Affiliate beginnen: Stap voor stap

Word een affiliate partner en verdien je eerste euro's

Hoe kan je geld verdienen op een passieve manier?

Ik deel graag in de winst met mijn klanten en om die reden heb ik een affiliate programma. Maar wat is dat nu precies en hoe werkt dat?
Wel, eerst moet je je registreren: Dat gaat heel makkelijk en is op één minuut in orde.

Op die manier kan je vanaf nu een speciale link aanmaken met een code in (ook dat gaat heel erg simpel). Dat linkje kan je dan gebruiken wanneer je mijn cursussen of producten aanraadt bij anderen en wanneer zij hierop klikken krijg jij 20% commissie uitbetaalt.  

Met affiliate beginnen: Hoe werkt het precies?

Wanneer je vrienden, familie of klanten op dat linkje klikken. Dan herkent het systeem jouw unieke linkje met code. Zo weet mijn systeem dat jij recht hebt op 20% commissie. 

Het leuk is dat wanneer ze klikken, ze niet meteen hoeven te kopen, er hangt nl. 30 dagen lang een cookiegarantie aan vast d.w.z. als ze ergens binnen die 30 dagen beslissen de cursus of product aan te kopen dan krijg jij alsnog die 20%. 

Ze hoeven ook niet het product aan te kopen dat jij aangeraden hebt, je wordt ook beloont wanneer zij iets anders kopen binnen de shop want ze kwamen wel dankzij jou bij mij. 

Affiliate beginnen: Hoe kan je zelf volgen?

Jij kan op jouw beurt ook alles volgen. Want transparantie is uiteraard heel belangrijk! 

Je ziet hoeveel mensen geklikt hebben op je link en of er iemand heeft gekocht en zo kan je controleren of alles goed verloopt. 

affiliate beginnen cursus online productiviteit workflow workshop fotograeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches 12

Wanneer kan je met je affiliate beginnen?

Elke 7 dagen worden de nieuwe affiliate aanvragen gecontroleerd en goedgekeurd. Dus binnen de 7 dagen kan je aan de slag hiermee! 
Duurt het langer? Dan mag je me altijd contacteren en dan breng ik het meteen in orde. 

affiliate beginnen: Enkele interessante tips

Een leuk idee is om je linkje in je link in bio te plaatse nop instagram. Op die manier kan je heel makkelijk mensen doorverwijzen via instagram stories en hoef je niet elke keer opnieuw je linkje te plaatsen. 

Een ander leuk idee is een facebookpost maken en je link daarin plakken of. 

Of een blogje schrijven… Youtube, Tiktok… You name it, je kan het zo creatief niet bedenken. 

Extra tip: Vergeet niet om regelmatig iets te posten (vb. 1x per maand) je kan dat vb. in je agenda plaatsen op een tijdstip waar jij je goed bij voelt. Mensen moeten ongeveer 7x een bepaald merk opnieuw voorbij zien komen voor ze effectief iets kopen. 

Affiliate beginnen: Hoe enthousiaster hoe meer verkoop 

Kies een manier die voor jou goed werkt, vertel een verhaal dat je echt meent zodat je ook echt mensen raakt. Op die manier verkoop  je het allermeest omdat je minset op een positieve plaats zit. 

**Ik verkoop zelf zo’n 600 à 1000 euro per maand extra met affiliates, doe jij dat ook? 

affiliate beginnen: Wanneer krijg ik mijn commissie?

Elke 3 maanden wordt de commissie uitbetaalt bij de kwartaalafrekening, telkens op de eerste. In het geval dat je rekeningnummer niet is ingegeven krijg je een e-mail om e gegevens door te geven en dan wordt dit manueel op je rekening gestort. 

  • Je krijgt 20% op het totaal bedrag (excl BTW) 
  • Je krijgt geen melding wanneer je iets verkocht, maar je kan wel alles zelf nakijken. 
  • Je hoeft geen BTW nummer hebben om affiliate te beginnen. 
affiliate cursus online productiviteit workflow workshop fotograeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches -2

Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder in de comments en ik beantwoord zo snel mogelijk al je vragen. (of stuur een mailtje)

2 reacties op “Affiliate beginnen: stap-voor-stap”

  1. Pingback: Wat is een affiliate partner? - Kim De Graeve

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top