Veel gestelde vragen over Freedom Unlocked

Of ikzelf committed genoeg ben en of ik echt iets nieuws ga leren, alles over belemmerende overtuigingen en gewoon doen weet ik al. Toch laat ik me af en aan tegenhouden om echt door te pakken en te doen wat er te doen is om vooruit te komen.

Dit is (pardon my french); ‘regelrechte bullshit’. Je kan niet alles weten over limiterende gedachten. Want het heeft honderden lagen. het feit dat je zegt ‘ik weet alles over limiterende gedachten’ is simpelweg omdat je het blijkbaar wel kent maar niet begrijpt.

Daarnaast gaat het niet over begrijpen noch weten, het gaat over toepassen. Limiterende gedachten, schaduwkanten, kan je nooit alleen tackelen, want dat zijn je blinde vlekken. En dat is ook meteen de reden waarom je niet doet wat je moet doen voor jezelf.

Daarnaast gaat mijn programma niet over limiterende overtuigingen (wel een deel omdat je niet anders kan). Bij mij gaat het over een strategisch plan opmaken en daar krijg je alle tools voor o.a limiterende gedachten tackelen om dit te bereiken. Maar het is dus geen programma ‘limiterende gedachten’ checken.

Ik raad vooral aan om de verkooppagina nog even goed door te lezen, omdat dit ook zo vermeld staat. (Ik ben nu even wat hard hoor, dat weet ik… Maar dat is vooral omdat het zo’n paradoxale vraag is waarin ontzettend wat weerstand zit gebasseerd op limiterende gedachten’.

Ik heb niet genoeg geld, Ik zou eigenlijk eerst een keer uw traject moeten volgen om dan duidelijk te zien waar het fout gaat en er echt al heel mijn leven nauwelijks geld op mijn rekening staat.

Dat leer je in Freedom Unlocked, niet kunnen sparen is geen ‘toevalligheid’. Dat is een patroon, als je nu niet kan sparen dan kan je dat ook niet met veel geld.

Na Freedom Unlocked zal je perfect weten hoe dat komt en hoe je daarmee aan de slag kan gaan.

Ik heb wel ook weinig energie (inclusief medisch labeltje)
Als je het genoeg bevestigd dan wordt het je waarheid. Wil je energie opwekken? Ga dan iets doen waar je energie van krijgt. (Leer je in Freedom Unlocked.

 

Ik vind het zo moeilijk voor mezelf te denken.
Hoelang ga je nog besluiten door anderen laten nemen? Zolang je dat laat doen leef je niet je eigen leven en dat gaat ten koste van je energie, tijd en geld.

 

Ga ik er genoeg uithalen? Gaat het voldoende toevoegen aan de dingen die ik eigenlijk al weet?
Ja grappig hé, de meeste mensen die alles weten, doen vooral niet zoveel. Dus dan stap je niet in Freedom Unlocked voor het weten, maar maak je het besluit om eindelijk te doen. Andere intentie, veel waardevoller. 


Ik ben altijd heel erg afgeleid, ik denk dat ik het niet ga behalen.
Dan heb je nog een besluit te maken. Focus hebben we nl wel voor de belangrijke dingen. Of ben je al ooit toen je je kinderen hoorde af te halen op school, ineens uitgekomen in de Ikea waardoor ze op school moesten blijven slapen? Hou op.

Tuurlijk niet.

 

Je weet gewoon niet wat je doel is, of je wordt er helemaal niet warm van (dus het is je doel niet) dan is er uiteraard geen focus. (Als een aannemer mij iets uitlegt over onze bouw hoor ik hem ook niet).

Gelukkig leer je dat allemaal in Freedom Unlocked. Zodat je dit nooit meer hoeft te overkomen. Maar eerst, heb je een besluit te maken; ‘Het besluit dat je het hoe dan ook zal behalen, kost wat kost’ is de helft van het werk en het belangrijkste onderdeel van jouw slagen. 

Ik heb angst dat ik het niet ga snappen.
Dan vraag je mij voor extra uitleg en dan neem ik alle tijd dit uit te leggen zodat je mee bent.

Mijn patronen zijn zo hardnekkig, daardoor twijfel ik.
Ze zijn zo hardnekkig omdat jij ze in stand houdt. Dus de vraag is, wat is het voordeel van deze overtuiging. Je ego gaat meteen zeggen; “Niets” maar je hebt er verdomd veel voordeel aan anders zou je het niet doen.

De volgende vraag is, wat kost jou deze overtuiging?
Zeg niet alles, want alles betekent niets.
Wat concreet. Ga daarmee aan de slag, schrijf het vandaag duidelijk uit, ga voelen.

En maak dan eindelijk een besluit, anders ben je de rest van je leven je patronen.
And zoals Suus Beukema zo mooi zegt: “If you don’t own your shadows they will own you!”

Ik wil echt mijn kijk op geld veranderen, ik merk dat jij anders denkt Kim en dat is te leren dat heb ik gemerkt in de Challenge, waar is bij jou de safetyriem eraf en zit er bij mij nog op?

 

Mijn riem is er af op het punt dat ik niet meer bang ben wat jij van mij denkt. Daardoor kan ik veel eerlijker zijn tegen jou en daardoor kan ik mensen echt helpen. Maar stoot ik automatisch mensen af die niet willen geholpen worden (die willen die eerlijkheid niet horen) en op die manier kan ik er weer op vertrouwen dat de juiste mensen, die echt willen geholpen worden bij mij aansluiten.

Geen zorgen, jouw kijk op geld zal veranderen. Maar alles hangt aan elkaar vast, geld is een vergrootglas. Dus al je limiterende gedachten, alles wat je gelooft over jezelf etc, wordt vergroot op geld. Dus vaak gaat het zodanig weinig over geld in essentie, dat dat een automatisch gevolg is. De riem valt ervanzelf af tijdens Freedom Unlocked, en je weet al dat er een riem is! Dat is de eerste stap, de rest is makkelijk!

Ik ben bang voor m’n medische klachten
Ik heb echt nodig van je dat je ophoudt met jezelf te identificeren met je ziekte. Als je dat niet kan dan ben je niet klaar voor Freedom unlocked. En dan stuur ik je met veel liefde naar iemand die je daarmee kan helpen. (mail me in dat geval effe) 

Blijven de video’s altijd beschikbaar?
Ja!

 

Ik denk zo vaak hoe dan?
Ja, als je dit denkt dan raad ik je absoluut aan om in te stappen in Freedom Unlocked. 

Een persoonlijke vraag: Wat aan jou of in jou maakt dat je zo sterk bent in het overstijgen van je gezin van herkomst en alle patronen daarin?
Serieus wat innerwerk. Altijd zelfreflecteren en eerlijk zijn tegen mezelf, no matter what.
Ik ben trouwens zeker dat ik nog heel wat patronen heb die ik niet heb ontdekt.

Telkes je een deur sluit, omdat je iets hebt overwonnen denkt je innerlijke ziek; YES! Nu kan eindelijk die andere open.

Dus de reis eindigt nooit, je krijgt altijd een nieuwe deur om mee aan de slag te gaan. En in begin vind je dat kut, maar als je ziet hoeveel vrijer je ervan wordt, hoe blijer je wordt dat er een nieuwe deur opengaat naar de volgende beerput.

Echter blijven veel te veel mensen in de beerput hangen en zich identificeren. Waardoor ze ze nooit sluiten en naar de volgende deur kunnen.

Dat is wanneer mensen zich verliezen in zelfontwikkeling en zichzelf de hele verkeerde kant uit puzzelen.

 

Ik twijfel of ik uit de ratrace zal kunnen stappen zelfs na Freedom Unlocked

Dan is de vraag of je dat wel echt wilt? Want jij hebt het te willen. Het besluit te nemen dat je dit hoe dan ook gaat doen. In de ratrace zitten is makkelijk, hoef je niet veel na te denken, hoef je niet veel acties te ondernemen. Comfy toch? Jij besluit of je dit doet of niet, afhankelijk of je wilt of niet. 

Kan ik het ook zelf zonder Freedom unlocked? 

Als je precies weet wat je wilt, hoe je daar naartoe moet werken, wat je supertalent is, je money mindset goed zit, als in je kan het aantrekken, je kan het makkelijk verdienen, analyseren en financiële plannen opzetten dan kan je het zonder Freedom Unlocked. 

Ik heb discipline als een bom, maar ik twijfel of ik genoeg energie heb.
Dan heb je geen discipline maar doorzettingsvermogen. Dat zijn 2 verschillende dingen. Van werken aan je zielsdroom krijg je energie, van werken aan een droom die niet echt van jou is verlies je energie. Als iemand zegt tegen je dat je dik bent en je gaat om die reden gaan afvallen, dan is de intentie niet puur (je valt af omdat je wilt dat die persoon je leuk vindt) en dus verval je in je oude patronen. Als je wilt afvallen omdat JIJ 100% dat besluit maakt omdat JIJ energieker wilt zijn, dan zal je slagen.

Ik wil eerst een duidelijk plan voor ik instap:
Het is net omgekeerd, in Freedom Unlocked leer je precies hoe je je plan kan opmaken zodat het klopt (en je niet je ladder tegen de verkeerde berg aanzet). Bij de vraag ‘Hoe doe ik dat dan?’ Dan ben je een perfecte match voor Freedom Unlocked.

Ik moet eerst helder weten wat ik wil en dan kan ik instappen:
Het is logisch dat je niet weet wat je wilt, we zijn in onze jeugd geconditioneerd om te doen wat anderen van je verwachten. Onbewust weet je het wel, daardoor zit je met het gevoel; ‘is dit het nu?’…En ‘waarom ben ik nooit helemaal tevreden?’ Jouw innerlijke stem roept je en is klaar om ontrendeld te worden, dit doen we in Freedom Unlocked door gerichte vragen. 

Kan ik ook een factuur krijgen? -Ja absoluut! 

Ik ga het niet volhouden; 

Tuurlijk wel, het enige wat je nodig hebt is een besluit. Hoe cool is het als je nu zou zeggen; ‘Vroeger hield ik nooit wat vol… Maar mijn nieuwe ik kan de wereld aan.’ Dit is het enige besluit wat je voor jezelf hoeft te maken. Iets niet volhouden heeft niets te maken met een identiteit, wel met een patroon wat je hebt gecreëerd door het elke keer toe te laten op te geven.

Daarnaast; Je kan dit echt wel:

  • Heb je kinderen? Hou je dat vol? Dan kan jij dat wel. 
  • Heb je huisdieren? Leven ze langer dan 4 maanden? Dan kan je dit
  • Overleeft de meerderheid van je kamerplanten 4 maanden? same!

Ik twijfel of FU bij mij past en word aangetrokken door het geld, gaat het genoeg over geld?
Er zit een heel groot stuk in over geld, dit is namelijk heel belangrijk en 1 van de drie pijlers. Als je twijfelt heb ik echter nodig waar jij naar op zoek bent. Dus kan je mij hier wat meer kadering over geven? Ofwel in de q&a (vandaag of morgen) ofwel via mail info@kimdegraeve.be

Leer ik van jou hoe ik erachter kom wat ik precies wil brengen?
Deze vraag is te vaag, wat bedoel je daarmee? Kan je mij hier meer kadering over geven door mailtje te sturen of je vraag te verduidelijken?

Ik kan nooit live komen en mis elke live sessie;
Dat is geen probleem, er zijn verschillende mensen die dit voorhebben voorbije edities. In dat geval is het belangrijk dat je je voorbereid en je vragen vooraf stelt. (ik kom persoonlijk nooit live in trajecten die ik volg. ik kijk graag nadien 2x, spaar ik dubbel zoveel tijd uit) dus dit is heel persoonlijk.

Daarnaast is het 1-1 gesprek met manu simpelweg in te plannen wanneer je maar wilt. 

Wat is de commitment die jij naar mij aangaat? Want wat als ik het even niet meer zie zitten en er niet uitgeraak?
Hiervoor zijn 2 mogelijkheden; 1. Het is een strategisch probleem wat je niet ziet, dan kom ik elke week live op donderdag, en behandel iedereens vragen.
2. Is het een mindset probleem? Dan boek je meteen in met Manu en heb je vaak de volgende dag al je gesprek staan.
Wat ik nodig heb van JOU is dat je het mij ALTIJD laat weten als er wat is, ik kan daarin gerust zelf mijn grenzen aangeven. En die zijn aan mij om te bewaken, maar ik kan NIET zien wat er scheelt als je het me niet zegt. De plaats daarvoor is altijd het vragenformulier. (wil je nog extra toelichting geven die je niet gezien wilt hebben door de groep dan stuur je me nog een extra mail) Niet via DM, niet via sms, niet via alle gekke kanalen die je kan bedenken, want dat zie ik dan toch over het hoofd; enkel via mail en vragenformulier.

 

Ik heb al eens een traject gevolgd en dat was niet wat ik verwachtte, ik was teleurgesteld.
Ik snap dat je eerder al een traject hebt gedaan en dat je niet kreeg wat je zocht, dat heb ik zelf ook al eens gehad, dat was een bittere pil van 16k, maar de les die ik eruit leerde was de volgende; Ik wist eigenlijk al dat het niet paste, ze sprak niet mijn taal, ze was erg opdringerig (ik moest toen betalen terwijl ze aan de telefoon hing). Ik heb toen geleerd altijd te luisteren naar mijn intuïtie. Soms is dat moeilijk, want soms zijn dingen spannend en dan weet je het niet goed van waar de buikpijn komt. Maar ik kijk vooral naar deze drie dingen:

1. Begrijp ik de persoon in wat die zegt (voel ik me krachtig als zij/hij tegen mij spreekt en voelt zijn of haar intentie aldus zuiver?)
2. Heb ik het gevoel dat de persoon mij altijd naar de mond zou praten gewoon zodat ik zou instappen?
3. Ben ik akkoord met de visie die de persoon heeft?
4. Wat zeggen de reviews? (niet alleen op website, maar ook op Google) – Alsook de negatieve reviews, meeste negatieve reviews zijn bullshit, veel mensen vinden het makkelijk om de vinger naar een ander te wijzen terwijl ze zelf niet deden wat nodig was. Maar sommigen hebben een bepaalde waarde in hun review die jij ook belangrijk vind en die wil je wel even checken.

 

Ik vraag me af of ik me verstop achter nog een opleiding en of dit me effectief vooruit zal brengen.

Dit kan alleen jij zelf bepalen. Echter vraag ik me af waarom je je wil verstoppen, want dat laat ik namelijk niet toe. Mijn traject gaat niet over consumeren en videootjes kijken. Je moet zelf aan de slag en je zal ook moeten implementeren. En heb je niets gedaan? Dan kan ik je ook niet helpen, want ik bouw op wat jij aan het doen bent.

Misschien is het tijd om al die opleidingen waarachter je je verschuilt in de vuilbak te ditchen, want blijkbaar kan dat onopgemerkt. Daarnaast is het effectief vooruitbrengen om die reden echt aan jou. Welk besluit heb je hier te nemen. En hoe krachtig voel je je als je zegt; Ik krijg wat ik tolereer.

Je kan nog best even doorgaan met verstoppen, je kan dit blijkbaar, dus ergens moet het comfortabel genoeg zijn (meestal is dat op vlak van geld). Hoelang ga je jezelf nog opzadelen met excuses? Want jij hebt hier een besluit te maken. Jij beslist of er verandering in komt of niet.

Maar je wil wel dit besluit al nemen voor je instapt in Freedom Unlocked, want jouw besluit om je doel sowieso te realiseren, no matter what is veel belangrijker dan een plan of eender welke opleiding. (ps; Freedom Unlocked is geen opleiding, het is een traject waar je meteen implementeert)

 

Is dit wat ik nodig heb om de stappen te kunnen zetten?
Kort gezegd: Dat weet ik niet, daarvoor heb ik meer kadering nodig.
Langer antwoord; Als je doel is om een onbegrensd leven te creëren op basis van tijd, energie en geld. Ja.

 

Indien ik in deze FU niet inschrijf wanneer is dan de volgende?
Volgend jaar, ik kan echter geen garanties maken over de prijs, noch de vorm tegen die tijd.

 

Als het te mooi is om waar te zijn dan is het dat meestal ook;
Dat is ook zo, als het te mooi is om waar te zijn is het dat altijd. (niet meestal). De meeste mensen denken dat er een easy trucje is. Dat dit leven makkelijk is.
Denk je dat je hier niets voor gaat moeten doen? Dit is alles behalve te mooi om waar te zijn, je gaat uit je comfortzone moeten komen, besluiten nemen die alles behalve makkelijk zijn en je schaduwkanten aankijken die je het meest raken, zodat je een groter mens kan worden. Niets daarvan is easy.

Je zal vrienden verliezen (en daardoor ruimte maken voor anderen)
Mensen gaan van alles over je denken, want je doet rare dingen.

Ik zag in je vraag dat je zelfs niet zou durven zeggen dat je het traject doet. je zegt het dus zelf al; het is helemaal niet te mooi om waar te zijn. Het is doodeng.

 

Ik durf tegen niemand te zeggen dat ik zou deelnemen aan FU:
Ik snap dat je daar nu zo nog over denkt. En eerlijk? Het maakt niet uit. Soms zijn er dingen die je voor jezelf houdt (je seksleven kan er bijv. zo eentje zijn). Dus daarin heb jij zelf besluiten te maken.

Wat ik wel meestal zie is dat mensen in begin angstig zijn hier rond, maar tegen het einde van Freedom Unlocked vol trots gaan staan voor wat ze doen en dat andere mensen op hun beurt ook geïnspireerd worden door jouw kracht.

 

Ik vind het live gaan en uit mijn comfortzone stappen erg spannend:
Dat snap ik echt, en je kan ook veel dingen anoniem doen, je hoeft niet meteen vooraan ‘in de klas’ te gaan staan en je leven bloot te leggen ofzo. Je mag echt gerust rustig afwachten tot jij je veilig voelt. En daar doen we ook echt ontzettend ons best voor. Want jij bent even welkom als de andere deelnemers en dat is meteen wat je mag loslaten; Jij hebt evenveel recht om ruimte in te nemen als iedereen.

Daarnaast is het spannend. Elke keer ik een doelstelling maak voor mezelf krijg ik ook echt een beetje buikpijn. Je bent dus niet alleen. Eigenlijk is dat meteen de goede radar.

Als het niet een beetje buikpijn doet voor je om in te stappen van de spanning? – Dan is het simpelweg niet voor jou, omdat je er gewoon niet warm genoeg van wordt. (waar spanning op zit, zit groei)

 

Ik ben bang dat de waarde van het traject niet in verhouding staat met de prijs.
Hier is het stuk waar ik als een aapje kunstjes zou kunnen doen en je zou kunnen overtuigen van m’n waarde. Maar dat doe ik al lang niet meer.

De echte angst zit op ‘Kan ik het wel’.

En dat is het precies; Wat is het je waard als je je grootste verlangen waar maakt en daar over 4 maanden precies weet hoe je daar kan naartoe werken, zonder verdere vraagtekens?

* Wat is het je waard als je jezelf financieel kan ontzorgen, gewoon omdat jij daar alle skills voor hebt ontwikkeld?

* Wat is het je waard dat je zo hard geniet van je werk dat het niet meer voelt als werken en dat je ontzettend veel energie krijgt van alles wat je doet, dag in dag uit.

* Wat is het je waard dat je kinderen goed kunnen opgroeien en je alle tijd kan plannen zoals jou dat uitkomt

* Wat is het je waard als je je dagelijkse sleur vaarwel kan zeggen, altijd maar komende kosten en kijkt naar een stabiele toekomst?

Als je 100% zeker was dat je grootste verlangen zo zou ingelost worden? Hoeveel zou je dat waard zijn?

Dat is onbetaalbaar, de prijs van Freedom Unlocked dekt het niet. En ik weet dat dat traject dat doet. En als je ziet hoeveel prachtige reviews ik krijg van mensen dan is het daar ook klaar mee.

Maar JIJ bent degene die de besluiten moet nemen, de actie zal horen te ondernemen. En dat is inderdaad niet voor iedereen, dat is voor mensen met lef en moed.

Je kan een abonnement nemen op de sportschool, maar daarmee heb je nog geen goede fysiek. Je zal ook moeten sporten. En als je slechts 1x in de week gaat dan bouw je nog steeds geen goede fysiek op… Het werkt precies zo.

Maar je doet het wel samen met mij, er zit altijd een stok achter de deur.

 

Moet je een bedrijf opstarten voor wat je leert in Freedom Unlocked?
Nee, iedereen is anders en voor iedereen is vrijheid anders. Ik kan nu echt nog niet zien wat jij gaat doen in het traject. Daarnaast is het zo dat 50% reeds ondernemer zijn, 25% is particulier en wilt ondernemer worden, 25% is particulier en blijft particulier. Alle drie de doelgroepen zoeken vrijheid en doelen op hun eigen voorwaarden. Daar heb ik niets op te zeggen.

 

Mijn eigen acties en onzekerheden zitten mij in de weg.
En hoelang ga je jezelf dat nog voorhouden? Ik kan me voorstellen dat dat al een paar jaar een thema is, ga je dat nog een paar jaar zo uitzingen of gooi je ze eindelijk in de vuilbak? Want precies dit is een onderdeel wat je zal tackelen in Freedom Unlocked. Maar op een bepaald moment is het klaar. Je kan niet blijven bevestigen dat je x en y moeilijk vind, dat geeft je helemaal geen kracht, dus stop met het bevestigen van een verhaal wat helemaal niet waar is. Er is niets verkeerd aan je, je bent wel goed genoeg. Daarvoor heeft de natuur gezorgd, je bent precies zoals je moet zijn en dat is gewoon simpelweg iets wat je nu wel is mag gaan zien, tenzij je over 10 jaar nog steeds hetzelfde riedeltje wil afsteken. (Lijkt mij vooral vermoeiend)

 

Wat als ik het niet volhou?
Deze komt heel vaak terug en ik ben daar altijd een beetje lullig over. We denken vaak dat we opgevers zijn terwijl dat dit helemaal niet zo is, stop met het bevestigen van dingen die niet waar zijn, ze helpen je nergens heen. ik kreeg vandaag een mail van een dame die aan haar derde burn-out zit van zo hard door te duwen. In welke wereld ben je dan een opgever?? Dan blijf je gewoon gaaaaan. Stop ajb!

De dingen die echt voor je gemaakt zijn hou je vol.
En als je bang bent om niet genoeg uit het programma te halen, waarom? Als je slechts 1 module doet en die voer je consistent uit de rest van je leven, dan heb je een fantastisch leven! Mensen zijn altijd op zoek naar the next shiny thing maar in realiteit krijg je precies wat je nodig hebt en ben je altijd precies op de plaats waar je hoort te zijn om de lessen te leren die nodig zijn. En dat zal ook zo zijn in Freedom Unlocked.

En al vind je heel mijn programma shit, maar haal je dat ene fantastische ding dat voor jou werkt eruit, dan heb je precies gekregen wat je nodig had en is dat wat je alles zal brengen.

Maar er is een reden waarom klanten steeds opnieuw met mij blijven werken, elke keer opnieuw, al sinds ik fotograaf was tot nu. Omdat ze weten wat ik doe en dat ik doe wat ik beloof.

Als je denkt dat je programma’s kan blijven verkopen zoals ik dat doe als je shit verkoopt dan heb je het mis, net zoals restaurants van de radar verdwijnen en op tripadviser afgemaakt worden als het suckt is dat bij online trainingen net hetzelfde. (en waarschijnlijk nog sneller omwille van de zichtbaarheid en de hoge drempel in vergelijking met een restaurant die nog prooi kan leggen op een nietsvermoedende toerist.

 

Ik ga een traject volgen van een jaar, specifiek voor m’n zelfstandigheid, is dit te combineren?

Dat kan ik voor jou niet invullen. Wat hier wel belangrijk is is de vorm. Hierover zou ik iets meer informatie nodig hebben. Als je bijv. bij 2 mentors een traject volgt tegelijk dan spreken ze elkaar vaak tegen qua visie (iedereen heeft een andere aanpak) op die manier raak je verward omdat jij je eigen blinde vlekken niet ziet en dan werk je jezelf alleen maar tegen.

Als het simpelweg een academie traject is of een korte cursus, dan kan het geen kwaad. Freedom Unlocked vraagt van jou 2,5u per week. (excl de live sessies) en daarin heb jij zelf te besluiten of dat samen kan al dan niet, want ik kan hier geen goed antwoord op geven;

* Als ik zeg, ja combineer maar! En het lukt niet. Ben ik de schuldige

* Als ik zeg, nee doe maar niet! En je blijft hangen, dan voel ik mij daarvoor verantwoordelijk.

 

Ik ben bang dat ik er niet in zal slagen.
Dat hangt nog niet eens af van het plan, of van het traject.

Het nemen van het besluit dat je doel sowieso gaat worden gerealiseerd is veel belangrijker dan een plan. Onthou dat ontzettend goed!

Ik ga hem zelfs nog eens herhalen voor je; Het nemen van het besluit dat je doel sowieso gaat worden gerealiseerd is veel belangrijker dan een plan!

 

Met hoeveel zitten we in de groep;
Er zijn nu 22 deelnemers ingeschreven, het max. is 60. Elke groep wordt nog eens onderverdeeld in kleine groepjes van 8.

 

Ik ben al ingeschreven, hoe kan ik mij al voorbereiden?
Oh super! In dat geval perfect! Iedereen die tot maandag 29/8 inschrijft krijgt de live bonus: “Transformeer je vaag idee naar een crazy passend doel” er gratis bij. Die is heel mooi om al mee aan de slag te gaan. Daarnaast komen er nog 4 voorbereidende masterclasses aan als bonus. Deze worden over 2 weken bekend gemaakt. Iedereen die voor 1/9 inschrijft krijgt deze sowieso en plus! 

Hoe kan het dat iedereen persoonlijk wordt geholpen als je met een traject zit waar 50 a 60 mensen live komen (dat is 1 minuut per persoon)
Veel mensen geloven inderdaad dat hun verhaal speciaal is en uniek en dat niemand weet wat ze doormaken. Maar ik heb geleerd dat bijna iedereen dezelfde overtuigingen heeft: “Ik ben niet goed genoeg”
Het verhaal doet er niet toe, het zijn de oefeningen die je krijgt die het verschil maken.

Daarnaast vroeg ik naar iedereen’s verlangen in deze q&a vragenlijst en iedereen zegt hetzelfde; Rust, energie en duidelijkheid.

Iedereen die instapt in Freedom Unlocked heeft dezelfde doelen in een andere vorm. Maar nu ga ik je nog wat meer vertellen, doelen behalen ontstaat door creativiteit; en creativiteit bestaat door kruisbestuiving, door verschillende ‘cases’ te horen en de oplossingen en dus creativiteit te halen uit anderen hun verhaal om dat van jou aan te vullen;

+ Daar was ik nooit opgekomen als Janneke & Dries dat niet hadden gehad als struikelblok!
+ Hoe fantastisch, dat kan zomaar eens werken voor mij ook!
+ Laura, Dirk en Thomas werken met xxx. Dat sluit aan bij wat ik wil gaan doen, misschien kunnen we samenwerken.

Er is een reden waarom ik groepsprogramma’s doe. Je leert veel meer dan 1 op 1. Als je 1 op 1 gaat werken dan ga je nooit de creativiteit verwezenlijken die je in groep aangereikt krijgt.

Daarnaast heb je mij 16 keer in totaal 1 uur waar je al je vragen kan stellen (en ja ik behandel echt altijd alle vragen rond het programma, het is nog nooit voorgevallen dat dit niet gebeurde)

Daarnaast krijgt wel iedereen 4, 1-1 gesprekken met Manu specifiek over mindset. (ik ben de strategische puzzelaar in de groepssessies) en wordt iedereen verdeeld in groepjes van 8.

ps: op de salespagina onderaan van Freedom Unlocked bij ‘vragen’ zie je deze er ook tussen staan en een review van Charlotte. Zij benadrukt dit stuk en had dezelfde twijfels.

 

Ik ben bang voor de onzekere markt;
Ik denk dat je de verkooppagina van Freedom Unlocked opnieuw kan doorlezen. Want we gaan helemaal niet investeren. Dat is ook veel te vroeg, als je nog niet eens geld zelf kan opwekken wat zit je het dan te gooien naar externe factoren?
Je hoort eerst geld te kunnen dragen en te veel mensen gooien geld op de investeringsmarkt simpelweg omdat ze denken dat ze dan zelf het werk niet moeten doen. Maar ik zeg je nu al dat je in dat geval quasi altijd je geld zal verliezen, simpelweg omdat er te veel van afhangt voor je in je hoofd en gelooft dat het moet werken. Dus blijf daar weg en regel eerst je fundering, dat doen we in Freedom Unlocked

 

Kunnen ik en mijn man samen deelnemen aan het traject?
Absoluut, vorige editie waren er 3 koppels, deze keer zijn er 5 koppels die reeds ingeschreven zijn. Als koppel (en dat vul ik aan in volgende podcastaflevering) is het een prachtig traject om deel te nemen, maar ook mensen die alleen instapten wisten mij te vertellen dat hun relatie ontzettend gegroeid is en dat ze elkaar terugvonden.

Echter blijft het een individueel traject, je stapt dus wel elk apart in en krijgt ook allebei jullie werkboek, en coaching apart omdat wij geloven dat individualiteit even belangrijk ik in een ideaal leven, iedereen is namelijk niet wat anders en dat wil je echt helder hebben. (onderaan de verkoopspagina staat dit ook nog eens allemaal uitgelegd)

Ik ben bang voor de verandering (en dan moet ik m’n zoontje missen wegens co-ouderschap)
Dat die verandering spannend is daar is geen twijfel aan mogelijk. Je bent trouwens niet alleen daarin. 25% van de mensen antwoorden ooit in een poll van mij dat als ze genoeg geld hadden ze zouden scheiden van hun partner.

Het is te verdrietig voor woorden.

Maar je doet je kind een ontzettend plezier door te scheiden als dat is wat het beste is voor jou. Een kind wil namelijk maar 1 ding; Dat hun ouders gelukkig zijn. Je kind leeft voor jou! (echt, het zijn de meest pure wezens op aarde)

Als je kind ziet wat voor krachtige beslissing je kan maken en hoe je zelf je leven in handen neemt, dan geef je hem de toestemming om later ook 100% voor geluk te kiezen.

Geloof mij, het is die co-ouderschap meer dan waard. Je geeft hem het mooiste wat je hem cadeau kan geven.

 

Ik zie niet waar en hoe ik moet beginnen:
Dat is logisch, je kan je eigen blinde vlekken niet zien:

Zo had ik Bram die in eerste instante dacht dat hij het wel zelf kon. Hij had een manier om tegen zijn 35ste in pensioen te gaan dankzij investeren.

Bram heeft een middelmatige job, maar wanneer hij 75% van zijn loon opzij zet kan hij over 16 jaar op pensioen. (daarvoor deed hij van alles; terug bij zijn ouders wonen, hij at niet elke dag, schoenen die stuk waren kon hij plakken met lijm, spullen ging hij zoeken op het containerpark, alles werd met de fiets of te voet gedaan)

Elke euro werd drie keer omgedraaid en er werd hevig gediscussieerd over elke uitgave. Hij had een kinderwens, maar een kind kost een huis… (Laat dat maar zitten!)

Hij wilde een b&b starten in Spanje (daar is het goedkoper en warmer). En na zijn 35ste zou hij dat kunnen, eindelijk vrij!

Hij was zo trots op zichzelf, zo blij met zijn plan. Maar toen ik hem voor het eerst zag zei ik: “Wat een vreselijke gevangenis heb je voor jezelf gebouwd”.

Hij begreep het niet en was echt overtuigd dat hij het ei van columbus had gevonden.

Ik toon je graag het alternatieve levenspad: “Ga eerst even nadenken over je doel en maak het zo meetbaar mogelijk”.

In dat gesprek stelde ik hem voor een alternatieve route te gaan onderzoeken van z’n dromen te onderzoeken.

En daar ontstond de magie:

Hij ging op zijn 21ste een hypotheek aan (wat hij voordien NOOIT zou gedaan hebben, want lenen is slecht, dacht ie) voor zijn bed & breakfast in Spanje. Hij creëerde een plan waardoor zijn hypotheek zou afgelost worden door zijn huurders. Zo creëerde hij een passief inkomen dankzij zijn B&B.

50% van zijn rendement gebruikte hij om te leven en 50% investeerde hij verder, zodat zijn vermogen zou blijven groeien.

Nu was er ruimte voor z’n droomleven inclusief kinderen.

Hij droomde van een leven, maar het leven gaf hem zoveel meer dan hij zelf had kunnen verzinnen.

Dat is de kracht van denken in mogelijkheden.

Alles is mogelijk! Maar vaak zie je het niet zelf en heb je iemand nodig die je blinde vlekken wegneemt.

Ik weet dat heel veel van jullie zeggen, ik ga het eerst even zelf doen… Maar laat mij je blinde vlekken wegnemen. zodat je over 4 maanden ongelofelijk hard kan vieren, veel meer dan dat je dat nu doet.

 

Ik ben bang dat als ik instap ik eigenlijk wil zeggen dat ik het niet zelf kan;
Tuurlijk kan je het niet zelf. Dit is precies iets wat we aangeleerd kregen als kinderen; als je hulp nodig hebt dan ben je zwak.

Maar het tegendeel is waar. Je KAN je eigen blinde vlekken NIET zien. Daarvoor zal je hulp nodig hebben. Maar er is een verschil tussen; “Ik doe het zelf en ik kan altijd leunen bij anderen” of “ik kan helemaal m’n plan niet trekken en ik wil iemand die ten alle tijden m’n handje vasthoud” (Die laatste groep overigens, komt er met geen stokken in. Niet alleen omdat m’n communicatie te hard is voor mensen die steeds in de slachtofferrol kruipen, maar omdat deze mensen ook nooit dit bedrag in zichzelf zouden investeren omdat ze niet geloven in wat zij kunnen.

Het is nu al heel zwaar, 6 kinderen en veranderingen op prive en zakelijk vlak doorvoeren waardoor ik angst krijg om te springen:

Ik hoor wat je zegt, echter ben ik overtuigd dat je ook wat je nu allemaal opvangt in huis voor een groot deel kan uitbesteden.

Wat ik opmerk in het verleden is het niet persé de angst voor drukte en tijd die doorwegen. Maar eerder net dat er best veel comfort is nu (waarschijnlijk financieel) waardoor je niet hoeft te springen.

En daar ben jij niet alleen in, de meeste mensen bewegen pas als ze echt in echte, echte nood komen. Bijv. als je over een week uit je huis zou worden gezet omdat het geld op is, dan zou je zorgen dat die kinderen een dak boven hun hoofd hebben, dan zou je kost wat kost alles doen om hen eten te geven. En ja, als je daarvoor zou moeten springen zou je ook de huishoudelijke taken die nu te zwaar wegen uitbesteden omdat je daar geen geld mee verdient.

Door het elke keer te bevestigen hoe zwaar het is, maak je het je realiteit. En dat geeft je geen kracht.
Het is niet zwaar, het is comfortabel, anders zou je al lang bewogen zijn.

En hier kijk ik zelf altijd naar; ‘welke overtuiging geeft mij persoonlijk het meeste kracht’. Je mag gerust tegen jezelf vertellen dat het moeilijk is als dat je kracht geeft, maar voor mij zou dat ‘m niet zijn. 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven