Geld ruilen voor tijd? Wat als het ook anders kan?

Wat is passief inkomen nu precies? 

De meeste particulieren & ondernemers ruilen tijd voor geld. Ze gaan aan het werk en krijgen loon in ruil.
Als je meer geld wilt dan moet je meer uren kloppen en dus ook harder werken. 

Met als gevolg dat er vaak burn-outs de kop op steken… Want nee, je lichaam en geest blijven dat niet volhouden. 
Je wordt ongelukkiger, gefrustreerder en dat is gewoon ook logisch.

Ik werd wakker dankzij mijn burn-out, het was echt letterlijk ontwaken! Dat kan de podcast hierover hier beluisteren. 
Maar niet alleen dat… Ik begon het gehele systeem in twijfel te trekken zodra ik het volgende leerde: 

Pensioensparen??

Al héél mijn volwassen leven spaar ik voor mijn pensioen. Tot Guido Weijers (maar ook Tim Ferris met zijn boek: The 4hour workweek) me het heuglijke nieuws verkondigde dat 25% van de bevolking z’n pensioen niet haalt 😂. Ik wist niet of ik kon lachen of huilen. 

Dus… Let’s get this straight? Ik zet mijn hele leven geld opzij voor mijn pensioen? Werk keihard… Om eigenlijk maar 75% kans te hebben dat ik er van kan genieten? 

Maar wacht want het wordt nog erger; ik begon te twijfelen aan het gegeven “pensioensparen” in het geheel. En ik ging op onderzoek uit met de vraag: 

Is pensioensparen echt zo interessant als men zegt? Of zitten er addertjes onder het gras? 

Het verdict bleek te zijn dat het luttelige fiscaal interessante voordeel dat je had aan pensioensparen tijdens je loopbaan, achteraf terug betaalde bij het afhalen van je pensioensrekening tegen je 65ste.. Uhu!? Je leest het goed. 

Dat wil zeggen dat je geen (tot weinig) voordeel hebt om te sparen voor je pensioen en slechts 75% kans hebt je pensioen te halen, ironisch toch? (zaken zoals IPT & VAPZ kunnen wel zijn nut bewijzen maar daarvoor moet je je goed laten bijstaan door een specialist zodat deze de optimale inhoud hebben voor jouw voorkeuren)

Oké! Ik weet het! Deze blog gaat niet over pensioensparen. Maar wel om je te laten zien dat geld niet persé hoeft verdiend te worden in de klassieke vorm enkel en alleen maar omdat je dat systeem zo werd aangeleerd. 

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is het niet meer ruilen van tijd voor geld. 

Dat wil zeggen dat je in eerste instantie wel iets moet opzetten qua systeem en dat vraagt uiteraard zijn tijd. Maar nadien werkt het voor jou. Jij hoeft niet meer specifiek uit je bed te komen om die werkuren telkens opnieuw te volbrengen. 

Mijn inkomsten bestaan uit 90% passief inkomen… 90%! Veel hé 😁… Dat had ik enkele jaren geleden ook nooit gedacht. Sommige seizoenen daalt (of stijgt, het is maar hoe je het precies bekijkt) het naar 50% omdat ik naast ondernemer ook fotograaf ben en dus tijdens het communieseizoen redelijk veel ga shooten omdat ik daar zin in heb.

Als je ondertussen de podcast beluisterde over mijn productiviteit en burn-out dan weet je al hoe ik heel intuïtief ben beginnen ondernemen. Eerst uit noodzaak, daarna meer en meer omdat ik dat wilde. 

Omdat ik geloof dat je echt wel kan doen wat je wilt. Dat maakt je niet verwaand of ondankbaar, nee! Dat zorgt ervoor dat je kiest voor jezelf. 
Voor jezelf durven kiezen is ook een onderdeel van houden van anderen. Als je jezelf niet kan waarderen, dan valt je hele fundering weg. (Een heel mooi boek hiervoor is dit

Het systeem wil dat je nederig bent, doet wat je gezegd wordt en wil je vooral bang houden door je te laten denken dat wat je wilt onmogelijk is, dat er schaarste is. (want daarop is het gehele systeem gebaseerd) 

Er is echter niet zoiets als schaarste of onmogelijkheid… Sinds ik weet dat één van mijn jeugdvriendinnen haar man ridder werd. ja, je leest het goed… R-I-D-D-E-R 😂. En nee, ik lach niet omdat het belachelijk klinkt. Ik lach letterlijk in het breed op dit moment, omdat het zo ontzettend mooi is en het herinnert me dag in dag uit aan al het onmogelijke dat werkelijkheid kan zijn, ook, en misschien zelfs nog meer dan ooit, de dag van vandaag. 

Ik schreef op wat ik precies wilde… En daarna zou ik het gaan optimaliseren:

  1. Locatie-onafhankelijk zijn (werken van waaruit ik maar wilde)
  2. Mijn eigen werkuren bepalen (yes please!)
  3. Doen waar ik zin in had wanneer ik daar zin in had met als gevolg dat ik vakantie zou kunnen nemen wanneer ik dat wilde, zonder dat ik me zorgen zou moeten maken over geld. 

En dan ging ik op zoek naar “de hoe”. Want HOE zou ik dit mogelijk maken. 
Ik leerde op die manier voor het eerst wat passief inkomen nu precies was en ik kwam voor de eerste keer in aanmerking met de verschillende mogelijkheden die bij me pasten (de mogelijkheden zijn oneindig – niets is onmogelijk weet je nog!) Maar je moet wel even uitzoeken wat bij je past. 

Affiliates als passieve inkomsten

In deze blog wil ik je niet alleen vertellen wat passief inkomen nu precies is. Ik wil je ook inzichten meegeven hoe je precies aan de slag kan gaan. 

Ik vertel over mijn passieve inkomstbronnen:

Affiliates: 
Dit werd mijn allereerste vorm van passief inkomen.
Affiliaties zijn een vorm van commissies.

Ik maak reclame voor een product of dienst (waar ik sowieso al in geloof) en wanneer er een artikel/ dienst wordt verkocht dankzij mijn toedoen dan krijg ik daar een commissie op. 

Of iemand anders maakt reclame voor jou (ook passief) en jij betaalt in dat geval commissie uit aan die persoon bij verkoop van jouw artikel. 

Dit is een fantastische vorm van passief geld verdienen en kan je trouwens zowel als ondernemer of particulier. 
Hoe beter je er in wordt, hoe groter de bedragen worden. En hoe meer je verbanden kunt leggen in samenwerkingen die je daarvoor niet kon zien. 

Ik heb hierover een gigantisch uitgebreide workshop rond gemaakt: 

Online cursussen
& presets

Mijn grootste bron van inkomsten is momenteel het verkopen van online cursussen & presets. 

Ik deel zelf ongelofelijk graag mijn kennis en ik geniet ervan om anderen te laten groeien. 

Wat voor mij belangrijk was, was dat ze oprecht waren. En dat ze op een kwaliteitsvolle manier anderen naar het niveau zouden kunnen brengen aangezien ik hou van iets opbouwen dat stevig gefundeerd is.

Dat vraagt een marathonloop en duurt langer qua opbouw, maar dan stort het nadien niet in als een kaartenhuisje: Trust me, als je het rap, rap voor het geld doet… Dan blijft het niet duren en val je uiteindelijk door de mand. -Alles wat te mooi lijkt om waar te zijn is het ook 😉 

Wil jij dat ook?

En wil je het vooral echt en oprecht doen? Op een manier dat het een stevige fundering heeft?

Dan heb ik daar een heel uitgebreide cursus over, waar ik tot in de puntjes laat meekijken en je een reis van 3 jaar bespaar waar ik alles stuk voor stuk moest uitzoeken: 

Print-on-demand

Stel je voor dat je foto’s, illustraties, schilderwerken, quotes… You name it! Zou kunnen verkopen op een platform in de vorm van posters, rugzakken, mondkapjes, tasjes, iphonecases.. En dat je je niet zou moeten bezig houden met het promoten hiervan, noch mails versturen, producten verzenden, retours verwerken etc, etc…

Wel, dat noemt print-on-demand. 

Dit is voor mij een vrij nieuwe vorm van inkomsten genereren. Ik ken het al een tijd, maar ben er pas sinds kort mee aan de slag gegaan (1 project per keer zeg ik altijd) 

Er komt binnenkort zeker en vast een podcastaflevering over uit (dus vergeet me niet te volgen op Spotify, Apple podcast & Google podcasts onder de naam: Fotograeven) 

Maar als je zin hebt om daar nu al mee aan de slag te gaan dan kan ik je wel al leren hoe ik het deed: 

Ik volgde een beginnerscursus bij Raisa Zwart over Print on Demand. 

Een laagdrempelige cursus van 3 uur waarbij je heel uitgebreid leert hoe je daarmee aan de slag kan gaan!
En speciaal voor mijn bloglezers mocht ik een kortingscode t.w.v. 10€ uitdelen op een al vrij budgettaire cursus! Als dat geen luxe is. 

Zie je wat ik zonet deed? 😉 Dit is passief inkomsten genereren, want inderdaad, per cursus die ik verkoop voor Raisa dankzij affiliate krijg ik ook een commissie. Maar hij is het ook wel echt waard, ik heb hem helemaal zelf betaald toen ik startte en ik sta er ook helemaal achter om hem aan je voor te stellen nadat ik hem zelf heb doorlopen.

Wil je graag leren hoe dat print-on-demand gegeven precies werkt dan kan je met de kortingscode “Fotograeve” 10€ korting krijgen 

Beleggen!

Ja hoor! Ik ben sinds een korte periode eigenaar van enkele ETF’s

Zo snel, snel gesproken klinkt dat waarschijnlijk een beetje chinees. 

Ik was voor mezelf op zoek naar een alternatief voor het pensioensparen. Want ook al heb ik 25% kans dat ik er nooit van genieten, toch wil ik wil zeker zijn dat ik kan genieten en dan liefst onder mijn voorwaarden en niet die van de bank. (die jouw geld op jouw pensioenboekje trouwens ook gebruikt om te beleggen: zij verdienen het geld ermee en jij betaalt de rekening. 

Ook daar komt er een podcastaflevering over binnenkort want ik nodigde de expert uit van LangzaamRijker (zie video hieronder)! (dus again: follow op spotify, applepodcasts, en googlepodcasts: Fotograeven 😉 

Ondertussen kan je wel al mijn stories raadplegen (onder highlights: beleggen) en als je graag aan de slag gaat met beleggen raad ik je deze absoluut aan.

Go for it!

Laatste tip rond passief inkomen

De beste tools voor alle passieve inkomsten zijn: 

1. Fb advertenties
2. SEO

Je zal zien dat hoe beter je wordt in deze 2 onderdelen hoe sterker je passieve inkomstenstroom wordt. Als je kiest voor de O2O workshop dan krijg je mijn cursus van advertenties er helemaal gratis bij.

In de cursus De ideale klant (die extreem uitgebreid is) leer je niet over passief inkomen maar leer je wel de fundering leggen om je doelgroepen aan te trekken zodat je passieve inkomsten ook effectief verkeer aantrekken door social media, seo.. Dankzij de uitgebreide en duidelijke uitleg over SEO begin je meteen op een goede manier en maak je ook geen cruciale fouten. 

Want ja, je kan passief inkomen op een verkeerde manier aanpakken. En dan geven mensen op of zeggen ze “Dit werkt niet voor mij”. Terwijl er een hele nieuwe wereld voor ze was opengegaan als ze het gewoon van de eerste keer goed hadden geïmplementeerd en ook de waarde ervan zouden ingezien hebben om in te investeren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven