Het verdienmodel van de toekomst

Een partnership met gelijkgestemden

De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via Spotify, Apple Podcast, Google PodcastsOok via het Youtube kanaal kan je de video’s van de Freedom Unlocked volgen. 

Over eenzaamheid en productiviteit in een verdienmodel.

Er was een tijd waar ik alles zelf deed en waar ik dit zag als kracht. Wat je zelf doet doe je beter. 

Dat was waarschijnlijk één van de redenen waarom ik als leidinggevende in m’n job in loondienst weinig connectie had met anderen. Nie neute nie pleuje. Zeggen ze hier in Gent. 

Ik stond weinig open voor klaagzang op de werkvloer. Doe gewoon wat je moet doen, je wordt ervoor betaald. Had ik toen begrepen dat een klaagzang meestal een symptoom is voor iets anders, dan had ik een pak minder hard moeten werken. Want dan had ik kunnen rekenen op m’n team in plaats van alles zelf te doen. 

En ik was er steengoed in, in alles alleen doen. Zoals in next level goed!

Ooit loste ik tijdens een teambuilding een oefening op m’n eentje op. Haha, dat strategisch inzicht van me laat me nooit in de steek. Trots loste ik het gehele ding op in 2 minuten. 

Tot de workshopleider vertelde; “oei, ja maar, dat was niet echt de bedoeling” en ik arrogant antwoordde: “Oké, maar hoeveel sneller was het opgelost dan wanneer we met het hele team zitten te brainstormen?”…

het verdienmodel van de toekomst online ondernemen verbinding netwerken funnel strategie kim de graeve gedachten lezen ernst-jan conversie club salespage salespagina 4

Het verdienmodel van de toekomst? – Net niet

Vandaag heb ik medelijden met de man. Ocharme.

Hij probeerde me iets essentieel te leren die dag. En ik had het niet begrepen. Uiteindelijk zou het nog een dikke 6 jaar duren voor ik echt begreep wat er die dag de bedoeling was.

Ik dacht altijd in efficiëntie en snelheid. En dat is prima op korte termijn. En in veel gevallen is dat nog steeds een enorme kracht. Maar alles alleen doen is op langere termijn helemaal niet efficiënt of snel.

Alleen… Moet je altijd alles zelf doen. Altijd zelf trekken en duwen, niets gaat vanzelf. Je maakt geen verbinding met andere mensen want je hebt ze niet nodig. Dus, als je dan uitzonderlijk anderen nodig hebt? Dan is het vaak te laat of te moeilijk om nog verbinding te creëren. En dan doe je het niet alleen alleen. Dan voel je je alleen en ben je ook echt alleen.

Het gaat, tot het niet meer gaat.

Alles alleen kunnen doen is een kracht. Maar alles alleen doen omdat je het niet samen kunt. Dat is een symptoom. Een symptoom van iets groters.

Mijn man, Manu was het omgekeerde. Manu is helemaal niet efficiënt, haha! OMG! Het is een ramp. We leerden we elkaar kennen op onze vorige job. En hij leek alles voor elkaar te hebben, zijn team droeg hem op handen. Alles ging vooruit. En het ging vanzelf. Hoe kon dat als hij zo’n warhoofd was. Tuurlijk waren er wel eens akkefietjes, maar eigenlijk losten die zichzelf altijd op.

Toen zag ik niet hoe dat kwam, ik zag alleen wat ik wilde zien:

Manu heeft geluk met zo’n team. Allemaal harde werkers die luisteren naar wat hij vraagt. En pas op, ik kwam sowieso wel terecht in een moeilijker team. Maar in tegenstelling tot Manu vond ik praten en luisteren vooral heel vermoeiend. Stilstaan? Wie doet dat nu.

Nie neute, nie pleuje. – Doe gewoon wat je moet doen, je wordt ervoor betaald.

Als je een cocktail nodig hebt voor een burn-out. Dan weet ik hem wel voor je te maken en hij heeft slechts 1 basisingrediënt nodig:

Alles alleen doen 

Het verdienmodel van de toekomst: We zijn er nog niet.

Als ondernemer deed ik net hetzelfde. Alles alleen. Het voordeel is dat wanneer je gewoon bent om al heel je leven alles alleen te doen dat je ook echt monsterlijk efficiënt wordt. Anders haal je het gewoon niet. Je weet ergens dat alles alleen doen toch beperkingen heeft dus je gaat op zoek naar eliminatie, automatisatie. En verfijnt dat, opnieuw en opnieuw en opnieuw. Dat is een mooie skill om te leren. 

Het resultaat blijft echter hetzelfde. Je bent gigantisch druk. 

En je bent er nog trots op ook. Want druk zijn betekent de dag van vandaag in deze maatschappij dat je succesvol bent. Succesvolle mensen zijn nu eenmaal druk. Toch? 

En als ze dat niet zijn dan zijn het hoogstwaarschijnlijk leugenaars. Of zijn ze helemaal niet zo succesvol als ze lijken.

Alleen is maar alleen… Niet zo’n interessant verdienmodel als je het mij vraagt.

En het ging ook echt goed, mijn bedrijf groeide. Mijn cijfers gingen elk jaar ontzettend de lucht in en ik bleef gaan als een speer. Alleen op m’n eiland. 

Ik probeerde wel eens met werknemers, maar je kon al raden hoe goed dat ging. 

Alleen is prima. Ik heb niemand nodig. Alles alleen kunnen doen is een kracht. Maar alles alleen doen omdat je het niet samen kunt. Dat is een symptoom. Een symptoom van iets groters. 

Voor je groeit naar verbinding, moet je eerst nog wat dieper zinken: De interessante reis.

Hoe sterker ik werd als ondernemer hoe moeilijker het werd op verbinding te maken, want je komt ineens op een niveau waar veel mensen weinig van begrijpen, op het niveau waar mensen denken dat “alles makkelijk is voor jou, want je hebt geld genoeg”. Hoe eenzamer het werd. Niet alleen dat. Hoe beter je bedrijf werkt hoe meer er allergisch wordt gereageerd op je. Er is nl. een cultuur van schaarste gecreëerd in deze maatschappij, waar er gedacht wordt dat als jij het goed doet, dat je daardoor anderen hun geluk ontneemt…

En hoe meer ik dat voelde hoe meer ik snakte naar gelijkgestemden. Mensen die me zagen zoals ik ben en omgekeerd…

het verdienmodel van de toekomst online ondernemen verbinding netwerken funnel strategie kim de graeve gedachten lezen ernst-jan conversie club salespage salespagina 3

Maar het voelde vooral alsof iedereen ofwel een mening had over me of iets wilde van me.

Een tweetal keer ging ik in op een mailtje om wat te gaan lunchen. Al snel bleek dit een synoniem voor “mag ik even gratis business coaching van je?” Oh, hoe ik had willen wegrennen van die etentjes.

Ik kreeg dagelijks mailtjes vol bewondering en vele vragen. Waarvan ik dacht: “Hallo, ik ben Google niet en heb dit ook allemaal alleen moeten uitzoeken. Mag het even!”

En uiteraard waren er ook de mailtjes waarin duidelijk stond wat ze vonden van me.

En het voelde enorm onvervuld. Het voelde als ballast. Want wanneer je alleen wil gaan draag je best niet teveel gewicht mee. Efficiëntie. Weet je nog?

Wat is verbinden nu eigenlijk? - En waarom vind ik het precies zo moeilijk.

Het was moeilijk om dat evenwicht te vinden. Tussen het willen helpen van mensen, fluff negeren en je eigen grenzen respecteren. En nu begrijp ik, dat het vooral moeilijk was omdat ik gewoon niet begreep wat verbinden precies inhield.

Dat is waar ik de laatste 1,5 jaar op heb gefocust. Ik voelde dat ik moest ontdekken wat verbinding inhield om mijn plafond te doorbreken. En ik wist ook zeker dat ik niet alleen kon zijn in dat verhaal. 

het verdienmodel van de toekomst online ondernemen verbinding netwerken funnel strategie kim de graeve gedachten lezen ernst-jan conversie club salespage salespagina 2

Verbinding, het was geen groot succes: 

Alleen was dat ook allemaal moeilijk en pijnlijk. Want ik leerde dat er heel veel weerstand zat bij anderen ook. “Jij bent een concurrent. Jij wilt iets van mij.” Ik kreeg m’n eigen wantrouwen back in my face.

Zo ging ik zelf vorig jaar connectie opzoeken bij een gelijkgestemde. En ondanks ik het gevoel had dat heel goed klikte. Werd ik na enkele weken volledig gehost en geblokkeerd.
Mezelf kwetsbaar opstellen ging echt niet van een leien dakje. Ik weet echt nog steeds niet precies wat er gebeurde.

Je voelt het al, dat eerste jaar was geen groot succes en ik sloot opnieuw m’n hart. Omdat ik vaker het deksel tegen m’n neus kreeg dan omgekeerd.

Het verdienmodel van de toekomst: We komen al dichterbij 

Alleen begon ik ook stuk voor stuk te zien dat de enige reden waarom ik contact zocht ook echt alleen was omdat ik iets nodig had n.l. verbinding. En m’n concurrenten hadden gelijk: “Ik wilde echt iets van hen”. Ik wilde dat zij m’n eenzaamheid op zouden lossen.

Beetje bij beetje werd ik zachter en begon ik de wereld anders te zien. Rustiger, minder vijandig. Minder “je bent voor of tegen me”. Eerder; ik vertel m’n verhaal en als het niet resoneert, laat het dan zacht van je afglijden.

Al was het, en is het nog steeds met vallen en opstaan.

 

het verdienmodel van de toekomst online ondernemen verbinding netwerken funnel strategie kim de graeve gedachten lezen ernst-jan conversie club salespage salespagina 7

"

Verbinding is niet iets wat me is aangeleerd. Ik werd aangeleerd om te strijden. En dat heeft me heel ver gebracht. Maar nu komt het op zijn einde. Ik kan niet verder zonder jou. En daarom leerde ik verbinden dit laatste 1,5 jaar.

Alleen ga je sneller. Samen kom je verder: Het verdienmodel.

Dat jaar ging ik ook aan de slag met enkele freelancers, het jaar van corona. Het jaar waar de financiële druk net hoger lag dan andere jaren koos ik ervoor om dingen los te laten zoals mijn mailbox, administratie en content. Die er mede voor gingen zorgen dat ik i.p.v. druk, meer en meer vrijheid begon te ervaren en creëren. En de samenwerkingen vlotten goed. En ik merkte op van mezelf dat ik iets geleerd had. Al kon ik er niet meteen mijn vinger op leggen.

Het lag niet aan hen dat ik geen verbinding kon maken. Het lag aan mij. Aan mijn desinteresse in de ander. Om te luisteren, te kijken en te observeren.

Authentiek jezelf zijn: Kracht vinden in verbinding.

En m’n “we moeten rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Zoals Herman Van Veen het altijd zo mooi zingt. Zette ik voor het eerst opzij om tijd te maken voor een babbeltje.

Ik?? Een babbeltje slaan dat niet functioneel is?Zonder verwachtingen? Omg. Dat was wennen.

Ik kreeg zoveel weerstand elke keer ik verbinding zocht dat ik letterlijk in tranen uitbarstte. Het deed letterlijk pijn. Dat verbinden. Maar ik wist dat de weg recht door de weerstand, de beste was.

Het was echt iets compleet nieuws leren. Een nieuwe taal. Meer dan een nieuwe taal. Een nieuwe manier van leven door alles los te laten waar je ooit zo hard in geloofde.

Het besef dat je alles alleen kan. Maar dat niet meer wilt.

 

Het besef dat je alles alleen kan. Maar dat niet meer wilt.

Het besef dat je alleen, alleen maar in het begin sneller bent. En als je het lef hebt om te stoppen en rust te nemen om mensen mee te nemen in je reis… Je veel meer ballast kan dragen. En als je nog weet naar wie ik refereerde als ik het had over ballast “de fans die je contacteren en bewonderen”… Dan besef je ook dat diezelfde ballast met de nodige tijd en verbinding ook op hun beurt terug ballast kunnen dragen. Waardoor je missie groter wordt dan jezelf. Een ripple effect.

En dan hebben we het nog niet over potentiële klanten gehad die je op hun beurt helpen groeien. Alleen nog maar over een netwerk. En eigenlijk is een netwerk een vies woord. Want dan hebben we het weer over ‘we hebben iets nodig van elkaar’. Een partnership? Dat is wat anders. Een partnership wil zeggen dat je niets nodig hebt van elkaar en op gelijke voet gaat verbinden. Zonder verwachtingen.
De resultaten daarvan zijn mindblowing. Ik kan het amper omschrijven. En dan spreek ik voorlopig uit mijn geringe ervaring. Ik zie mezelf nog steeds niet als de expert.

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject

Er is wel één belangrijke regel: Het werkt alleen maar, als je het ook meent vanuit je hart. Oprecht. Zonder een eigen verborgen agenda. 

Zoals je weet heb ik de voorbije 2 jaar ondertussen ook gewerkt aan freedom Unlocked. Dat bestaat uit 3 onderdelen. Grow, evolve en Adapt. Er is geen mogelijkheid om ze alle drie apart te doen en er is maar 1 manier om door deze trilogie te gaan. Recht door de weerstand! 

Het verdienmodel van de toekomst: Recht door de weerstand

Grow gaat om innerlijke vrijheid en vanuit die gedachte creëer je een een onbegrensd leven op jouw maat. Waar je leert dat als je bij het maken van je eigen keuzes het gevoel hebt dat je jezelf aan het verliezen bent. Dat de kans groot is dat je volgens andermans regels aan het leven bent

Alleen vervallen we daar sowieso allemaal nog eens terug in. De enige invloed die we krijgen vanuit de buitenwereld is “meer, meer, meer”. De enige manier om dat te balanceren is om elke keer tot stilstand te komen en te voelen bij jezelf.

Leef ik nog wel 100% volgens wat ik wil en nodig heb?

En ik doe het traject sowieso elke keer mee. Op ieder level kan je je patronen doorbreken om een shift te maken. Hiervoor is er nooit een gebrek aan middelen, alleen een gebrek aan creativiteit. Die creativiteit vind je in GROW

Een verdienmodel dat “Wat als” wegneemt. 

Het tweede luik in Freedom Unlocked is Evolve. Hierin kan je enkel instappen nadat je GROW volledig doorliep. En in tegenstelling tot GROW, waar je op elk niveau terecht kan. Is Evolve alleen voor ondernemers.

Ik geloof diep van binnen dat er maar één weg is naar absolute vrijheid. En dat is die van de ondernemer. Want als je werkt voor iemand anders, dan leef je altijd volgens die persoons regels. Maar net zoals altijd is dat mijn visie, en als je het daar niet mee eens bent dan kan je die gewoon van je af laten glijden.

Evolve is voor ondernemers die vanuit hun kern willen ondernemen. Van binnen naar buiten. Met een businessmodel wat in dienst staat van je vrije leven. Hier neem je elke “wat als” weg.

Wat als ik ziek word?
Wat als ik doodga?
Wat als er een crisis ontstaat?
Wat als mijn kinderen ziek worden?

Het verdienmodel van de toekomst: upliften

Je creëert binnen je vrijheid een volledig vrij verdienmodel. Waardoor je niet meer bang hoeft te zijn voor “wat als”… Dat laatste hoofdstuk in Evolve is meteen de reden waarom ik deze podcast schreef. Want het laatste hoofdstuk heet: “Partnership”

Wat ik het laatste jaar heb gedaan is partneren met andere ondernemers. Gelijkgestemden. We zagen elkaar niet meer als concurrenten, of als iemand die iets nodig had van je en we gingen oprecht samenwerken. Onze diensten in elkaar weven. D.m.v. o.a affiliate marketing en nieuwe concepten.

Dat zorgt ervoor dat ik dankzij dit systeem gemiddeld zo’n 2000€ per maand extra passief inkomen kan genereren dankzij een partnersysteem.

Alleen zit er nog meer achter. Het is niet zomaar een ‘i scratch your back, you scratch mine”. Want dat werkt niet, zoals ik eerder al zei. Als je dit zou toepassen dan zou je snel verveeld raken. Of bij de geringste tegenslag denken. Dit werkt niet voor me. Want idd, soms werkt het gewoon niet.

ongelukkig vrijheid te druk filosofie kim de graeve podcast de plantrekkers test fullfiments of life tony robbins workshop online traject 7

Er zijn geen limieten. Er is geen tekort aan middelen, alleen een beperking in creativiteit. 

Het is een andere manier van leven, waar je elkaar gaat upliften en gaat aanraden. Niet omdat je het doet omdat je ‘er wat aan hebt’ maar omdat je dat wilt. Omdat je gelooft in die persoon en omdat je die persoon ondertussen echt goed begint te kennen.

Dat wil zeggen. Dat als je dat oprecht toepast. Dat je volledig vrij zou kunnen leven alleen maar dankzij het feit dat je gelijkgestemden rond jou hebt.

Ik zie het als het verdienmodel van de toekomst, dat niet alleen draait rond jou. Maar rond een volledige community gelijkgestemden.

Er is geen “en nu is het op”. Er is genoeg voor iedereen. En hoe life changing is het wanneer je gaat beseffen dat een wereld waarin we gekweekt worden tot concurreren en eeuwenoude bedrijven dit al reeds doen. We ineens de handen in elkaar slaan en beseffen, dat zelfs al zit je in dezelfde branche. Je elkaar nog kan upliften. En zelfs al zit je in een totaal tegenovergestelde branche… Je dat ook nog kan.

Er zijn geen limieten. Er is geen tekort aan middelen, alleen een beperking in creativiteit. Dat is hoe een verdienmodel gecreëerd wordt. 

Het verdienmodel van de toekomst: Grow, evolve & adapt.

Ik doe dit momenteel kleinschalig. Verbinden vraagt tijd, verbinden vraagt vertrouwen en verbinding vraagt een diepe connectie die veel verder gaat dan “i scratch your back you’l scratch mine. In Freedom Unlocked Evolve gaat we daar stap voor stap op focussen. Tot we op het einde onszelf volledig gaan weven in elkaar door een partnership. Want elke dienst en ondernemer valt aan elkaar te linken en te verbinden.

Uiteraard zit er nog veel meer in dan alleen dat partnership, maar daar sluiten we wel volledig mee af.

Want hoe zou het voelen voor jou als je een verdienmodel opzet. Waar je letterlijk geld verdient aan elkaar simpelweg door er te zijn voor elkaar. Zonder te hoeven werken. Waar we niet allemaal druk op elkaars eiland zitten. En geen oren hebben naar elkaar.

Dat is verbinding.

Als laatste is er natuurlijk nog een derde deel uit de trilogie. N.l. adapt. Dit is geen traject maar een membership. Waar we dit nog verder uitdiepen.

Hoe dan ook… Eerst is er GROW. Het begin van een bewustwordingsreis, waar je de transformatie start. Daarvoor kan je vanaf nu inschrijven.

Geld is nooit het probleem, je acties zijn dat wel. Wat als je uitstelgedrag of perfectionisme vertoont? En hoe draai je dat om?

Lees verder »
Celine charlotte loslaten en groei podcast C-academy

Ik droomde al tijden groots, ik deed het allemaal. Toch kreeg ik vaak afkeuring van m’n omgeving. Celine Charlotte was één van de eersten die

Lees verder »

Een 4daagse challenge over investeren en strategisch maximaliseren zodat je kan starten aan je financieel vrije plan

Lees verder »
hoe jij jezelf saboteert zonder dat je het in de gaten hebt zelfsabotage blokkade geld investeren ik ben niet goed genoeg kim de graeve

Ik kreeg deze week een heleboel mooie vragen over Freedom Unlocked… En wat typerend was was dat de meesten over geld gingen. #73. Hoe jij

Lees verder »
wat als je niet meer kan genieten van je vrije tijd kim de graeve podcast freedom unlocked

4 jaar geleden ontdekte ik een patroon van mezelf. Ik was nl altijd erg druk… Druk, nog drukker… Het leek alsof ik m’n best bleef doen

Lees verder »

In deze podcastaflevering komt Peter Monten vertellen over zijn deelname in Freedom Unlocked. Wat het hem heeft gebracht, wat moeizaam ging en waar hij enorm

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top