Investeren in zilver: een goede zet voor de toekomst?

Zilver is een edelmetaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt als geld en als waardevol materiaal voor sieraden en gebruiksvoorwerpen. De geschiedenis van zilver gaat terug tot in de oudheid, waar het al werd gebruikt als betaalmiddel in verschillende culturen. Maar ook vandaag de dag heeft zilver nog steeds veel potentieel als investering. In deze blog bespreken we waarom investeren in zilver een slimme zet kan zijn voor de toekomst.

Interessante feiten over zilver (en het investeren in zilver)

  • Zilver is het meest reflecterende metaal ter wereld en wordt daarom veel gebruikt in spiegels, zonnebrillen en andere reflecterende oppervlakken.
  • Zilver heeft ook veel toepassingen in de medische sector, zoals in verbandmaterialen en instrumenten vanwege de antibacteriële eigenschappen van zilver.
  • In de middeleeuwen werd zilver gebruikt als medicijn tegen de pest.
  • Zilver wordt gewonnen uit zilvermijnen over de hele wereld, met Mexico, Peru en China als de grootste producenten.

Rendement op investeren in zilver

De prijs van zilver kan sterk fluctueren, afhankelijk van verschillende factoren zoals vraag en aanbod, inflatie en economische omstandigheden. Over het algemeen heeft zilver de afgelopen decennia een gemiddeld rendement van ongeveer 10% per jaar behaald, wat vergelijkbaar is met het rendement van aandelen. Het kan echter ook sterk schommelen in korte tijd, waardoor het een volatiel beleggingsinstrument is.

investeren in zilver een slimme keuze voor de toekomst kim de graeve freedom unlocked

Hoe koop je zilver?

Er zijn verschillende manieren om in te investeren in zilver. Een van de meest populaire manieren is het kopen van zilveren munten en baren. Deze zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde edelmetaalhandelaren bijv. GoldRepublic en online retailers. Het is belangrijk om te zorgen voor een betrouwbare verkoper en het zilver te laten verifiëren op echtheid door een derde partij (In deze blog lees je onderaan meer). Andere opties zijn het kopen van zilveren ETF’s (Exchange-Traded Funds) of het investeren in zilvermijnaandelen.

In welke vorm kan je zilver kopen?

Zilver kan worden gekocht in verschillende vormen, waaronder:

  • Zilveren munten: zoals de bekende zilveren Maple Leaf, American Eagle en de Philharmoniker.
  • Zilveren baren: verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten, van 1 gram tot kilo’s bij GoldRepublic.
  • Zilveren sieraden: hoewel dit niet de meest ideale vorm van investering is vanwege de hoge prijs voor de arbeidskosten, kan het wel een mooie toevoeging zijn aan uw collectie.

Waarom heeft zilver zoveel potentieel?

Er zijn verschillende redenen waarom investeren in zilver veel potentieel heeft voor de toekomst. Ten eerste is zilver schaars en wordt het steeds moeilijker om te winnen. Ten tweede wordt zilver steeds vaker gebruikt in toepassingen in de groene technologie, zoals zonnepanelen, batterijen voor elektrische auto’s en windturbines. Dit komt doordat zilver een uitstekende geleider is van elektriciteit en warmte, en daarom essentieel is voor veel moderne technologieën. Door de toenemende vraag naar groene energie zal de vraag naar zilver naar verwachting ook blijven stijgen.

Daarnaast kan zilver ook een bescherming bieden tegen inflatie en economische onzekerheid. In tijden van economische crisis kan de vraag naar edelmetalen zoals zilver en goud toenemen als veilige haven voor beleggers. Zilver is daarbij vaak goedkoper dan goud, waardoor het toegankelijker kan zijn voor investeerders met een kleinere portemonnee.

Ten slotte is er ook een interessant historisch patroon te zien in de prijs van zilver. In de afgelopen eeuwen heeft zilver meerdere malen een enorme prijsstijging doorgemaakt, gevolgd door periodes van daling. Op dit moment (2023) bevindt zilver zich in een periode van relatief lage prijzen, wat zou kunnen duiden op een toekomstige prijsstijging.

De koers van zilver de laatste 8 jaar:

Conclusie

Investeren in zilver kan een slimme zet zijn voor de toekomst, vanwege de schaarste van het metaal, de groeiende vraag naar zilver in groene technologieën en de potentieel bescherming tegen inflatie en economische onzekerheid. Het is belangrijk om te investeren met een langetermijnvisie en te zorgen voor betrouwbare verkopers en verificatie op echtheid van het zilver. Als u op zoek bent naar een alternatieve investering met potentieel hoge rendementen, kan zilver een interessante optie zijn om te overwegen.

Wil je graag leren investeren in zilver? 

Dan kan je je aanmelden voor deze gratis training. Mocht je graag al willen starten met investeren, dan kan GoldRepublic de oplossing bieden.

GoldRepublic is een interessante optie voor investeerders die willen investeren in zilver vanwege hun betrouwbaarheid, transparantie en expertise. GoldRepublic biedt de mogelijkheid om fysiek zilver aan te kopen en op te slaan in hun beveiligde opslagfaciliteiten. Daarnaast bieden ze een gebruiksvriendelijk online platform en uitgebreide informatie over de zilvermarkt en investeringsmogelijkheden. Bovendien is GoldRepublic gevestigd in Nederland, wat een betrouwbare en stabiele jurisdictie is voor investeringen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven