Zet al je notificaties uit.

Kijk, het is achterhaald dat dit DE oplossing zou zijn. Bij veel mensen zorgt dit voor FOMO waardoor ze net meer gaan kijken op de telefoon. Maar in combinatie met de andere opdrachten kom je wel degelijk tot een stevige oplossing! I promise! 

Eerst en vooral: Zet je notificaties uit! (zie video)
Heb je een Android, dan kan je deze video bekijken

Stap 2: Haal alle hinderlijke apps van je homescreen. 

Uit het zicht is uit het hart: Was het maar waar. Dit is stap twee van je actieplan, maar lang niet genoeg om effect te hebben. Toch kan je niet zonder, dus vooruit met de geit: Alle Apps verplaatsen naar je tweede scherm. 

Zet je geluid af (Niet storen)

De meeste problemen lossen zichzelf op. Dat leerde ik uit dit fantastische boek. Je kan altijd terugbellen en meestal is dat zelf niet nodig. Ik ben op het punt dat ik dit niet meer doe, als ze me echt nodig hebben zullen ze me wel mailen (en dat doen ze effectief) hoe je die notificaties uitzet vind je hier. Een noodnummer kan je aanduiden, zodat zij je wel kunnen bereiken. Héél simpel bij je instellingen. 

De moeilijkste: Halveer je schermtijd met 50% 

Dit lijkt simpel: Is het niet! Hoe doe je dat? 

  • Bekijk hoeveel gemiddelde schermtijd je had vorige week. En beslis eerlijk met jezelf deze elke dag aan 50% aan te houden qua gemiddelde. Als je gemiddelde 3uur was dan hou je de komende 90 dagen 1,5u max per dag vast. 
  • 60 dagen heb je gemiddeld nodig om een gewoonte op te af te bouwen. Daarom is het belangrijk dat je een min. van 90 dagen aanhoudt want dat heb je gemiddeld nodig om een gewoonte op te bouwen. 

Je zal merken dat dit in begin héél moeilijk zal zijn. MAAR het loont echt wel, je zal efficiënter en creatiever worden. Maar ook rustiger en zelfzekerder. Want ja, al die prikkels en afleiding zorgen voor onrust. 

Hoe laat je je een handje helpen?

Je smartphone kan je schermtijd voor jou controleren. Ik stelde de schermtijd in op een limiet van 1,5uur. Hoe je dat precies doet kan je zien in deze video.

Je kan ook kiezen om tussen bepaalde periodes geen schermtijd meer te kunnen kijken. 

schermtijd en afleiding verminderen voor een ideaal leven

Simpel is vaak veel lastiger dan moeilijk

Onze hersenen zijn verslaafd aan afleiding. Simpliciteit is vaak ver te zoeken. Dus dit is gewoon héél erg lastig. 

We doen deze oefeningen om te stretchen in onze persoonlijke ontwikkeling. Want, hoe meer je focust op jouw groei hoe meer je je ideale leven kan creëren, zonder al het gezever errond. Focus op wat JIJ nodig hebt, echt nodig hebt. 

Ga minimum 15 minuten wandelen per dag

Ga naar buiten, zonder andere mensen, zonder schermen, alleen jij. 15 minuten is niet lang (en eigenlijk best kort) maar op die manier ook haalbaar. En dat is het belangrijkste. Elke dag een beetje is beter dan in één keer massa’s en het dan niet volhouden. 

Dat wandelen brengt je tot rust, geeft je inzichten en verplicht je om in het NU te zijn. Daar ligt jouw groei en jouw simpliciteit. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven