Affirmaties gebruiken om geldblokkades om te zetten (podcast)

Vandaag doen we eens wat anders, ik neem je graag mee in een affirmatie audio waar we focussen op limiterende gedachten rond geld.  Ik daag je uit om de komende periode deze podcastaflevering 2x per dag te luisteren in de ochtend en de avond. 

De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via SpotifyApple PodcastGoogle PodcastsOok via het Youtube kanaal kan je de video’s van de Freedom Unlocked volgen. 

Wat zijn affirmaties?

Eerst en vooral wil ik je heel graag vertellen wat dat affirmaties zijn. 

De hele dag door affirmeren we van alles: ik kan dat niet, ik durf dat niet, ik heb geen talent, wie ben ik, …

We doen het heel de dag. We gaan gaan slapen met affirmaties: ‘morgen weer gaan werken’, ‘ik ga te weinig geslapen hebben’, ‘ik kan niet slapen’, ‘ik ben aan het piekeren’, ‘mijn kind wordt weer wakker’, ‘morgen zie ik die persoon’,.. Ook daar affirmeren we.

Wat is het doel van affirmaties?

En wat doen we met affirmaties? Ze zorgen ervoor dat we onze hersenen gaan programmeren

Je implementeert een bepaald geloof in jezelf. En dat is eigenlijk heel jammer. 

Want het zijn allemaal negatieve dingen. Maar hoe meer dat je die dingen zegt, hoe meer dat je ze affirmeert, hoe meer je ervanuit gaat dat dingen niet lukken voor jou. Dat je geen vrienden kan maken, dat je geen partner zal vinden, etc. Hoe meer dat je dat gaat doen, hoe meer dat je gaat aantrekken van wat je eigenlijk zegt.

Vibreren op de juiste frequentie

Het is zoals een walkie talkie. Mensen zijn lopende walkie talkies. We zitten op bepaalde frequenties. Dat is ook de reden waarom we bepaalde mensen niet begrijpen en anderen wel. Dat is omdat we niet op dezelfde frequentie vibreren.

Heel vaak willen we dingen die niet op onze frequentie zitten. Als je de hele dag dingen zegt zoals: rijke mensen zijn vies of ik ben bang van geld,.. Hoe kun je dan in godsnaam geld aantrekken? Je zit op een andere frequentie.

De bedoeling is om jezelf op dezelfde frequentie van hetgeen je wil te gaan plaatsen. En meer dan dat is het eigenlijk niet. Het gaat over leren vibreren op de juiste manier zodat je aantrekt wat je echt wilt.

En dat is veel makkelijker dan je eigenlijk denkt. Want het enige wat je moet doen, is je limiterende gedachte omzetten. En in het begin ga je misschien iets hebben van: ik geloof het niet helemaal. Maar probeer ze eens te geloven. Probeer ze op te nemen. Probeer, probeer, probeer.

Geldblokkades omzetten dankzij affirmaties​ kim de graeve freedom unlocked freedom adapt mindset mediteren frequentie

Waarom affirmeren in de ochtend?

Affirmaties werken het best als je ze ’s ochtends en ’s avonds opzegt. Waarom? In het eerste uur dat je opstaat zijn we nog in een meditatieve staat. Dat wil zeggen dat onze hersenen nog in staat zijn om heel veel op te vangen. We zitten dan in onze maximale inspiratiemodus. Maar wat doen we dan? Onze telefoon pakken. Triestig eigenlijk hé?

Geldblokkades omzetten dankzij affirmaties​ kim de graeve freedom unlocked freedom adapt mindset mediteren frequentie meditatieve staat

Want wat gebeurt er? Neem nu dat je het nieuw begint te lezen? Dan krijg je al die negativiteit binnen. En je gaat het allemaal affirmeren want je bent in de meditatieve staat. Als je op social media begint te scrollen ga je affirmeren. Want je begint je te vergelijken met anderen en je vindt iedereen beter dan jij. 

Dus je eerste uur is eigenlijk een heel belangrijk uur. En daarom zie je ook heel veel succesvolle mensen het eerste uur in de natuur trekken, affirmaties opzeggen, sporten etc. Dingen waar je energie van krijgt. Omdat je eigenlijk je intentie van de dag al vooropzet. Dat is wat je doet.

Affirmaties voor het slapengaan

En ’s avonds. ’s Avonds werken affirmaties enorm goed. Voordat je gaat slapen raak je ook in een meditatieve staat. Dus als je voldoende op tijd stopt voor je gaat slapen met consumeren, daarmee bedoel ik schermen, tv kijken, gsm’en, etc. Eigenlijk zou je ongeveer een twee-tal uur voor je gaat slapen, uw schermen mogen wegleggen. Een boek lezen of je gedachten neerpennen is beter. En ik weet het, voor veel mensen lijkt dat een kluizenaarsbestaan.

Puur op wilskracht houden we niets vol

Laten we de stappen daarom zo klein maken zodat je zo weinig mogelijk weerstand hebt. Want het werkt echt en ik wil het je zo veel mogelijk tonen wat dat het voor jou kan doen. Wat dat het voor mij heeft gedaan. Maak de stappen niet te groot. Want puur op wilskracht houden we dingen niet vol.

De bedoeling is: mocht je kunnen dat je affirmaties in de ochtend, in het eerste uur, opzegt of beluistert. En het laatste uur voordat je gaat slapen. Op zich neemt het niet zo lang in beslag. Max 7,5 min. Want ik heb voor u eentje opgenomen. En het gaat over geldblokkades. Dus in deze podcastaflevering wil ik je heel graag meenemen in een meditatie. Het is de allereerste keer dat ik een meditatie heb opgenomen. Don’t shoot me als het niet goed genoeg is, maar op dit moment ben ik alles wat er beschikbaar is, dus ik heb mijn best gedaan.

Meditatie met affirmaties

Laat me gerust weten hoe het was. Ik ga de meditatie aanzetten. Het is belangrijk dat je rust neemt, dat je je rug recht houdt, leg je handen ontspannen op je schoot en adem diep in en uit. Als je weerstand voelt? Perfect! Dat is teken dat je het het meest nodig hebt. Succes!

Affirmaties om geldblokkades op te heffen

Ik heb alle talenten om rijk te worden.

Mensen houden van mij en zitten op mij te wachten.

Geld komt als ik ruimte inneem.

Ik mag ruimte innemen want mensen wachten op me

Geld is liefde

Ik hoef niet bang te zijn dat geld niet komt, want ik ben slim genoeg om altijd geld aan te trekken

Ik hoef geen geld te zoeken want ik trek geld aan om wie ik ben.

Ik geloof dat geld er altijd is

Ik heb altijd meer dan genoeg geld

Ik geniet van geld

Geld is plezierig, geeft vrijheid en maakt mijn leven plezierig

Ik vind geld een vergrootglas, als ik me focus op persoonlijk geluk wordt geluk nog groter

Ik mag er in al mijn volmaakt en onvolmaaktheden zijn

Ik ben waardevol en daarom ben ik rijkdom waard

Ik ben een succesvol en gelukkig persoon

Ik vier mijn successen

Ik ben waardevol voor anderen

Ik vertrouw op de keuzes die ik maak

Ik geniet van geld

Ik ben trots op wat ik beteken voor anderen

Ik denk groot

Ik kan goed met geld omgaan

Ik heb altijd genoeg geld

Ik hou van geld

Ik trek prachtige dingen aan

Ik trek geld liefdevol naar mij toe

Ik hou elke maand meer geld over

Ik ben rijk gelukkig en liefdevol

Ik voel me rijk

Ik deel alle overvloed in mijn leven met anderen en krijg alles terug op mijn beurt

Ik ben een geldmagneet

Ik mag rijk zijn

Ik geniet van geven en ontvangen

Ik mag ontvangen

Ik mag geld vragen

Ik creëer mijn leven

Ik geloof dat alles kan wat ik wil

Ik geloof dat alles er voor me is

Ik vind het leuk om geld te krijgen

Ik vind het leuk om geld te delen

Ik vind het leuk om geld te ontvangen

Ik word elke dag rijker

Ik ben slim en maak slimme keuzes met geld

Ik weet dat ik altijd een manier vind om geld naar me toe te trekken

Ik vertrouw op geld

Ik vertrouw op mezelf en anderen

Ik ben geduldig

Ik ben dankbaar voor geld

Ik ben dankbaar voor mezelf

Ik heb alles in me

Ik ben waardevol

Ik ontmoet geld

Ik sta open voor geld

Ik heb een leven vol overvloed

Ik vind altijd geld

Ik weet dat geld er altijd voor me is

Ik geniet van geld

Ik heb een prachtig leven vol overvloed

Ik bereik alles wat ik wil bereiken

Ik geniet van alles wat ik doe om geld te ontvangen

Ik pak de kansen die op mijn pad komen

Ik groei elke dag

Iedereen wil geld geven voor mijn talenten

Ik ben waardevol voor mezelf en anderen

Ik vind dat ik stevig mijn boterham mag verdienen

Ik vind dat ik rijk mag zijn

Ik bereik al mijn doelen die ik graag wil

Ik vertrouw dat alles op mijn pad komt wat me vooruit helpt

Mijn leven maakt me rijk

Mijn leven geeft me alles wat ik wens

Ik ga leven in rijkdom

Ik hou van geld en geld houdt van mij

Geld blijft lang bij mij

Ik kan altijd geld aantrekken in eender welke situatie

Ik ben rijk

Geld komt altijd om het juiste moment

Ik heb altijd genoeg geld

Ik hou van geld uitgeven

Mijn rekening vult zich met geld

Ik voel passie en ga dit uiten

Ik ben een overwinner

Ik kan briljante ideeën bedenken

Ik mag rusten als ik dat nodig heb want ik hoef niet hard te werken voor geld

Ik verdien het dat geld makkelijk komt

Geld komt vanzelf

Als ik iets graag wil dan gebeurt het ook

Ik ben krachtig, sterk en positief

Ik hou van geld, voor altijd

Ik weet dat geld er voor mij is, ik hoef enkel te kijken

Limiterende gedachtes omzetten

Denk je wel vaker:  “Ja, maar kan ik dit wel? Wat als het niet lukt? En HOE moet ik dat doen?”. Wil je nog meer leren over limiterende gedachten omzetten? 

In het membership Adapt ik neem je mee op m’n reis naar financieel & mentale vrijheid. Daarbij krijg je ook toegang tot mijn netwerk, alle mensen die me geholpen hebben om te staan waar ik nu sta.  

Schrijf je hieronder in en wie weet tot binnenkort! 

Meer blogposts & podcastafleveringen:

KimDeGraeve

Alle meestgestelde vragen over Freedom Unlocked voor jou gebundeld in video en tekst op deze pagina

Lees verder »
wat je altijd wilde weten over freedom unlocked kim de graeve
KimDeGraeve

Ik beantwoorde in deze podcast alle veelgestelde vragen over Freedom Unlocked

Lees verder »
de magie van je ergste trauma's en vreselijkste ervaringen hoe vind je je missie je talenten en je kracht
KimDeGraeve

Wat als ik je zeg dat de meest erge ervaringen in je leven ook je meest inspirerende en verbindende belevenissen kunnen zijn? En hoe zet je die dan om in je missie aan de hand van je talenten?

Lees verder »
KimDeGraeve

Het internet staat vol met tips om je gsm verbruik te verminderen. Maar op het einde van de rit merk je dat de discipline steeds achteruit gaat en het te makkelijk is om terug naar je telefoon te grijpen. Daarom heb ik 1 grote life changing tip voor je!

Lees verder »
waarom aan je onzekerheid werken niet werkt
KimDeGraeve

Ik ga eerst nog wat aan mijn onzekerheid werken is iets wat ik vaak hoor in mijn trainingen. Echter werkt het niet helemaal zo. Ik leg het je graag uit in deze video.

Lees verder »
ongevraagd en goedbedoeld advies kim de graeve podcast freedom unlocked Vlaamse podcast investeren financiële vrijheid mentale vrijheid
KimDeGraeve

Wat doe je met ongevraagd en goedbedoeld advies? Hoe kan je het beter doen als gever en hoe kan je beter ontvangen in dit verhaal?

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top