Hoe 'Untamed' mijn leven ook effectief ongetemd liet leven: Glennon Doyle

In de zomer van 2020, toen we op surfvakantie waren, zat ik aan het strand van Montalivet en ik beluisterde de podcast van Marie Forleo met Glennon Doyle. 

En nog een keer, en nog een keer… Het gaf me ontzettend veel inzichten en het was zo heerlijk simpel uitgelegd. 

Zo straf dat het een cheetah-tattoo vroeg 

Ja je hoort het goed. Ik heb die zomer beslist een tattoo te laten zetten in functie van “Untamed”, nadat ik het boek had aangeschaft. 

Die tattoo zou me elke keer bewust maken van het feit dat ik perfect ben zoals ik ben, dat ik luid en groot mag zijn. En dat wat mensen (en vooral ik) ook van me zeggen of denken, ik ben helemaal oké. 

(Je kan dit fantastische boek hier vinden.)

Ik verbrak negatieve relaties

Ik heb me lang weggecijferd voor andere mensen en “untamed” liet me inzien dat relaties nooit ten koste van mezelf zouden mogen zijn. Ondanks ik keek om deze eerst positief om te zetten waren, werkte dit niet voor me en besloot dan zeer moeilijke beslissingen te maken. Niet omdat ik niet geef om anderen, maar ook omdat ik mag geven om mezelf. Een hele mooie podcast die omschrijf (en helpt) met het verbreken van relaties zonder daar schuld bij te hoeven voelen is deze. 

Rouwen om mensen die er nog zijn.

Dit vroeg, en vraagt nog steeds een rouwproces. Ik weet niet of het definitief is of niet, ik volg gewoon mijn intuïtie. En dat is lastig. Er wordt zelden gesproken over het rouwen van mensen die er nog zijn. Uus Knops (schrijver) haalt deze zelfde problematiek aan. 

Maar ook Manu...

Untamed gaat over feminisme, en voor wie het nog niet goed begreep: Feminisme is voor vrouwen… EN MANNEN. 
Het gaat over gelijkheid en goed in je vel zitten. 

Ook Manu heeft hier ontzettend veel uitgehaald. Het ‘je niet bekeken’ voelen gewoon door jezelf te zijn. En oordelen achterwege laten. 

 

Ik kan het iedereen aanraden. Voor mij is dit het absolute boek van 2020 geweest. 

Meer blogposts:

Vergeet je niet gratis te abonneren op Spotify, Apple- en Google podcasts om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. 

waarom aan je onzekerheid werken niet werkt

Ik ga eerst nog wat aan mijn onzekerheid werken is iets wat ik vaak hoor in mijn trainingen. Echter werkt het niet helemaal zo. Ik leg het je graag uit in deze video.

Lees meer»
ongevraagd en goedbedoeld advies kim de graeve podcast freedom unlocked Vlaamse podcast investeren financiële vrijheid mentale vrijheid

Wat doe je met ongevraagd en goedbedoeld advies? Hoe kan je het beter doen als gever en hoe kan je beter ontvangen in dit verhaal?

Lees meer»

Geld is nooit het probleem, je acties zijn dat wel. Wat als je uitstelgedrag of perfectionisme vertoont? En hoe draai je dat om?

Lees meer»
Celine charlotte loslaten en groei podcast C-academy

Ik droomde al tijden groots, ik deed het allemaal. Toch kreeg ik vaak afkeuring van m’n omgeving. Celine Charlotte was Ă©Ă©n van de eersten die

Lees meer»

Een 4daagse challenge over investeren en strategisch maximaliseren zodat je kan starten aan je financieel vrije plan

Lees meer»
hoe jij jezelf saboteert zonder dat je het in de gaten hebt zelfsabotage blokkade geld investeren ik ben niet goed genoeg kim de graeve

Ik kreeg deze week een heleboel mooie vragen over Freedom Unlocked… En wat typerend was was dat de meesten over geld gingen. #73. Hoe jij

Lees meer»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top