Klanten vinden: Mijn tips & tricks

Hoe vind je klanten als de nood het hoogst is?

Makkelijk spreken? 

Ik spreek niet uit een comfortabele positie. Mijn start als ondernemer was niet zo rooskleurig als je zou denken en het was best moeilijk om rond te komen helemaal in het begin. Maar het kwam goed! Ik creëerde in no time een giga klantenbestand en werd vrij snel heel bekend als fotograaf en later als online lesgever. 

Klanten vinden - het is een tijdelijk probleem

Als je meer over mijn start als ondernemer wil weten dan kan je deze blog nalezen

Ondertussen wil ik dat je ervan bewust bent dat klanten vinden, op een manier waarop je ervan gestresseerd raakt, iets tijdelijks is. Een keer dat je business draait heb je daar steeds minder moeite mee. 
Onderstaande tips werken! Maar je moet aanwezig zijn, je klanten moeten je nl. minimum 7 keer voorbij zien komen voor ze je gaan opmerken en vertrouwen. 

online workshop maken website maken 5 meest voorkomende fouten SEO online tips ideale klant ondernemen niche passief inkomen winst omzet klanten cursus online workshop online4

Flyers - Een tijdelijk iets

Toen ik startte ging ik rond met flyers. Ik bestelde die bij drukland.
*Extra tip: Zet nooit prijzen op je flyers, want na 6 jaar kom ik ze hier en daar nog eens tegen. 

Ik reed met de fiets rond en deelde ze overal uit, vroeg mensen die ik kende om posters te hangen aan de vooruit dicht bij scholen (als kinderfotograaf toen was dit erg interessant en ik haalde er veel klanten uit).

Je denkt misschien; waarom werkt ze niet met Facebook advertenties? (dat is alvast hoe ik nu werk) Toen kende ik er helemaal niets van en ik had niet het geld om te experimenteren met advertenties. (Het is nl. pas interessant als je min. 10€ per dag inzet vind ik persoonlijk en dan nog is dat vrij weinig) 

Is advertenties interessanter? – Zeker en vast! 

En zodra ik kon studeerde ik en begon ik het te gebruiken, maar in de tussentijd waren de flyers het beste alternatief dat ik had. Wil je graag leren hoe fb-advertenties werken? Dan heb ik een video voor je klaar, ondertussen gebruik ik ze al jaren en ik zou advertenties niet meer kunnen missen. Zij zijn deels de reden waardoor ik makkelijk zo’n 50.000 bezoekers per maand kreeg in 2020. En met de ervaring die ik nu heb vind ik het achteraf gezien spijtig dat ik het niet van in begin had toegepast (maar dat hoort bij groei natuurlijk 🙂 

Spontaan solliciteren voor samenwerkingen

Ik werk nog steeds op deze manier want voor de podcast moet ik continu op zoek naar samenwerkingen en daarvoor moet ik nu eenmaal pitchen. 

Maar naar een koude pitch kijkt niemand om, dus; wat is de reden dat je deze persoon contacteert. Als je alleen maar vertelt wat jij wilt dan kan je het deksel op je neus verwachten, dus denk na over wat jij gaat doen voor die persoon. 

Dus doe het oprecht en met veel respect. En soms krijg je een nee (maar die had je al toch?) en soms krijg je een “ja”! 

Wat interessant is, is dat je hier veel uit leert. Uit elke “nee” haal je informatie. Wat ging er verkeerd en hoe kan je het volgende keer beter doen. 

Ondertussen leerde ik ook dat niet elke nee, ook nee betekent. Soms is het “nee het is nu niet het moment”. Of  “nee, ik twijfel aan de meerwaarde”. Een interessant boek hierover is dit. Het gaat over onderhandelingstechnieken en is de moeite om eens door te nemen als je wilt weten hoe ons brein werkt. 

klanten vinden facturatie programma auteursrechten cursus online productiviteit workflow workshop kim de graeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches 1

Geld uitgeven dat je op het eerste zicht niet hebt. 

Hierover heb ik het vaakst discussie. Ik investeer doelbewust en neem geen risico’s maar toch zien veel mensen in mijn omgeving dat anders (zagen ze de wereld maar door mijn avontuurlijke ogen). 

Ik sta al jaren niet meer op de beurs, maar toen ik dat wel nog deed: 

Wist ik dat wanneer ik 1500 euro voor een standplaats op een beurs zou uitgeven en ik wist dat ik hieruit 1 huwelijksreportage zou moeten halen om uit de kosten te komen. Dan zou ik dat opnieuw doen, want 1 huwelijk is peanuts! 

Hetzelfde met een workshop volgen, als ik denk dat mijn kennis groter wordt dan geef ik dat geld uit, ook al is het veel. Die kennis gaat me quasi meteen helpen dit terug te verdienen, daarom voorzie ik procentueel gezien hele grote budgetten voor mijn zelfontwikkeling. 

Op dit moment doe ik hetzelfde met facebookadvertenties, ik geef echt hele hoge bedragen uit maar mijn return of investment is zo groot dat dat helemaal goed is. 

Praat erover   

Met iedereen die je tegenkomt, praat over wat je doet! En brag better (lees het boek!) 

Hou je bescheiden stemmetje voor jezelf en zorg voor je geloofwaardigheid. Je mag het doen. (ik zei het al; worstel je ermee? Lees dan het boek). Ook in de podcast hebben we het erover gehad. Lauri kwam op bezoek en vertelde hoe ze haar klantenbestand helemaal opnieuw moest opbouwen toen ze naar Australie ging wonen. 

Of je kan hem hieronder beluisteren. Volg hem ook gratis op Apple podcast, Google podcasts of Spotify. Zo mis je geen enkele aflevering.

Klanten vinden via advertenties

We hadden het er even vluchtig over... Maar advertenties zijn zo f*cking interessant!  Ik heb hier een workshop over en ik wil je zo graag aanraden hem te volgen want mijn business is hier zoveel mee gegroeid en dat wil ik ook echt voor jou.  beeld je even in, dat jij niet continu van de daken hoeft te roepen dat jij je diensten beschikbaar stelt voor iedereen maar er gewoon doorlopend een advertentie de ronde gaat die dat doet voor jou? Mij gaf dat heel veel rust en vrijheid.  Advertenties geven me de ruimte om mijn passief inkomen verder uit te bouwen en daarvoor ben ik ze zo ontzettend dankbaar. Maar! Het is moeilijke materie, je leert het niet in 1-2-3... Daarom moet je echt een cursus volgen. Moet je dat bij mij doen? Nee absoluut niet. Maar als je me vertrouwt en je voelt je goed bij mijn manier van werken, dan is het mooi meegenomen. Je vindt hem hier:

Klanten vinden via advertenties

We hadden het er even vluchtig over... Maar advertenties zijn zo f*cking interessant!  Ik heb hier een workshop over en ik wil je zo graag aanraden hem te volgen want mijn business is hier zoveel mee gegroeid en dat wil ik ook echt voor jou.  beeld je even in, dat jij niet continu van de daken hoeft te roepen dat jij je diensten beschikbaar stelt voor iedereen maar er gewoon doorlopend een advertentie de ronde gaat die dat doet voor jou? Mij gaf dat heel veel rust en vrijheid.  Advertenties geven me de ruimte om mijn passief inkomen verder uit te bouwen en daarvoor ben ik ze zo ontzettend dankbaar. Maar! Het is moeilijke materie, je leert het niet in 1-2-3... Daarom moet je echt een cursus volgen. Moet je dat bij mij doen? Nee absoluut niet. Maar als je me vertrouwt en je voelt je goed bij mijn manier van werken, dan is het mooi meegenomen. Je vindt hem hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top