Ongelukkig zijn

Een stappenplan naar geluk & vrijheid

Ongelukkig zijn: 

“Maar ik heb het te druk, ik ben te moe”

“En wanneer moet ik dat nu weer doen.”

Aan de ene kant willen we allemaal gelukkig zijn. aan de andere kant weten we allemaal wat ons gelukkig maakt. Maar we doen die dingen niet. Waarom? Simpel. We zijn te druk. Te druk waarmee? Met proberen gelukkig te zijn.

Matthew Kelly – Vrijheid Quotes 

De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via Spotify, Apple Podcast, Google PodcastsOok via het Youtube kanaal kan je de video’s van de plantrekkers volgen. 

Toen men ongelukkig zei: "Jij weet niet wat ik allemaal te doen heb zeker!"

Een jaar geleden kreeg ik een aanvaring met een deelnemer in een webinar over productiviteit. Ik vertelde dat niemand echt te druk is, we kiezen ervoor te druk (en ongelukkig) te zijn. En dat je veel meer verantwoordelijkheid neemt over je leven zodra je zegt i.p.v. “Ik heb het te druk” >> “Ik wil er nu geen tijd voor maken”.

De deelnemer werd zo boos op me toen ik dit insinueerde: “Jij weet niet wat ik allemaal moet doen zeker”. 

En ik vertelde dat focus op productiviteit, werken naar meer vrijheid exclusief iemands tijd vraagt. Het vraagt een stilstaan. 

En daar ligt de moeilijkheid bij velen want ze hopen op een easy fix, op 2 schakelaars: “Vrijheid en geluk”. tsjakka! 

Heb je miljoenen nodig om gelukkig te zijn?

Het is uitzonderlijk beangstigend om stil te staan, want het vraagt zelfreflectie, verantwoordelijkheid en discipline en het klinkt allemaal niet sexy en geef de meesten maar een traject over “hoe verdien je dit jaar nog je eerste miljoen”. 

Toch is stilstaan de enige manier naar een succesvol leven (en ook naar het grote geld, als je daar gelukkig van wordt) 

Maar hoe dan? Hoe ga je van ongelukkig naar je ideale leven? 

Ik krijg vaak de vraag hoe ik elke dag mijn ideale leven kan leiden. 

En eigenlijk is dat een erg moeilijke vraag vind ik persoonlijk want hoe ik dat doe is op zich niet zo heel erg spannend… Ik doe op een dag niet zoveel: 

 • Mediteren
 • Schrijven
 • Bewegen 
 • Lezen 
 • Visualiseren
 • Affirmaties toepassen 

Ik volg trajecten en ben v.n.l bezig met het ontwikkelen van dingen die mijn lichaam en geest gezond houden: “het intellectuele, emotionele, spirituele, lichamelijke… “ 

Maar focus ook op het helpen van anderen door een bijdrage te leveren. 

Zo dat is hoe ik mijn ideale leven leef. Veel meer dan dat is er niet aan.

Een interessantere vraag is: Waarom doe je dat?

Mijn globale waarom ik elke dag mijn ideale leven wil leiden is omdat ik genoeg had van een middelmatig, ongelukkig leven. Ik wilde meer. 

De grote trigger was voor mij, en is nog steeds, toen ik een video zag waar er gezegd werd dat 25% van de bevolking zijn pensioen niet haalt. Ik werd quasi misselijk en voelde een paniekaanval opkomen. 25%? 1/4de? Het besef en de angst was zo groot om één van hen te zijn dat ik het onmiddelijk anders wilde. Nu, niet morgen, niet overmorgen. Niet ooit, met de kans dat het een nooit wordt. Maar NU.

Niet meer kiezen om ongelukkig te zijn

Dit was een druppel van een tienjarig proces, waar ik elke keer dichter kwam bij dit punt. 

De financiële moeilijkheden die ik had, de gezondheidsproblemen van te druk op zoek zijn naar geluk in een systeem dat niet gemaakt is om in vrijheid te leven.

 Want ja dat deed ik: Ik was zo druk en dacht steeds:

“Als ik dit behaal, zal ik me zo voelen” of “als dit of als dat..”

Maar tegen de tijd dat ik het behaalde voelde ik al dat dat niet hetgeen was dat me echt geluk bracht en ging ik alweer druk op zoek naar het nieuwe ding om achteraan te hollen.

"Is dit het nu?"

Dat doen we allemaal en als je helemaal eerlijk bent met jezelf dan herken je dat gevoel als geen ander: dat gevoel dat je eindelijk je doel behaalde waar je zo naar uitkeek en dat je dacht “is dit het?”

We zijn ongelukkig en superdruk op zoek naar geluk te zoeken, maar het resultaat daarvan is dat we meestal teleurgesteld gaan raken.

Waarom zien mijn dagen eruit zoals ze eruit zien? 

Als je je dan gaat afvragen waarom mijn dagen er uitzien zoals ze eruit zien. Dan begin ik graag bij mediteren

Ik mediteer niet dagelijks. (wel regelmatig) Maar als ik mediteer gaat het heel vaak over dankbaarheid. 

Eén van de meest energiegevende factoren is dankbaarheid, hoe vaak ben jij dankbaar? Echt dankbaar? Hoe vaak kan je stilstaan en oprecht dankbaar zijn met alles wat je hebt bereikt, alles wat je hebt gedaan, voor het leven rondom jou. 

En dan is het antwoord vaak simpel, te weinig. Want zodra we het hebben zijn we op zoek naar iets nieuws. (Dat maakt je echt ongelukkig) 

Dagboekschrijven? Ik ben geen 14 jarig meisje!

Maar als we het hebben over dankbaarheid dan moet ik het ook hebben over schrijven, en dan meerbepaald dagboekschrijven (vergis je niet – dit is iets helemaal anders dan een puberdagboek). Ik schrijf dagelijks, ik schrijf ontzettend graag en zou er gerust mijn hele dag mee kunnen vullen.

Ook als je geen geboren schrijver bent dan is schrijven erg interessant, journaling/ of dagboekschrijven helpt ook met dankbaarheid. 

Je zou elke dag kunnen opschrijven waar je die dag dankbaar voor was, welke inzichten je kreeg, welke doorbraken je maakte, wat je dromen en je doelen zijn. En je kan simpelweg opschrijven wat er gebeurde die dag. En dat mag ook gewoon letterlijk allemaal door elkaar. (het hoeft niet netjes, juist of leesbaar te zijn) Opschrijven helpt, omdat het ons helderheid brengt, als het in onze gedachten blijft dan vervaagt het tot het verdwijnt. 

Elke dag stilstaan bij dankbaarheid is een krachtig gegeven, plezier vinden in alles wat je doet, elke dag opstaan vol energie en goesting hebben om je dag te beleven. Dat is iets waar je zelf voor kan kiezen. 

Je kiest ervoor om TE DRUK te zijn. Het is een leven dat je zelf hebt gecreëerd. 

Als je je ongelukkig gevoel wilt doorbreken dan moet je alles omdraaien, alles. Daar zit de moeilijkheid, want dan moet je bereidt zijn om anders te leven dan je wordt opgedragen door de maatschappij, anders dan de meeste mensen. Dat voelt niet een beetje raar in begin, maar extreem vreemd. 

Het brengt ongelofelijk veel frictie met zich mee, want van nature willen we ons aanpassen aan onze omgeving om erbij te horen. Daar hebben we nood aan, het is een oerinstinct en het geeft ons veiligheid, controle, zekerheid.

Als je in de oertijd afweek van een bepaalde stam dan werd je verbannen. Omdat de stam daardoor in gevaar kwam. Je moest je dus gedragen. Dat instinct zit er nog steeds in, maar is… Laten we op z’n minst zeggen verouderd en slaat in deze tijd nergens meer op. 

Te druk bezig zijn is verslavend terwijl het ons ongelukkig maakt

En andere reden waarom het frictie meebrengt is omdat druk bezig zijn verslavend is. Letterlijk. Prikkels zijn verslavend. Nieuwe dingen zijn verslavend. Ja dat hebben we nodig, want zonder die nood aan ontdekking zou er nooit innovatie ontstaan. Maar het zorgt er ook voor dat we een hele dag afwisselen tussen taken, niet echt gefocust zijn, zo’n 500 keer per dag naar onze telefoon grijpen en i.p.v. lekker druk vooral gestresst zijn en niet op onze volledige capaciteit draaien. 

Dat stilvallen is een vorm van afkicken en behoorlijk lastig, want het stilvallen lijkt in eerste instantie bijlange niet zo interessant als het druk bezig zijn en het gevoel hebben dat je iets aan het doen bent. 

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject 9

Stilvallen, anders leven dan 95% van de maatschappij 

Ondernemers hebben deze stap ooit al eens gemaakt  en probeerden het al reeds, anders leven. De dag dat je stopte als werknemer. Zei je.. Ik kies voor mijn ideale leven. 

Je koos voor een leven als ondernemer om vrijheid te kunnen ervaren en je ideale leven op te bouwen. Maar je raakte vast in het systeem, opnieuw, duwde niet door omdat je onbewust genoegen nam met minder net zoals voorheen, maar het voelde nu toch al iets beter. En je denkt “meer zit er waarschijnlijk toch niet in”. 

“Dit is het beste dat me gegund is.” 

Ongelukkigheid opzij zetten door verantwoordelijkheid te nemen

Maar wat als je er nu echt voor kiest. En echt voor gaat, je verantwoordelijkheid voor je eigen ideale leven volledig oppakt. 

Wat als je omgeving ziet dat het ook op deze manier kan? En dat het eigenlijk niet zo moeilijk is (de grootste verandering ligt nl. bij jezelf. Je hebt alle controle dat is een zegen en een vloek) 

Dan geef jij hen de mogelijkheid ook vrij en gelukkig te zijn. Als jij toont dat je wel een ideaal leven kan creëren, stel je eens de vraag wat dat zal doen voor anderen, voor iedereen? Het is werkelijk revolutionair. 

Een stappenplan? Naar vrijheid & geluk? 

Eerst en vooral is het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt. 

Dat wil zeggen dat je bewust bent en 100% gelooft dat jij voor 100% verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. 

Ik las deze week het boek van Miracle Morning en ik schrok hoeveel overeenkomstige ideeën we hadden over vrijheid.

Hij had een zwaar ongeluk en was quasi uiteengereten, zijn korte termijngeheugen was volledig stuk, hij zou waarschijnlijk nooit nog kunnen lopen etc. En het was daar op dat moment ondanks dat de de oorzaak van het ongeluk niet zijn verantwoordelijkheid was, hij wel 100% verantwoordelijkheid nam van zijn herstel. 

Later was zijn bedrijf zwaar getroffen door de beurscrash waar hij hoge schulden aan overhield en depressief werd, ook daar besloot hij verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn eigen herstel. 

Is het de schuld van Corona? Word je daar gelukkig van? Of zou je gelukkiger worden om te kiezen voor je verantwoordelijkheid om het op te lossen? 

The blame game

We verliezen onszelf in the blame game, waar we altijd opzoek gaan naar een schuldige. Maar daar hebben we niets aan. Want wat dan?!

En eerlijk gezegd word ik daar soms een beetje moe van: Het is de schuld van die, het is de schuld van dat, als alles terug zus zou zijn zou alles beter zijn als alles, tralalalala. 

Zelfbeklag en mededelijden

In welke gedachtengang zit je liever: 

“Dit moet mij altijd overkomen” of “Shit dit is echt wel een ongelofelijk klote situatie, maar wat kan ik doen om hier sterker uit te komen of wat kan ik doen om anderen hetzelfde lot te besparen/verzachten” Wat kan ik doen om de wereld een betere plaats te maken, voor anderenen en mezelf. 

En nu mag je me al je vreselijkste momenten uit je leven vertellen om me te overtuigen dat het bij jou anders was, maar i won’t buy it. – Dat is het leven. Met de grote ongelukkigheden, de vreselijkste en de mooiste momenten. Ofwel ben je all in, ofwel ben je out. Die acceptatie, die verantwoordelijkheid nemen heb je nodig om vrij te kunnen leven en je ideale leven te kunnen creëren. 

geld verdienen affiliaten cursus online meer geld verdienen omzet passief inkomen vrijheid teveel werk

Hoe neem je verantwoordelijkheid? 

Door persoonlijke ontwikkeling, groei & bijdrage op nummer 1 te zetten. 

En hoe gaat het dan verder? …

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject 7

"

6 fullfilments of live by Cloe Madanes 

We hebben 6 noden die we als mens moeten vervullen: 

 1. Liefde & connectie 
 2. Zekerheid – controle 
 3. variatie – spanning : Want zonder zou het saai zijn 
 4. Uniek & belangrijk zijn: We willen allemaal graag gezien worden 
 5. Groei: persoonlijke groei 
 6. Bijdrage: Iets dienen buiten jezelf

We doen alles, letterlijk alles om deze noden te vervullen. 

Zodra we meer dan één tegemoet komen dan kan het een verslaving of patroon worden in je leven. Dit kan zowel in de goede zin als in de slechte zin. (bekijk zeker bovenstaande video om dit volledig te begrijpen) 

Van ongelukkig zijn naar vrijheid

De eerste vier (liefde,controle,variatie en uniek zijn) zijn overlevingsnoden en de laatste 2 (groei en bijdrage) staan voor geluk. Deze heb je nodig om gelukkig te zijn! Maar als je elke dag druk bezig bent dan heb je geen ruimte voor groei of bijdrage.

Want je bent te druk om anderen echt te dienen, te helpen zonder daar iets voor terug te verwachten. En je hebt zeker geen tijd voor persoonlijke ontwikkeling. 

Cloe zegt, en ik geloof hier ook in. Dat wanneer je je focust op groei en bijdrage dat je automatisch alle andere 4 vervult. Maar focussen op die 2 vraagt het meest eerlijkheid tegenover jezelf, discipline, vraagt een stilstaan en een persoonlijke zoektocht. 

Dus het vraagt iets van jou. Het vraagt een grote missie! Een missie groter dan jouw eigen problemen, door daarop te focussen vervaagt de belangrijkheid van jouw problemen. Want je emoties en ervaringen worden nuttig ingezet voor jouw missie. 

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject 7

Wat zijn die van mij?  

Mijn 3 belangrijkste noden zijn van nature Groei, uniek zijn en bijdrage. Voor mij was dat eigenlijk een mooie bewustwording, ik dacht nl. dat het altijd ging over zekerheid waar ik de hoogste nood zocht. Dat ik vrijheid en geld zag als zekerheid/ controle. Maar blijkbaar heb ik daar amper nood aan.

Dus ja, ik vond de test wel erg interessant, laat me zeker weten wat je ervan vond in een DM ofzo! Ik vind het heerlijk om hierover te praten.

Iedereen heeft nood aan een missie

De tweede stap is een levendoel/ missie opstellen. 

Die van mij is elke dag mijn ideale leven leiden. Extra waarde geven aan anderen hun leven zonder daar perse zelf beter van te willen worden. 

De laatste was voor mij geen evidentie, want ik wil graag significance (uniek zijn en belangrijk zijn) nog meer dan bijdrage leveren. Dus de focus daar bewust weghalen en op die bijdrage focussen is voor mij een interessante les en ja, ik voel ook echt dat het de rest van mijn noden verder dient. 

Maar weet ook dat je ook kleine doelen kan hebben: vb. ik wil vanaf nu (niet morgen) vaker spelen met mijn kinderen, ik wil vanaf nu bewust nee zeggen tegen deze soort opdrachten”. En ook dat doelen mogen veranderen! 

Je hebt die doelen echt nodig. En het is belangrijk dat je je er elke dag bewust van maakt en dat je heel specifiek bent over deze doelen. 

Want als je geen doel hebt? Dan kies je voor een middelmatig, ongelukkig leven.

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject

Gelukkigheid en je innerlijke huis

Wat voel jij vanbinnen? Fysiek, mentaal, spiritueel, emotioneel? 

Hoe je je binnenin voelt reflecteert naar je prestaties buitenaf. Het is een must om je innerlijke huis te verzorgen. Zodat je de beste versie van jezelf kan zijn. En zo ga je weer automatisch werken aan dat hoger doel. 

En dan komen we terug bij het begin: 

 • Mediteren
 • Schrijven
 • Bewegen 
 • Lezen 
 • Visualiseren
 • Affirmaties toepassen 

Ik volg trajecten en ben v.n.l bezig met het ontwikkelen van dingen die mijn lichaam en geest gezond houden: “het intellectuele, emotionele, spirituele, lichamelijke… “ Dit is mijn innerlijke huis en door daarop te focussen ben ik sterk en bewust van de rest. En de reden waarom ik het op dagelijkse basis toepas. 

 

Je ideale leven moet je bouwen

Een ideaal leven overkomt je niet. Je moet het zelf bouwen. 

En mijn drive is mijn ergste nachtmerrie, dat is dat ik terug zou kijken op mijn leven in spijt, wat als ik één van die 25% zou zijn?

Maar je ideale leven bouwen? Dat vergt discipline, veel discipline! Jij bent verantwoordelijk voor alles wat je doet. 

Voor mij gaf me dat ongelofelijk veel geruststelling… Ik ben verantwoordelijk! Voor alles wat ik doe. Elke negatieve spiraal, elk succes, elke mislukking en elke twijfel. En uit elk van deze haal ik iets nieuws om terug te groeien. Want ik doe het niet in boosheid tegenover mezelf, ik neem verantwoordelijkheid op een positieve manier. 

Heerlijk! 

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject 7

En uhm.. Heb je geen geld nodig voor je ideale leven? 

Oké! En ik moet uiteraard nog wat zeggen over geld… Want uh! Dat hoort er ook bij toch? Om vrij te zijn? 
Het is niet zo dat je perse zonder geld ongelukkig zal zijn, maar het wordt wel een uitdaging in de huidige maatschappij. 

Al dit? Alles wat ik je nu vertelde is geld. Hiermee kan je miljoenen verdienen. Want het veroorzaakt een rimpeleffect. 

Hoe zet je dat om in geld? 

Je superskill/ uniek talent

Ik hoor bij sommigen al een teleurstellende zucht, maar ja hoor! Je hebt een uniek talent.

Het absolute fantastische aan een uniek talent is dat iedereen er eentje heeft. 

Het is een talent dat voor jou heel vanzelfsprekend is, heel natuurlijk en waarvan anderen jou benijden of wilden dat zij het ook konden. Maar het is ook iets wat voor jou geen moeite vraagt, je krijgt er energie van en het lijkt zo makkelijk dat het voor jezelf amper een talent lijkt. 

Het is vaak moeilijk om dat bij jezelf te zien. Dus als je daarover twijfelt dan kan je dat aan anderen vragen. 

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject 7

Wat Final Fantasy VII te maken heeft met mijn superskill? 

Bij mij is dat strategisch denken en de implementatie op andere takken overzetten. 

Toen ik 10-11 jaar oud was kreeg ik een playstation van mijn stiefvader. Eerst vond ik er helemaal niets aan. Fifa, Tekken, Gran turismo, dat interesseerde me niet zoveel. Tot hij thuiskwam met final fantasy VII. Een strategie spel. Ik was geobsedeerd. De uitdaging, het nadenken over hoe je bepaalde vijanden zou verslaan door strategisch wapens en skills te combineren was iets waar ik volledig door uit m’n dak ging. 

En ik leerde er zelfs Engels voor, want ik wou de opdrachten precies begrijpen, ik speelde het in no time uit, ik versloeg alle sidequests op m’n gemak en leerde engels begrijpen ondanks ik niet alle woorden kende, gewoon door basiswoorden in een zin aan elkaar te koppelen.

Zo leerde ik toen al mijn unieke skill ontdekken. Strategie en het implementeren van strategie op andere systemen. Want ik ontdekte dat alle strategie te knippen en plakken is, tot op vandaag pas ik strategieën uit final fantasy toe, d.m.v. automatisaties in mijn leven en mijn bedrijf. 

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject 7

"

Hoe ga je je superskill implementeren? 

Dus wat is jouw superskill? Jouw uniek talent… Maar ook, denk na over hoe je die kan implementeren en je bedrijf hierrond kan bouwen? Het zal je geen moeite kosten, je zal het graag doen en je gaat ervan houden en mensen gaan je er stevig voor betalen omdat ze wat jij hebt ook willen leren, van willen genieten of gebruiken en door stevig te verdienen ga je ook meer kunnen bijdragen in de wereld, want je hebt er de tijd en energie voor.

Een valkuil waar je ongelukkig van wordt: Je superskill minimaliseren/ materialiseren

Bijv. “Mijn superskill is fotograaf zijn”… Nee, dat is ‘m niet!

Ik ben ook fotograaf in dit vrije leven, en ookal ben ik er steengoed in, staan er mensen op de wachtlijst tot volgend jaar en behaalde ik 2 awards als top 100 beste gezinsfotografen ter wereld, toch is het niet m’n superskill. Het is een tool om mijn superskill uit te voeren. 

Hoe dan? 

Naast het feit dat ik ongelofelijk veel liefde voel voor alles wat te maken heeft met kunst. Vond ik het ook strategisch interessant (want ja ook in kunst zit er zoveel strategie): Hoe kan ik zo snel mogelijk zoveel mogelijk kwalitatieve beelden in zo’n kort mogelijke tijdspanne fotograferen? En daar maakte ik een systeem van. Hoe kan ik mensen uitermate gelukkig maken met hun foto’s zonder dat ik hen persé bewust hoef te pleasen en nog steeds 100% mijn ding kan doen, en daar maakte ik een systeem van (door de juiste vragen aan hen te stellen en de juiste verwachtingen in te lossen). 

Hoe kan ik mijn klant met de minste moeite het beste bedienen en daar ook goed aan verdienen. En dat optimaliseerde ik elke keer opnieuw, niet alleen op basis van bedienen, maar ook op basis van inhoud, van weergave a.d.h.v. compositie, emotie en licht. 

Tot ik te weinig variatie vond ik m’n job omdat het systeem zodanig was geperfectioneerd en de groeimarge te klein werd waardoor de uitdaging verdween. 

En toen:

En ik dan maar dat systeem en die dienst begon te koppelen aan mijn cursussen en mijn e-books, zodra dat goed ging. Ging ik het hele systeem kopiëren op m’n leven en zo ging ik verder. Strategie is mijn superskill en daardoor vind ik wat ik doe zo leuk. Dankzij die superskill blijf ik groeien en kan ik ook meer en meer focussen op bijdrage. doordat ik goed mijn boterham verdien aan mijn passieve inkomsten bedien ik ook meer en meer door daar niets voor terug te verwachten waardoor mijn noden dan weer allemaal worden ingelost en zo blijft het een eeuwige cirkel van tevredenheid en contentement. Die pas op! Altijd een zoektocht vraagt naar balans. Ik ben niet elke dag gelukkig, maar ik sta wel gelukkig in mijn leven en als ik terugkijk op m’n leven dan weet ik dat ik 100% echte inzet heb getoond en geen genoegen nam met een middelmatig leven. 

Wat ik niet leuk vind schop ik eruit, dat heb ik niet altijd gekund. Dat heb ik opgebouwd.

Van ongelukkig naar vrij & gelukkig: Volgende stap

Wanneer ga je tijd vrij maken voor je ideale leven?

Je ideale leven ik zei het al “overkomt je niet” je moet het bouwen, stuk voor stuk. En daarvoor heb je een discipline nodig en daar moet je bereid zijn om mee te starten. 

Of je kiest gewoon voor een middelmatig, ongelukkig leven. The choice is yours, of beter: Niet kiezen brengt je automatisch naar een middelmatig, ongelukkig leven. 

Neem geen genoegen met minder: Je kan echt alles willen en alles hebben. Het is alleen wel aan jou om de onbevreesde keuze te maken en er voor te kiezen elke dag opnieuw. 

Wat nee het is geen knopje “nu ben ik vrij”. Het is een balans, een levenswijze. Elke dag vrij zijn vraagt: 

Discipline, een gezond innerlijk huis, je superskill uitwerken, levensdoelen, verantwoordelijkheid nemen, focus op groei en bijdrage… En dan krijg je het domino effect dat invloed heeft op je financieën. 

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject 7

Ik hoop dat je veel hebt gehad aan de aflevering vandaag, neem het serieus, neem verantwoordelijkheid. Deel deze podcast met anderen, laat mensen inzien dat vrijheid iets is waar je recht op hebt en dat het ondanks dat het een zoektocht is echt niet zo moeilijk is als je denkt. Ken je mensen die elke dag TE druk aan het ondernemen zijn, die amper tijd hebben voor zichzelf. Vertel ze erover! We kunnen de wereld veranderen.

Help me mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven