Hoe word je financieel onafhankelijk of FIRE

Deel 1: Het verschil tussen schaalbaar, passief en actief inkomen

Je hebt me er al verschillende keren over horen praten, passieve inkomsten, financieel onafhankelijk zijn, vroeg op pensioen gaan (FIRE), maar hoe zit dat nu precies?

Vandaag neem ik je graag mee in mijn strategie/inkomstenbronnen om die financiële onafhankelijkheid te creëren.

De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via Spotify, Apple Podcast, Google PodcastsOok via het Youtube kanaal kan je de video’s van de plantrekkers volgen. 

Verschillende verdienmodellen

Eerst en vooral verschillende verdienmodellen. 

Wat is nu precies het verschil tussen passieve, actieve en schaalbare inkomsten. 

We beginnen met de makkelijkste: Actieve inkomsten 

Wat zijn actieve inkomsten?

Actieve inkomsten zijn inkomsten waarvoor je fysiek aan het werk moet zijn. Bijv. Fotograferen, copywriting, en bijna alle typisch klassieke beroepen die je voor de ogen komen. 

Voor elke euro die je krijgt ben je actief aan het werk.

Toch heb je bepaalde strategieën en automatisaties om je actieve werk makkelijker te maken, als je gaat kijken bij een fotograaf dan zou die zijn nabewerking elke keer van nul kunnen uitwerken, maar als dezelfde fotograaf graag zijn workflow wilt verbeteren en dus meer vrije tijd wil creëren dan zal deze kiezen voor een preset. Een bepaald aantal handelingen verwerkt in 1 klik (een automatisatie).

Voorbeelden van actief werken gecombineerd met andere strategieën

Als content creator zou je ervoor kunnen kiezen om altijd opnieuw tekst te schrijven of je zou content kunnen hergebruiken waardoor het deels schaalbaar wordt. 

Als je een coach bent dan zou je elke keer je coachees persoonlijk kunnen mailen of je zou een e-mail sequence (een reeks mails na elkaar) kunnen instellen zodat je volledige workflow wordt geautomatiseerd. 

En als copywriter kan je transcripties uit handen geven zodat jij je kan focussen op het finale product

Dus zoals je waarschijnlijk al weet heb je binnen het actieve werk verschillende optimalisaties en strategieën om je actieve werk te verlichten, maar ook om het product sterker en consistent te maken.  

Je eigen ritme: Een stap naar financieel onafhankelijk zijn

Je weet ondertussen dat ik het actieve verdienmodel weinig interessant vind tenzij het je energie geeft. Want ja, ik werk ook nog steeds actief, alleen heel weinig en alsook op mijn gevoel. 

Soms zit ik laag in mijn energie. In plaats van wat ons aangeleerd wordt om dan te pushen, aan de slag te gaan en toch te moeten. Ga ik naar mijn lijf luisteren. Het is echt vreemd dat we in deze Westerse cultuur zo ver verwijderd zijn van onze natuur en ons ritme. We zijn namelijk onderdeel van de natuur. 

Doorheen de geschiedenis zijn we onszelf als “superieur gaan zien”. Maar we worden wel degelijk beïnvloedt door de natuur, zowel mannen als vrouwen hebben een cyclus. En op bepaalde momenten zitten we in een lage energie en soms hoger. Dat is helemaal niet abnormaal, we zijn ZOOGdieren. En zoogdieren hebben ritmes, cyclussen en reageren op seizoenen, maanstanden etc. 

Dus waarom werkt het grootste deel van de bevolking van 9 tot 5. We doen dat allemaal omdat dat zo hoort. Helemaal prima als je je daar goed bij voelt. 

Maar niet wanneer mensen vergeten te kijken naar het ritme dat bij ze past en dat daar best wat meer valt uit te halen. We doen mee aan een ratrace, maar vergeten wat belangrijk is. Vergeten hoe belangrijk het is om jezelf op nummer 1 te zetten. Waardoor we kiezen voor onmiddellijke bevrediging die ons op langere termijn ongelukkig maakt.

Lage energie: Creativiteit

Wanneer je bewust kiest om momenten van lage energie toe te laten ga je automatisch in een hogere energie terechtkomen. Want door tot stilstand te komen krijg je creatieve ideeën en inzichten die je niet krijgt als je druk bezig bent. 

Terwijl, als je kiest om toch door te duwen ondanks je in je lagere energie zit door te MOETEN en je schuldig zit te voelen omdat je het eigenlijk beter had moeten doen vandaag en zit  te pushen. Dan kom je helemaal nergens behalve in een negatieve spiraal. En alles wat voor je neus ligt, zie je gewoon niet. 

Dus zelfs al heb je 101 to do’s, als je het niet voelt, als het niet lukt. Laat dan alles vallen en luister naar je lijf, want ja, we zijn zoogdieren. En we knappen er ook echt van op. 

 

8 financieel onafhankelijk worden FIRE passief schaalbaar inkomen kim de graeve geld money vrijheid online ondernemen

Bewust kiezen voor vrijheid & financieel onafhankelijk worden

…En daar komt schaalbaar en passief inkomen kijken, want dat neemt wederom een extra stressfactor weg waardoor je nog meer op je eigen ritme kan leven. 

Mensen zeggen al eens: “Kim, jij hebt makkelijk spreken”.

Maar ik heb het natuurlijk ook zo opgebouwd voor mezelf, dit kwam niet uit de lucht vallen, ik nam actie zodat ik meer kon luisteren naar mijn lichaam.

Wanneer mensen hun issues daarrond op mij te projecteren helpen ze zichzelf ook niet verder. 

In een slachtofferrol kruipen is zo easy (en pas op, daarmee bedoel ik niet dat het makkelijk te verdragen is, het is ondraagbaar als je niet uit die negatieve spiraal raakt) maar als je echt iets wilt dan ligt het er gewoon om te grijpen. De meesten zijn alleen doodsbang om het te pakken omdat ze al denken aan het moment waar ze het misschien weer kunnen verliezen. 

Actief werken is comfortabel, het dwingt je niet om uit je comfortzone te komen. 

“Die die werken als een paard zullen haver eten” 

“Hard werken wordt niet beloond, veel werken wel” 

Alleen al aan eeuwenoude gezegden kan je afleiden dat we systemisch zijn opgegroeid met “hard werken wordt beloond”. Lui zijn niet, dus wat doen we? Actief, hard, veel werken. 

“Beter één in de hand dan tien in de lucht” 

Er zijn 101 gezegden die vertellen dat we blij moeten zijn met wat we hebben, beter iets dan niets. En we geloven het ook, we denken dat schaalbaarheid en passieve inkomsten.

Financieel onafhankelijk worden? – Fabeltjes zijn, trucjes, smeerlapperij…

En sommigen worden er zelfs kwaad om. (Ook dat is projectie mocht je dat bij jezelf voelen – Je bent dus jaloers op een anders’ talent. Dat geeft niet, heeft iedereen wel eens. Het is gewoon goed als je er bewust van bent wat het is) 

Maar allez het ligt er hé! Ook voor jou! Recht voor je neus. Maar ja, niets doen is makkelijker dan falen. 

Doch, falen bestaat niet. Integendeel, als je faalt met passief of schaalbaar inkomen dan hou je er altijd iets aan over (ook bij actief hoor, maar dat is voor velen net iets enger). Bij passief of schaalbaar inkomen is het meer de angst om de tijd te verliezen die ze er hebben ingestoken. 

Echter verliest je geen tijd bij schaalbaar of passief inkomen, als je niet stopt of opgeeft tenminste…  

Terug naar je eigen ritme, de belangrijkste factor om naar financieel onafhankelijk te worden

Wanneer kies ik voor actief?

– wanneer ik iets kan leren: bijv. Ik kan de montages van mijn podcast uitbesteden en dat doe ik soms wel, maar op dit moment wil ik vooral graag beter leren spreken, dus ik wil mezelf horen:

“blijf ik interessant genoeg?”

”draai ik hier niet rond de pot”,”zeg ik dit woord niet te vaak”

Ook de structuur maken van het oh ja! Het beestje kreeg een naam! Mijn vrijheidstraject werd gedoopt tot Freedomunlocked! zou ik uit handen kunnen geven aan onderwijskundigen. Maar dat wil ik niet, want die structuur zorgt ervoor dat ik het programma van binnen en buiten ken en als ik het goed ken dan kan ik wederom mensen beter bedienen en helpen. 

Mijn definitie van actief werk:

Actief aan het werk zijn met het bewust besef dat niemand ooit heeft gezegd: “Mensen moeten van 9-5 werken en dus 8u per dag” en dat er ook veel dingen uit handen kan gegeven en geautomatiseerd worden binnen dat kader. Echter waar ik je graag bewust van wil maken is dat je op jouw ritme actief kan werken. Waar je veel energie van krijgt hou je lekker dicht bij jou en de rest schop je eruit Dit kan veranderen want ook die verandering is iets wat je voor jezelf mag evalueren. Het is niet erg om de ene maand energie te krijgen van iets en de maand erna iets anders. 

Een verkeerde opvatting is dat wanneer je verandert van gedacht je wispelturig zou zijn. Een fout woord met een negatieve en destructieve context, dat je ertoe wil dwingen om je te houden aan de regeltjes.

Jij moet justekes NIX!

Schaalbare producten

Schaalbare producten zijn producten of diensten waarvoor je één keer een serieuze inspanning hebt gedaan, maar waar je daarna niet persé nog veel actief aan het werk hoeft te zijn.

Een voorbeeld hiervan zijn online workshops, e-books het verkoop van online producten algemeen. 

Die eerste stappen naar financieel onafhankelijk worden? – Vraagt werk! 

Workshops moeten altijd nog geüpdate worden, video’s verouderen, je kennis zal groeien en die zal je ook willen aanvullen. 

Marketing & Sales

Daarnaast is het ook zo dat online producten zelden zichzelf verkopen. Er moet altijd een strategie of systeem achter zitten zodat dit wordt aangekocht a.d.h.v. funnels, e-mailmarketing, advertenties, webinars en launchings. Je hebt 101 mogelijkheden. En bij de ene zal al meer activiteit van je vragen dan de anderen.

Om je een voorbeeld te geven dat er altijd actief werk nodig is voor je online schaalbare producten: Vorig jaar deed ik een reeks webinars en ik verkocht 300 cursussen in 30 dagen. Daarvoor stond het al een jaar op mijn website en sprak ik er wel af en toe over, maar verkocht ik er slechts 100 op 365 dagen. 

Hoe spijtig het soms is, als je er niet over praat, als er geen bepaalde urgentie wordt gecreëerd… Dan kopen de meesten je product simpelweg niet. 

Dus ook daar zal altijd een stukje activiteit inkruipen, zorg dus ook dat die schaalbare producten altijd dicht blijven bij wie jij bent als persoon zodat je energie goed blijft zitten.

 

Hoe zit dat bij jou, Kim?

Ik zou 101 cursussen kunnen geven want mijn kennis die is erg breed: 

Ik zou bijv. cursussen kunnen geven over huwelijksfotografie want dat deed ik in een vorig leven, hoe je kan starten als ondernemer, over hoe je een website bouwt…

Enz, enz. maar dat interesseert me allemaal niet voldoende. 

En zelfs nu nog liggen mijn online cursussen breed uit elkaar. Ik heb 3 doelgroepen, ouders die graag fotograferen. Fotografen die hun business naar een hoger niveau willen brengen en ondernemers die uurtje factuurtje bezig zijn en hun ideale leven willen creëren op basis van schaalbaar en passief inkomen.

Die groepen hebben niets met elkaar te maken. Maar mijn cursussen wel. Hoe dat allemaal gaat uitdraaien zie ik organisch naar gelang ik groei en daar maak ik me geen zorgen over. Maar blijf altijd evalueren: “liggen de producten die ik op dit moment verkoop nog dicht genoeg bij mij als persoon en kost het me moeite om ze te updaten of heb ik er plezier aan?”

5 financieel onafhankelijk worden FIRE passief schaalbaar inkomen kim de graeve geld money vrijheid online ondernemen

Altijd blijven evalueren is de stap naar financieel onafhankelijk worden

Wat schaalbaar te veel energie vraagt van me gaat uit de shop, niet omdat het geen verkoopbaar product is, maar omdat ik liever geen producten verkoop in de tegenwoordige tijd waar ik niet 100% meer achtersta. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik moet denken: “oh nee, ik heb dat verkocht dat moet echt wel eens geüpdatet worden.”
Dat wil niet zeggen dat ik het eruit gooi, maar niemand kan ze aankopen. Als ik dan later toch terug energie krijg om ermee aan de slag te gaan kan ik dat altijd nog. Je ontgroeit uiteindelijk al je cursussen, een cursus ontwikkelen en in oneindigheid passief laten draaien is een fabeltje, in die zin dat ik geloof dat het dan niet meer gaat over dienstbaarheid, wel over je eigen portefeuille. En daar geloof ik niet in. Innoveren is een belangrijk stuk in alles wat we doen, groei verrijkt niet alleen je klant maar ook jezelf. Want als je niet innoveert in je cursussen en alleen denkt op verdiensten op korte termijn, dan zal je merken dat je op lange termijn niets opbouwt. Klanten zullen afhaken, want zo wauw was je product en je service nu ook weer niet en vertellen anderen ook niet over je. 

Een prachtig boek van Hal Elrod vind je hier. Elke dag opstaan alsof het kerstmis is! 

Dienstbaarheid vervult je leven. 

Al je producten, actief, schaalbaar of passief moeten 100% in functie zijn van je klant en niet van jezelf (en dat is één van de moeilijkste blokkades om te overwinnen heb ik zelf gemerkt, zelf als je het begrijpt, dan nog duurt het even voor je het echt onder de knie hebt. Op het moment dat je het 100% doet uit dienstbaarheid, dan veranderd er ineens allround wat met je, je communicatie wordt krachtiger, je wordt zelfzekerder, je kan klanten bedienen als nooit tevoren en ze gaan je zelf vragen “Wanneer lanceer je een nieuw product”. Dat gebeurt er als je het 100% doorhebt. En dan heb je de succesformule onder de knie van het verkopen, daarna kan je blijven optimaliseren en dat vraagt niet zoveel tijd elke keer. Zo bouw je langdurige relaties op en door te innoveren blijft je inkomstenstroom binnenkomen. 

Hier heb je waarschijnlijk op zitten wachten... Een passief inkomen!

Nu wil ik je alvast waarschuwen: Succesformules en cursussen waar je “vanafnuregenthetgelduitjeanus” te horen krijgt bestaan niet. Weet dan maar zeker dat het je niet zal geven waar je naar op zoek bent en dat je, ja… Er teleurgesteld zal zijn nadien. Zo zijn er inderdaad mensen die rijk worden van mensen die hier, ja… Intuimelen. Dus! Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd. 

Een passief inkomen is het moeilijkste om te creëren en zal ook tijd kosten om op te starten. Het is dus niet zo dat wanneer je vandaag beslist dat je passief inkomen wilt genereren dat je die morgen op je rekening hebt. Helaas!

4 financieel onafhankelijk worden FIRE passief schaalbaar inkomen kim de graeve geld money vrijheid online ondernemen

Financieel onafhankelijk zijn: Ontvang geld terwijl je slaapt. Sort of.

Passief betekent letterlijk dat je geld ontvangt terwijl je slaapt. En ook al kan dat ook bij schaalbare producten, bij passieve inkomsten is die energiekost nog veel lager (niet nihil, want dat bestaat niet). 

Onder passief inkomen vallen dingen zoals investeren in vastgoed, aandelen, kunst, crypto, NFT’s, print on demand, affiliate enzoverder. 

Passief inkomen vraagt quasi altijd de juiste kennis of een hoog startersbudget. Niet noodzakelijk allebei tegelijk. 

Beleggen

Beleggen vraagt bijv. een zeer goede basis qua kennis, anders ben je letterlijk aan het gokken en dan hoor je cowboyverhalen over “Ik verloor al mijn geld op de beurs” en in tegenstelling tot wat velen denken is het niet zo dat je er een hoog budget voor moet hebben om mee te starten. (Meer info) 

Vastgoed vraagt dan weer een hoog budget om te starten, maar niet persé extreem veel kennis om mee te starten. Al kan dat soms wel tegenvallen, zo hebben wij ook het laatste 1,5 jaar geworsteld om onze bouwplannen te kunnen laten doorgaan omdat iemand er een stokje voor wilde steken. 

Alsnog is er over het algemeen niet de grote kennis mee gemoeid, tenzij we het hebben over aparte bouwprojecten en plannen. Maar ik veronderstel dat je in staat bent daar het verschil in op te maken. 

Stof om over na te denken. 

En uh? Financieel onafhankelijk zijn??

Maar hey Kimmmmm! Hoe doe jij dat dan precies? Het is wel leuk om het verschil te horen enzoverder. Maar wat dan? Hoe leef je zoals je in pensioen zou zijn? Want dat wil ik ook wel! 

Wel je hoorde het eerder.

Ik werk uiteraard wel nog actief, maar ik kies echt heel bewust wat ik doe en ik denk dat er best wel wat oudjes in pensioen zijn die ook lekker met de camera op stap zijn of weet ik veel wat oudjes doen om hun tijd te vullen. Wel zo zie ik het ook! 

Ik werk wanneer ik er zin in heb. Ik heb nooit meer het gevoel alsof ik “keihard heb moeten doordraaien” of een lastig seizoen had, nee! (pas op, ik zei het in eerdere podcasts al, dat wil niet zeggen dat ik niet soms eens uit balans ben, maar daar reageer ik zonder twijfel op).

Echter gedraag ik me niet als een oudje of iemand die dit doet als “bijverdienste”. Nee, ik schat mezelf naar waarde. Ik werk niet onder mijn prijs als ik actief werk en mensen betalen me naar waarde. 

Wat doe ik nog actief? 

  • Schrijven 
  • Spreken 
  • Fotograferen 
  • Cursussen hosten

Sommige kleine taken daarnaast, maar vrij weinig. Ik besteed nl. het meeste uit. 

Vroeger werkte ik dan met personeelsleden en freelancers, maar ik hield niet van de rol die ik speelde als baas.

Dus nu werk ik met een team van ondernemers rond me, zelfstandigen die elk hun expertise hebben, waar ik niet goed in ben doen zij. En ze doen het nog eens uiterst professioneel en efficiënt. Ik neem ze niet aan om nog meer werk te creëren maar om mij te ondersteunen en de beste versie van mezelf te maken. 

Superskill! 

Strategische denken is mijn superskill. (Ik zweer het je, je zou me eens Mastermindzeeslag, stratego of Cluedo moeten zien spelen).

Ik combineer strategisch verschillende verdienmodellen. 

Als ik actief werk, dan verkoop ik daarnaast steeds nog upsells en naverkoop in de vorm van schaalbare producten. 

Die schaalbare producten zijn dan weer altijd gekoppeld aan aan passieve inkomsten zoals o.a affiliate, waardoor ook dit automatisch op de rekening komt. Maar via die passieve producten aan de hand van de juiste blogs, e-mailmarketing en funnels, komen ze op nieuwe schaalbare producten die hen kunnen helpen in een later stadium. 

En zo blijft het systeem ronddraaien. Ik maakte van alles wat ik aanbied een strategisch geheel. Waardoor verkeer zichzelf vooruit duwt en ik niet meer hoef te trekken (en als ik dat toch zou willen er gewoon extra fb-advertenties op)

Hoe meer verdienmodellen, hoe veiliger.

Wat je goed moet onthouden is dat hoe meer verdienmodellen je hebt, hoe veiliger, maar als je ze niet goed inzet en op de juiste manier combineert valt alles stil als jij eens geen zin hebt om een maand te verkopen. 

Eén van de tools binnen die strategieën waar ik het meest tevreden over ben zijn afbetalingsplannen, dat werkt op dezelfde manier als abonnementen, maar abonnementen is niet hetgeen wat ik fijn vind om toe te passen, want abonnementen toepassen wilt zeggen dat je altijd op een op een bepaald moment verplicht iets zal moeten gaan uitvoeren. Terwijl ik een vrije agenda wil, die wil ik voor de duidelijkheid niet omdat ik niet houd van m’n klanten, maar wel omdat ik ook hou van mezelf.

Mijn belangrijkste stap naar financieel onafhankelijk zijn:

Ik heb wel ideeën in de toekomst voor abonnements plannen waar mensen voor kunnen voor betalen en ik alsnog niet actief aan het werk ben, maar dat systeem staat nog niet op punt. 

Afbetalingsplannen geven mijn klanten de mogelijkheid in te stappen in high-end producten terwijl ze op het eerste zicht het geld niet hebben om ze te betalen. Oorspronkelijk ben ik hiermee begonnen omdat naar mijn gevoel educatie haalbaar moet zijn voor iedereen, maar men wel de waarde van een product dienen te betalen. Want het naar waarde schatten van anderen en daarvoor willen betalen is een belangrijke stap in het proces van je eigen persoonlijke ontwikkeling in money mindset, mocht ik mijn producten en cursussen onder die waarde verkopen dan zou ik hen geen plezier doen. In tegendeel, het is bewezen dat producten, diensten etc waarvoor men weinig waarde betaalt men ook automatisch minder naar waarde schat en om die reden de meerderheid niet de waarde uit de cursus zou halen die er eigenlijk wel in te vinden is. 

Abonnementen zijn het verdienmodel van de toekomst 

Die specifieke afbetalingsplannen zorgen ervoor dat ik de komende 12 maanden 10.000€ per maand passief op m’n rekening ontvang, alleen dankzij deze manier van werken, zonder mijn andere inkomsten mee te rekenen. doordat ik blijf verkopen, blijft dit passief inkomen stijgen. En het product is reeds verkocht, ik hang dus niet meer vast aan dingen die ik hoef te leveren.

En dan komt de volgende vraag: wat als men niet meer wilt betalen? – wel in 2 jaar tijd heb ik nu net voor het eerst 1 iemand die niet meer reageert, hiervoor heb ik een incasso mannetje. En voor de rest vraagt dat weinig energie, ook deze mailtemplates staan klaar, mijn va volgt op en het incassobureau neemt over, en daarna is het gewoon wachten tot de dag dat het bedrag wordt teruggevorderd, wat soms enkele maanden kan duren. Maar ik ben niet de persoon die over mijn grenzen laat gaan en dus stappen onderneemt indien ik gerechtelijke stappen moet ondernemen.  

Verder is er weinig omkijken naar. En in mijn ogen zijn dingen zoals abonnementen en betalingsplannen het verdienmodel van de toekomst, Kijk maar naar Netflix, Disney, Spotify en tegenwoordig bijna elk modern softwarebedrijf. 

Je verzekert jezelf van vaste klanten en van een vast inkomen. 

Alle bovenstaande combineer ik met elkaar, alles loopt door elkaar en zit verweven in één sterk geheel.

Veiligheid: Financieel afhankelijk worden kies je bewust.

Je ziet, het loopt niet alleen over van de verschillende verdienmodellen in mijn bedrijf, maar ook van de strategieën, verschillende mogelijkheden in betaling en alles doorkruist elkaar en hangt vast aan elkaar, waardoor het nog eens versterkt wordt en daar ligt mijn basis waardoor ik financieel onafhankelijk ben. 

Dit gegeven is wat ervoor zorgt dat ik niet alleen almaar vrijer wordt maar dat ook mijn inkomsten steeds groeien. Mijn kosten blijven daarnaast vrij laag, waardoor de winst hoog is en ik het grootste deel van mijn budget kan investeren in persoonlijke ontwikkeling, nieuwe slimme systemen om vast inkomen te genereren, vastgoed, beleggingen enz enz.

4 financieel onafhankelijk worden FIRE passief schaalbaar inkomen kim de graeve geld money vrijheid online ondernemen

Kosten blijven laag. 

Hoezo vrij laag? zou je kunnen denken. Als ik zoveel uitbesteed, ja echt laag. Mijn virtuele assistent, copywriter en boekhouder zijn de grootste kost aan uitbesteding, elk zo’n 2000€ gemiddeld. 

De rest valt vrijwel tot een minimale kost. Als je weet dat als ik een maand volledig op m’n gat zit kan rekenen op zo’n 16.000€ – 20.000€ inkomen op dit moment. Dan is dat echt helemaal oké qua verhouding. 

Los van het strategische vind ik het niet eng om te kiezen voor mezelf. In de meeste maanden geven ik zo’n 7500€ per maand uit aan facebook ads, en mijn omzetten gaan dan een pak hoger (tot 55.000 a 60.000€). 

iIk kies nooit meer specifiek voor het geld, want het maakt me doodongelukkig. Ik ben daar al eens geweest en ik heb geen behoefte om dat patroon te herhalen.

Toch vragen meeste mensen me niet naar:

 “Hoe werd je zo vrij Kim?”

Nee, de meeste mensen vragen:

“Hoe verdien je zoveel geld Kim”. 

Het is echt de verkeerde vraag, het is een vraag die ervoor zorgt dat je op een doodlopend stuk komt. 

De vraag is hoe leef ik elke dag vrij en geniet ik van geld verdienen, i.p.v. “meer, meer, meer”

Jij en ik moeten één ding onthouden. In een land zoals België of Nederland moet je helemaal niets, we hebben alles! We krijgen alle kansen en hebben zoveel luxe dat we zelfs niet eens zouden moeten werken. 

Waarom ben je dan zo druk?

“Wel Kim! Omdat ik nog juist dit… En dan weet ik zeker dat…”

“Was dat niet hetzelfde als wat je vorige keer tegen jezelf zei?” 

Om schaalbare en passieve producten op te zetten heb je rust nodig, stilte. Een stap terug. Durf je dat?

Mijn traject freedom unlocked gaat over alles: 

Hoe wordt je vrij in je geest, in je agenda, in je leven. Maar daarnaast ook, hoe zorg je ervoor dat je financieel onafhankelijk wordt en ga je vroeg op pensioen: Of te wel FIRE! 

De lancering zit er nog niet vandaag in, maar je kan je wel op de wachtlijst zetten van het programma via de link hieronder. Zodra hij gelanceerd wordt krijgen mensen op de wachtlijst extra bonussen. De boodschap is dus inschrijven als je wilt meedoen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven