Hoe 'Untamed' mijn leven ook effectief ongetemd liet leven: Glennon Doyle

In de zomer van 2020, toen we op surfvakantie waren, zat ik aan het strand van Montalivet en ik beluisterde de podcast van Marie Forleo met Glennon Doyle. 

En nog een keer, en nog een keer… Het gaf me ontzettend veel inzichten en het was zo heerlijk simpel uitgelegd. 

Zo straf dat het een cheetah-tattoo vroeg 

Ja je hoort het goed. Ik heb die zomer beslist een tattoo te laten zetten in functie van “Untamed”, nadat ik het boek had aangeschaft. 

Die tattoo zou me elke keer bewust maken van het feit dat ik perfect ben zoals ik ben, dat ik luid en groot mag zijn. En dat wat mensen (en vooral ik) ook van me zeggen of denken, ik ben helemaal oké. 

(Je kan dit fantastische boek hier vinden.)

Ik verbrak negatieve relaties

Ik heb me lang weggecijferd voor andere mensen en “untamed” liet me inzien dat relaties nooit ten koste van mezelf zouden mogen zijn. Ondanks ik keek om deze eerst positief om te zetten waren, werkte dit niet voor me en besloot dan zeer moeilijke beslissingen te maken. Niet omdat ik niet geef om anderen, maar ook omdat ik mag geven om mezelf. Een hele mooie podcast die omschrijf (en helpt) met het verbreken van relaties zonder daar schuld bij te hoeven voelen is deze. 

Rouwen om mensen die er nog zijn.

Dit vroeg, en vraagt nog steeds een rouwproces. Ik weet niet of het definitief is of niet, ik volg gewoon mijn intuïtie. En dat is lastig. Er wordt zelden gesproken over het rouwen van mensen die er nog zijn. Uus Knops (schrijver) haalt deze zelfde problematiek aan. 

Maar ook Manu...

Untamed gaat over feminisme, en voor wie het nog niet goed begreep: Feminisme is voor vrouwen… EN MANNEN. 
Het gaat over gelijkheid en goed in je vel zitten. 

Ook Manu heeft hier ontzettend veel uitgehaald. Het ‘je niet bekeken’ voelen gewoon door jezelf te zijn. En oordelen achterwege laten. 

 

Ik kan het iedereen aanraden. Voor mij is dit het absolute boek van 2020 geweest. 

Meer blogposts:

Vergeet je niet gratis te abonneren op Spotify, Apple- en Google podcasts om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. 

kritisch vragenuurtje met kim de graeve ondernemen vrijheid nondualiteit economie freedom unlcked

Kritische vragen over Freedom Unlocked. ze worden gedacht. Maar zelden gesteld. Vandaar dat we even dieper ingaan op die kritische stemmen

Lees meer»
burn-out naar groei hoe komt je uit een burn-out wat kan je doen om te genezen wat nu behandeling ziekteverlof specialist ervaringen depressie gevolgen

Burn-out, iets waar velen zich over schamen. Je zet het weg als een zwakte. Maar is het dat wel? Of is het net heel sterk en moedig.

Lees meer»
Angst en falen wat uit je mond komt komt in je leven hoe kan je kiezen voor dromen en succes als je bang bent en onzeker

Ja onzekerheid:Wat uit je mond komt, komt in je leven. Als jij steeds meer gaat focussen op wat niet kan, dan is dat wat je zal krijgen

Lees meer»
saaie routines doorbreken mijn leven is saai niets te doen zingeving

Het lijkt alsof saaie routines erbij horen, dat het moeilijk is om dit te doorbreken. Maar niets is minder waar. Ik leg het je uit

Lees meer»

Altijd maar druk in de weer, altijd maar meer. Wat als we 4 dagen gingen focussen op minder. 4 dagen focus op wat echt telt.

Lees meer»
People pleasen onzekerheid en angst om mensen te verliezen

Je droomt van alles. Maar die mensen? Die gaan er wat van gaan denken. Of je wilt wel maar je kan niet voor de ander. 2 gevaarlijke dingen >>

Lees meer»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top