Hoe 'Untamed' mijn leven ook effectief ongetemd liet leven: Glennon Doyle

In de zomer van 2020, toen we op surfvakantie waren, zat ik aan het strand van Montalivet en ik beluisterde de podcast van Marie Forleo met Glennon Doyle. 

En nog een keer, en nog een keer… Het gaf me ontzettend veel inzichten en het was zo heerlijk simpel uitgelegd. 

Zo straf dat het een cheetah-tattoo vroeg 

Ja je hoort het goed. Ik heb die zomer beslist een tattoo te laten zetten in functie van “Untamed”, nadat ik het boek had aangeschaft. 

Die tattoo zou me elke keer bewust maken van het feit dat ik perfect ben zoals ik ben, dat ik luid en groot mag zijn. En dat wat mensen (en vooral ik) ook van me zeggen of denken, ik ben helemaal oké. 

(Je kan dit fantastische boek hier vinden.)

Ik verbrak negatieve relaties

Ik heb me lang weggecijferd voor andere mensen en “untamed” liet me inzien dat relaties nooit ten koste van mezelf zouden mogen zijn. Ondanks ik keek om deze eerst positief om te zetten waren, werkte dit niet voor me en besloot dan zeer moeilijke beslissingen te maken. Niet omdat ik niet geef om anderen, maar ook omdat ik mag geven om mezelf. Een hele mooie podcast die omschrijf (en helpt) met het verbreken van relaties zonder daar schuld bij te hoeven voelen is deze. 

Rouwen om mensen die er nog zijn.

Dit vroeg, en vraagt nog steeds een rouwproces. Ik weet niet of het definitief is of niet, ik volg gewoon mijn intuïtie. En dat is lastig. Er wordt zelden gesproken over het rouwen van mensen die er nog zijn. Uus Knops (schrijver) haalt deze zelfde problematiek aan. 

Maar ook Manu...

Untamed gaat over feminisme, en voor wie het nog niet goed begreep: Feminisme is voor vrouwen… EN MANNEN. 
Het gaat over gelijkheid en goed in je vel zitten. 

Ook Manu heeft hier ontzettend veel uitgehaald. Het ‘je niet bekeken’ voelen gewoon door jezelf te zijn. En oordelen achterwege laten. 

 

Ik kan het iedereen aanraden. Voor mij is dit het absolute boek van 2020 geweest. 

Meer blogposts:

Vergeet je niet gratis te abonneren op Spotify, Apple- en Google podcasts om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. 

#245 5 Beste tips om uit die slachtofferrol te geraken - Kim De Graeve Financieel strateeg

5 Beste Tips om voorgoed uit je slachtofferrol te stappen Ontdek hoe je kunt ontsnappen aan de beperkende valkuil van de slachtofferrol. In deze post

Lees meer»
#251 Tekort aan creativiteit en last van people pleasing? - Kim De Graeve Financieel strateeg

In dit artikel hebben ik en Sofie Maes het over grenzen stellen, people pleasen en het bewaken van je balans en flow, maar ook hoe je creativiteit vindt voor je bedrijf op drukke momenten.

Lees meer»
#241 Geld is energie? wat een onzin! - Kim De Graeve Financieel strateeg

Heb je ooit iemand horen zeggen: “Geld is energie!”? Het klinkt als een inspirerende mantra, maar laten we eerlijk zijn, veel mensen hebben moeite om de diepere betekenis ervan te begrijpen.

Lees meer»
#243 Ik wil investeren (maar mijn partner niet) - Kim De Graeve Financieel strateeg

Niet iedereen deelt dezelfde passie voor investeren in een relatie. Sterker nog, het is één van de meest voorkomende zaken die ik tegenkom bij m’n klanten is dat ze wel willen investeren, maar hun partner niet.

Lees meer»
#239 Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? - Kim de graeve financiële vrijheid

Hoe krijg ik meer energie, tijd en geld? In dit artikel neem ik je mee op een boeiende ontdekkingsreis, waarin ik deze elementen van onschatbare waarde uitvoerig zal bespreken.

Lees meer»
#218 Financiële vrijheid makkelijk haalbaar in 3 complete stappen - Kim de graeve financiële vrijheid

Is financiële vrijheid echt haalbaar? Het is een vraag die velen van ons bezighoudt. Het simpele antwoord is: ja, financiële vrijheid is absoluut mogelijk, tenminste als je deze 3 concrete stappen doorloopt.

Lees meer»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven