Elke dag kerst, of eerder Sinterklaas

Ik deel graag een stuk uit het boek ‘Miracle Morning’ dat me enorm geïnspireerd heeft. 

Het hele boek was prachtig, maar één stuk heeft tot nu toe een blijvend effect op me gehad: “Elke dag opstaan alsof het kerst zou zijn”. 

Je vindt het boek hier. 

miracle morning het boek en wat het voor me gedaan heeft geen onzin kim de graeve ideale leven vrij financieel

Kerst? Of eerder Sinterklaas? 

“Denk terug aan de keren dat je niet kon wachten om op te staan – De eerste schooldag misschien, of je verjaardag, of als je op vakantie gaat. Stel je voor hoe geweldig het zou zijn om elke dag zo te beginnen.” 

Héél simpel eigenlijk. Door de laatste uren van de dag te focussen op positiviteit: Wanneer je ’s avonds kijkt op de klok en denkt “Oh nee, is het al zo laat? Ik ga te weinig slaap hebben en zal zo moe zijn morgen.” Op dat moment roep je het al over jezelf en kan je ervan uitgaan dat je niet uit je bed zal geraken. 

Denk na over iets waar je enthousiast van wordt morgen! 

Komaan het leven is prachtig. Als je niets hebt om morgen naar uit te kijken, creëer dan iets om naar uit te kijken. Het lijkt te simpel om waar te zijn en toch is dit letterlijk wat m’n dagen zoveel beter maakt. 

Ik denk elke avond voor ik ga slapen aan waar ik naar uitkijk de volgende dag. En ik sta op alsof het Sinterklaas is. 

In deze podcast heb ik uitgebreid besproken wat ik toepas in m’n eigen leven a.d.h.v. “The miracle morning. 
Wil je je graag gratis abonneren op de podcast? De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via Spotify, Apple Podcast, Google PodcastsOok via het Youtube kanaal kan je de video’s van de plantrekkers volgen. 

De voordelen van "het opstaan alsof het kerstmis is"

Disciplines hebben invloed op je hele manier van leven en ja, ik heb aan de lijven ondervonden wat het met je doet als je kleine aanpassingen volhoudt in je leven. Uiteindelijk heb ik niet alles geïmplementeerd (daar is ook gewoon meer tijd voor nodig en dat hoeft ook niet persé) uit Miracle Morning, maar wel een paar dingen. De lijst hieronder zijn geen schaamteloze beweringen of beloftes. Het ‘te mooi om waar te zijn’ is geen overdrijving. 

Alles op een rij:

hoe investeer je expontentieel kim de graeve geld ondernemen investeren

Hoe investeer je terwijl je nog amper spaargeld hebt? Ik leg je mijn strategie uit hoe ik na 8 jaar van 1000€ naar 1 miljoen ging.

Lees meer»

Deze blogpost wordt later aangevuld.

Lees meer»
untamed glennon doyle ongetemd leven kim de graeve

Untamed, het boek dat mijn leven veranderde. Het zorgde voor een pak meer zelfreflectie en zelfliefde. Glennon Doyle is dus niet voor niets m’n held

Lees meer»
miracle morning elke dag opstaan als kerst de zin en de onzin vrijheid passief inkomen vrij financieel

Miracle Morning: Het boek dat me inspireerde om elke dag op te staan alsof het kerstmis is. Lees hier mijn bevindingen..

Lees meer»
schermtijd elimineren verminderen hoe doe je dat stap voor stap

5 minuutjes op de smartphone hier en 5 minuutjes daar… Voor je het weet zit je aan 5 uur schermtijd per dag. Leuk is dat eigenlijk niet

Lees meer»

Zwakten of sterkten: Op wat focus je? En wat doe je met negatieve feedback? De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden

Lees meer»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top