Lange Termijn Levensvisie: Waarom een 10-jaar plan je dichter bij Financiële Vrijheid brengt

Voor sommigen is het vooruit plannen van een lange termijn levensvisie ontmoedigend en zelfs een beetje beangstigend. Het vereist een heroverweging van wie we zijn zonder de rollen en verantwoordelijkheden die ons huidige leven definiëren. Maar het is in deze ruimte van onthechting en heruitvinding dat we werkelijk vrij zijn om te dromen en te plannen voor een toekomst die rijk is aan potentieel en financiële vrijheid.

Lange levensvisie: 10 jaar i.p.v. 3-5 jaar

Onlangs stelde iemand me een intrigerende vraag: “Hé Kim, waarom ben je zo’n voorstander van het creëren van een levensvisie voor de komende 10 jaar?” Deze vraag zette me aan het denken over de redenen achter mijn aanpak. 

Velen van ons denken na over waar we volgend jaar willen zijn, maar hoe zit het met een decennium vanaf nu? Veel mensen vinden dit idee te verreikend, bijna onvoorstelbaar. Toch pleit ik voor deze langere termijn visie, en hier is waarom.

Lange Termijn levensvisie: Sleutel tot Financiële Vrijheid - Kim De Graeve financieel strateeg

Vijf jaar in de toekomst kijken lijkt misschien genoeg, maar het blijft vaak te dicht bij het huidige ‘zelf’. 

In mijn geval betekent dit bijvoorbeeld dat mijn kinderen nog steeds thuis zijn en mijn dagelijkse leven niet dramatisch anders is. Maar als we tien jaar vooruitkijken, bevinden we ons in een totaal andere levensfase.

Je vooruitziende blik

Mijn kinderen zijn het huis uit, en dat vereist een volledige herziening van wie ik ben en wat ik doe. Zonder die 10-jarige blik zou ik nooit hebben kunnen anticiperen op de transformaties die voor de deur staan. 

Deze vooruitziende blik is meer dan alleen planning; het is een oefening in loslaten van het heden en jezelf opnieuw voorstellen in een toekomst die vrij is van de huidige beperkingen en realiteiten.

Het Onthullen van de lange termijn levensvisie

Onlangs ontmoette ik een toegewijde moeder die haar hele bestaan had gewijd aan het welzijn en geluk van haar kinderen. Haar dagen draaiden om schoolruns, huiswerkbegeleiding en het koesteren van kostbare gezinsmomenten. 

Maar toen ik haar vroeg naar haar lange termijn levensvisie en waar ze zichzelf zag over 10 jaar, viel ze stil. Haar ogen weerspiegelden een plotselinge onzekerheid, en een zachte paniek sijpelde door in haar stem toen ze zei: “Wie ben ik zonder mijn kinderen?”

Dit moment van onzekerheid is precies waarom het essentieel is om jezelf in die bredere, langere dimensie te plaatsen. Het stelt je in staat anders te gaan denken, buiten de dagelijkse routine. 

Het is een uitnodiging om vastgeroeste patronen te doorbreken en jezelf opnieuw te definiëren los van de huidige rollen en verantwoordelijkheden. Het is niet enkel over het overstijgen van de huidige identiteit, maar over het verkennen van wie je zou kunnen worden.

Lange Termijn levensvisie: Sleutel tot Financiële Vrijheid - Kim De Graeve financieel strateeg

Uitdagingen en Kansen in de Lange Termijn Visie

Neem een ander voorbeeld van een van mijn cliënten, een succesvolle ondernemer die een bloeiend bedrijf leidt. Toen ik hem vroeg naar zijn lange termijn levensvisie, onthulde hij een verrassende droom: over 10 jaar wil hij een totaal ander bedrijf starten, iets compleet anders dan wat hij nu doet. 

De Kracht van Herdefiniëring en Groei

Toen ik vroeg wat de drijfveer was achter deze radicale verandering, antwoordde hij eenvoudig dat hoewel hij houdt van wat hij nu doet, hij zichzelf niet hetzelfde werk ziet doen voor altijd. Hij verlangt naar groei, transformatie en de opwinding van nieuwe avonturen.

Lange Termijn Levensvisie voor Persoonlijke en Financiële Groei

Deze verhalen benadrukken de kern van een langetermijn levensvisie: het gaat niet alleen om het projecteren van je huidige leven verder in de toekomst, maar om het heroverwegen van je pad, ambities en zelfs je identiteit. Het is een krachtige oefening die niet alleen voor financiële stabiliteit zorgt, maar ook persoonlijke voldoening en een hernieuwd gevoel van doel. 

Lange Termijn levensvisie: Sleutel tot Financiële Vrijheid - Kim De Graeve financieel strateeg

Het stelt je in staat om niet alleen te dromen over de toekomst, maar ook om de stappen te plannen en de moed te vinden om die dromen werkelijkheid te maken. Dit is de ware essentie en het mooie van het cultiveren van een lange termijn levensvisie.

De voordelen van een Lange Termijn Levensvisie van 10 jaar

Het is fascinerend hoe het verlengen van je blik naar de toekomst een gevoel van zekerheid en veiligheid kan brengen. Door je lange termijn levensvisie te projecteren tot over 10 jaar, ontstaat er een ruimte waarin je vrijer kunt dromen en groter kunt denken.

Het is niet dat je geen actie hoeft te nemen; het is meer dat je acties zinvoller en gerichter worden. Een driejarige horizon kan soms beperkend aanvoelen, waardoor je terughoudend bent om echt groot te dromen. Maar met een 10-jarig plan, kun je dieper graven en ontdekken wat je werkelijk verlangt.

Het Groeipotentieel in een Decennium

Wanneer je kinderen klein zijn, lijkt het leven een bepaalde vorm te hebben. Maar als je vooruitkijkt naar een moment waarop ze het huis uit zijn, openbaart zich een heel nieuw spectrum aan mogelijkheden. 

Dit is waar de lange termijn levensvisie spannend wordt. Het onthult verlangens en dromen die je misschien hebt genegeerd of uitgesteld. Als begeleider is het mijn taak om samen met mijn klanten deze paden te verkennen en de gemeenschappelijke elementen in hun visies te vinden.

#245 5 Beste tips om uit die slachtofferrol te geraken - Karlijn Verkoelen / Kim De Graeve Financieel strateeg

Lange Termijn Investeringen: De winst van geduld

Als investeerder weet ik dat de beste rendementen tijd nodig hebben om zich te ontvouwen. De meeste solide investeringen vereisen een periode van 10 tot 15 jaar om hun volledige potentieel te bereiken. Terwijl je op de korte termijn enige groei kunt zien, is het de langetermijnvisie die uiteindelijk leidt tot substantiële winsten. 

Door te plannen en te handelen met een 10-jarig perspectief, kies je voor acties die meer dan alleen onmiddellijke resultaten opleveren; je bouwt aan een toekomst van groter vermogen en mogelijkheden.

De Adelaarsvisie: Ver vooruit Kijken

Een decennium in de toekomst kijken vereist wat ik graag de ‘adelaarsvisie’ noem. Het is de capaciteit om vanuit een hoog perspectief de lange termijn te overzien, voorbij de dagelijkse details en onmiddellijke behoeften.

Met een lange termijn levensvisie ga je niet alleen over de financiële finishlijn; je creëert een rijkere, meer vervullende reis die verder gaat dan je oorspronkelijke dromen. Het is deze visie die de basis vormt voor een leven vol groei, verandering en uiteindelijk, vrijheid.

Verdieping en Transformatie in Freedom Unstoppable

In mijn programma Freedom Unstoppable moedig ik klanten aan om zich te verdiepen in wat de toekomst in petto heeft. Tijdens intensieve oefeningen vraag ik hen om echt te voelen en te visualiseren wat er in hun leven zal veranderen. 

Het hebben van een helder beeld in je hoofd is een goed begin, maar het is de begeleiding van iemand die kritisch en empathisch kan luisteren die een cruciale rol speelt. Deze begeleiding zorgt ervoor dat het verlangen naar de toekomst, de dromen van over 10 jaar, eerder en effectiever tot leven komen. Zonder deze begeleiding, zonder deze lange termijn levensvisie, blijf je gevangen in de eindeloze ratrace.

financiële vrijheid kim de graeve

‘Freedom Unstoppable’ is ons groepsprogramma speciaal ontworpen voor ondernemers die succes hebben geboekt maar nog steeds te veel tijd en energie inruilen voor geld. Het is ideaal voor diegenen die streven naar slimmere manieren om inkomsten te genereren door hun bedrijf en investeringen.

Met dit programma faciliteren we de overgang van intensief werken naar intelligent ondernemen. Het stelt je in staat om meer financiële vrijheid te bereiken, meer vrije tijd in je schema te creëren en een algehele gemoedsrust te vinden.

De Val van Korte-Termijn denken

Velen streven naar financiële vrijheid, maar zonder een duidelijke “Lange Termijn Levensvisie” is dit streven vaak tevergeefs. Zonder een stip op de horizon blijven mensen rennen, zonder ooit echt vooruit te komen. Het resultaat is een verlies aan focus en richting, essentiële elementen voor het opbouwen van een zinvol en vervuld leven. 

Dit is de reden waarom ik, keer op keer, kies voor het ontwikkelen van een levensvisie die verder kijkt dan de onmiddellijke horizon, één die reikt tot 10 jaar in de toekomst, naast het stellen van doelen voor het komende jaar.

Lange Termijn levensvisie: Sleutel tot Financiële Vrijheid - Kim De Graeve financieel strateeg

Een levensvisie die verder reikt

Een lange termijn levensvisie van tien jaar is niet zomaar een strategie; het is een manier van leven die je toestaat om verder te kijken dan de dagelijkse drukte. Het helpt je om een pad te creëren dat rijk is aan groei, verandering en uiteindelijk, bevrijding.

Door jezelf te positioneren met een visie die een decennium overspant, bereid je jezelf niet alleen voor op wat komen gaat, maar geef je jezelf ook de ruimte en vrijheid om te groeien en te bloeien op manieren die je je nooit had kunnen voorstellen. 

Heb je mijn boek al in huis?

In slechts twee jaar tijd bereikte ik financiële vrijheid, zelfs met twee jonge kinderen. Mijn dagen bestaan nu uit reizen, doen waar mijn hart van opleeft en genieten van de eenvoudige geneugten des levens. Ik neem je mee op mijn reis!

Strategie voor Ondernemers: Beginners Gids tot Financiële Vrijheid - Kim De Graeve financieel strateeg

Leer leven in Overvloed

Een onhaalbare droom? Alleen als je jezelf toestaat gevangen te blijven in de cyclus van leven om te werken, in plaats van het werk voor jou te laten werken. Het gaat om het benutten van je volledige potentieel, om niet te settelen voor middelmatigheid. Ontketen die bruisende energie die je in staat stelt tot transformatie. Laat het idee varen dat er een tekort aan tijd is.

Tijd is in overvloed aanwezig, mits je wijs kiest. Vraag jezelf af: leef je in harmonie met je levensmissie, of stel je voortdurend doelen en dromen uit? Denk na over hoe je je tijd en energie effectiever kunt beheren en gebruiken. Dit en zoveel meer vind je in mijn boek Freedom Unlocked.

5 Boekentips rond lange termijn levensvisie

Lange Termijn levensvisie: Sleutel tot Financiële Vrijheid - Kim De Graeve financieel strateeg

Veelgestelde vragen omtrent lange termijn levensvisie

Het hebben van een lange termijn levensvisie is belangrijk omdat het richting en doel geeft aan je leven. Het helpt je om gefocuste beslissingen te maken, prioriteiten te stellen, en jezelf te motiveren om door te gaan, zelfs wanneer je geconfronteerd wordt met uitdagingen.

Begin met na te denken over wat je echt waardeert en wat je hoopt te bereiken. Stel jezelf vragen over verschillende aspecten van je leven zoals carrière, gezondheid, relaties, financiën en persoonlijke groei. Wees specifiek en visualiseer waar je wilt zijn en wat je wilt hebben bereikt.

Je lange termijn levensvisie moet voldoende gedetailleerd zijn om je een duidelijke richting en doel te geven, maar flexibel genoeg om aanpassingen toe te staan als je leven of omstandigheden veranderen.

Stel tussentijdse doelen en monitor je voortgang regelmatig. Vier kleine successen en evalueer periodiek je visie om ervoor te zorgen dat het nog steeds overeenkomt met je waarden en wat je echt wilt in het leven.

Begin met kortere termijndoelen en probeer geleidelijk je perspectief uit te breiden. Het kan ook helpen om te spreken met een coach of mentor die ervaring heeft met het ontwikkelen van een lange termijn levensvisie.

Een lange termijn levensvisie helpt je om financiële doelen te stellen en strategieën te ontwikkelen voor het bereiken ervan. Het biedt een raamwerk voor het maken van slimme financiële beslissingen die bijdragen aan je uiteindelijke vrijheid en stabiliteit.

Het is een goed idee om je lange termijn levensvisie minstens eenmaal per jaar te herzien, of vaker als je grote veranderingen in je leven ervaart. Dit helpt om je visie up-to-date en relevant te houden.

Ja, een goed doordachte lange termijn levensvisie kan een krachtig hulpmiddel zijn om je dromen te realiseren. Het fungeert als een routekaart naar je gewenste toekomst, waardoor je geïnspireerd en gemotiveerd blijft om de stappen te zetten die nodig zijn om je doelen te bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven