Hoe vind je opdrachten als 'startende' ondernemer.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar daarvoor dient deze blog.

Soms loopt het gewoon allemaal niet vanzelf: 

Nieuw starten als ondernemer is gewoon niet makkelijk, het is moeilijk om jezelf naar waarde te schatten want ervaring heb je eigenlijk nog maar amper. Dus waarom zouden mensen in godsnaam voor jou kiezen. 

Dat is althans wat ik ooit dacht toen ik net startte. 

Jij hebt makkelijk praten

Veel mensen vergeten dat voor mijn succes ik ook maar een gewone starter was die op zoek ging naar mijn ondernemende zelf. 

Toen ik startte als ondernemer had ik te kampen met een burn-out (het volledige verhaal hoor je in de podcast) en zaten we in geldnood omdat er te weinig geld binnen kwam. 

De eerste maanden kon ik nog niet aan de slag, daartoe was ik niet in staat. Maar wat ik wel kon was mijn website, social media klaarzetten op mijn tempo:

Alleen… Wist ik nog niet zo goed hoe ik zou moeten schrijven want ik dacht dat ik niets interessants te vertellen had, dus ook mijn SEO was niet helemaal wat het moest zijn. En ik durfde amper mijn Facebookpagina publiceren uit angst wat anderen van me zouden denken. 

online training maken cursus online workshop passief inkomen geld verdienen meer geld verdienen omzet ondernemen productiviteit vrijheid ideale klant en niche ki mde graeve

Opdrachten vinden: Het zou niet lukken op die manier.

Ik nam een blad papier en schreef alles op wat in mijn gedachten kwam qua ideeën. Alles wat ik zou kunnen doen! 
Eén van die ideeën die spontaan tevoorschijn kwamen, waren alle bedrijven waar ik graag eens mee zou werken. Ik besloot om hier verder op te focussen en kreeg al snel een mooie lijst bedrijven en klanten die bij mijn persoonlijkheid pastten. 

Toen ik klaar was koos ik ervoor om elk bedrijf te contacteren, allemaal, één voor één. Liefst via telefoon of persoonlijk en ik contacteerde ze vanuit mijn hart en met veel inzicht in hun bedrijf, want het waren nu eenmaal bedrijven die ik super vond. 

Ik mocht aan de slag met een tiental bedrijven en tot op vandaag zijn er nog 2 lopende contracten (6 jaar later), de anderen contacteren me sporadisch.
Ze groeiden mee met mijn bedrijf en betalen vandaag de prijs zoals die is, dus het is met heel veel waardering voor elkaar.  

opdrachten vinden als ondernemer: Marketing

Vandaag zou ik zeggen: Flyers zijn dood. Maar ik heb daar wel het één en ander over te zeggen in deze blog
Lees hem zeker als je meer wil leren over het vinden van klanten. 

Deze tactiek duurde eventjes, maar na een tijdje begonnen de opdrachten binnen te sijpelen. Het leuke was dat ze zeiden: “ja, i zag je poster hangen en dan een week later zag ik een flyer elders, dus het was ment to be”.. Voor de klant volgde het ment to be, maar voor mij voelde het eerder als: “Yes! Ik heb de flyers en posters goed verspreid”.

Je moet overdrijven in hoeveelheid. Het mogen er massa’s zijn! Laat je eigenwaarde niet in de weg zitten. (als je daar moeite mee hebt is dit boek zeer interessant) 

3 reacties op “Opdrachten vinden: Hoe doe je dat als ondernemer?”

  1. Hey Kim!

    Ik zit hier ook echt mee in de knoop… En dan vooral omdat ik echt niet goed weet waar ik overal moet ‘aanbellen’. Deze zomer ben ik verliefd ge worden op de filmwereld. Ik ging eerst aan de slag als assistentie opnameleiding omdat ik echt 0 ervaring heb en ik toch eens op een filmset wou staan. Nu heb ik de lief de voor setfotografie ontwikkeld maar weet ik echt total niet hoe je jezelf zo verkoopt. Ik heb wel wat beeldjes van deze zomer maar be lange niet genoeg om voor te leggen aan zo een productiehuis… Heb jij ervaring met setfotografie en hoe je zo ‘aan den bak’ geraakt? Ik ben echt fan van je groep en blogs!

    Groetjes,

    Celine Dhont

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top