Hoe sla je je crypto veilig op?

hoe sla je je crypto veilig op ledger bitcoin crypto wallet betrouwbaar hardware wallet Kim De graeve Freedom unlocked cold storage

Vandaag neem ik jullie mee in het veilig opslaan van crypto. Beleggen en met name investeren in crypto (bv. bitcoin) wordt steeds populairder. We worden meer en meer in een digitale richting gestuurd en daar is een digitale munt het ideale voorbeeld van. Zoals jullie weten investeer ook ik in crypto en ben ik hier een grote voorstander van. Door kleine aanpassingen in je uitgavenpatroon kun je met crypto grote resultaten behalen. Wil je hier meer over weten? Doe dan mee aan de gratis 3 daagse challenge. 

Maar goed, logisch dus dat de populariteit van crypto stijgt. Alleen is er ook een schaduwkant van deze ontwikkeling. Door de stijgende populariteit, wordt ook de interesse van hackers en oplichters steeds meer gewekt. Het is dus enorm belangrijk om je crypto veilig te bewaren en zo je opgebouwde vermogen te beschermen. Ook al gaat het naar jouw gevoel nog maar over kleine bedragen, je start beter meteen goed. 

First things first: wat is dat nu precies crypto?

Crypto’s zijn een digitale vorm van geld. Met crypto’s kun je onafhankelijk van de bank waarde overmaken aan anderen. Handelen met crypto kan op bepaalde platformen zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Deze transacties zijn altijd openbaar en iedereen kan meedoen aan het valideren van deze waarde. 

Door het onafhankelijke karakter van crypto’s, ben je ook zelf verantwoordelijk voor de beveiliging ervan. Leren hoe je met je bitcoins of crypto veilig kan omgaan is dus de eerste belangrijke stap in je reis naar beleggen in crypto. Vooral bij het veilig bewaren van je crypto’s zijn er enkele belangrijke aandachtspunten. 

Vanaf 1 december gaan we deepdiven in crypto's maar ook de mindset die ervoor nodig is om de juiste strategie te bepalen.

Het bewaren van crypto's

Crypto veilig hoe sla je je crypto's veilig op ledger bitcoin crypto wallet betrouwbaar hardware wallet Kim De graeve Freedom unlocked cold wallet crypto bewaren

Zoals eerder gezegd ben je zelf baas over je eigen cryptovermogen. Jij bent dus ook verantwoordelijk voor het veilig bewaren ervan. Dit doe je in een cryptowallet. Een crypto wallet kan je vergelijken met een gewone portemonnee waarin je contant geld bewaart of een bankrekening waar je je spaargeld op bewaart. Met als enige verschil: crypto kan nog meer waard zijn. 😉 

Des te meer reden dus om je bitcoin, ethereum, litecoin of andere cryptocurrencies veilig op te slaan. 

Mogelijke manier om je crypto’s op te slaan?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om je crypto’s te bewaren. De een al wat veiliger dan de ander, maar daar komen we later op terug.

    • ONLINE WALLET: Hierbij maak je zelf online een wallet aan bij een dienst. Het beheer van jouw crypto’s ligt dus in hun handen. Als je crypto’s koopt en op een online wallet zet, krijgen zij jouw private key en zijn de crypto’s dus nog steeds niet 100% van jou. Met als gevolg: als het bedrijf in kwestie failliet gaat of gehackt wordt, ben jij al jouw munten kwijt…. Niet meteen de veiligste optie dus… Je crypto is allesbehalve veilig. 
 
    • MOBIELE WALLETeen mobiel wallet is een app die op jouw smartphone geïnstalleerd is. (Kan ook een desktopversie zijn). De app is onafhankelijk van een exchange of platform waarop crypto’s gehandeld kunnen worden. Deze optie is al iets veiliger dan een online wallet omdat je het beheer in eigen handen hebt. MAAR: het is en blijft met het internet verbonden en dus vatbaar voor hackers. 
 
    • HARDWARE WALLET: last but zeker nog least: de hardware wallet. Dit is verruit de veiligste manier om je crypto’s te bewaren. Maar wat is een harware wallet en hoe werkt het?

Hoe werkt een hardware wallet?

 Een hardware wallet voor crypto’s is een soort beveiligde usb stick waarop je je munten kunt bewaren. Je verbindt je hardware wallet met je computer met behulp van bluetooth of met een kabeltje. Doordat deze vorm van wallet niet verbonden is met het internet (=cold storage), is de kans om gehackt te worden véél kleiner. De software draait namelijk op de wallet zelf. Ben je je hardware wallet kwijt of is hij gestolen? Dan nog is je crypto veilig door de beveiliging met wachtwoord of pincode. Dit is dus verruit de meest veilige methode om je crypto’s te bewaren. Met behulp van een applicatie (bv: Ledger live app of archos app) kun je je balansen controleren en munten aankopen of verzette

Optimalisatie gaat niet over meer, maar over heel goed weten wat je nodig hebt.

Een hardware wallet kopen

Eerst en vooral: koop een hardware wallet nooit tweedehands! Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand op deze manier al hun cryptogeld verliest. 

De verkoper kan namelijk de back-up code achterhouden en op die manier constant de hardware wallet in de gaten houden. Jij slaat je munten dus op op je hardware wallet en als de waarde hoog genoeg is, slaat de ‘verkoper’ toe en haalt hij alle munten eraf. 

Nooit doen dus.

 

Welke hardware wallet kan ik het beste kopen?

crypto's veilig hoe sla je je crypto's veilig op ledger bitcoin crypto wallet betrouwbaar hardware wallet Kim De graeve Freedom unlocked ledger nano s

De ledger wallet S is een relatief goedkope en simpele hardware wallet.

De Nano S heeft een opslagcapaciteit van 1GB en hiermee kan je 3 tot 6 verschillende applicaties installeren. Deze hardware wallet beschikt niet over een internet batterij en haalt zijn stroom dus altijd uit een computer.

hoe sla je je crypto's veilig op ledger bitcoin crypto wallet betrouwbaar hardware wallet Kim De graeve Freedom unlocked ledger nano X

De Ledger nano X hardware wallet beschikt over meer geheugen en kan maximaal 100 applicaties actief kunnen ondersteunen. Ook beschikt deze hardware wallet, in tegenstelling tot de nano S over bluetooth én een interne batterij. Hierdoor is deze hardware wallet te gebruiken zonder aansluiting. Volledig onafhankelijk van je computer dus. Dit maakt dat deze hardware wallet de meest betrouwbare manier is om je cryptomunten te bewaren.

Investeren is slechts een van de vele mogelijke stappen naar een onbegrensd leven. Wil jij ook graag doorbreken naar een onbegrensd leven in tijd, energie en geld? Meer leren over onder andere crypto en de nodige mindset die daarbij hoort? Dan is Freedom Adapt iets voor jou. 

Adapt is een vrijheidscommunity voor durvers, die voorop willen lopen en voelen dat ze het in hun mars hebben om grootse dingen te doen. 

Ik neem je mee op m’n reis naar financieel & mentale vrijheid. Daarbij krijg je ook toegang tot mijn netwerk, alle mensen die me geholpen hebben om te staan waar ik nu sta. 

Wil je ook meer vrijheid creëren in je leven? Abonneer dan op mijn podcast via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast. Ook via het Youtube kanaal kan je de video’s van de Freedom Unlocked volgen. 

Meer blogposts & podcastafleveringen:

KimDeGraeve

Geld is nooit het probleem, je acties zijn dat wel. Wat als je uitstelgedrag of perfectionisme vertoont? En hoe draai je dat om?

Lees verder »
Celine charlotte loslaten en groei podcast C-academy
KimDeGraeve

Ik droomde al tijden groots, ik deed het allemaal. Toch kreeg ik vaak afkeuring van m’n omgeving. Celine Charlotte was één van de eersten die

Lees verder »
KimDeGraeve

Een 4daagse challenge over investeren en strategisch maximaliseren zodat je kan starten aan je financieel vrije plan

Lees verder »
hoe jij jezelf saboteert zonder dat je het in de gaten hebt zelfsabotage blokkade geld investeren ik ben niet goed genoeg kim de graeve
KimDeGraeve

Ik kreeg deze week een heleboel mooie vragen over Freedom Unlocked… En wat typerend was was dat de meesten over geld gingen. #73. Hoe jij

Lees verder »
wat als je niet meer kan genieten van je vrije tijd kim de graeve podcast freedom unlocked
KimDeGraeve

4 jaar geleden ontdekte ik een patroon van mezelf. Ik was nl altijd erg druk… Druk, nog drukker… Het leek alsof ik m’n best bleef doen

Lees verder »
KimDeGraeve

In deze podcastaflevering komt Peter Monten vertellen over zijn deelname in Freedom Unlocked. Wat het hem heeft gebracht, wat moeizaam ging en waar hij enorm

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top