Hoe makkelijk is het om snel passief inkomen te genereren? (podcast)

Oh kim! Ik wil dolgraag passief inkomen gaan genereren want dan hoef ik niet persé meer te werken is de opmerking die ik het vaakst krijg als het gaat over investeren en passief inkomen. 

En ondanks ik ontzettende voorstander ben van alles wat te maken heeft met passief inkomen en investeren, is dit meestal niet de klant die ik wil vooruit helpen. Ik leg je uit waarom. 

Niet iedereen die passief inkomen wil, kan ik helpen.

passief inkomen genereren makkelijk kim de graeve freedom unlocked adapt investeren mindset bitcoin crypto doorzettingsvermogen

Klinkt dat gek? 

Voor mij niet. Als je passief inkomen wilt genereren om je verantwoordelijkheid te vermijden, om vluchtgedrag te versterken of om liever lui dan moe te zijn? 

Dan ben je niet mijn klant. 

Niemand die ik persoonlijk ken z’n hart gaat sneller slaan of wordt warm van de definitie ‘passief inkomen’. Passief inkomen is altijd een tool om wat te bereiken. Dus als jij zegt ik wil passief inkomen. Maar niet 100% weet waarom je dat passief inkomen wilt? Dan ben ik al zeker dat je er niet in zal slagen. 

Uitvoering zonder dromen of doelen zijn namelijk zelden wat waard. En puur op doorzettingsvermogen slaagt niemand.

Het onderscheid tussen discipline en doorzettingsvermogen

Mocht je dat niet helemaal begrijpen, ik maak nl een groot onderscheid tussen discipline en doorzettingsvermogen.

 • Doorzettingsvermogen is iets wat je doet zonder doel: Bijv. je gaat afvallen omdat iemand een domme opmerking gaf tegenover jou. ‘je krijgt een buik’ bijv. Dus jij gaat afvallen. Maar ergens vanbinnen voel jij niet de noodzaak om af te vallen. Dan zal dit je eerst en vooral zelden lukken, maar zal je er ook veel stress en verdriet rond verkrijgen. 

 

 • Discipline daarentegen is voor mij iets wat je doet wanneer je echt overtuigd bent van je dromen, om ze te bereiken. Je doet er alles aan, je werkt keihard. Omdat je geloof groter is dan de pijn die het met zich meebrengt om het uit te voeren. 

Beiden zijn hetzelfde principe, maar met 1 groot verschil! Geloof, vertrouwen en dromen. En dus met een totaal andere uitkomst. 

Passief inkomen is geen easy money

Passief inkomen is net hetzelfde. 

Als je er vanuit gaat dat het easy money is ben je al op voorhand verloren. Want waarom denk je dat er zo weinig in slagen? 

Mocht je weten hoeveel uren, dagen en maanden ik gestudeerd heb om tot de kennis te komen die ik vandaag heb vergaard over passief inkomen, je zou echt schrikken.

"Maar ik heb passief inkomen nooit gezien als een doel op zich."

Maar ik heb passief inkomen nooit gezien als een doel op zich. 

Ik geniet van het spelen, het interesseert me oprecht! Daarnaast zijn heel veel mensen die in deze community zitten me ook nog eens op het lijf geschreven. Ik word zo ontzettend gelukkig van de verbinding die ik vind in deze groepen. 

Voor mij is passief inkomen zoals je hoort, veel meer dan alleen maar een middel. Het is een way of life. 

Dat wil niet zeggen dat dat voor jou zo hoeft te zijn. Wie weet zie jij het wel als middel. En dat mag! Daar kan ik je ook mee helpen.

Passief inkomen zal nooit al je zorgen laten verdwijnen

Maar wat het nooit zal doen is al je zorgen laten verdwijnen. Op dit moment zie ik teveel mensen die de mindset hebben: 

“Als ik dit heb zal alles beter zijn, als dat gebeurt zal dat beter zijn”.

Maar als je die mindset blijft hanteren dan zal je slechts 1 uitkomst creëren, het zal nooit goed zijn. En er zal altijd iets nieuws op je pad moeten komen om je gelukkig te maken. Dat is nl. wat je zelf al affirmeert. 

De mindset die nodig is om op een goede manier passief inkomen te genereren is dat je leven vandaag al goed is, En dat is niet easy! Want wij hebben allemaal dingen waar we mee dealen. En uit het verhaal stappen en durven erkennen in welke situatie we ook verkeren dat we hier zijn is magisch. 

Elke dag sterven er mensen. Nu op dit moment terwijl jij naar mij luistert sterft er iemand. Voor mij is dit een ontzettend grote motivator om te genieten van m’n leven. Met welke shit ik op dat moment ook aan het dealen ben. 

Ik kan kiezen, ik heb de keuze. 

Emoties zijn uit den boze

Waarom is deze mindset nr. 1 bij passief inkomen genereren? 

Omdat je anders veel te emotionele keuzes maakt. Emoties zijn uit den boze als het gaat over investeren en passief inkomen genereren. Emoties zorgen ervoor dat je domme beslissingen maakt, van je geld te vroeg afhalen uit angst tot greedy worden en er teveel geld opzetten. Meer dan je kan missen. 

Je verliest zelden geld op de beurs of in crypto’s. Dat gaat niet ineens ‘poef’ ondanks vele verhalen die je hoort. 

Dit zijn altijd menselijke fouten. Je verliest pas geld zodra je het terug omzet in euro’s op het verkeerde moment of omdat jij je onderzoek niet goed deed. Beiden zijn een menselijke keuze geweest en heeft niets met ‘magische verliezen’ te maken. Maar enkel en alleen met jouw verantwoordelijkheid over jouw keuzes

Fouten bij passief inkomen

Maar ook fiscale fouten maken. Omdat je het leuk vindt om geld te verdienen en omdat je laks wordt en het dan ineens niet meer nodig vindt om je meer te informeren, of omdat je arrogant wordt. 

Passief inkomen? Ja! Absoluut! Maar waarom wil je dit precies? 

“Omdat alles dan beter is” is niet bepaald een strategische keuze. 

Dus waarom? 

Als je geen strategisch plan hebt om je passief inkomen in te zetten dan maak je fouten. Als je te emotioneel bent, maak je fouten, want dan hou je je niet aan je strategie, en als je mindset fout zit dan besef je niet eens dat je een strategie nodig hebt. 

Waarvoor ik je wil behoeden is om alles te gaan over romantiseren. En pas op, ik vind het zo geweldig om met passief inkomen te werken dat ik vaak heel enthousiast hierover ben.  

Waarom inzetten op passief inkomen

En ik wil natuurlijk jou hierover echt ook graag enthousiast zien. Ondanks wat ik nu allemaal zei ben ik overtuigd dat iedereen op dit moment een bepaalde focus zou moeten hebben op passief inkomen. 

 1. Omdat we op dit moment echt in een gek tijdperk leven waar er heel veel staat te gebeuren en we beter spreiden. Niet uit angst, maar uit mogelijkheden. Crypto’s, aandelen en zilver zijn op dit moment in mijn ogen de meest potentiële breakthroughs op lange termijn.

 2. Omdat geld elke dag minder waard wordt, in oktober alleen al zaten we met 6% inflatie… Het kan niet dat je dit niet hebt gevoeld. Terwijl mijn bitcoins in oktober met zowat 20% de lucht in gingen ging m’n geld op de bank dalen in waarde met 6%… Dat kan je toch niet laten gebeuren… En bedenk wat dit dan doet in november? En december? Het gaat niet meteen stoppen. 

 3. Het blijven ontkennen van digitaal geld is echt complete nonsense. Het komt, of je nu wilt of niet. En je kan zoals altijd bang zijn van alles wat nieuw is, of je kan gewoon instappen. Met een minimum aan geld om te kijken wat het precies is. En dan zal je al snel bij me aankloppen 😉 trust me! 

Hoe moeilijk is het om passief inkomen te genereren?

Nou, om op de vraag te antwoorden: Hoe moeilijk is het om passief inkomen te genereren?

Niet moeilijk 

 • Je maakt je lid van bitvavo (ik heb een linkje in de shownotes wat ervoor zorgt dat je de eerste 1000 euro geen transactiekosten hoeft te betalen). Je verifiert je account en koopt bitcoins vanaf 5 à 10 euro en laat het staan. Het zal genereren. 
 • Net hetzelfde voor aandelen. Je maakt een account aan bij Degiro, koopt een S&P500 aandeel en je kan passieve inkomsten genereren. 
 • Affiliate marketing? Vraag je affiliate partnership aan bij een website als bol.com, awin, amazon, plug & pay… En je kan aan de slag. 
 • Edelmetalen? Ga naar Goldenrepublic en koop wat goud en zilver. Tadaaam! 

Ik geef trouwens geen beleggingsadvies. Welk aandeel of crypto je aankoopt is iets waar je zelf verantwoordelijkheid voor draagt. 

Hoe starten met passief inkomen?

passief inkomen genereren makkelijk kim de graeve freedom unlocked adapt investeren mindset bitcoin crypto mindset membership

Alleen voel je het zelf al. 

Starten is niet moeilijk. 

Of wel? 

Voor veel mensen wel. 

Want ze voelen weerstand: Oei nee, iets anders dan anders doen met m’n geld? Wat nu?

Het is gewoon fijner als je vragen kan stellen aan iemand, als je het gevoel hebt dat je niet zomaar in het donker tast. En als je met anderen kan praten hierover. Althans, dat heb ik bij mezelf gevoeld. 

Ik wist wel hoe ik er aan moest beginnen. Maar ik voelde me pas echt krachtig toen ik het begreep, toen ik kon leunen en werd ondersteund door anderen. 

Daarom vertel ik je ook heel graag dat dat onze focus is komende maanden in het membership ‘adapt’. 

Ik help al maanden zoveel mogelijk mensen bewust te maken van crypto’s, de voordelen van beleggen etc. en ik ben zeker dat ik al een aantal mensen een duwtje in de rug heb gegeven daarvoor. En daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor. 

Als dat voldoende is voor hen dan is dat super. Maar ik ben ook zeker dat een groot deel van de mensen die luistert elke keer tegen weerstand botst, of eigenlijk geen idee heeft waar hij of zij mee bezig is. 

Of… Gelijkgestemden daarin zoekt. 

Ga ervoor met het Membership Adapt

Dus ik wil me heel graag tot jou richten als jij één van die personen bent. Omdat ik niet het gevoel heb dat ik je voldoende kan helpen met de podcast. Dus ik wil je heel graag een aanbod doen om in te stappen in Adapt

Ik weet waar ik mee bezig ben, ik ken de juiste mensen en ik nodig ze ook uit in het membership. Zo geef ik een heel groot en uitgebreid beeld van wat de do’s en don’ts zijn. Zodat je een strategisch plan kan opmaken maar ook echt weet hoe je het kan doen.

In december hebben we het over crypto’s, maand januari over beleggen etc. elke maand is er een onderwerp waardoor je vrijer in het leven kan staan. Zowel op basis van mindset als financiën. 

En het kost slechts 97€ excl BTW deze maand nog, Iets wat je komende maanden dubbel en dik terugverdient met de juiste strategie, als je tenminste doet wat ik zeg, dat is wel een voorwaarde. En wat op dit moment gewoon verloren gaat. 

Ik wil je daar ontzettend graag voor uitnodigen als jij ergens het gevoel hebt dat je er veel meer wilt uithalen, op zoek bent naar verbinding, of teveel weerstand hebt om op je eentje te starten. 

De deuren gaan open op 25 november en sluiten 1 december terug en je vindt de pagina om je in te schrijven hier. 

Eerste stap: 3 daagse challenge

Vind je dat allemaal spannend? En wil je toch eerst bekijken hoe het is om met me te werken? Dan kan je inschrijven voor de driedaagse gratis challenge over passief inkomen van 23-25 november. Ik zet hieronder een linkje waar je daar gratis voor kan inschrijven. En dan kan je nog altijd kijken of je instapt. 

Hoe dan ook, ik wil je enorm bedanken dat je steeds luistert naar m’n podcast en dat ik, of je nu instapt of niet altijd mag voorzien van info! 

Laat me dus gerust weten via DM op instagram wat jouw grootste inzicht was van vandaag tijdens de podcast, want ik ben altijd in voor een praatje! 

Tot de volgende!

Meer blogposts & podcastafleveringen:

KimDeGraeve

Geld is nooit het probleem, je acties zijn dat wel. Wat als je uitstelgedrag of perfectionisme vertoont? En hoe draai je dat om?

Lees verder »
Celine charlotte loslaten en groei podcast C-academy
KimDeGraeve

Ik droomde al tijden groots, ik deed het allemaal. Toch kreeg ik vaak afkeuring van m’n omgeving. Celine Charlotte was één van de eersten die

Lees verder »
KimDeGraeve

Een 4daagse challenge over investeren en strategisch maximaliseren zodat je kan starten aan je financieel vrije plan

Lees verder »
hoe jij jezelf saboteert zonder dat je het in de gaten hebt zelfsabotage blokkade geld investeren ik ben niet goed genoeg kim de graeve
KimDeGraeve

Ik kreeg deze week een heleboel mooie vragen over Freedom Unlocked… En wat typerend was was dat de meesten over geld gingen. #73. Hoe jij

Lees verder »
wat als je niet meer kan genieten van je vrije tijd kim de graeve podcast freedom unlocked
KimDeGraeve

4 jaar geleden ontdekte ik een patroon van mezelf. Ik was nl altijd erg druk… Druk, nog drukker… Het leek alsof ik m’n best bleef doen

Lees verder »
KimDeGraeve

In deze podcastaflevering komt Peter Monten vertellen over zijn deelname in Freedom Unlocked. Wat het hem heeft gebracht, wat moeizaam ging en waar hij enorm

Lees verder »

1 reactie op “Hoe makkelijk is het om passief inkomen te genereren?”

 1. Hallo Kim!
  Dit is veruit één van de meest waardevolle websites waarop ik deze week ben terecht gekomen! En het is vrijdag (avond zelfs)!
  Passief inkomen is idd leuk om te hebben, maar er aan bouwen is minstens zo leuk, tenminste, als je er zelf uit kan leren of als je anderen kan helpen op jouw manier. Dat helpen probeer ik ook met met mijn website, vertrokken vanuit interesse in de materie, maar waarbij het wel leuk is om er zo nu en dan een centje voor terug te krijgen en uit de kosten te komen op die manier.

  Echt interessante dingen gescand hier Kim, ik kom zeker eens terug om er dieper op in te gaan op een later moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top