Over geld investeren en uitgeven aan jezelf en anderen..

#61. Wat als je het moeilijk vindt om geld uit te geven?

Geld en investeren

Het is allemaal hetzelfde!

Deze podcastaflevering is speciaal voor jou gemaakt als je moeite hebt om geld te vragen voor je diensten, maar ook als je het moeilijk hebt om geld uit te geven aan jezelf en aan anderen. En als je het lastig vindt om te investeren en te kiezen voor je ideale leven… Omdat je maar niet uit de gouden kooi geraakt.

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Geld & investeren in jezelf

Whaaaat Kim?? Hoe kan dat nu allemaal in 1 podcastaflevering zitten?

Het is simpel...

Nou ja. Omdat het allemaal één en dezelfde oorzaak is.

Dus neem de stelling die bij jou het meeste past en neem die mee doorheen de podcast, zodat je het meeste bewijsmateriaal vindt voor de overtuiging die je nu hebt en wilt omzetten.

 En nu ga ik even heel eerlijk tegen je zijn… 

De reden dat je hier moeite mee hebt is omdat JIJ het jezelf niet gunt, omdat jij vindt dat jij het niet waard bent. 

En ja ik weet het, dit is het moment waar mensen met hun wenkbrauwen omhoog gaan. Maar laat me even uitspreken. 

Dit is mijn visie, ik deel altijd vanuit mijn perspectief. En jij kan er naar luisteren en dan beslis je zelf of wat ik vertel je verder helpt of je vindt dat ik uit m’n nek lul. En beiden is helemaal prima. Laten we het daarover duidelijk zijn.

Kim De Graeve – Freedom Unlocked Podcast 

Als je geld uitgeeft dan doe je dat ALTIJD voor jezelf.

Hoe ik het zie is dat wanneer je geld uitgeeft, dan geef je dat niet aan iemand of iets, je geeft het altijd aan jezelf. 

Want eigenlijk krijg je er altijd wat voor terug. Ook al staat het niet meer op je eigen rekening. Toch krijg je daar iets voor terug. 

Als jij 1000 euro uitgeeft voor jezelf, wat dat ook moge zijn. Dan zend jij uit naar het universum dat jij 1000 euro waard bent. 

Maar 1000 euro heeft voor iedereen een andere waarde. Als 1000 euro voor jou bijna je maandloon is, dan zend jij op dat moment echt een heel groot signaal uit. Dat is spannend, maar dit betekent iets enorm groots voor jou. Iets wat enorm veel verandering kan brengen. Iemand die 10.000 euro per maand verdient, zal minder omkijken naar die 1000 euro, dus in verhouding zal die meer uitgeven om dat zelfde signaal aan het universum te zenden. 

Want als je dit uitgeeft, dan zeg je eigenlijk meteen; Ik ben dit waard om te doen of te krijgen. 

En alleen al dat is het geld waard. 

wat als je geen geld kan uitgeven aan jezelf of het moeilijk vindt om in jezelf te investeren money mindset geld verdienen kim de graeve1

Ik ben fucking veel geld waard!

Maar ik zei het al, zelfs al zit dat er niet in, dan nog zeg je tegen jezelf op dat moment; IK ben dit fucking waard. 

En dan heb ik het met name over bijv. zelfontwikkeling. Hoe meer jij geld uitgeeft aan jouw persoonlijke groei, jouw ontwikkeling. Hoe rechtstreekser jij het uitgeeft aan jezelf. Dat is o.a de reden waarom ik dit membership heb gelanceerd

En ik merk bij mezelf dat hoe meer geld ik uitgeef aan boeken, memberships, masterminds, trajecten… Hoe meer ik dat terugkrijg. 

Ik geef ontzettend veel geld uit aan zelfontwikkeling, vorig jaar was dat ongeveer een 4de van m’n omzet. Dit jaar was dat iets minder omdat we gingen bouwen. Maar het blijft een joekel van een bedrag. 

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Tijd en geld: Investeren voor jezelf.

Ik steek er ook quasi al m’n tijd in. Omdat ik zeg dat m’n tijd het waard is om te investeren in mezelf. Ook dat is weer waar ik zeg: Ik ben deze tijd en dit geld waard. 

En je zou nu kunnen zeggen; “ja lekker Kim… Maar ik verdien niet zoveel als jij”. Oké, maar ik deed dit ook al, toen ik dit eigenlijk niet kon. Toen ik roste centjes telde omdat ik er misschien niet raakte die maand. 

Ik weet nog dat ik amper nog geld had en ik een cursus kocht van 75 euro bij Eelco De Boer. Nu kan je zeggen… 75 euro is niet veel geld. Wel, ik kon dat geld echt niet missen eigenlijk. Maar door die paar dingen die hij zei op dat moment en daar direct mee aan de slag ging. Verdiende ik het quasi meteen terug. 

Ik wist dat ik het waard was. 

Ook al was ik nog maar net ondernemer, ik vond mezelf het waard.

Ook al was ik nog maar net ondernemer en had ik dat geld zelf nog niet eens zelf verdiend. Maar door uit te zenden aan het universum dat ik het waard ben, ook al weet ik niet waar het me zal brengen. En omdat dat bedrag ook echt spannend voor me was om uit te geven op dat moment, lette ik ook echt op. En haalde ik ook echt alles uit de kast om er wat mee te gaan doen. 

Door deze beslissing te nemen kwam mijn mindset, of energie op een andere vibratie. In podcastaflevering 58 vertel ik trouwens meer over die vibraties om alles aan te trekken wat je wilt. 

Op die vibratie wordt alles lichter en makkelijker. Ik zeg niet beter of zo, want ik voel me niet ‘beter’ dan een ander. Ik bedoel wel, dat het naar mijn gevoel leuker is op die vibratie.

Ik geef dus geld weg aan een ander. Maar eigenlijk helemaal niet. Er is geen ander. Ik geef het altijd aan mezelf. 

En ik hoor wel eens mensen zeggen van ‘geld komt altijd terug’ en dat snap ik. Maar dan zit je nog altijd in dat verhaal dat je het terug moet krijgen. Als je geld ziet als energie heb je het dus meteen terug, omdat jij jezelf voorop zet. 

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Waarde en geld is niet hetzelfde!

Ik had het daarnet even over die waarde hé. Hoe 1000 euro voor iedereen verschilt. Een investering mag best een beetje pijn doen. Zodat je gaat opletten. 

Wat bedoel ik nu precies… 

Nou, wat denk je zelf, ga je het meest genieten van een fles wijn van 2 euro of van een fles wijn van 150 euro. Bij welke fles ga je het meest aanwezig zijn in het nu om de beleving echt te beleven? 

Ik heb bijv een membership waar mensen 95 euro per maand betalen. Maar ook Freedom Unlocked. Een traject waarvoor mensen dit jaar 4000 euro zullen neerleggen. 

Wie denk je dat er het meeste zal uithalen? Op het einde van de rit? 

En uiteraard is het een ander product, maar als ik gewoon letterlijk kijk naar het percentage wat opdaagt is het verschil gigantisch. 

95 euro uitgeven is voor veel mensen niet zo spannend. En dus komt er zo’n 30% begin van de maand opdagen en tegen het eind van de maand is dat nog een 10%.

Mijn ander traject daarentegen loopt 4 maand en in maand 3 komt nog steeds zo’n 30-50% opdagen tijdens de lives. 

Hoe meer de investering kost en hoe spannender het is, terwijl ze het signaal geven: “ik vind mijn leven zoveel waard om nu meteen te veranderen”. Gaan zij ook daadwerkelijk die resultaten behalen. 

wat als je geen geld kan uitgeven aan jezelf of het moeilijk vindt om in jezelf te investeren money mindset geld verdienen kim de graeve4

Misschien voel je deze niet. - En dat is prima.

Maar laten we het eens zijn dat als je 95 euro uitbesteed die je echt niet makkelijk kan missen. Je echt wel zal opletten en het meeste eruit zal willen halen. 

Terwijl iemand die 95 euro ziet als niets, daar ook z’n hand niet persé voor zal omdraaien om daar gekke resultaten uit te halen. 

En uiteraard is dat relatief.

Want iedereen is hier nog steeds anders in. Maar ik ben zeker dat je snapt dat het één vanzelfsprekender is dan het ander.

Geld geef je altijd aan jezelf, niet aan de ander.

Het gaat niet om de ander, het gaat aan het signaal dat jij aan jezelf geeft. 

En op het moment dat ik dat echt begreep. En dingen die ik echt graag wilde en echt voor wilde gaan ook echt naar waarde ging schatten en die prijs voor ging betalen. Kreeg ik dat in tienvoud en meer terug. 

wat als je geen geld kan uitgeven aan jezelf of het moeilijk vindt om in jezelf te investeren money mindset geld verdienen kim de graeve4

We schamen ons voor wat we geloven...

Vraag me niet letterlijk wat het me bracht, want dat is heel moeilijk te zeggen. 

Bij die cursus van Eelco de Boer bijv. was dat enkel en alleen dat je mensen kon uitnodigen via facebook om je pagina te liken. Ik was startende ondernemer, ik had geen idee dat dat kon want ik had geen ondernemers in m’n omgeving. Dat was dus iets heel kleins. 

Alleen denken veel mensen op dat moment “oh jee, 75 euro voor één inzicht dat is weinig”.. En dat is echt schaarste denken. Want één inzicht is gigantisch. Maar jij moet wel het werk doen. 

Ik had nog nooit zoveel geld gezien.

Het bracht me op een andere vibratie, en ik ging nadenken hoe ik dat inzicht zo goed mogelijk kon inzetten in m’n bedrijf. 

Ik ging nadenken over hoe ik zoveel mogelijk likes kon verzamelen en dus zoveel mogelijk mensen kon uitnodigen op m’n pagina. 

En uiteraard zijn de tijden veranderd en werkt deze strategie 7 jaar later helemaal niet meer als toen, waar de algoritmes een pak anders waren enz. 

Maar in dat verhaal wil ik je tonen wat één inzicht brengt. Ik ging dat jaar als startende ondernemer naar 3000 volgers in 1 jaar en een omzet van meer dan 160.000 euro.

Ik had nog nooit zoveel geld in mijn leven gezien. 

wat als je geen geld kan uitgeven aan jezelf of het moeilijk vindt om in jezelf te investeren money mindset geld verdienen kim de graeve1

Het domino effect van het universum.

En dat kwam uiteraard door een heleboel meer dan die cursus van 75 euro. (en ja, ik herinner me de prijs nog heel goed omdat het zo’n pijn deed toen om die te betalen. Nu onthou ik dat zo niet meer, haha) 

Ik garandeer je dat het was omdat ik zei ‘Ik ben dit leven waard, ik mag dit doen, ik kan dit, dit is voor mij’. 

Waardoor je andere dingen gaat meemaken, andere mensen leert kennen enz. 

wat als je geen geld kan uitgeven aan jezelf of het moeilijk vindt om in jezelf te investeren money mindset geld verdienen kim de graeve4

Wat als je geld zou uitgeven aan jezelf?

Dus ik daag je uit bij een volgende investering, die je ‘te duur vindt’ of ‘het geld niet voor wilt uitgeven’ ondanks je voelt dat je het fijn zou vinden, om het om te draaien en jezelf de vraag te stellen: 

“Wat maakt dat ik vind dat IK het niet waard ben om deze investering te betalen? Wat maakt dat ik het niet belangrijk genoeg vind om m’n mooiste leven te gaan leven?” 

En wat zou er nu gebeuren als ik het wel zou doen? 

Stretchen en het jezelf oncomfortabel maken

Ik wil wel dat je er over gaat nadenken. Niet dat je het gaat doen omdat Kim het gezegd heeft. Maar dat je het echt gaat onderzoeken wat daar speelt. 

Het gaat er dus over dat jij het echt aan jezelf wilt geven. Dat je gelooft dat jij het waard bent. ALTIJD. 

Uiteraard bedoel ik niet dat je jezelf in de schulden hoeft te werken, dat is niet wat ik wil adviseren. Maar wel dat je het af en toe eens spannend voor jezelf durft te maken. Ga jezelf stretchen en soms eens oncomfortabel maken.

En ja uiteraard kan je soms op je bek gaan. Maar als je geen risico’s wilt nemen dan gebeurt er ook echt niets. Zo heb ik in podcastaflevering 38 uitgelegd waar ik wel eens in de mist ging en ik ook daar weer gigantische lessen uit haalde. Dus uiteindelijk was het dat dan ook weer dubbel en dik waard. 

Over dat stretchen en oncomfortabel maken. Dat blijft dus ook.

Hieronder vind je podcast #38 als je die graag wilt beluisteren: 

Als je denkt dat dat ooit ophoudt? Vergeet dat maar.

Ik doe dit nog steeds. Dit jaar heb ik weer gigantische stappen gemaakt voor mezelf en mijn moneymindset. En als je denkt dat ik daar niet altijd nog wat in te groeien hebt, heb je het stevig mis. Ik groei nog constant en merk ook dat er op elk level toch weer een nieuwe uitdaging staat te wachten.

Voor ik je uitleg hoe ver ik mezelf dit jaar stretch wil ik even teruggaan naar 8 jaar geleden. Ik wilde een huis, omdat ik het beu was om te huren, te verhuizen, geen eigendom te hebben enz. 

wat als je geen geld kan uitgeven aan jezelf of het moeilijk vindt om in jezelf te investeren money mindset geld verdienen kim de graeve4

Ik ben belangrijker dan geld

Ik heb toen alles wat ik had verkocht, om de schrijf- en notariskosten bijeen te kunnen sparen. En elke stap naar de aankoop was superspannend. Ik heb er van wakker gelegen, voelde me een idioot, was zo bang dat het me niet zou lukken. 

Maar op dat moment koos ik echt voor mezelf. Ik heb mezelf boven al die spullen gezet. En stel jezelf voor wat het met je doet als jij zegt dat JIJ belangrijker bent dan al die spullen. 

Ik vind mezelf meer waard dan wat ik nu allemaal in m’n leven heb en ik gun mezelf dat nieuwe leven met een eigen huis. 

Dit ga ik gewoon doen, al is het ongelofelijk moeilijk om te doen. 

Ik weet niet of je ooit persuit of happiness (trailer hieronder) hebt gezien…Echt een aanrader trouwens. Moedige mensen worden beloont, dat is wat je ontzettend vaak ziet terugkomen. En dat is niet zomaar. Dat is omdat ze uit die comfortzone komen. 

Want als je altijd hetzelfde doet dan krijg je ook altijd hetzelfde. En op het einde van de rit maakt het allemaal niet uit. Het maakt je niet beter of minder. Maar voel bij jezelf wat jij wilt. 

Als jij zegt of merkt dat jij wel bepaalde dingen in je leven wilt. Draai het verhaal dan echt om. En durf het aan jezelf te geven. 

Wat gun jij jezelf?

Dit gaat trouwens ook over kleinere dingen hé, wij zijn op dit moment in Mexico (kan je hier volgen). En in onze bnb is er geen gezellig licht in huis. Alleen van die witte irritante TL-lampen. Je weet hoe ik denk over energie en ook over hoe dingen je kunnen laten voelen. Dat hoor je ook uitgebreid in aflevering 53. 

Ik ga daar allemaal niet teveel gedoe over maken en ga gewoon naar de dichtsbijzijnde winkel en koop een gezellig lampje, zodat ik me goed voel in de omgeving waar ik zit. 

Er was ook geen droogrek, en na 1 dag klooien met was over de stoelen hangen drogen. besliste ik gewoon een droogrek te kopen. 

In totaal kostte me dit zo’n 80 euro samen. Maar dat is 80 euro voor mezelf. Zodat ik me goed in m’n vel voel en op een fijne vibratie zit en de juiste energie heb om van daaruit de juiste dingen te doen voor mezelf. 

Ik ben meer waard dan 80 euro om die spullen. 

Iemand anders denkt op dat moment misschien dat dit zonde is van het geld, want dan is dat lampje voor de bnb, of dat droogrek. Of zou het misschien zelf niet kopen omdat ze het de ander niet gunnen. Maar uiteindelijk gaat het ook weer hier over jezelf. 

Wat als je 'nee' zegt tegen geld?

Nog een voorbeeld, dit jaar heb ik m’n passieve inkomsten vaarwel gezegd. 

Dit was vnl door online cursussen met advertenties erop. 

Ondanks ik daar amper wat voor hoefde te doen voelde ik energetisch dat dit niet was wat ik nog langer wilde doen. Het ging over fotografiecursussen want in een vorig leven was ik fotograaf. 

Mijn reptielenbrein kon alleen maar denken dat ik er zoveel jaar werk in had gestoken en zoveel energie, zoveel tijd en geld. En dat er nu nog steeds, laten we eerlijk zijn, bakken geld kon uitvloeien. 

Maar zoals ik je al de gehele tijd probeer uit te leggen is energie en jij die jezelf boven iets durft te plaatsen gigantisch belangrijk. Jij die jezelf dit gunt is zo belangrijk.

Dus ik trok een aantal maanden geleden de stekker uit m’n passief inkomen. Ik zit nu nog op 2/3den van wat ik normaal verdiende passief en over een paar maanden zal de teller op quasi nul komen te staan. 

Ik gaf mezelf de ruimte om tegen die tijd dit bedrijf uit te bouwen. En ik ging ervan uit dat dit als een speer zou gaan. En eerlijk gezegd, dat ging het ook hoor. Echt waar, zelfs Veronique Prins, die me een aantal keer geloodst heeft door m’n laatste jaar vond dat ik trots mocht zijn op de resultaten die ik neerzette met een nieuw bedrijf van nog geen jaar oud. 

Ze had me voorspeld dat m’n verwachtingen nogal aan de hoge kant waren. Maar motiveerde me om voluit te gaan. 

Ik geloofde er geen bal van en ik dacht ‘wacht maar’ ik ga dat hier eens doen. 

Tot ik strandde op de helft van m'n verwacht resultaat

Je kan dromen zoveel je wilt, maar als je alles deed wat je kan doen in dat proces dan weet je dat je er het meeste hebt uitgehaald. 

Waar ik naartoe wil is het volgende: 

Ik heb op geen enkel moment zoiets gehad van, oh nee. Ik heb m’n deadline niet gehaald met de nodige inkomsten die ik nodig heb om m’n vorige bedrijf te vervangen. 

Nee, ik ga niet uit angst terug energie pompen in iets waar ik niet meer mee wil bezig zijn. Simpelweg omdat het ‘makkelijk is’. 

Nee ik focus vooruit. Want wat je liefde geeft groeit. En als het er niet zo snel komt als wat ik nodig heb dan kan ik altijd nog ondertussen ergens anders schrappen. 

Ook hier zeg ik opnieuw: “Ik zet mezelf boven een luxe leventje, waar alles makkelijk loopt. Omdat ik het waard ben om m’n mooiste leven te leiden en elke minuut van de dag te genieten van wat ik doe terwijl ik in de juiste energie zit”. 

BAM. 

er is iets mis met mij overtuigingen omdraaien kim de graeve

Ja BAM - Zo werkt het.

En dat is net hetzelfde met als jij nu het gevoel hebt dat je je gouden kooi niet durft opgeven omdat je veilig geld verdient maar ondertussen miserabel bent. 

Dan zeg je eigenlijk dat jij jezelf het niet waard vind om jouw mooiste leven te leven. 

En dat wilt niet zeggen dat je alles overboord moet gooien… Maar wel dat je stappen kan nemen naar de richting die je uit wilt en dat je je mag stretchen als je verlangt naar iets wat er nu niet is. 

Een laatste voorbeeld voor de mensen die graag willen investeren, maar dat niet durven:

Daar gingen m'n laatste euro's

Ik heb zonet de laatste euro’s die ik echt kan missen overgeschreven van m’n bankrekening en geïnvesteerd in crypto’s, zilver, goud, vastgoed en aandelen

Mijn grootste vermogen zit in crypto’s op dit moment. Omdat ik daar persoonlijk het meeste feeling in heb.

En uiteraard vind ik dat eng, ik weet echt niet wat er gaat gebeuren over x-aantal jaren. Het is allemaal volatiel en er is veel gedoe rond en vooral veel angst bij de banken, die zichzelf meer en meer in het nauw gedreven voelen. En als iets of iemand zich in een hoekje gedreven voelt dan durven ze al eens bijten. 

Soit, onzekerheid, ja, spannend, ja! 

Tuurlijk. 

Daar gingen m'n laatste euro's

Maar, ik werd er bijna misselijk van hoe m’n geld verdampte door inflatie elk jaar. 

Weet je dat de gemiddelde inflatie jaarlijks eigenlijk 10% is en niet 2% zoals gezegd, dat zit allemaal in kleine dingen die allemaal niet worden meegetelt. 

Dat wil zeggen dat als jij 1000 euro hebt gespaard dat jaar, je er eigenlijk slechts 900 hebt kunnen sparen, want al de rest wordt steeds duurder. 

Dit is al jaren lang zo. In m’n membership ‘adapt’ heb ik hier ook een video over gedeeld, waar we dit een uur lang hebben uitgelegd. Mocht je hiervoor inschrijven en je neemt de videotheek erbij als upsell, dan kan je hem uitgebreid bekijken. 

Maar ik wou mezelf vooral een leven gunnen waar ik niet steeds keihard hoefde te werken voor elke euro, die dan ineens zou verdampen voor 10%, en dat ik elk jaar steeds harder zou moeten werken, omdat er steeds minder over zou schieten vond ik helemaal niets. 

Dus ik heb weer gezegd tegen mezelf: Ik zet mezelf voorop, ik ben belangrijk genoeg om geld voor me te laten werken. Ik mag dit doen en ik ben dit leven waard. 

En ik heb quasi alles geïnvesteerd. 

Niet allemaal ineens, dat was te spannend. Maar stukje voor stukje. 

Nu staat er net genoeg op de spaarrekening om 3 maanden zonder inkomen te vallen. Al de rest is geïnvesteerd. 

Ik vertrouw erop dat dat geld x10 en meer zal doen over een vijftal jaren. 

En uiteraard is dat een risico. Want ik heb geen glazen bol. 

Maar ik heb het mezelf gegund om m’n mooiste leven te leven en er ondertussen al meer dan 2 jaar over te studeren zodat ik de meest juiste keuze binnen mijn kennis zou kunnen maken. 

Wat als het fout gaat?

En gaat het fout? Dan is er op zich niets verloren. Ik ben slim genoeg om opnieuw geld te verdienen en opnieuw te beginnen. M’n huis te verkopen en eventueel terug iets te gaan huren als het echt helemaal overboord gaat. 

Maar ik zal altijd mezelf voorop gezet hebben. Ik ben het waard om mezelf voorop te zetten. Ik ben het waard om geld voor me te laten werken. 

Ik ben het waard om geld vragen, om al m’n expertise die ik de laatste 8 jaar heb opgedaan aan investeren, ondernemen, zelfontwikkeling.

Ik ben het waard om m’n ideale leven te leiden en m’n gouden kooi op te zeggen en ja ik ben het absoluut waard om stevig in mezelf te investeren. 

Je merkt het, het is allemaal hetzelfde. 

Lang verhaal kort:

Als jij zegt of merkt dat jij wel bepaalde dingen in je leven wilt. Draai het verhaal dan echt om. En durf het aan jezelf te geven. 

Daag jezelf volgende keer uit, in plaats van het gewoon weg te vegen:

“Wat maakt dat ik vind dat IK het niet waard ben? Wat maakt dat ik het niet belangrijk genoeg vind om m’n mooiste leven te gaan leven?” 

En wat zou er nu gebeuren als ik het wel zou doen? 

Ik wil wel dat je er over gaat nadenken. Niet dat je het gaat doen, omdat Kim het gezegd heeft. Maar dat je het echt gaat onderzoeken wat daar speelt. 

Het gaat er dus over dat jij het echt aan jezelf wilt geven. Dat je gelooft dat jij het waard bent. ALTIJD. 

Te gast in de podcast ‘Miljonairsvrouwen’ van Katrin Van de Water kim de graeve

#208 Te gast in de podcast ‘Miljonairsvrouwen’ van Katrin Van de Water Katrin Van de Water is business mentor voor high-level ondernemers. Zelf is ze

Lees verder »
gratis crypto 10 euro aan investeren bitcoin kim de graeve

Gratis crypto: 10 euro voor jou! “Crypto” is de afkorting van “cryptocurrency” en verwijst naar een type digitale of virtuele valuta dat gebruikmaakt van cryptografie

Lees verder »
beleggen in platina interessant of niet

Beleggen in platina: Een interessante optie? Leer meer over de geschiedenis, rendementen en risico’s van het beleggen in platina.

Lees verder »
Boek kim de graeve freedom unlocked financiele vrijheid ratrace

Na 1 jaar is het er eindelijk! Het boek dat je uit de ratrace helpt naar financiële en mentale vrijheid!

Lees verder »
#199 Kan je investeren zonder risico kim de graeve financiële vrijheid fire investeren

Wil je zeker zijn van winst en de risico’s tot het minimum herleiden, dan is investeren op lange termijn een must. In deze blog leg ik je uit hoe dat werkt.

Lees verder »
automatiseer je incheckproces voor je airbnb met nuki

Automatiseer het incheckproces voor Airbnb-gasten met Nuki, het slimme slot dat je op afstand kunt bedienen via een app op je telefoon.

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven