Online geld verdienen vs. traditioneel werken

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van enkele mensen die in sectoren werken waar uurtje factuurtje model ‘de enige optie’ lijkt. Waardoor ze volledig verstrikt zitten in de ratrace; Een massagesalon, advocaat, een dierenarts, een psycholoog, noem maar op. Het tegendeel is echter waar. Voor elke vorm van uurtje factuurtje bestaat er ook een schaalbaar model. Ik geef in deze blog enkele mogelijkheden. Maar ze zijn eerlijk gezegd oneindig. Het belangrijkste is dat je dicht bij jezelf blijft. Ik geef binnenkort een fantastische 3-daagse hierover. Je kan hier inschrijven

Het traditionele uurtje factuurtje model is al jaren een populaire manier voor professionals om betaald te worden voor hun werk. Echter, het model heeft beperkingen als het gaat om het verhogen van het inkomen en het vergroten van de klantenkring. Gelukkig biedt online geld verdienen een uitweg uit deze beperkingen en kan het het uurtje factuurtje model verbeteren. In dit artikel bespreken we hoe online geld verdienen kan helpen om het uurtje factuurtje model te verbeteren.

Meer inkomensdiversiteit

Het uurtje-factuurtje model betekent dat je als professional beperkt bent tot het aantal uren dat je werkt voor klanten. Hierdoor is er weinig stabiliteit en groeipotentieel voor je inkomen. Door online geld te verdienen, kun je echter meer inkomensdiversiteit krijgen. Je kunt digitale producten zoals e-books, online cursussen en software maken en verkopen. Hierdoor heb je meerdere inkomstenbronnen en wordt het risico van afhankelijkheid van één enkele bron verlaagd.

schaalbaar inkomen kim de graeve

Passief inkomen

Online geld verdienen biedt ook de mogelijkheid om passief inkomen te genereren. Dit betekent dat je inkomsten genereert zonder er actief tijd in te hoeven steken. Digitale producten, zoals e-books en online cursussen, zijn bijvoorbeeld een geweldige manier om passief inkomen te verdienen. Nadat ze zijn gemaakt, kunnen ze blijven verkopen zonder extra werk van jouw kant.

Ineens ligt de wereld aan je voeten! 

Het uurtje-factuurtje model beperkt jouw klantenkring tot de lokale markt. Door online geld te verdienen, kun je echter klanten van over de hele wereld bereiken. Via freelancingsplatforms, zoals Fiverr of Upwork, kun je je diensten aanbieden aan een wereldwijd publiek en zo jouw klantenkring vergroten. Maar nog meer dan dat zou ik vooral focussen om jouw hogere missie te ontdekken zodat je wat jij echt wilt kan bijdragen aan de wereld. 

Weet je nog niet wat je missie is? Dan is Freedom Unlocked echt iets voor jou. Weet je wel al helder wat je missie is dan wil je er misschien wel graag bij zijn op de volgende 3-daagse challenge.  Je kan je hier gratis inschrijven

Flexibiliteit

Het uurtje-factuurtje model is vaak zeer rigide en laat weinig ruimte voor flexibiliteit. Online geld verdienen geeft je daarentegen meer vrijheid en flexibiliteit. Je kunt jouw eigen schema bepalen en werken waar en wanneer je wilt. 

Lage opstartkosten

Online geld verdienen vereist vaak weinig opstartkosten. Zo kun je met minimale investeringen digitale producten maken en als freelancer beginnen met alleen een computer en een internetverbinding. Dit maakt het gemakkelijker om te beginnen met online geld verdienen en jouw inkomstenpotentieel te vergroten.

Meer spelen met je verdienmodellen

Dit komt omdat online geld verdienen je in staat stelt om te experimenteren met verschillende digitale producten en diensten. Hierdoor krijg je de kans om jouw vaardigheden en kennis te verbeteren en nieuwe inkomstenstromen te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het maken van een e-book en geleidelijk uitbreiden naar online cursussen of software.

schaalbaar inkomen kim de graeve

Je hoeft niet te kiezen

Belangrijk om te vermelden is dat het combineren van online geld verdienen met het uurtje-factuurtje model ook een optie kan zijn. Zo kun je als professional nog steeds werken op basis van het uurtje-factuurtje model, terwijl je tegelijkertijd digitale producten maakt en deze verkoopt. Dit vermindert de afhankelijkheid van één enkele inkomstenbron en verhoogt je potentiële inkomsten.

Zo heb ik enkele jaren een volledig passief online bedrijf gerund, dat was erg succesvol. Toch mistte ik verbinding en ben ik daardoor terug meer uurtje factuurtje gaan werken. Nu heb ik hier een mooi evenwicht in gevonden waar ik erg gelukkig van wordt. 

Kim De Graeve imposter syndrome

Toch zie ik veel online ondernemers nog te veel aan uurtje factuurtje vasthouden

(ook de mensen die overtuigd zijn dat ze een goed schaalbaar model hebben missen enorme kansen)

Er zijn manieren om hun verdienmodel te verbeteren en meer inkomsten te genereren. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Creëer digitale producten

Als online ondernemer heb je waarschijnlijk al veel kennis en expertise opgebouwd in jouw vakgebied. Het creëren van digitale producten zoals e-books, online cursussen, webinars of software kan een geweldige manier zijn om jouw inkomsten te diversifiëren en passief inkomen te genereren. Het maken van digitale producten vergt eenmalige investeringen in tijd en geld, maar deze producten kunnen blijven verkopen zonder extra inspanning van jouw kant.

Kim De Graeve - Live dag een duidelijke visie brengt je naar succes en financiële vrijheid
  1. Verhoog je tarieven

Als je momenteel werkt volgens het uurtje-factuurtje model, kan het verhogen van je tarieven een effectieve manier zijn om meer inkomsten te genereren. Dit kan alleen worden gedaan als je bewijs hebt van de waarde die je levert en wat je klanten oplevert. Door het leveren van uitstekende resultaten en een geweldige klantenservice kun je klanten laten zien dat je waarde biedt, waardoor je hogere tarieven kunt vragen. Bekijk zeker ook deze blog waar ik uitleg hoe je je omzet kan verdubbelen en werkuren kan halveren.

  1. Bied pakketten in plaats van uurtarieven

In plaats van te werken op basis van een uurtarief, kun je overwegen om pakketten aan te bieden voor jouw diensten. Door pakketten aan te bieden, creëer je een duidelijker beeld van de waarde die je biedt en geef je klanten meer zekerheid over wat ze kunnen verwachten. Bovendien maakt het aanbieden van pakketten het gemakkelijker om schaalbaar te werken, aangezien je klanten niet meer kunt factureren voor extra uren.

schaalbaar inkomen kim de graeve
  1. Automatiseer je processen

Automatisering kan een geweldige manier zijn om jouw inkomsten te verhogen en tijd te besparen. Door het automatiseren van routinematige taken kun je jouw tijd besteden aan taken die meer waarde toevoegen, zoals het genereren van leads en het creëren van digitale producten. Bovendien kan automatisering helpen bij het opschalen van jouw bedrijf en het vergroten van de winstgevendheid.

  1. Werk met vaste klanten (bijv. op basis van een abonnementsvorm of Mastermind)

Werken met vaste klanten kan een geweldige manier zijn om jouw inkomsten te stabiliseren en de afhankelijkheid van het uurtje-factuurtje model te verminderen. Vaste klanten zijn vaak bereid om hogere tarieven te betalen voor de kwaliteit van jouw werk en bieden de mogelijkheid om langdurige relaties op te bouwen, wat kan leiden tot doorverwijzingen en meer inkomsten.

schaarste rond geld naar overvloed Kim De Graeve

Eerlijk gezegd? Alles. Er is niets te gek. Er is nooit tekort aan middelen enkel aan creativiteit. 

Hoewel een website nuttig kan zijn om jouw online business te promoten en te verkopen, is het niet noodzakelijk om geld te verdienen via het internet. Andere methoden, zoals freelancen en affiliate marketing, kunnen worden gedaan zonder website.

Begin met het kiezen van een methode die bij je past en waarin je interesse hebt of je talenten. Leer de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn en start jouw eigen online business. Van daaruit groeit je missie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven