Wat er fundamenteel mis is aan 1 miljoen marketing

Niets toch? Wat is er verkeerd aan praten over geld? Wat is er verkeerd aan het verdienen van geld? Niets, nada, noppes. 

Mhhhh…Not sure… 

Ik kan dit verhaal op verschillende manieren bekijken. Subjectieve waarheden zijn altijd interessant hé om over te praten, dus daar gaan we dan. 

De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via Spotify, Apple Podcast, Google PodcastsOok via het Youtube kanaal kan je de video’s van de plantrekkers volgen. 

1 miljoen euro verdienen workshop online vrijheid geld geld mindset passief schalen schaalbaar ondernemen2

Waarom wil je graag 10.000 euro verdienen per maand?

Ik verdiende al 10.000 euro per maand noch voor ik doorhad dat het een soort “mijlpaal” was in het ondernemerschap. Het ging quasi automatisch, ik moest er niet eens zoveel voor doen had ik het gevoel, het ging vanzelf… Ik stelde me er weinig vragen bij.

Dus waarom is die 10.000 euro zo’n mijlpaal voor veel ondernemers? 

“Ah, omdat dan alle zorgen van de baan zijn, Kim. Met 10.000 euro kan je zoveel doen”.. 

Héhé, you wish.

Er veranderd eigenlijk niet zoveel na het behalen van 10.000 euro, behalve dan…  Whats next? Graag 1 miljoen contant AUB! Dan heb ik nooit nog geldzorgen. 

Again, er veranderd niet zoveel fundamenteels tussen 10.000 euro en 1miljoen euro omzet verdienen. 

1 miljoen euro verdienen workshop online vrijheid geld geld mindset passief schalen schaalbaar ondernemen1

Moneymindset 

Even voor de duidelijkheid, ik vind fundamenteel niets verkeerd aan geld verdienen, ik vind ook fundamenteel niets verkeerd aan doelen stellen noch het willen van geld. Ik hou van geld, zou je al moeten weten ondertussen. 

Waar ik wel fundamenteel iets fout aan vind is in veel gevallen “de waarom”. 

De meesten kunnen de waarom niet duidelijk verantwoorden en als ze héél eerlijk zijn is de vraag “waarom”. Niet de juiste vraag. De vraag is “voor wie?” 

Prestige, status… Liefde? 

Voor wie? 

Dient het ter bevestiging? Als schouderklopje? “Wat ben jij goed bezig”…! 

Dan zal ik je moeten teleurstellen. Het komt niet. 

comfort schaamte kim de graeve ondernemer

"

Hoe deed ik het? 

Ik kan zoals ik eerder zei eigenlijk niet meepraten over de 10.000 euro mijlpaal per maand verdienen, dat ging te vlot vanzelf. Maar dus, over dat 1 miljoen verdienen? Daar kan ik wel over praten… 

10.000 euro verdienen is helemaal niet zo bijzonder. 

Omdat die 10.000 euro me zo gemakkelijk was afgegaan vond ik het niet bijzonder om zoveel te verdienen maandelijks. En ja, ik zocht ook naar bevestiging, naar iemand die me zou vertellen, “goed gedaan Kim”, “wat ben jij fantastisch!” “ik ben trots op jou”. 

Dus ik werkte en ik werkte en ik werkte naar die 1 miljoen toe…. Je kan het bijna vergelijken met de drie biggetjes… De wolf blies, en blies en blies… Zo voelde ik me, ja-ren-lang. 

In een neerwaartse spiraal…  

 

Tot ik mezelf terugvond ik een negatieve spiraal: Ik had regelmatig auto-ongelukken, ik viel in slaap achter het stuur (meer dan 1 keer)

Manu en ik gingen uit elkaar.

En als kers op de taart hadden een zware woningbrand, ik was m’n man kwijt en m’n huis. Daar stond ik dan, de vragen te beantwoorden aan de politie “Ja mevrouw, die vragen moeten we stellen. U zou niet de eerste zijn die het huis in brand steekt omwille van een scheiding, het is toch wel frappant dat dit gebeurd bij een nieuwbouw”.

– Gelukkig achterhaalde de brandverzekering de echte oorzaak – Een kortsluiting” En kon de gekke emotionele vrouw vrijuit gaan van brandstichting. 

Ik weet nog hoe vernederd ik mezelf voelde met tijdens de endoscopie n.a.v. mijn maagzweer, toen ik een paniekaanval kreeg en ik m’n eigen braaksel lag te kokhalzen…

Toen de huisdokter zei tegen me dat ik mezelf beter moest verzorgen, met het vingertje in de lucht. Alsof zij de perfecte moeder was. Het voelde niet als een helpende hand, het voelde alsof ik mijn best niet genoeg had gedaan. 

Had ik mijn best niet genoeg gedaan? 

En ondanks ik geen geldzorgen had, voelde ik mijn hele leven uit elkaar brokkelen, inclusief mezelf… Iedereen was de vijand. Ik was eenzaam. Alleen…

Daar stond ik dan, ik had alles gegeven om een schouderklopje. En daar kreeg ik m’n bevestiging “Zie je wel dat niemand van me kan houden?” Had ik beter mijn best moeten doen? 

Wanneer is het genoeg. 

Gelddoelen

Het was pas een jaar later, terwijl ik nog steeds dat gelddoel achterna zat. 

Dat ik besefte dat ik niet beter mijn best hoefde te doen, maar minder. Het moest minder! 

Ik besefte dat ik niet zo hard was beginnen werken als zelfstandige, maar dat eigenlijk al deed van jongaf aan.

Schouderklopjes van de baas, schouderklopjes van het team, tonen dat je beter bent geschikt voor de promotie dan je collega… De eeuwige goedkeuring van anderen.

Voor het eerst in m’n leven besloot ik te kiezen voor genoeg. Ik ben genoeg. Ik ben oké hoe ik ben. 

Waarom wil je 10.000 euro verdienen? Waarom wil je 1 miljoen verdienen? 

Durf je die vraag 100% in eerlijkheid beantwoorden? En waarom is het niet 9000€? Of 900.000€? 

Wat er mis is met de 10.000€ of 7figures marketing? Dat… 

Over een andere boeg

-“Wanneer is het genoeg Kim?” Vroeg m’n collega.

– “Heb je nu niet genoeg?”

-“Ja hoor, ik heb al lang genoeg. Ik heb meer dan genoeg.”

-“Ik verdien nu zo’n half miljoen euro. En dat is genoeg!”

-“Waarom? Heb je daar problemen mee?

– “Nee hoor, ik vind het alleen zo gek dat jij zo vaak over geld praat.”

-“Tuurlijk praat ik veel over geld, geld is leuk. Net zoals mijn kinderen, partner en zelfs mijn kat leuk zijn. Ik praat ook veel over hen”

-“Nou, ik vind het soms een beetje vies als je vertelt dat je een half miljoen euro verdient. “

-“Oh echt? Waarom dan?”

-“Wel dan lijkt het alsof je het alleen maar om het geld doet.”

Seriously?

Geloof je dat echt? Denk je dat ik zoveel geld zou kunnen verdienen als ik het alleen maar voor het geld zou doen…?

Niemand doet echt iets voor het geld. Mensen zijn mensen, we zoeken connectie, we zoeken begrip, liefde in éénder welke vorm van het woord. Maar NIEMAND doet het voor het geld op zich. 

Het gaat nooit echt over “het geld”. (vertel ik ook hier) 

Het moment dat ik mijn plafond doorbrak, was het moment dat ik mezelf accepteerde. Toen ik mezelf de beste versie van mezelf liet zijn. Ik mag groot zijn, ik mag luid en schaamteloos zijn, op de eerste plaats komen en voluit NEE zeggen. 

En door dat te zijn help ik anderen dat ook te mogen zijn. 

Het gaat nooit over geld. 

Gewoon jezelf zijn, volledig gaan voor het leven, geloven dat alles mogelijk is, iemand die elke dag leerbaar is en ontvankelijk voor alles wat rond hen gebeurt, Jezelf toelaten om domme dingen te doen, vrijgevig te zijn, te falen, te slagen en ja… Ook rijk te zijn.

Waarom zou je niet de meest mogelijke JIJ zijn die je kan zijn. 

Het moment dat ik besliste dat ik goed genoeg was… Werd ik niet alleen rijk, maar ook vrij. 

Law of attraction

Je moet echt duidelijke doelen stellen als je ergens naartoe wilt werken. Bijv. Als je op zoek gaat naar een huis, dan ga je op immoweb duidelijk instellen wat je wilt: Een huis, of appartement, zoveel slaapkamers, tuin,, buiten de stad, binnen de stad, etcetera. 

Je gaat niet zeggen op immoweb “ik wil een huis” en zitten zoeken. Want dan ga je verloren in de zoekopdrachten met als resultaat dat je je droomwoning hoogstwaarschijnlijk niet, of veel moeilijker vindt. 

Dus ja! Doelen stellen is nodig, zelfs wanneer je intuïtief onderneemt. Anders weet je gewoon niet waar je mee bezig bent. Ook als je kiest voor vrijheid moet je bepaalde doelen voorop stellen want anders herken je de symptomen niet wanneer je uit balans bent. En die symptomen moet je erg goed herkennen als je in vrijheid wilt blijven leven. 

Ik ken mijn doelen glashelder. Ze staan letterlijk in m’n kladblok in m’n smartphone. het bestaat uit een 5 tal cijfers & zinnen. En als ik onrustig word hoef ik enkel en alleen die pagina te openen en ik kom terug thuis. Dat is wat doelen met je kunnen doen.

Doelen stellen:

Dus jaaaaaa! Tuurlijk heb je doelen nodig. Net zoals met die woning is het je balans, je houvast en zorg je ervoor dat je op die manier op een weinig energievragende manier tewerk kan hebben. 

Maar als je doel, niet JOUW doel is… Maar opgesteld is aan de hand van status en erkenning van anderen…  Is het dan nog vrijheid? 

Ga jij in een moderne woning gaan wonen de rest van je leven, terwijl je eigenlijk een landelijke stijl verkiest?

Wat is er mis met de 10.000€ en 1 miljoen marketing – Fundamenteel DIT 

1 miljoen euro verdienen workshop online vrijheid geld geld mindset passief schalen schaalbaar ondernemen2

Law of attraction & 1 miljoen

Maar wat is er nog meer mis met de 10.000€ en 1 miljoen marketing?

De ondernemer die het laat uitschijnen alsof het moeilijk is. Dat je het alleen maar kan adhv bloed, zweet en tranen. De ondernemer die zegt dat het een marketingtruc is om  programma’s te verkopen, om zo hun angst en erkenning weg te stoppen wat ze eigenlijk wel willen maar geen idee hebben om het te bereiken. 

Ik krijg werkelijk kriebels over mijn rug zodra ik hoor “Ik doe het voor m’n klanten niet voor het geld”… 

Uiteraard doe je het voor je klanten (maar ok voor het geld), zodra je kiest voor een dienstbaarheid doe je het voor je klanten. Of je nu 10 miljoen verdient of 5000 euro, we zijn dienstverleners omdat we houden van andere mensen. 

Maar laat je klanten niet het excuus zijn voor je falen van het niet behalen van die 10.000€… Want die 10.000€… Gaat niet over die 10.000 euro. Het gaat erover dat je het gevoel hebt dat je faalt omdat je ze niet behaalt en dat je ergens het gevoel hebt dat je beter je best had moeten doen… Net zoals ik toen. 

En ook dat is fundamenteel verkeerd aan de 10.000 en 1 miljoen marketing. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven