Hoe ik consistent 20k passief inkomen kan genereren (podcast)

Deze week werd ik door de Morgen geïnterviewd over FIRE (en passief inkomen) . Ik kreeg heel wat vragen over hoe dat precies ging, alleen merkte ik sowieso dat er zo weinig tijd was om in zo’n interview precies goed uit te leggen hoe dat allemaal gaat dus ik dacht, ik deel het met jou!

Membership rond investeren en ondernemen

Maar eerst en vooral wil ik het even hebben met je over het nieuwe membership.

Ondernemen en investeren is mijn lief en leven en daarom start ik 1 november een membership op rond ondernemen en investeren. Elke maand hebben we het over een nieuw topic en dan deepdiven we in dat thema. Je kan je vanaf nu officieel inschrijven voor de wachtlijst van het membership via kimdegraeve.be/adapt

Iedereen die dat doet krijgt mijn affiliate workshop er gratis bij wanneer je start. Volgende week gaan we officieel aan de slag.

Heel het membership draait sowieso rond de thema’s over hoe ik consistent een passief inkomen opbouwde in 2 jaar tijd van 20k. Pas op, dit is mijn passief inkomen. Samen met mijn actieve inkomsten draai ik ongeveer 30-40k per maand.

Wat is FIRE?

Maar first things first: Wat is FIRE nu precies?

Dat betekent dat je financieel vrij bent, en dat betekent weer op zijn beurt dat je passief inkomen hoger is dan het geld dat je uitgeeft. Dat is het basisprincipe.

Hoe je dat precies doet hangt ervan af: je kan ervoor kiezen om bijv. heel budgettair te leven, waardoor je heel weinig uitgaven doet.

Zo hoorde ik van één van de 3 andere geïnterviewden in De Morgen dat die persoon op dat moment koos om bijv. wanneer de veters versleten waren om deze eerst terug aan elkaar te knopen, nadien dan te gaan zoeken naar de goedkoopst mogelijke manier om deze te vervangen.

En ik vind het super dat dat werkt voor deze persoon. Maar voor mij is dit echt geen vrijheid.

Wil ik dit echt?

Vrijheid heeft voor mij niet per se met budgettering te maken. Wel met: “Wil ik dit echt?”.

Als je jezelf consistent de vraag stelt: “Wil ik dit echt oprecht?” bij elke uitgave die je doet. Dan verandert er al iets in je uitgave patroon.

Maar voor mij geldt dit ook omgekeerd. Ik stel me ook dezelfde vraag bij elke uitgave die ik NIET doe: “Wil ik dit echt”.

En dan is het voor mij vrij duidelijk. Ik wil absoluut niet rondrijden met een Tesla. Niet omdat ik het geen mooie wagens vind, niet omdat ik ze niet cool vind. Simpelweg omdat ik dit niet oprecht wil. En als dat wel het geval geweest dan had ik mezelf dat gegund.

Waar ik wel enorm van geniet is een huis, een warm knus huis, met alles erop en eraan. Dus daar zal ik dan weer in investeren.

Op dat moment ga ik meteen ook gaan rekenen hoe ik ervoor kan zorgen dat m’n eigen noden rendabel worden.

Want je hoorde het al: Ik wil NIET mijn veters knopen en bonnetjes voor de supermarkt uitknippen. Ik heb dat allemaal al gehad, ik heb al een periode in m’n leven moeite gehad om de eindjes aan elkaar te knopen. En ik wil dat niet meer, dat voelt helemaal niet ‘in overvloed’. Dat voelt helemaal niet vrij.

consistent passief inkomen Kim De Graeve financieel vrij FIRE

Als ik het niet vind, zal ik het wel bouwen

Maar dus, ik zorg ervoor dat ik vrij ben door strategisch na te denken hoe ik het meteen ook rendabel kan maken. Dit begint bij mijn hypotheek wegcijferen. Elke woning op de markt had niet wat ik precies in gedachten had:

Ik wilde een onderdeel van de woning continu verhuren op een dusdanige manier dat dit passief inkomen mijn hypotheek zouden betalen.

consistent passief inkomen Kim De Graeve financieel vrij Freedom Adapt

Maar ik vond dit niet precies: ofwel was de mogelijkheid tekortschietend op basis van m’n privacy, ofwel was de prijs te hoog om de verbouwingen te doen en het ook dusdanig interessant te maken of 100% mijn goesting te creëren.

Dus mijn redenering was: “Als ik het niet vind, zal ik het wel bouwen”.

Op deze manier denk ik over alles. Ik bekijk altijd hoe ik van m’n uitgaven een investering kan maken. En uiteraard kan dat niet op basis van alles, maar wel d.m.v. veel dingen.

Wil je leren leven rond het principe “als ik het niet vind zal ik het bouwen?” Dan is inschrijven voor de wachtlijst van het membership via kimdegraeve.be/adapt zeker een must.

Financieel vrij zijn door vastgoed

Financieel vrij zijn is echt één van de zaligste dingen die er zijn. Ik heb op dit moment een dusdanige buffer bovenop m’n passief inkomen dat ik 3 jaar niet meer zou hoeven te werken.
Hoe deed ik dat dan precies?

Wel, elke keer wanneer ik winst had dan ging ik dat opnieuw investeren, dat deed ik nu in vastgoed. En dat doe ik wel wat atypisch, veel mensen raden af om hoge hypotheken te nemen omwille van het financieel vrije kader.

Maar ik vind dat niet erg omdat deze toch wordt afgelost door m’n verhuur. Ook heb ik de ruimtes op een bepaalde manier ingericht dat als de ene verhuur via B&B niet meer zou werken dat ik nog over kan stappen op professioneel verhuur en heb zelfs rekening gehouden met het feit dat het ook nog eens kan omgetoverd worden tot fotostudio om te verhuren als beiden niet zou werken.

Meer leren over investeren in vastgoed?
Check deze vastgoedcursus >>

Ik kies dus op alle fronten voor spreiding. Ten alle tijden.

Investeren in productiviteit

Tot daar het vastgoedkader, want wat doe ik nog precies?

Zodra ik ondernemer werd, zo’n 6 jaar geleden begon ik al goed te sparen. Elk beetje winst dat ik overhield ging meteen in investeringen.

Eerst was dat vastgoed, zoals ik net vertelde. Later werd dat ook beleggen, crypto, maar ook online cursussen, affiliate…

Maar je kan ook investeren in productiviteit, in elimineren, automatiseren, delegeren:

Om nog even terug te keren op de persoon die zijn veters aan elkaar knoopt en dan ook daarnaast uren besteedt aan het zoeken van de best geprijsde veters: Wel, dat is precies wat ik dus ook meetel als investering.

Geld is energie, maar tijd is dat ook. Dus als jij al je tijd investeert aan het zoeken naar de goedkoopste veters. Hoeveel energie heb je daarmee verspild? – Misschien niets, maar ik stel mezelf wel altijd de vraag.

Hoeveel geld had ik kunnen genereren in dezelfde tijd door een automatisering binnen mijn bedrijf op te zetten, of een goed proces uit te schrijven waardoor mijn workflow wordt geoptimaliseerd.

Uitbesteden is ook een vorm van investeren in mijn ogen. Maar ook, in hoeverre leef je zelf in schaarste als je jezelf uitbetaalt met 50 cent winst op 2 uur zoeken naar de goedkoopste veters.

Dit is louter mijn visie en mijn denkwijze en heeft weinig te maken met de persoon in kwestie. Aangezien iedereen anders is en iedereen een andere achtergrond heeft kan ik hier alleen voor mezelf praten.

Tijdens de eerste maand van het membership leer je echt op deze manier denken.
Want veel mensen denken vaak: “Ah ik zal het zelf wel doen want dan is het gratis”. Maar dat is het dus niet! Je betaalt de prijs er onrechtstreeks voor en daarom is het zo gevaarlijk.

Als je echt wilt groeien dan kan je dat het best doen door goed te bekijken wat je prijsberekening inhoudt en wat je precies doet met je tijd daar binnenin.

Dus via kimdegraeve.be/adapt kan je daarvoor inschrijven want we gaan eens kijken hoe dat zit.

100% ondernemen in vrijheid

Zeker mensen die zeggen: “Ik zit al maanden volzet”.

Ik heb dat ook jaren gezegd en dat heeft echt niets te maken met goed bezig zijn. Dat heeft te maken met jezelf te weinig naar waarde schatten en slechte prijszetting.

Als je dat goed zet krijg je niet alleen meer geld:

  • Maar zal je ook meer klanten krijgen die bij je passen.
  • Zal je veel meer ruimte hebben om echt voluit te gaan in wat je graag doet en andere dingen kunnen elimineren of uitbesteden
  • Zal je ook veel meer tijd krijgen om te investeren in jezelf met als direct gevolg dat je weer investeert en groeit en weer meer geld zal verdienen

Al deze dingen zorgen samen dat je meer JIJ kan zijn. Zodat je ook echt 100% kan gaan ondernemen in vrijheid.

Serieus! Hoe cool is dat? Ik krijg sowieso mega warm van die gedachte. Want dit was letterlijk hoe ik stap voor stap bij mijn financiële vrijheid kwam. Althans, dat was de mindset erachter.

Op jouw persoonlijke situatie gaan we dat volgende maand bekijken als je inschrijft via kimdegraeve.be/adapt

Passief inkomen door advertenties

Oké we hadden vastgoed, mindset… Ja, ook online trainingen geef ik nog steeds.

Deze zijn voornamelijk passief met m’n andere bedrijf. Vaak is dat dan met een advertentie erop en dan gaat deze zonder dat ik verder nog stappen hoef te ondernemen.

En goed nieuws! Want je krijgt er ook m’n cursus “advertenties” bovenop als je inschrijft voor freedom adapt.

Vroeger deed ik dat allemaal zelf, advertenties online zetten etc. Maar na een tijdje rekende ik uit hoeveel me dat kostte en heb ik besloten dat uit handen te geven.

Nu doet Laurann dat, ik heb dan ook gefikst dat ze in november een heuse masterclass komt geven in het membership en ook iedereen zijn vragen komt beantwoorden bovenop m’n training. Ikzelf weet ook erg veel over advertenties dus kan dit samen met haar aanvullen.

Maar het leuke aan advertenties is dat je niet elke dag hoeft te roepen wat je aanbiedt en dat het ook echt passief werkt. Daar zitten nogal wat valkuilen aan maar als je dat goed optimaliseert dan is dat echt een prachtige tool.

Die cursussen die ik online staan heb met m’n andere bedrijf zijn allemaal kant-en-klaar. Dus ook daar heb ik weinig omkijken naar. De mails en vragen hierrond worden beantwoord door Laura, m’n werknemer. Zo heb ik alle vrijheid om verder te investeren en te ondernemen.

Actieve cursussen aanbieden

Ik heb ook cursussen die niet passief zijn. Maar dat is omdat ik graag in contact sta met anderen. Door fysieke trainingen te geven leer je veel mensen kennen, niet alleen cursisten maar ook medeondernemers die je dan graag wilt vragen om te spreken over een topic bijvoorbeeld.

Dat is de reden waarom ik bijv. nu wil starten met een membership. Ik ga het nu runnen tot februari om te testen of het 100% bij me past. Want als ik actief werk doe dan wil ik dat ook echt 300% kunnen doen.

Maar ik moet eerlijk gezegd zeggen dat alleen al uit Freedom Unlocked zo’n mooie vriendschappen ontstaan zijn, en het is nog niet eens goed en wel begonnen (we starten morgen – dat is een 16 weken programma waar ik mensen klaarstoom om hun ideale leven te gaan leiden) – dat de kans groot is dat ik m’n format gevonden heb.

Die actieve workshops staan in voor de helft van m’n inkomsten zo’n 10-20k terwijl mijn passieve inkomsten zo’n 20k zijn. Soms ligt het wel iets hoger, afhankelijk van waar ik mee aan de slag ben.

Affiliate marketing

affiliate-marketing-workshop-in-het-nederlands-door-kim-de-graeve-passief-inkomen-genereren-teveel-werk-en-vrijheid-plantrekkers-podcast

Maar terug naar m’n financieel vrije leven door middel van passief inkomen. In al mijn cursussen verwerk ik ook steeds affiliate, dat doe ik bijv. ook bij m’n podcasts, blogs etc. waardoor ik ook nog eens een mooi bedrag heb aan affiliate marketing. Er is een periode geweest waar ik hier rond de 10k omzet mee draaide, maar nu is dat teruggedraaid naar zo’n 2000 euro. Omdat ik gepivoteerd ben van bedrijf merk ik dat er een transitie is en mijn vorige bedrijfsaffiliates terug beginnen lopen. Dat zal de komende maanden weer veel omhoog gaan eens alle content goed begint te draaien.

SEO marketing

SEO marketing is ook een belangrijk punt voor mij. Ik ben altijd een beetje een geek geweest en ben altijd wel aan de slag geweest met het toepassen van deze principes. Bij m’n vorig bedrijf stond dit perfect in orde.

Lees mijn blogpost: SEO voor fotografen >>

Bij dit bedrijf is er nog wat werk aan de winkel, maar daar focussen we nu komende maanden op, althans mijn werknemer Tessa heeft deze belangrijke taak voor zich genomen. Dankzij de combinatie met SEO marketing en affiliates gaat dat eigenlijk altijd vrij goed, mijn vorige website had zo’n 1000 bezoekers per dag dankzij organische zoekresultaten.

Meer lezen over doelgerichte SEO >>

Affiliate marketing is sowieso een prachtige wereld. En daarom gaf ik met veel plezier m’n cursus bij het membership gratis via kimdegraeve.be/adapt.

Mijn liefde voor beleggen in crypto's

Als laatste werk ik met beleggen, edelmetalen en crypto.

Ik moet eerlijk gezegd zeggen dat ik dit tot nu toe enkel privé doe. Ik ben aan het kijken om dit ook professioneel te integreren, maar tot nu toe is dat nog niet aan de orde wegens weinig fiscaal voordeel hier in België. Maar ik hou je op de hoogte want heb binnenkort een gesprek met een fiscalist hierover.

Beleggen is iets wat ik meer doe voor de kinderen. Ik begrijp het volledig, maar vind het eerlijk gezegd een beetje saai. Het loopt en het gaat goed, veel beter dan je geld op de spaarrekening laten zetten.

Maar mijn echte liefde zit dan weer in crypto’s. Ik ben zo verliefd op hoe de markt werkt. Het is ook veel volatieler wat ik dan weer echt leuk vind om te zien.

Tot nu toe doe ik het alleen maar passief, ik leg elke maand m’n winsten in en laat het universum verder zijn werk doen.

Passief inkomen: spreiden is key

Je hoort het, het is niet één ding. Je combineert alles samen, zorgt voor winsten, investeert die opnieuw en zo groeien zij opnieuw en creëer je keer op keer speelgeld waarmee je een rijker leven opbouwt.

Wat ik vooral wil zeggen is, als je financieel vrij wilt worden dan kies je voor een principe waar je passieve inkomsten hoger liggen dan je uitgaven. Wil je veel uitgeven dan zal je veel meer passieve inkomsten gaan genereren. 

Maar wat ik wel geloof is dat iedereen het kan op zijn specifieke manier.

Al deze dingen leer ik je als ondernemer in het membership, met elke maand een nieuw thema. Deze maand zal dat echt gaan over verkopen d.m.v. automatisatie en de juiste mindset. Maar komende maanden zal het dan veel meer gaan over investeren.

Via kimdegraeve.be/adapt kan je alvast op de wachtlijst zetten en dan hou ik je op de hoogte zodat je ook je bonus lessen over affiliate en adverteren kan ontvangen.

Meer blogposts & podcastafleveringen:

Privé of zakelijk beleggen: wat is het slimst om te doen? Kim De Graeve
copy Freedom Unlocked

Investeren: Privé of Zakelijk? Wat is Fiscaal het Voordeligst? Als het gaat om investeren, rijzen vaak vragen over de beste aanpak, vooral wat betreft de

Lees verder »
Passief inkomen vs. investeren: dit is niet hetzelfde! Kim De Graeve
copy Freedom Unlocked

Passief Inkomen vs. Investeren: Wat is het verschil? Passief inkomen en investeren zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar ze vertegenwoordigen eigenlijk

Lees verder »
Investeren in vastgoed ZONDER budget. Het kan echt! Kim De Graeve
copy Freedom Unlocked

Investeren in vastgoed ZONDER budget. Het kan echt! Als je denkt aan investeren in vastgoed, denk je misschien automatisch aan grote sommen geld die je

Lees verder »
Hoe ik €100.000/maand verdien met e-mailmarketing Kim De Graeve
copy Freedom Unlocked

E-mailmarketing: Hoe ik minimaal €100.000/maand verdien Ontdek hoe ik elke maand minimaal €100.000 verdien met behulp van e-mailmarketing. Leer hoe je jouw e-mails kunt optimaliseren

Lees verder »
copy Freedom Unlocked

Veilig investeren: Hoe vermijd je onnodig risico en geldverlies? Ben je van plan om te investeren maar wil je onnodige risico’s en geldverlies voorkomen? Leer

Lees verder »
doorbreken van patronen mindset leidnerschap silvia bogers en kim de graeve
KimDeGraeve

Patronen doorbreken en mindset: Een diepgaand interview met Silvia Bogers In gesprek met Silvia Bogers, voorheen bekend als de No Bullshit Business Coach, duiken we

Lees verder »

1 gedachte over “Hoe ik consistent 20k passief inkomen per maand genereer”

  1. Pingback: Hoe sla je crypto veilig op? Wat is de veiligste wallet? - Kim De Graeve

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven