Wat is en hoe vind je jouw verborgen talent?

Ontdek jouw verborgen talent.

“Mama, ik heb het gevoel dat iedereen in alles beter is dan ik”

“Waarom denk je dat Eva?” 

“In de klas ben ik altijd als laatste klaar voor rekenen en lezen” 

“Maar het is toch niet omdat anderen sneller klaar zijn dan je dat ze daarom beter zijn?” 

“Ja maar ik voel dat ik slechter ben dan anderen”

“Oké ik snap het, en is er iets waar je wel beter in bent?”

“Mhhhh, ik kan wel goed tekenen”

“Is er nog wat denk je?”

“Oh, ik ben ook goed in oplossingen bedenken wanneer er ruzie is in de klas”

“Hey Eva, dat zijn fantastische talenten”

Weet je al dat wiskunde en al dat lezen heb je niet meer nodig over een paar jaar, maar dat tekenen en die oplossingen bedenken! Wacht maar! Daar ga je grootse dingen mee doen.”

De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via Spotify, Apple Podcast, Google PodcastsOok via het Youtube kanaal kan je de video’s van de plantrekkers volgen. 

We groeien op met een onderwijssysteem dat de focus legt op wat er niet goed is.

Van jongs af aan groeien we op met een onderwijssysteem dat de neiging heeft om de focus te leggen op wat (nog) niet goed is. Vaak zijn het de laagste cijfers waar de aandacht naartoe gaan. 

Deze cijfers moeten dan minimaal een voldoende om volgens de norm te scoren. 

Alleen zit hier wel een groot nadeel aan vast: Deze manier van meten en leven creëert een cultuur waarbij voldoen aan de minimale norm belangrijker wordt geacht dan het voldoen aan de maximale norm. 

Van een 8 een 9 maken is mooi, maar hey… Eerlijk gezegd maakt het toch niet uit. 

Je gaat toch wel over. Waarom zou je dus nog meer je best doen om je talenten te ontwikkelen? 

Er is dus vooral oog voor middelmatigheid in plaats van voor talent. 

Dat is wat we in freedom unlocked juist gaan overstijgen, het middelmatige leven achterlaten en een hogere standaard voor jezelf gaan creëren. 

Er zijn enkele grote factoren waarom we niet in onze grootsheid van onze talenten durven stappen.  

#1 Omdat we het risico lopen mensen kwijt te raken… Ja, anderen gaan wat van je vinden wanneer je gaat stralen en je hart volgt. Het gevolg hiervan is dat we de neiging hebben om onze verlangens en onze sterke kanten net te verbergen en onze beperkingen net gaan benadrukken.

Je kent het wel: “Oh ik ben zo chaotisch”, “ja ik heb ontzettende uitstelgedrag” of “Ik kan soms wat te perfectionistisch zijn, sorry”… Maar ook “Ja ik ben soms wat wispelturig” en “Sorry als ik wat te fel ben”. “Het spijt me, ik heb soms wat tijd nodig om los te komen”, “Sorry dat ik zo emotioneel ben” of omgekeerd “het spijt me, ik vind het niet zo makkelijk om over emoties te praten”… 

We benadrukken onze zwakten constant. Ik ook nog steeds! Het is dus heel belangrijk om bewust te zijn van wat er uit je mond komt. Want wat je denkt ga je geloven, wat je gelooft ga je uitspreken, wat je uitspreekt? Dat is hoe anderen je zien. 

Onbewust willen we dit dus, zo blijven we veilig. Zo denken mensen niets van ons en zo raken we ze ook niet kwijt. 

Echter… Brengt dit je NIET verder op weg naar een vrij en gelukkig leven. 

Zo zei Plato: “Ik ken geen zekere weg naar het succes, alleen één naar een zekere mislukking: Het iedereen naar de zin willen maken”. 

Maar hoe komt dat? – Waarom gaan mensen iets van je denken. Waarom zijn ze niet blij voor je? 

Eén woord: Projectie

Die angst die ik daarnet omschreef om mensen te verliezen?

Die heeft je omgeving ook voor zichzelf. Als zij iemand anders zien die wilt gaan stralen dan gaan hun antennes opstaan en denken ze “oh nee, oh nee, oh nee!” En gaan ze die angst dus projecteren op jou. 

Maar projectie is ook nog wat anders… Het kan ook een allergie zijn.
Maar wat is een allergie? – Wel, als jij bijv. een vrouw over straat ziet lopen, volledig in haar kracht en vol zelfvertrouwen, borst vooruit met een diepe decolleté? Dan is de kans vrij groot dat je gaat denken “Wat is dat met die vrouw? Moet je dat eens zien lopen”… 

Dat gevoel is heel negatief, maar eigenlijk is het je onderbewustzijn die je een pijnsignaal geeft omwille van een verlangen: “Oh, ik wou dat ik meer was zoals zij, wat meer zelfvertrouwen en gewoon doen wat ik wil…”

We verwarren deze gevoelens dus enorm!

Er zijn geen sabeltandtijgers meer die ons oppeuzelen.
We leven niet meer in de oertijd. 

Er is letterlijk zelden nog iets om echt bang voor te zijn. Niets!

Maar we verwarren een emotie: “Spanning”. Vaak vinden we iets heel spannend en denken we dus dat dat heel erg eng is. Maar het is spannend!
En bijna altijd als je iets eng vond, dan besef je nadien; “Moh, was ik daar nu zo bang voor?” Tuurlijk niet, je was nooit bang! Je vond het SPANNEND! 

Maar waar komt dat vandaan? Die verwarring van spanning met angst? 

Tadaaaaaam! Ons Ego sèh!

Laat alle gekke voordelen die je hebt rond het ego achterwege.

Want er zijn stevig wat misverstanden rond ridder Ego, dus daarom een verhaal: 

Wanneer we kind zijn ontwikkelen we limiterende gedachten. Maar hoe komt dat? 

Wel, ondanks dat je ouders je alles geven wat ze kunnen (binnen hun mogelijkheden) ga jij als kind tekorten ontwikkelen. Daar kan je niet aan uit! Wat je ook denkt, en wat je ook probeert.

Die tekorten kunnen bij de kleinste dingen ontwikkelen. Bijv: Zelfs al zegt je moeder “ah wat ben jij een ontzettend lief kind” dan kan het ook zijn dat jij als kind denkt “Oei, dus ik kan ook niet lief zijn?” 

Maar jij, klein als je bent. Ziet je ouders onvoorwaardelijk graag en bent zelf zo op zoek naar liefde, die je hoopt te krijgen van je ouders dat je een bepaalde rol gaat spelen waarvan je denkt dat deze je ouders ten volle gaat bedienen. 

Deze rol noemt “Het ego”, het is jouw verdedigingsmechanisme. Ridder Ego beschermt jou! Hij doet alles om je veilig te houden en nestelt zich in je gedachten. 

Ridder ego kan je goed gebruiken als kind. Het red ons. We hebben ons ego nodig. Zelfs vandaag! 

Maar telkens als jij iets spannends wilt doen en je denkt: YES YES YES
Dan zegt Ridder Ego: NOPE! vergeet dat maar! Dat is veel te gevaarlijk 

Dus nu je groot bent is het belangrijk dat je samen met ridder ego je krachten gaat bundelen. Eigenlijk ga je naast elkaar staan en leer je je ego dat die NO NO NO echt wel YES YES YES is. 

Hoe weet je nu? Of het je intuïtie is dat NEE zegt of je EGO dat NEE zegt? 

Besef dus dat wanneer je je diepste verlangens opzij schuift dat je je blijft aanpassen aan de norm en dat je jezelf kwijt blijft raken, helemaal verscholen achter ridder ego. Je leeft in tekort, in angst, in schaarste. En dat is echt geen fijne plek om te zijn. 

Het maakt je boos, triest, op heel de wereld. Het is een plek waar fascisme, racisme, homofobie, seksisme, maar ook depressies, burn-outs en alle andere ongezonde dingen ontstaan. haat tegenover jezelf, of tegenover anderen. Geen gezonde plaats dus. 

Oké, oké Kim! We snappen het dat ego! Maar je zegt ook “volg je intuïtie, nu wordt het heel lastig…

Hoe weet je nu? Of het je intuïtie is dat NEE zegt of je EGO dat NEE zegt? 

Wel het stressgevoel ligt helemaal anders.

Denk even terug naar je jeugd. Als je verliefd was op iemand en je durfde het niet te vertellen? Dat is spanning en dus nee vanuit je ego, als je op een date bent maar het klikt eigenlijk helemaal niet en je wilt naar huis? Dat is “nee” vanuit je intuïtie.

Voel je het nog niet helemaal? Op de blog staan 2 oefeningen waardoor je emotioneel meteen het gevoel van “nee” vanuit je ego en “nee” vanuit je intuïtie kan ervaren. Surf er dus zeker naar toe (je vindt het linkje hieronder in de shownotes) zodat je deze kan ervaren en dan kan je indien je twijfelt altijd terugkoppelen. Is dit echt omdat ik het niet wil of is het vanuit angst?

We denken dat onze talenten in de huidige wereld nutteloos zijn

Oké, nu weet je de basis, hoe het komt dat we onze talenten niet weten te herkennen, hoe het komt dat we focussen op een middelmatig leven…

We denken dat onze talenten in de huidige wereld nutteloos zijn, dus bestempelen we ze als nutteloos: 

“Want hé! Wat kan je in godsnaam doen met het talent: Goed kunnen tekenen” 

Alleen zit er wat achter dat goed kunnen tekenen, iets veel krachtiger. Maar we hebben het nooit ontwikkeld. Eerst en vooral omdat jijzelf en je omgeving, denk maar aan school etc. dat niet waardevol genoeg vond om op te focussen. 

Wat zit er achter? Dat kan voor iedereen anders zijn. 

Ik kan goed tekenen, schilderen, beeldhouwen en fotograferen. Maar dat is niet mijn ware talent. Wat er achter zit was veel groter. 

De drang om te creëren, het talent om leven te blazen in dingen die nog geen vorm hebben. Maar ook het strategisch denken. Een foto neem je nl. niet zomaar, net zoals je niet zomaar een meersterwerk schildert of een beeldhouwwerk in elkaar steekt. Het vraagt iets van je, en afhankelijk wat jouw talenten zijn die erachter schuilen uit je dat in je creativiteit.

Wat ben je in godsnaam met een oog voor detail?

Maar er zijn zoveel andere dingen. Manu heeft een uitzonderlijk oog voor detail en heeft dit talent zijn hele leven genegeerd:

“Wat ben je in godsnaam met een oog voor detail?” 

Maar dat oog voor detail doet wel veel, het zorgde ervoor dat hij heel snel kon opmerken of er iets was met mensen rondom hem, waardoor hij een uitzonderlijk sterke leider werd in zijn voormalige job en een groep kon leiden zoals ik er maar weinigen dat heb zien doen, op een manier die ik benijdde. Zijn ploeg deed het namelijk allemaal voor hem. Niet voor het bedrijf, maar voor hem. 

Alleen heeft hij dit nooit bewust gedaan. Waardoor zijn talent nooit zijn ware potentieel heeft bereikt op dat punt. 

Nu is Manu loopbaan- en lifecoach en ook daar kan hij zijn talent in kwijt. 

Een talent is iets heel groots, iets wat wij zelf vaak onderwaarderen en iets wat we niet zien, omdat ons nooit geleerd is om er op te letten en het is veel groter dan iets goed kunnen, er zit veel meer achter. 

Het terug gaan herontdekken van onze talenten is het allereerste wat we nodig hebben om een vrij leven op te bouwen, of je nu in loondienst bent of werkt als ondernemer. 

Als we dat ware talent niet onderzoeken dan komen we terecht in een draaikolk van onvoldoening. Ik was fotograaf en ik zodra ik er echt goed in werd vond ik het niet meer leuk. Ik was er op uitgekeken en haalde er dus geen voldoening meer uit.

Echter zei mijn omgeving; “Maar Kim, je bent er zo goed in” en ondanks ik ze enorm respecteer en liefheb net omdat ze me willen beschermen wist ik beter. Ik volg mijn talent, niet mijn tools om mijn talent te uiten. 

Je talent is iets groots en door je te focussen daarop kan je dus niet uitgekeken raken op je leven. Dat is die vrijheid. 

Freedom Unlocked

In Freedom Unlocked gaan we samen op zoek naar jouw superskills. We gaan het vinden! En we gaan ermee aan de slag. Maar misschien kan je vandaag al een eerste stap in de goede richting doen met deze podcast aflevering. 

weinig tijd teveel werk kim de graeve online cursus passief inkomen schaalbaar beleggen productiviteit vrijheid geld liefde balans werk leven6

Op school heb ik me echt miserabel gevoeld als kind.

 Ik voelde me ongehoord, onzeker, ik had het gevoel dat je je altijd moest bewijzen tegenover alles en iedereen. Ongeliefd en ongezien. En als ik in mijn kracht ging staan zei de juf al snel: “Met die attitude kom je nergens in het leven”. 

Wanneer ik assertief was en dingen in vraag durfde te stellen dan werd ik op mijn plaats gezet en meteen weggezet als “Jij komt later nergens”. Ze zouden me nu eens moeten zien 😉 

Ik weet dat dit een verhaal is waar veel mensen zich in herkennen, om die reden heb ik het me lang afgevraagd. Hoe komt dit? 

Maar eigenlijk is het simpel… Niet alleen die focus op middelmaat, maar ook het tekort aan educatie op mentaal vlak. 

We leren schrijven, leren lezen… Man, we leren zelfs de tabel van Mendeljev.
Maar waar we helemaal niets over leren is projectie, onze talenten, ons onderbewustzijn. 

We krijgen antipest campagnes op onze schoot geworpen, maar hoe kunnen we pesten stoppen als we niet weten waar het vandaan komt? – Die projectie! Dat we pesten omdat iemand een bepaald talent heeft waar we een allergie van krijgen omdat we het zelf graag wat meer hadden gehad. 

Als je dit kan uitleggen aan kinderen en focust op bewustwording dan maakt pestgedrag plaats voor bewondering. Waarom doen we dat niet? Wel, omdat de meeste volwassen mensen zelf nog nooit gehoord hebben over projectie. 

De meeste mensen weten op een bepaald niveau wel: “Ah die is gewoon jaloers op je”… Maar daar houdt het op. Ze weten niet precies waarom. Als je kan analyseren waarom we iets doen dan haal je hele patronen onderuit. Waarom leren we dat niet aan als kind? Het is geen moeilijke materie. Het vraagt alleen bewustwording. 

Daarom is het ontzettend belangrijk dat je niet stopt met je educatie in school, maar dit blijft doen. Elke dag groeien. 

Investeren in jezelf is geen marketingtruc.

Alle rijke, gelukkige mensen die ik ken zijn die die ontzettend veel investeren in zelfontwikkeling. Rijk zijn, vrijheid, gelukkig zijn in een overvloed van tijd hangt allemaal samen. Het is één en dezelfde bewustwording. 

Want oké, je hebt je superskill, maar daarnaast heb je een gigantisch gamma aan skills die je superskill versterken en die je (nog) niet hebt ontwikkeld, omdat je daar nooit de kans toe kreeg. 

Maak niet de fout die veel mensen maken; een online cursus e.a aankopen met het idee dat je nu het hele mekka gaat leren van wat je moet weten. Jezelf ontwikkelen houdt nooit op, er is geen enkele cursus die alles zal omvatten. Je zal uit elke cursus 1 à 2 goede inzichten meekrijgen. (Zelfs uit slechte cursussen of trajecten, hoe gek het ook klinkt) 

Maar als je dat niet aanneemt dan krijg je weer een focus op schaarste; “Ah zie je wel, ik heb al zoveel boeken en cursussen gelezen en ik ben nog niet succesvol waarom zou ik dan nog eens proberen”… 

Wat hier wil zeggen is dat je weer alles in de handen legt van iemand anders. de verantwoordelijkheid legt bij de leerkracht of schrijver om jou succes te geven. 

Niemand kan jou succes geven of omtoveren tot succesvol wonder. Het feit dat die vraag gesteld wordt wilt al zeggen dat er iets fundamenteel verkeerd zit. Want ik kan je alles vertellen wat ik weet en het kan nog steeds zijn dat je geen succes hebt. 

Omdat je je verantwoordelijkheid op dat moment niet opneemt en ervan uitgaat dat wanneer je iemand geld geeft dat die persoon het voor jou gaat oplossen. 

Het gaat niet over het geld dat je in jezelf investeert maar wel over de energie die je er insteekt. 

Ik heb dit jaar 100.000 euro geïnvesteerd in mezelf en ik heb geen enkel moment gedacht dat die andere personen mij succes zouden geven maar wel ervan uitgaan dat ik 1 mega goed ding eruit zou halen waarmee ik verder kan. 

Maar als jij zegt: “oh ja ik zal maar die cursus volgen, maar eigenlijk heb ik nog 101 andere dingen te doen, dus ik pak dat er even bij en dan ga ik verder met mijn leven?”

Hate to break it to you, maar dan word je niet succesvol. In dat geval kan je beter de magische lamp van Aladdin opzoeken of meedoen met de Lotto, dat is even doeltreffend. 

Wat zit je nu het kwadratuur van de cirkel te berekenen, het is helemaal niet zo moeilijk. Je maakt het jezelf veel moeilijker dan het eigenlijk is. 

Het gaat over altijd leerbaar zijn. Hoe meer je in jezelf investeert hoe meer inzichten je krijgt.
Als je openstaat, de juiste vragen stelt en daarmee aan de slag gaat? Dan ben je op weg naar succes. 

We zijn opgegroeid in een kant-en-klaar onderwijssysteem.

Waarin we leerden dat lessen op te delen zijn in vakken. Dus als jij een cursus over ondernemen volgt dat je dan alles weet over ondernemen. 

De waarheid is dat het te groots is om te verwerken in één cursus. Er is geen enkele cursus die alles zal omvatten, het is onmogelijk.

En dan krijg je van die mensen die de cursus volledig gekopieerd overzetten op hun eigen bedrijf en dan lukt het niet en zijn ze nog niet succesvol, tuurlijk niet! We zijn allemaal anders, we zijn allemaal uniek. 

Door dingen te kopiëren op je bedrijf is het gedoemd om te mislukken. Nee, je neemt 1 of 2 giga inzichten mee en verwerkt dat in jouw bedrijf. 

Vroeger deed ik dat ook hoor pas op. Eén van de eerste grote investeringen die ik deed was ook één van de slechtste. 

Ik kwam in een groepje leiders die “hun” methoden opgedrongen alsof het de enige juiste methode was. Op zich was het traject echt oké, ik heb er veel uit geleerd. Maar er was één les in die 5 dagen die me kraakte. 

Ze hadden er niet beter op gevonden om hun ideale klant (4 in totaal voor 4 lesgevers) door onze website te laten scrollen. De commentaren waren dusdanig gemonteerd dat temptation island er bijna bij verbleekte.

De commentaren waren ongenuanceerd, zeer persoonlijk en ronduit gemeen. Ik voelde me lijkbleek trekken… En heb weken nodig gehad om ervan te bekomen. Ik voelde me dom! 

En ik weet dat sommigen dan zouden denken:

“Moh, kan je niet tegen een grapje. Of doe niet zo flauw.”

Echter dacht ik dat al van mezelf, dus zoiets was niet nodig. 

Ik begreep toen niet waarom het me zo had gekwetst. 

Tot ik enkele weken later een bericht kreeg van één van de leiders: “Kan je even naar m’n website kijken?”… 

Uh? Dat voelde als de wereld op zo’n kop. Kan je even naar m’n website kijken? 

Bedoel je nu, dat je me weken het gevoel hebt gegeven dat ik een sukkel was om dan te zeggen: “Kan je even naar m’n website kijken?”

En zelfs dan kon ik het nog niet plaatsen want ik voelde me gevleid en samen keken we naar de website. 

Pas jaren later besefte ik wat daar gebeurd was: 

Ze hadden hun ideale klant naar mijn website laten kijken wat al helemaal onlogisch is want slechts 10% van de bevolking is jouw ideale klant (volgens statistieken) dus de kans dat dat zou klikken was zeer klein geweest. 

Daarnaast focusten ze op heel persoonlijke dingen zoals stijl en schrijfwijze waardoor er totaal geen veilige leeromgeving werd gecreëerd. En ook al zal het waarschijnlijk héél grappig geweest zijn om dat te monteren, het heeft als enige functie hun eigen plezier. 

Want jouw cursist? Die leert hier helemaal niets meer uit en heeft zoveel cortisol door zo’n lijf gieren dat de overige, wel opbouwende kritieken zelfs niet meer binnen kunnen komen. 

Los daarvan, over smaken en geuren valt niet te twisten. Dus puur analytisch analyseren is altijd de boodschap. Niemand hoeft jou wat te vertellen over jouw stijl en jouw persoonlijkheid. Zo vind je je talent.

"

Een fundamentele fout. 

Het fundamenteel fout met dit soort dingen is wanneer leiders zichzelf een podium geven, niet om een ander te laten groeien. Maar om zichzelf in de spotlights te zetten: “kijk eens hoe goed ik het doe”. 

“Never believe a prediction that doesn’t empower you”

Het kan zijn dat je ooit in zo’n soort cursus terecht komt, dat kan. (Hoe meer ervaren je wordt hoe minder dat zal gebeuren).

In dat geval is het belangrijk dat je deze zin onthoudt: “Never believe a prediction that doesn’t empower you”. 

Ik voelde toen al dat er iets niet juist was met deze leermethode, nu weet ik het zeker. 

Een goede leider wil jou de beste versie helpen worden van jezelf. Een slechte leider wil dat je een duplicaat wordt van zichzelf. 

Waarom vertel ik je dit en wat heeft dat te maken met talenten? 

Omdat, wanneer je daarin meegaat en kiest om jezelf te dupliceren op maat van je mentor, je ongelofelijk teleurgesteld zal raken. 

Want we hebben allemaal onze unieke talenten, onze eigen sterktes, onze eigen karakters en smaken. Niemand kan gedupliceerd worden. 

Als je daar tegen gaat vechten dan pas je je weer aan aan de norm. 

Na die cursus heb ik me dus die wekenlang slecht gevoeld omdat ik me wilde aanpassen aan de norm. Ik wilde erbij horen. En ik dacht dat wie ik was, wat ik deed verkeerd was. Omdat het me zo werd aangeleerd in die idiote les die nergens op sloeg. 

Dus ja! Altijd leerbaar zijn is belangrijk. Investeren in jezelf is ontzettend belangrijk, want hoe meer dat je dat doet hoe meer je zal zien (en sneller). Maar verwacht geen all-in-one want dat bestaat niet. Net omdat iedereen anders is, neem altijd mee wat voor jou past.

In elke cursus neem je alleen mee wat voor jou werkt. De rest laat je liggen. En na een tijd ga je er nog eens door, met een ander doel en zal je merken dat je er iets totaal anders uithaalt. 

De FLUO STIFT 

Dat is de reden waarom ik bijv. boeken meer dan eens lees. Ik duid alles aan met fluo stift wat ik inspirerend vind, lees het boek met één doel, en dan na een jaar of een paar jaren lees ik alle fluo stukken door, ik haal er altijd iets anders uit. afhankelijk met welk doel ik het boek begon te lezen. 

Je begint bij het veranderen van jouw eigen doel in het begin van een traject. Wat heb ik NU het allermeest nodig, welk talent wil ik NU beter ontwikkelen, en met die enige gedachte in je achterhoofd ga je aan de slag.

Alle fluff eruit! Alleen met jouw doel voor ogen, jouw talent vinden. 

Mis je dan interessante dingen? Ja absoluut, maar ze zijn NU niet relevant. 

Zo ontwikkel je je talenten tot een gigantisch niveau. 

Maar Kim? 

Hoe weet je wat ik NU nodig heb? – Dat weet je hoor! – Jouw lichaam weet dat. 

Alleen ben je te druk om het te zien. 

Oké! Ik vertel je mijn beste strategie om tot het: “wat heb ik NU nodig” te geraken. 

En het grappige is dat wanneer ik dat vertel, dat 99% van de mensen deze oefening nooit toepassen omdat het te simpel lijkt. En dan lekker voortklooien. 

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject

Een oefening & je talent vinden 

Dus, als je wilt dat het werkt doe het dan, absoluut. De volgende keer wanneer je je overwhelmed voelt of echt niet meer weet wat je nodig hebt, doe deze oefening. 

Oké, ik schets je een verhaal. Vorige week werd ik terug drukker, je weet dat ik niet hoef te werken, ik werk omdat ik dat leuk vind en mijn passief inkomen is hoog genoeg om niet te moeten werken. 

Maar momenteel zijn we aan het bouwen en die financiële extra druk laat je dit gegeven soms wel eens vergeten. 

Dus… Ik werd weer drukker, er is nog een budget van om en bij de 50.000 euro tekort. Dus i.p.v. rustig na te denken over “waar haal ik 50.000 euro”. Begon ik drukker te worden, automatisch terug harder te werken en meer te doen om die 50.000 euro bijeen te sprokkelen.

Voor 50.000 euro uit de lucht te toveren moet ik echt al behoorlijk druk aan het werk zijn. Dat komt niet zomaar aangevlogen. Dus ik voelde dat ik een sprint nam naar een launch. Terwijl ik daar helemaal geen zin in had. En werken tegen de stroom van je energie, levert meestal niet de juiste resultaten en zuigen je energetisch ook nog eens compleet leeg.

Geen energie.

Ondertussen herken ik die momenten al héél goed, leer je trouwens ook in Freedom unlocked. En nu kan je zeggen “Ja haha, maar ik moet geen 50.000 euro bijeen sprokkelen”.

Nee, maar je aanvaardt wel werk dat je eigenlijk geen energie geeft omdat je het gevoel hebt je lening af te moeten betalen. Je bent wel constant druk ik de weer om je kinderen alles te geven, terwijl je jezelf volledig vergeet waardoor je helemaal niet de persoon bent die je wilt zijn en je kinderen afsnauwt omdat je volledig leeggezogen bent. 

talent vinden

Balans bewaren: Je talent respecteren

Dus ja! Tuurlijk ken je dat wel!

Dus, die balans bewaren is iets wat ik al héél goed herken bij mezelf. 

Als ik drukker wordt en dat gevoel vanbinnen voel dan neem ik rust. Ik ga zitten en ontspan mezelf, adem ongeveer een minuut lang diep in en uit met m’n ogen dicht en stel mijzelf dan de vraag: “Wat heb ik NU nodig, wat kan ik NU doen voor mijzelf?”

Het antwoord kwam bijna onmiddellijk: “Je huis verkopen natuurlijk, kalf”. 

Het was waar, ik was het al weken aan het uitstellen, mijn huis verkopen. Ik had er helemaal geen zin in en ik vond het ook te spannend: “Wat als niemand ons huis wilt?” 

En bij de verkoop van ons huis zou dat bedrag ongeveer vrijkomen en daarvoor hoefde ik helemaal niet druk te zijn. 

Ik wist het al wel, alleen wilden mijn gedachten niet mee waar m’n lichaam wel heen wilde. 

Als ik tot dat inzicht kom neem ik altijd de tijd om alles even op te schrijven. Alles op papier en uit m’n gedachten geeft me een schone lei.

Wat ga je dan doen? 

Daarna zet ik een stevig muziekje op en ga ik echt de stress uit m’n lijf dansen. Niet lang. 

Deze 3 à 4 minuten kunnen je leven veranderen en ik krijg er de beste inzichten door. 

Alle antwoorden zitten in ons, als we de kracht durven nemen erbij stil te staan. 

Al deze dingen komen terug in freedom unlocked en gaan we dus echt héél stevig gaan behandelen, zodat je het niet alleen weet, maar ook toepast. Begrijpt en vindt in je leven. 

Jouw talent, jouw unieke skills unlocken zijn zo ontzettend belangrijk. 

Ik dacht vroeger letterlijk dat ik helemaal niets speciaal kon. Ik was als Eva, ik dacht dat ik met tekenen helemaal niets kon doen. Ik dacht dat mijn talenten niet speciaal waren. Het werd er ingeprent om me veilig te houden; “verwacht er maar niet teveel van, dan kan je niet teleurgesteld raken”. 

talent vinden

Zaadcellen en talent vinden

Alleen.. Voelt dat zo ongelofelijk onvervuld. En ik weet dat je dat gevoel kent… Is dit het nu? Dat is echt omdat je voelt dat er zoveel meer in jou zit. Zoveel meer. 

We zijn geboren als winnaars, we raceten tegenover miljoenen zaadcellen. We zijn perfect geboren, het feit dat wij er mochten zijn is al een teken van grootsheid… Maar dan komt dat hele systeem op ons af als kind en worden we aangeleerd ons aan te passen aan de middelmaat. 

Alles, vrijheid, geluk, rust… Begint hierbij. Veel mensen volgen me omdat ze willen weten; “hey, hoe leeft die op pensioen???” en gaan dan systemen proberen kopiëren. Maar zoals ik eerder al zei, dupliceren laat je alleen achter met een mottig gevoel. 

Want mijn passieve inkomsten, mijn zalige leven zouden voor jou wel eens helemaal niet top kunnen voelen. 

talent vinden1

Een stappenplan: Je talent vinden

We zijn allemaal uniek! Het begint met te weten wat jouw verborgen talenten zijn, dingen die je jarenlang genegeerd hebt te ontwikkelen en van daaruit te groeien. 

Je kan niet fietsen van punt A naar punt B als je niet weet waar punt B ligt, je kan niet niet fietsen naar punt B als je niet kan fietsen, je kan niet fietsen naar punt B als je geen fiets hebt.. En wie zei er in godsnaam iets van fietsen? Ga met de zeppelin you crazy fuck! Het is jouw leven en JIJ kiest hoe en waar je naartoe gaat, wie je meeneemt en achterlaat. 

 

De wachtlijst voor freedom unlocked staat nu open. Als je inschrijft krijg je elke week oefeningen en strategieën om al aan de slag te gaan. En je wordt als eerste op de hoogte gehouden zodra je kan inschrijven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven