Saaie Routines doorbreken

Vorige podcastafleveringen bekijken kan je hier. Meedoen aan ‘schijt aan de ratrace’ kan je hier

Altijd maar hetzelfde, elke dag opnieuw. Hetzelfde.

Ja saaie routines en dagelijkse sleur is hetgeen wat m’n luisteraars. Waaronder jij misschien, het meest last van te hebben om zichzelf echt gelukkig te voelen. Althans dat is wat zij zeiden.

Saaie routines en dagelijkse sleur is echter een gevolg. Het is geen oorzaak.

Eerst en vooral is het belangrijk om terug te kijken naar je noden. Zoals ik aangaf in de podcast aflevering: “Slechte gewoontes afleren” is het zo dat je 6 noden hebt. 6 kanten van een rubiks kubus die vervuld moeten worden.

Als dit niet lukt. Dan voel je je incompleet. Dat is geen gekkigheid, maar heel normaal.

Je 6 noden zijn: Groei, verbinding, zingeving, zekerheid, spanning en liefde.

Als jij jezelf terugvindt in het probleem waar je saaie routines hebt. Dan heb je alvast zeker aan 1 nood tekort: Spanning.

Het goede nieuws is, dat je spanning best wel in de hand hebt (net zoals alle noden trouwens)

De vraag die je jezelf dan kan stellen is hoe jij opstaat ‘s morgens. Denk je al van de dag ervoor:

“Oh nee, het is veel te laat… Ik ga morgen moe zijn”

“Oh nee, de kinderen werden zoveel wakker… Dat wordt morgen een lastige dag!é

“Oh nee, morgen weer gaan werken”

Ik zou ook geen zin meer hebben om op te staan eerlijk gezegd. Maar jij plant deze intentie zelf in je hoofd. Niemand anders.

Als je terugdenkt aan toen je kind was en hoe het was als Sinterklaas langskwam, hoe je uit je bed sprong en vol enthousiasme de trap afliep.

Dat is ook maar een gedachte. – Kinderen wekken dat enthousiasme voor zichzelf op, omdat ze uitkijken naar iets. En als ze niets hebben om naar uit te kijken. Ja dan raken ze ook moeilijker uit bed. (Mijn kinderen zijn altijd uit de veren rond 6.30-7u in het weekend! Maar als het school is moet ik met de wekker aan hun bedrand staan)

Kijk, 150.000 mensen werden niet wakker vandaag. Elke dag sterven er letterlijk 150.000 mensen op deze wereld.

En jij leeft.

Dus begin dan ook echt te leven.
Een grote stap daarin is om elke dag opnieuw te behandelen alsof het sinterklaas is.

Door jezelf 1 grote vraag te stellen: “Waar kijk ik morgen hard naar uit? Dat kan van alles zijn. En is er niets, maak dan iets kleins (of groot) voor jezelf waar je naar kan uitkijken.

Veel mensen vinden het gras altijd groener aan de overkant:

“Ah deze stomme afwas” – Mocht ik de lotto winnen hoefde ik dat allemaal niet meer te doen.

Maar.. Of jij nu de lotto wint of niet. Dat maakt allemaal geen bal uit.

Een vriend van me zei ooit: “Iedereen zou minstens één keer in z’n leven rijk moeten zijn, want dan pas besef je waar het echt om gaat”.

Trap niet in de val van altijd maar meer, want het mijne is niet goed genoeg. Want het zal je niet gelukkig maken. Dat is bijv. de focus van Freedom Unlocked. Je gaat niet voor meer. Je gaat voor minder, zodat je een minimalist wordt met een maximaal leven.

Maar voor minder? Hebben de meeste mensen stevig wat hulp nodig. – Even tussen ons gesproken en gezwegen, de deuren naar Freedom Unlocked gaan bijna sluiten. Mocht je nog twijfelen.

Maar back on track:

Vaak denken mensen dat alles beter zou zijn als ze veel geld zouden hebben. En ja tuurlijk is geld belangrijk. Alles wordt makkelijker, je krijgt zuurstof. Maar dat gaat je wel niet vervullen. Dat doen je 6 noden.

Geld lost het probleem op van mensen die geldproblemen hebben. Niet voor mensen die een bepaald vermogen hebben opgebouwd. En ik ga ervan uit dat jij wel al iets hebt opgebouwd.

Veel lotto winnaars hebben de neiging om hun noden te verwaarlozen. Want ze hebben het nu toch allemaal.

Ze gaan niet meer focussen op groei, zingeving, verbinding, spanning, liefde. Omdat ze denken dat zekerheid de enige belangrijke nood is.

Zekerheid wordt nl. maatschappelijk gezien als de enige nood die we hebben. Er wordt altijd gehamerd op veiligheid. Maar als je heel veilig bent, dan is er geen ruimte voor de rest.

Dus veel Lotto winnaars krijgen problemen. Ze gaan hun noden in slechte gewoontes gaan zoeken, destructieve gewoontes. Velen worden zelfs zo ongelukkig dat ze uiteindelijk al het geld gewoon weggeven en terug gaan werken.

Kijk ik geloof dat geld ontvangen, gelijk moet lopen met je spirituele reis. Je zelfontwikkeling.

En zoals Yoda het zou zeggen: “With great power comes great resposibility” zo geloof ik het ook.

Als jij dus iets wint en niet weet hoe je in evenwicht kan blijven. Dan zal je altijd vervallen in verveling, saaie routines. Of je nu multi-miljonair bent of niet.

Het gaat dus over balans.

En als je dan gaat focussen op dingen die je zingeving geven. Dan ga je die spanning sowieso creëren. (dat is niet genoeg hé, je hebt nog 5 kanten. Maar specifiek voor dit probleem kan je dat wel toepassen)

En het klopt, de was moet nog steeds gedaan worden.

Maar je kan jezelf wel de vraag stellen, waarom je je eigen leven niet zinvol genoeg vindt om de afwas voor te doen?

Zou het kunnen zijn omdat je vindt dat je er geen tijd voor hebt?

Te druk bent?

Laatst zei één van m’n vriendinnen tegen me dat ze de afwas enzo op reis wel fijn vindt. Dan is er een rustig gebeuren en doet iedereen ondertussen een babbeltje terwijl het heel gezellig is.

BESLUIT: Het huishouden voelt aan als een last zodra je te druk wordt met wat er eigenlijk niet toe doet.

We denken allemaal dat al onze issues aparte problemen zijn, maar dat is het niet. Het is één en dezelfde bal. Die we maar de kamer doorstuiteren en vanuit elke hoek terugkomt kaatsen.

Het enige wat je moet doen is luisteren naar wat jij nodig hebt, wat jij wilt en daar een plan voor opmaken.

Ik hoor je hersenen kraken.

Nou that’s where i come in. Dit doe ik, dit is mijn superskill: Alle onhaalbare dingen opdelen in haalbare stukken. En ik heb dan in m’n leven nog nooit een rubiks kubus opgelost (spreekt me ook niet aan) in het echte leven doe ik het… Constant.
Voor mezelf, maar ook voor anderen.

Ik ben altijd diegene die ze opbellen in m’n omgeving als ze een puzzel hebben die niet opgelost raakt. En dan zwier ik overal schetsen en kladblaadjes in het rond. Met 3-4 verschillende opties die ze kunnen uitvoeren. That’s me 🙂
Maar de grote valkuil met dat plan uitweken is: “Ja ik doe het morgen wel”

Maar jij weet net zoals ik dat er geen morgen is. Uitstel is altijd afstel.

Het is NU of niet. En als je zegt nu niet… Dan is het het teken dat het net NU echt wel nodig is.

Voelen uitstellen is altijd te laat.

Dus waarom zou je nu niet beginnen? En denk even na, serieus echt na wat het je zou opleveren.

Die excuses om maar niet los te laten en te blijven kiezen voor dat 6je brengen je helemaal niets. Kies voor een tien en trek de splinter eruit in ruil om niet die lange tijd met sluimerende pijn te leven.

Trouwens, als je uitstelt dan begint gewoon je gedachtenmolen opnieuw. Stuitert de bal door de kamer. En je verliest focus waar het probleem echt ligt en voor je het weet ben je weer aan het denken dat je 101 dingen hebt die je tegenhouden. Terwijl je nu op dit moment klaar ziet dat het slechts 1 probleem is.

Je hart weet het altijd al. Maar je hoofd moet je volgende keer weer opnieuw overtuigen. En die energie vreet je leeg.

Kijk ja! Je weet het, ik heb er ontzettend veel over gepraat de laatste weken: Freedom Unlocked, het Grow traject sluit dus die deuren binnenkort. En oh my ik wil zoveel mogelijk mensen helpen met mensen hun ideale leven te creëren.

Alleen vraagt dat zoveel persoonlijke aanpak. Zoveel specifiek Jij, omdat dat zo anders is per persoon. Dat ik dat gewoonweg niet voldoende kan vanuit de verte.

We moeten inzoomen op jou. En daarom wil ik je er graag bij. Als je bewust bent dat het niet uit de lucht komt vallen en dat je er idd mee zal voor moeten zoeken.

Ben je nog aan het twijfelen. Misschien is het dan tof om in te schrijven voor de gratis 4-daagse live training die ik geef volgende week! We doen hem online en we gaan 4 dagen elke dag 1 uur live.

En hij noemt, hoe kan het ook anders: Schijt aan de ratrace! Daar krijg je eigenlijk al stevige coaching waar we gaan onderzoeken:

Wat je ideale leven precies is
Waar je geld vindt voor je ideale leven (e.a blokkades)
Je talent ontdekken
Je noden in evenwicht brengen

Het zijn 4 van de 13 thema’s die ook terugkomen in Freedom Unlocked en als je hiervan aan gaat. En merkt dat deze je al ontzettend helpen. Dan ben ik zeker dat Freedom Unlocked voor jou gaat knallen.

Klaar om met de ratrace je billen af te vegen? Schrijf dan in voor Schijt aan de ratrace hieronder en dan gaan we er samen een lap op geven.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top