Hoe 'Untamed' mijn leven ook effectief ongetemd liet leven: Glennon Doyle

In de zomer van 2020, toen we op surfvakantie waren, zat ik aan het strand van Montalivet en ik beluisterde de podcast van Marie Forleo met Glennon Doyle. 

En nog een keer, en nog een keer… Het gaf me ontzettend veel inzichten en het was zo heerlijk simpel uitgelegd. 

Zo straf dat het een cheetah-tattoo vroeg 

Ja je hoort het goed. Ik heb die zomer beslist een tattoo te laten zetten in functie van “Untamed”, nadat ik het boek had aangeschaft. 

Die tattoo zou me elke keer bewust maken van het feit dat ik perfect ben zoals ik ben, dat ik luid en groot mag zijn. En dat wat mensen (en vooral ik) ook van me zeggen of denken, ik ben helemaal oké. 

(Je kan dit fantastische boek hier vinden.)

Ik verbrak negatieve relaties

Ik heb me lang weggecijferd voor andere mensen en “untamed” liet me inzien dat relaties nooit ten koste van mezelf zouden mogen zijn. Ondanks ik keek om deze eerst positief om te zetten waren, werkte dit niet voor me en besloot dan zeer moeilijke beslissingen te maken. Niet omdat ik niet geef om anderen, maar ook omdat ik mag geven om mezelf. Een hele mooie podcast die omschrijf (en helpt) met het verbreken van relaties zonder daar schuld bij te hoeven voelen is deze. 

Rouwen om mensen die er nog zijn.

Dit vroeg, en vraagt nog steeds een rouwproces. Ik weet niet of het definitief is of niet, ik volg gewoon mijn intuïtie. En dat is lastig. Er wordt zelden gesproken over het rouwen van mensen die er nog zijn. Uus Knops (schrijver) haalt deze zelfde problematiek aan. 

Maar ook Manu...

Untamed gaat over feminisme, en voor wie het nog niet goed begreep: Feminisme is voor vrouwen… EN MANNEN. 
Het gaat over gelijkheid en goed in je vel zitten. 

Ook Manu heeft hier ontzettend veel uitgehaald. Het ‘je niet bekeken’ voelen gewoon door jezelf te zijn. En oordelen achterwege laten. 

 

Ik kan het iedereen aanraden. Voor mij is dit het absolute boek van 2020 geweest. 

Meer blogposts:

Vergeet je niet gratis te abonneren op Spotify, Apple- en Google podcasts om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. 

hoe investeer je expontentieel kim de graeve geld ondernemen investeren

Hoe investeer je terwijl je nog amper spaargeld hebt? Ik leg je mijn strategie uit hoe ik na 8 jaar van 1000€ naar 1 miljoen ging.

Lees meer»

Deze blogpost wordt later aangevuld.

Lees meer»
untamed glennon doyle ongetemd leven kim de graeve

Untamed, het boek dat mijn leven veranderde. Het zorgde voor een pak meer zelfreflectie en zelfliefde. Glennon Doyle is dus niet voor niets m’n held

Lees meer»
miracle morning elke dag opstaan als kerst de zin en de onzin vrijheid passief inkomen vrij financieel

Miracle Morning: Het boek dat me inspireerde om elke dag op te staan alsof het kerstmis is. Lees hier mijn bevindingen..

Lees meer»
schermtijd elimineren verminderen hoe doe je dat stap voor stap

5 minuutjes op de smartphone hier en 5 minuutjes daar… Voor je het weet zit je aan 5 uur schermtijd per dag. Leuk is dat eigenlijk niet

Lees meer»

Zwakten of sterkten: Op wat focus je? En wat doe je met negatieve feedback? De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden

Lees meer»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top