de goud/zilver ratio aanzienlijke schommelingen vertoond. Het historische gemiddelde van deze ratio ligt meestal rond de 60 tot 70, wat betekent dat één ounce goud ongeveer 60 tot 70 keer duurder is dan één ounce zilver. Echter, in tijden van economische turbulentie of marktonzekerheid, kan deze ratio uit balans raken, waarbij goud relatief duurder of goedkoper wordt ten opzichte van zilver

Chinese Goudreserves en de Wereldwijde Impact

Tip 3: Houd rekening met mondiale trends en geopolitieke ontwikkelingen bij je geld investeren.

China’s centrale bank heeft haar goudreserves voor de 16e maand op rij uitgebreid, wat bijdraagt aan de recordhoogte van de goudprijs. Met een toename van circa 390.000 troy ounces in januari, heeft de bank nu in totaal ongeveer 2.257 ton goud in bezit. Deze aanhoudende aankopen door centrale banken, met China voorop, spelen een sleutelrol in de kracht van goud als een veilige haven.

De groeiende vraag naar goud in China weerspiegelt de zorgen over het economische herstel en de vastgoedmarkt, wat investeerders aanspoort om hun toevlucht te zoeken in edelmetalen. Deze trend heeft niet alleen lokale, maar ook wereldwijde implicaties voor de goudmarkt en kan de prijzen verder opdrijven.

Banken en Economische Onzekerheid rond geld investeren: De Rol van Goud als Veilige Haven

Recente aankondigingen van banken zoals New York Community Bancorp (NYCB), die $1 miljard aan kapitaal willen werven te midden van uitdagingen zoals dalende aandelenprijzen en veranderend leiderschap, benadrukken de voortdurende economische onzekerheid. Deze situatie kan leiden tot een verlies van vertrouwen bij klanten en een domino-effect veroorzaken bij andere regionale banken.

In tijden van financiële instabiliteit zoeken beleggers traditioneel naar veilige havens, zoals goud, als bescherming tegen verliezen op de aandelenmarkt. De recente aankondiging van NYCB heeft de interesse in goud als een veilige haven mogelijk verder aangewakkerd.

Tip 4: Wees alert op tekenen van economische instabiliteit en overweeg het opnemen van goud in uw portefeuille als bescherming tegen risico’s in de financiële sector.

Macro-Economische Factoren en de Invloed op geld investeren in Goud

Ten slotte hebben macro-economische factoren, zoals de mogelijke renteverlaging in juni, een aanzienlijke invloed op de prijs van goud. Volgens de CME FedWatch Tool is de kans op een renteverlaging zo’n 72%, wat kan leiden tot een zwakkere dollar.

Een zwakkere dollar is vaak gunstig voor de prijs van goud, aangezien investeerders op zoek gaan naar alternatieve activa om hun koopkracht te behouden. Dit benadrukt opnieuw de rol van goud als een hedge tegen inflatie en economische onzekerheid.

Tip 5: Blijf op de hoogte van macro-economische ontwikkelingen en analyseer hoe deze uw beleggingsstrategie kunnen beïnvloeden. Een mogelijke renteverlaging kan de vraag naar goud stimuleren, dus wees voorbereid om hierop te reageren.

Wil je meer leren over slim geld investeren in goud en crypto?

Onze blog biedt waardevolle inzichten en tips voor investeerders, maar als je echt diepgaande kennis wilt opdoen en je investeringsvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, dan is onze gratis training over investeren precies wat je zoekt!

In deze training onthullen we geavanceerde strategieën, delen we praktische tips en bieden we stapsgewijze begeleiding om je te helpen succesvol geld investeren in goud, crypto en andere activa. Of je nu een beginner bent die zijn eerste stappen zet in de wereld van investeren of een ervaren belegger die zijn kennis wil uitbreiden, deze training is geschikt voor iedereen.

Mis deze kans niet om je financiële toekomst te versterken en meld je vandaag nog aan voor onze gratis investeringstraining! Klik op de onderstaande link om je plek te reserveren:

Schrijf je hier gratis in 

Investeer in jezelf en ontdek hoe je jouw financiële doelen kunt bereiken met onze deskundige begeleiding. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze community van succesvolle investeerders!

Veel gestelde vragen

Waarom is het belangrijk om geld te investeren in zowel goud als crypto?

Geld investeren in zowel goud als crypto biedt diversificatie, waardoor je risico’s spreidt en je portefeuille veerkrachtiger maakt tegen marktschommelingen.

Doe grondig onderzoek voordat je geld investeert in nieuwe cryptomunten om het potentiële rendement en risico’s te begrijpen.

Houd rekening met macro-economische factoren zoals inflatie en monetaire beleidsbeslissingen bij het investeren in goud.

Ja, periodieke aankopen van goud en crypto helpen volatiliteit te verminderen en gemiddelde kosten te bereiken, wat gunstig kan zijn voor langetermijnbeleggers.

Gebruik betrouwbare platforms en beurzen om geld te investeren in crypto en bewaar je activa veilig in een offline portemonnee om ze te beschermen tegen cyberaanvallen.

Wees alert op markttrends en technische analyses bij het nemen van beslissingen over geld investeren in crypto op korte termijn.

Houd een langetermijnvisie aan bij het investeren in goud en crypto om te profiteren van mogelijke waardestijgingen en groei op de lange termijn.

Stel een duidelijk investeringsdoel en risicotolerantie vast voordat je geld investeert in goud en crypto, en overweeg om te investeren in goud- en cryptofondsen als je niet direct in individuele activa wilt beleggen.

Blijf op de hoogte van het nieuws en de ontwikkelingen in de wereld van goud en crypto om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen en kansen te identificeren in de markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven