Wat als ik je zeg dat je missie ontstaat vanuit je talenten en je ergste ervaringen in je leven? En dat je vanuit die ware kracht iets prachtig kan brengen in de wereld. Zou je me dan geloven? 

#105 De prachtige magie vinden in je ergste ervaringen en trauma's

Je missie stap 1: Succes vinden in het bijdragen

Voor ik verder ga is het belangrijk dat ik je meeneem in de terminologie van succes, dit is namelijk voor iedereen totaal anders;

Voor mij, en hoe ik het hier ook beschrijf gaat het ware succes altijd over een leven in overvloed van tijd, energie en geld kunnen leven. 

Het ware succes vind je in de hoeveelheid waar mensen je bedanken voor dat van hun en dat zit hem in bijdrage. Mensen zullen je pas gaan bedanken voor hun succes in overvloed als jij de pure intentie toepast van het bijdragen bij anderen. 

Veel mensen dragen bij vanuit een egocentrische intentie; 

‘Hoe vind ik een netwerk dat zich inzet voor mij als ambassadeur?’ is zo’n vraag.

De vraag op zich betekent al dat je niet persé geneigd bent om er voor die ambassadeurs te zijn. Je kijkt wat zij voor jou kunnen doen, niet omgekeerd. 

De pure intentie van bijdrage zit hem in, waar kan ik bijdragen? Wat heb ik te geven aan anderen? Vanuit die pure intentie en het volle vertrouwen creëer je ware bijdrage en vanuit die intentie zullen mensen jou op hun beurt dragen. 

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Een missie uitdragen, stap 2; Als je wilt bijdragen let dan op deze vragen;

  • Wil deze persoon wel geholpen worden? 
  • Krijg ik er wel energie van om bij te dragen bij deze persoon? 
  • Krijg ik er wel energie en tijd van om bij te dragen rond dit topic? 
  • Wil ik mijn tijd spenderen met deze persoon? 

 Als je op al deze vragen ‘ja’ kan antwoorden. Dan rest je slechts één vraag; 

  • Doe ik het om iets te halen bij de ander? (geld, erkenning…)

Op deze vraag wil je ‘nee’ antwoorden, en dan weet je dat de intentie puur is. 

Nu weet ik dat deze laatste alinea heel wat vraagtekens oproept bij mensen; 

  • Mag ik dan geen geld vragen? 
  • Hoe zit dat dan met het circuleren van geld zoals je eerder aangaf in dit hoofdstuk 

De paradox achter je missie en dit verhaal;

Dit is een heel belangrijke factor om erg goed te begrijpen, doorheen alle paradoxen héén wil je nooit geld ‘halen’ bij mensen. Mijn diensten hebben hun prijs, dat klopt, en dat blijft ook voor altijd zo, want geld hoort te circuleren. Zie deze podcast. 

Maar het verschil zit hem in het feit dat ik mij niet afhankelijk maak van anderen hun portemonnee. Ik vertrouw erop dat geld altijd komt als ik bedien vanuit een pure intentie. 

Dat betekent, dat als ik voel dat iemand niet de geschikte persoon is voor mij of m’n trajecten dat ik hen iemand anders zal aanraden en zal weigeren in te stappen. 

Als je op deze manier in het leven staat en beseft dat je hier bent om echt bij te dragen, echt te helpen. En niet uit een egocentrische angst om tekort te hebben, je net veel meer zal krijgen. 

We zijn namelijk allemaal een soort van walkie talkies, we voelen elkaar aan op een dieper level, we voelen het als iemand oprecht is en wanneer niet. We voelen het wanneer iemand iets anders wilt dan wat hij of zij zegt. Dus we voelen het ook als iemand bepaalde acties neemt vanuit angst; 

Angst om alleen achter te blijven, angst voor afwijzing, angst voor te weinig geld… 

Dus gaan we die persoon argwanen. We vertrouwen hem of haar niet, omdat we voelen dat er iets niet helemaal klopt. En dus kiezen we ervoor niet aan te sluiten. 

De persoon in kwestie, die vanuit een egocentrische schaarste gedachte, de angst voor tekort, bijdraagt wordt om die reden afgewezen en zo wordt hun angst realiteit. 

De grote paradox is dus dat je hoort op te dagen vanuit een vol vertrouwen, zodat mensen jouw energie voelen en bij je willen horen. Mensen die leven in overvloed zijn namelijk heel aantrekkelijk, mensen hopen op de één of andere manier dat de energie die je uitstraalt aanstekelijk is en dat ze een klein beetje kunnen overnemen. 

En als je echt bijdraagt zullen ze die energie ook overnemen, succesvol worden en jou bedanken voor hun succes. En daar zit jouw ware succes. 

Hoe meer dit gebeurt, hoe groter het ‘ripple effect’ wordt. 

de magie van je ergste ervaringen en trauma hoe je je missie ontdekt en je talenten kim de graeve

Impact maken kost meer geld (jouw missie deel 3)

Het verschil tussen middelmatig leven en groots leven, zit hem niet in de luxe. Het zit hem in de impact. 

Bij een middelmatig leven gaat de gedachtengang vaak uit vanuit een egocentrisch perspectief; ‘Als ik genoeg heb dan ben ik tevreden’. 

Bij een groots leven zit de essentie veel dieper, je wilt impact maken, je hebt een missie, je wilt mensen op massale schaal helpen. 

De meest gestelde vraag uit mijn omgeving is; ‘Heb je nu nog niet genoeg?’

Vroeger kwetste die vraag me, omdat ik er zelf de vinger niet op kon leggen waarom ik ‘nooit tevreden was met wat ik had’. Vandaag weet ik het heel duidelijk en raakt die vraag me niet meer. 

‘Heb je niet genoeg?’ is een vraag vanuit een egocentrisch standpunt. nDe meeste mensen zullen nooit begrijpen waarom je grootsheid nastreeft. Waarom je altijd groter zal willen. Omdat ze de schaarste gedachten, de angsten niet voorbij kunnen kijken. 

De realiteit is, dat als je echte impact wilt maken, je ook meer geld nodig hebt.

Je werkt veel vaker op grotere schaal, doet veel meer gratis werk, waaronder podcasts, blogs, challenges, workshops. Maar ook betalende programma’s waar je veel tijd, energie en experts voor raadpleegt om het elke keer te optimaliseren tot een groter geheel. Net omdat het niet gaat over geldgewin, wil je dat het steeds beter, sterker en krachtiger wordt. Zodat zij steeds sneller succes behalen, zodat jij ze steeds keer op keer kan meenemen in de groei die jij dat jaar doorging. 

Vanuit een egocentrisch idee heb ik geen bedrijf meer nodig. Er is genoeg. Maar vanuit mijn missie om iedereen rijk te maken op basis van tijd, energie en geld… Kan het nooit groot genoeg zijn. 

Dat verschil is belangrijk om te begrijpen. Zeker omdat in het egocentrische idee, weinig bijdrage te leveren valt. 

Abonneer je via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcast of Youtube. Volledig gratis. Alle topics gaan over mentale en financiële vrijheid. 

Dichter bij jezelf komen (je missie deel 4)

Het probleem met egocentrisch leven is dat het bestaat uit angst, het idee dat er te weinig is en het op kan raken. 

Dat is meteen de reden waarom veel mensen angstig worden als ik praat over een grotere missie; ‘Moet ik dat ook nog doen?’ 

De meesten zijn op, druk, angstig. En geloven dat als ik praat over een missie, over bijdragen. Dat ze zichzelf nog meer voorbij zullen lopen. Omdat het nu al kantje boord is. 

Uiteraard is dat niet wat ik bedoel, sterker nog. Ik geloof dat we onszelf globaal ‘kwijt’ zijn. We geloven dat hard werken ons definiert. Dat we als we goed genoeg ons best doen, goedkeuring zullen krijgen. Maar we vergeten wie we echt zijn. 

Ons supertalent, datgene waar wij natuurlijk mee aan de slag gingen, al van kinds af aan. We kwamen allen met een groot cadeau op aarde. Wat ons kenmerkt, wie we echt zijn. 

Het was datgene wat je als kind altijd deed, omdat je er zoveel energie van kreeg. Maar gaandeweg leerden we aan dat dat niet goed genoeg was. 

de magie van je ergste ervaringen en trauma's je kracht en goud vanuit je talenten en alles wat je overkwam waardoor je bijdrage kan leveren aan de wereld kim de graeve wat is je missie

‘Je zou beter een beetje lezen!’ of wat meer ‘rekenen!’

Langzaam maar zeker ging je meer doen ‘wat hoort’ en ging je supertalent onder het stof. Want… Je kan er toch niets nuttigs mee doen in de wereld. 

Het tegendeel is waar, jouw goud! Jouw missie, jouw kracht? Dat zit in dat supertalent. 

En het wordt aangesterkt met alles wat je meemaakte in je leven. 

Jouw missie stap 5: We willen vaak niet kijken naar onze schaduwen omdat daar pijn bijhoort;

Ze reisde enorm veel en woonde vaak in het buitenland, waaronder ook Ibia

Iedereen heeft een nood naar veiligheid, comfort in je leven. Zonder zekerheid is er alleen maar angst en onzekerheid over… Wat extreem stresserend zou zijn bij langdurige situaties, waardoor emotionele, psychologische en fysieke problemen ontstaan die zelfs kunnen leiden tot de dood.

Dat is ook één van de redenenen waarom we telkens op zoek gaan naar het vermijden van pijn.

Echter is het zo dat die pijnlijke momenten, die dingen die ons raakten in het diepste van onze ziel, vaak de sleutel tot onze missie bevatten.

Een groot deel van m’n leven heb ik het moeilijk gehad om rond te komen en om die reden ligt armoede mij nauw aan het hart, het is één van de redenen waarom ik mensen wil leren over geld. En vooral het feit dat het niet over geld gaat, zoals we vaak denken.

Dat een egocentrische houding ons niet brengt wat we zoeken, ondanks het zo ontzettend moeilijk is om niet vanuit een egocentrische houding te kijken als je middenin zo’n situatie zit. Het is de reden waarom ik spreek over tijd en energie, omdat ze onderdeel zijn van rijkdom en succes…

de magie van je ergste ervaringen en trauma's je kracht en goud vanuit je talenten en alles wat je overkwam waardoor je bijdrage kan leveren aan de wereld kim de graeve wat is je missie

En die missie werd alleen groter bij het overlijden van m’n broer Nathan, die op z’n 27ste stierf.

Met de grote hamvraag;

‘Wat zou Nathan zeggen?’

Mijn angst werd kleiner, mijn hart werd groter en mijn moed, mijn kracht barst uit zijn voegen, steeds meer.

Het is dus niet alleen jouw supertalent, maar ook jouw verhaal, wat jou tekende, jouw eigen problemen… Zodat je vanuit die kracht kan bijdragen aan de wereld, omdat jij nu eenmaal een ervaringsdeskundige werd, of je dat nu leuk vind of niet.

Je kan ervoor kiezen er niet naar te kijken, en het voor altijd in de schaduwen te laten, angstig, altijd sluimerend, tot je weer getriggerd wordt. Of je kan ervoor kiezen om het in het licht te plaatsen, zodat je ruimte maakt voor anderen zodat zij uit hun schaduwen kunnen stappen.

Het vraagt van jou een thuiskomen bij jezelf. Verbinding maken met jezelf, op elk niveau.

Missie stap 6; De meest gestelde vragen in dit verhaal die ik krijg is; Hoe maak je verbinding met jezelf?

Door de stilte op te zoeken, net zoals je diepgaande relaties opbouwt met anderen doe je dat met jezelf. Je vermijdt verdovende en afleidende middelen zoals alcohol, roken e.a drugs, smartphone en andere schermen zoals tv en computer, je blijft weg van lezen, podcasts, muziek en bouwt een relatie met jezelf op door opnieuw te leren luisteren naar je lichaam.

Wat heb je nodig? Wat voel je? Waarom? Is dat echt wat je voelt of is het wat je denkt?

En je stapt uit de egocentrische houding; ‘Waarom ik?’ of ‘wat moet ik nu?’ Terwijl je stapt in verbinding met de wereld en denkt aan alle mensen die ‘hetzelfde als jij’.

Verbinding met jezelf is uit de slachtofferrol stappen; Jij bent niet de uitzondering. Want hoe meer je de verschillen opzoekt met de wereld, hoe meer je verbinding verliest, hoe eenzamer en zuurder je wordt.

Verbinding met jezelf bestaat uit het ontvangen en omarmen van alles wat is, en vanuit je talenten je ervaringen en je problemen een missie creëren die groter is dan jezelf en aldus een absolute bijdrage leveren aan de wereld.

Waarom mensen hun talenten en ervaringen niet inzetten.

Bij het inzetten van je missie botsen veel mensen op beperkende overtuigingen, doe voortvloeien vanuit een egocentrische gedachtengang; 

#1 Ik kan mijn levensstijl toch niet verkopen?

Eén van m’n vriendinnen is nomade. (iemand die de wereld rondreist en werkt over de wereld). Ze wilde andere mensen leren hoe zij ook nomade konden worden en konden werken van over de hele wereld.

Maar, ze stootte op een beperkende overtuiging;

‘Kim… Ik kan toch geen geld verdienen met mijn levensstijl? Want dan wilt dat zeggen dat ik mijn levensstijl enkel zo kan behouden omdat ik geld verdien aan mensen die ik leer hoe ik mijn leven leidt.’

Wat hier gebeurt is dat er weer wordt gekeken vanuit een egocentrische gedachte. Je denkt dat het alleen over jou gaat; ‘IK kan alleen zo leven omdat…’

In realiteit kan je perfect je levensstijl behouden op een makkelijkere manier dan kennisoverdracht wat je continu moet optimaliseren, je groeit steeds mee en dus vraagt het best redelijk wat van je als mens.

Echter was ze op dat moment zo verblindt van vooroordelen dat ze niet kon zien wat ze echt bracht; Mensen die graag reizen een prachtig leven te helpen opbouwen zodat ze de wereld kunnen zien en ondertussen vanaf al die prachtige plaatsen kunnen werken.

Doordat ze enkel en alleen met zichzelf bezig was zag ze niet wat de bijdrage was die ze leverde. Sterker nog, hoe meer mensen ze zou helpen, hoe meer mensen hun prachtige leven zouden kunnen opbouwen.

#2 Ik kan mijn miserie toch niet inzetten als businessmodel?

In 2020 leerde ik Uus Knops kennen. Uus werd rouwbegeleider nadat ze haar broer verloor. Uus is niet zomaar rouwbegeleider. Uus is ervaringsdeskundige.

Het vraagt kracht om je missie uit te zetten vanuit de meest verdrietige situaties die je meemaakte, daarnaast kan je op grote schaal mensen verbinden.

Wat als Uus had gedacht; Ik kan toch geen geld verdienen als rouwbegeleider? Hoeveel mensen zouden dan tekort gedaan worden?

Ik bedoel niet dat je letterlijk moet gaan helen bij anderen wat jij hebt meegemaakt, nee.

Want ook mijn broer zit verweven in dit boek en is dus onderdeel van een verdienmodel.

Dat verdienmodel is voor de wereld, doordat ik geld verdien kan ik meer mensen helpen, en nog meer… Daar is niets vies aan. Dat is krachtig! Jezelf toelaten om geld te verdienen zorgt ervoor dat je net meer en beter kan helpen, want;

Hoe meer geld je verdient, hoe meer je je kan bijscholen. Hoe sterker je wordt in wat je brengt. Hoe meer geld je verdient, hoe meer je op grote schaal kan werken, je de juiste experts kan betalen om je daarmee te helpen en hoe meer geld je verdient hoe meer je kan schenken aan goede doelen.

#3 Ik kan mijn talenten toch niet inzetten zonder diploma.

Ik begrijp deze beperkende overtuiging. Ik vond het ook heel spannend om fotograaf te worden zonder enige opleiding,

Om deze beperkende overtuiging te elimineren ging ik eerst gratis werk doen, als mensen tevreden waren dan hadden ze de keuze om m’n foto’s te kopen.

In het begin kochten niet héél veel mensen m’n foto’s...

Maar net genoeg om uit de kosten te komen, echter kon ik op deze manier ontzettend veel ervaring opdoen en heel snel werd ik ervaringsdeskundige, na 2 maand bijna dag in dag uit fotograferen leerde ik wat mensen wilden, wist ik wat hun angsten waren, wist ik hoe ik snel resultaat kon behalen en verkocht ik quasi alle foto’s per keer.

Ik werd het volgende jaar verkozen tot top 100 beste fotografen ter wereld en het jaar erna nogmaals.

Je talenten inzetten gaat vooral over je plaats kennen, het kan heel goed zijn dat je supertalent je eigen is, maar de vorm waarin je het uit nog niet, en dan is het aan jou om ervaring op te bouwen. Ik koos er voor deze skill niet voor om mijn diploma te behalen, omdat dit zou betekenen dat ik minder tijd zou hebben om ervaring op te bouwen, en veel tijd zo verspillen met de technische details, die ik eerlijk gezegd in 1,2,3 via youtube had geleerd.

Uiteraard geldt er voor elk talent iets anders, chirurg worden door ervaring op te doen zonder een opleiding te volgen is niet aan te raden, zou ik zo zeggen.

Bij 80% van de talenten hebben we geen diploma nodig om het uit te voeren. Echter verliezen de meeste mensen zichzelf in de gedachte dat ze ‘een diploma’ moeten behalen. Dat doen ze vaak uit een schaarste gedachte, uit angst om niet goed genoeg te zijn. En dus is een diploma de beste vorm van uitstelgedrag, omdat deze maatschappelijk aanvaard is.

In realiteit zijn de meeste mensen die afstuderen met dat papiertje in hun handen, nog geen ervaring rijker en dus nog steeds even onzeker. Waardoor ze er nooit mee aan de slag gaan, of er na één jaar studeren al de brui aangeven omdat ze denken; ‘Dat is niets voor mij.’

Hoe word je zelfzeker genoeg voor je missie?

‘Eva was doodsbang op de fiets, het was zelfs gevaarlijk! Ze deed de domste dingen door die angst. Pas toen we besloten dat ze vanaf nu 2x per dag met de fiets naar en terug van school zou rijden met de fiets werd ze zelfzeker.

Nu fietst ze fluitend zonder handen door de straten.’

Ervaring is de enige manier om van je angst af te komen, dat papiertje doet er helemaal niets toe.
Daarnaast is het nog eens zo dat door eerst ervaring op te bouwen, je ook sneller geld zal verdienen en dus echte experts kan raadplegen.

Een diploma of een ervaringsdeskundige als mentor?

Ik behaalde geen diploma als fotograaf, maar ik ging wel les volgen bij de beste fotografen ter wereld zodra ik hiervoor de financiële mogelijkheden had, op deze manier groeide ik veel sneller. Ik heb dan geen papiertje in mijn handen, maar wel 10- tot 20.000 euro neergeteld voor alle kennis die ik vergaard heb gedurende mijn jaren fotograferen terwijl ik ook steeds meer ervaringsdeskundige werd.

Als we eerlijk zijn, en laten we bij het voorbeeld blijven van fotografie. Van wie wil je dan het liefste fotografie leren;

Van een Magnum fotograaf? Of eerder van iemand die zelden fotografeert maar wel dag in dag uit in de klas staat uit te leggen hoe je kan fotograferen?

Ik kies keer op keer voor de ervaringsdeskundige en dat doe ik nog steeds. Je leert gewoon op een veel snellere, veel effectievere en krachtigere manier.

 

Je missie deel 7: Door dichter bij jezelf te komen verdien je meer geld.

‘In tegenstelling tot andere kreeftachtigen hebben hermietkreeften een huis wat niet meegroeit. Dat wil zeggen dat als het huis te klein wordt ze op zoek moeten naar een nieuwe, grotere schelp.

Hiervoor maken hermietkreeften gebruik van hun sociaal netwerk. Als één hermietkreeft een grotere schelp heeft gevonden gaan kleinere hermietkreeften automatisch in een rij gaan staan van groot naar klein.

Zodra de eerste gewisseld is van schelp, schiet er een kettingreactie in gang. Elke kreeft wisselt van schelp, en zo helpen ze elkaar één voor één aan een nieuwe schelp.’

Hermietkreeften staan er niet bij stil of ze wel recht hebben op deze schelp, ze weten dat door deze schelp aan te nemen ze de rij achter hen helpen. Telkens wanneer je iets doet voor jezelf mag je ervan uitgaan dat dit ten goede is voor de rij achter je. Je leert hen wat jou heeft geholpen, je gunt hen een beter leven. En dat is onbetaalbaar. (zie instagrampost)

Wat als je zo in het leven zou staan? Dat jouw missie jouw kracht zou zijn?

De grootste reden waarom mensen geld blokkeren is door de egocentrische gedachte waarin ze denken; ‘ik ben het niet waard’ of ‘wie ben ik om’.

Waardoor ze de ware focus verliezen; ‘de ander’ en ‘de wereld’.

Ze zijn zo bang dat ‘de wereld’ zoveel van hun gaat vinden, dat het ze in de weg staat om ‘de wereld’ te geven wat het nodig heeft.

Maar wat mis je als je dit blijft geloven?

Als je daar doorbreekt dan verdien je meer geld dan je ooit voor mogelijk zal kunnen houden, zeker omdat je al werkt vanuit de gedachte dat dat geld opnieuw niet voor jou is als individu, maar voor de wereld om te delen, te laten circuleren.

Op deze manier kies je rijkdom voor de wereld, op basis van tijd, energie en geld.

Dus… Wat wil je in je leven? En, wat zou Nathan daarvan zeggen?

 

Vastgoed tips: Maximaliseer de waarde van je woning en verkoop slimmer Vastgoed tips die ervoor zorgen dat je de waarde van je woning maximaliseert! Het

Lees verder »
Help! Ik durf niet te investeren en vind het zo spannend.

Overtuigingen loslaten: Hoe je investeren kunt leren en je financiële toekomst zeker stelt Overtuigingen loslaten, hoe doe je dat? Investeren kan een enge en uitdagende

Lees verder »
Financieel onafhankelijk worden. Financieel vrij worden dankzij investeren? Dit advies wist je nog niet! 🤯

Financieel onafhankelijk worden door investeren Financieel onafhankelijk worden is een doel waar velen van dromen. Het idee om je geen zorgen meer te hoeven maken

Lees verder »
Is passief inkomen dé oplossing voor een overvolle agenda? 🕒💰

Time Management tips voor ondernemers: Bereik financiële vrijheid en verminder stress Time management tips coming in! Het hebben van een overvolle agenda is een bekend

Lees verder »
Pensioensparen of investeren: wat te kiezen?

Pensioensparen of investeren: Wat is de beste keuze? Pensioensparen of investeren? Als je nadenkt over je financiële toekomst, vraag je je misschien af of pensioensparen

Lees verder »
4 manieren om passief inkomen te creëren met investeringen

4 passief inkomen ideeën met investeringen Passief inkomen ideeën? Het is een aantrekkelijk concept voor velen. Het idee om geld te verdienen zonder actieve inspanning

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven