3 Beste Strategieën voor het Waarmaken van Je Creatieve Ambities

Wat gebeurt er als je barst van de creatieve ambities, maar ze blijven liggen omdat je er geen tijd voor hebt? Je bent enthousiast, maar mist de energie om ze te realiseren… In dit artikel help ik je dit omdraaien.

De Ondernemer met meer dan één Droom

Wat gebeurt er als je barst van de creatieve ideeën, maar ze blijven onaangeroerd omdat je er geen tijd voor vindt? Deze vraag werd pijnlijk reëel toen ik onlangs een ondernemer ontmoette met een geweldig bedrijf en een brandend verlangen om een tweede boek te schrijven. Ondanks haar enthousiasme, was er simpelweg geen tijd of energie voor creatieve ambities.

Ik geef je alvast 3 strategieën mee waar je mee aan de slag kunt en die we bij haar hebben toegepast!

3 Onmisbare Strategieën voor het Waarmaken van Je Creatieve Ambities - Kim De Graeve financieel strateeg

Strategie 1: Vereenvoudigen voor Focus

Bij nadere beschouwing van haar bedrijfsstructuur, ontdekten we dat haar ene bedrijf eigenlijk uit twee afzonderlijke entiteiten bestond. Hoewel deze nauw verbonden waren aan haar talent, hadden ze fundamenteel verschillende behoeften en dynamieken. Dit leidde tot een belangrijke realisatie: soms is het niet mogelijk om meerdere, complexe taken tegelijkertijd uit te voeren.

Te Veel Hooi op de Vork

Ze had vier programma’s die veel tijd opslokten, met te veel rompslomp en te weinig systematiek. Door deze activiteiten te vereenvoudigen, kon ze meer ruimte maken voor haar creatieve ambities waaronder het schrijven van haar boek.

Strategie 2: Bewust Uitstellen voor Prioriteiten

Een belangrijk aspect van haar reis was de wens om inkomsten te blijven genereren terwijl ze aan haar boek werkte. Dit resoneerde met mijn eigen ervaring bij het schrijven van ‘Freedom Unlocked’. Het kostte mij anderhalf jaar om het boek te voltooien, terwijl ik dit oorspronkelijk binnen twee maanden had gepland.

Balans Tussen Inkomsten en Creativiteit

Het was cruciaal dat er tijdens dit proces inkomsten binnenkwamen, zodat ik niet voortdurend hoefde te schipperen tussen mijn boek, andere projecten en mijn privéleven. Om een boek goed te schrijven, heb je rust nodig en moet je je kunnen focussen op één ding. Door bewust bepaalde bedrijfsactiviteiten uit te stellen, kon ze die noodzakelijke rust en focus vinden.

3 Onmisbare Strategieën voor het Waarmaken van Je Creatieve Ambities - Kim De Graeve financieel strateeg

Strategie 3: Optimaliseren en Automatiseren

Toen we het eerste deel van haar business onder de loep namen, bleek het te rommelig te zijn. “Traag is sneller,” is een mantra die ik vaak gebruik. We zorgden ervoor dat haar fundamenten stevig waren. Haar funnels werkten goed en brachten klanten binnen, maar de voorkant van haar zaak was een chaos. We werkten stap voor stap aan een duidelijke herstructurering.

Stroomlijnen voor Efficiëntie

Het stroomlijnen van haar eerste programma was de eerste stap. Dit maakte de doorstroming makkelijker. Vervolgens optimaliseerden we haar twee volgende programma’s, waardoor ze minder aanwezig hoefde te zijn in haar bedrijf. Als de funnels goed werken, zorgen ze voor een constante inkomstenstroom, zelfs terwijl ze aan haar boek werkt.

Strategisch Afstand Nemen

Dit proces zou naar mijn inschatting binnen een paar maanden op orde zijn. Het idee was om enkele maanden afstand te nemen van de creatieve projecten waar ze zo gepassioneerd over was, en eerst te focussen op het verstevigen van haar bedrijf. Het deel dat nog niet helemaal klopte, daar moest ze eerst aan werken.

5 Beste Tips voor een snellere Financiële groei - Kim de Graeve financieel strateeg

Bewuste Keuzes voor Toekomstige Groei

We zagen ook dat haar tweede bedrijf, dat nog in opbouw was, tijdelijk gepauzeerd moest worden. Dit was een vorm van ‘bewust uitstellen’. Het was duidelijk dat ze dit bedrijf graag wilde opbouwen, maar door te veel tegelijk te doen, riskeerde ze haar bedrijf en expert-status. Soms moet je een stap terug doen om uiteindelijk twee stappen vooruit te zetten.

Internationale Ambities

Bij het plannen van haar boek had ze de ambitie om het internationaal kenbaar te maken, met marktanalyse en inzichten vanuit het buitenland. Dit zou niet alleen haar creativiteit stimuleren, maar ook haar zakelijk inzicht verrijken. Net zoals ik ervoer bij het schrijven van mijn boek, zou dit leiden tot een stroom van nieuwe ideeën en een diepere begrip van haar vakgebied.

Conclusie: Creatieve en Zakelijke Groei

Het schrijven van haar boek en de hieruit voortvloeiende inzichten zouden haar ondernemerschap enorm versterken. Het gaat erom bewust keuzes te maken en te luisteren naar je intuïtie. Door deze strategieën toe te passen, kon ze zowel haar creatieve dromen realiseren als haar zakelijk succes vergroten.

Afsluiting: Het Evenwicht Tussen Intuïtie en Strategie

In slechts 45 minuten hadden we een plan dat niet alleen haar vraag oploste, maar ook de weg vrijmaakte voor toekomstige groei. Dit verhaal toont aan dat creatieve dromen en zakelijk succes hand in hand kunnen gaan, mits de juiste strategische beslissingen worden genomen.

De 5 Beste Tips voor Mindset en Techniek met Inez Swinnen - Kim De Graeve financieel strateeg

In slechts twee jaar tijd bereikte ik financiële vrijheid, zelfs met twee jonge kinderen. Mijn dagen bestaan nu uit reizen, doen waar mijn hart van opleeft en genieten van de eenvoudige geneugten des levens.

3 Onmisbare Strategieën voor het Waarmaken van Je Creatieve Ambities - Kim De Graeve financieel strateeg
3 Onmisbare Strategieën voor het Waarmaken van Je Creatieve Ambities - Kim De Graeve financieel strateeg

5 Boekentips rond Creatieve Ambities bij Ondernemers

#295 4 Beste Tips om Beter te Verkopen - Kim de Graeve financieel strateeg

Veelgestelde vragen omtrent Creatieve Ambities bij Ondernemers

Begin met het analyseren van je huidige schema om tijdsblokken te identificeren die je kunt wijden aan je creatieve projecten. Prioriteer en stel eventueel bepaalde zakelijke taken uit. Overweeg ook om taken te delegeren of te automatiseren om meer vrije tijd te creëren.

Effectieve strategieën zijn onder andere tijdmanagement, het stellen van duidelijke doelen, en het scheiden van creatieve tijd van zakelijke tijd. Focus op efficiëntie in je zakelijke activiteiten om ruimte te maken voor creativiteit.

Absoluut. Door minder kritische of tijdrovende taken uit te besteden, kun je je concentreren op je creatieve projecten. Dit helpt om werklast te verminderen en meer tijd vrij te maken voor creatieve inspanningen. In dit artikel lees je er meer over: Wanneer begin je best met uitbesteden?

Prioriteiten stellen helpt je om je te focussen op wat echt belangrijk is. Het stelt je in staat om je tijd en energie effectief te verdelen tussen je zakelijke verplichtingen en je creatieve doelen.

Technieken zoals time-blocking, mindfulness, en het gebruik van creativiteitstimulerende oefeningen kunnen helpen. Ook is het belangrijk om regelmatig tijd vrij te maken voor brainstormsessies en creatieve activiteiten.

Stel duidelijke grenzen tussen werk en creatieve tijd. Wees gedisciplineerd over het niet laten overlappen van deze twee. Het regelmatig plannen van creatieve sessies kan ook helpen.

Consistentie kan worden bereikt door vaste tijden te reserveren voor creatief werk en deze in je agenda te blokkeren als niet-onderhandelbaar. Gebruik ook kleine vrije momenten gedurende de dag om aan creatieve ideeën te denken of te schetsen.

Delegeren vermindert je werklast, waardoor je mentale ruimte en tijd vrijmaakt voor creatieve inspanningen. Het stelt je in staat om je te concentreren op de aspecten van je bedrijf en creatieve projecten die het meest baat hebben bij jouw unieke vaardigheden.

Zeker, het nastreven van creatieve ambities kan leiden tot verbeterde probleemoplossende vaardigheden, verhoogde innovatie en een frisse kijk op zakelijke uitdagingen. Dit kan resulteren in verbeterde bedrijfsprestaties.

Vind inspiratie door jezelf bloot te stellen aan nieuwe ervaringen, zoals reizen, het bijwonen van workshops, het lezen van boeken, of het verkennen van andere creatieve velden. Blijf ook in contact met andere creatieve individuen en netwerken voor frisse ideeën en motivatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven